0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İşine gelince biliyor, işine gelmeyince bilmiyor
size ne yapmanız ya da nasıl davranmanız gerektiğini söylemek için yazmadım. benim üstüme vazife değil. ne kadar iyi biri olduğunuzu bildiğimden dolayı oluşabilecek küçük bir ihtimâlden bahsetmek istedim. sizin de bildiğiniz üzere efsane üyeler kadar siftahı yapmış üyeler de var burada. umarım anlatabilmişimdir. esen kalın.
geliyom gidiyom , napıyon llen... bunlar en masum kelimeleregenin bazı yörelerin de söyleneni anlayabilmek için ikinci bir dil bilmek lazımBknz. aşagıdaki örnek"gaktıvee gızancıkları gıı"(çocukları dürtükle kız)Bu da göçmen lehçesi"eeeppten aykırı gidersin be susak"(Çok ters davranıyorsunuz beyefendi)
gaktıve daha çok ittirmek manasında kullanılıyor Kemal abi
bence "gaktırmak" başlı başına kendine özgü bir fiil gibi
Aslen (Yaklaşık 200 sene önce göç etmişiz) Ödemiş'li Bozdağ'lıyım.İttirmek diyorsam ittirmektir Alla Alla
vvaaayyy cesarete bakın hele bana laga luga
İyi niyetinizden şüphem yok öyle bir durum olursa cevabımızda ona göre olur merak etmeyin... Bence şu birkaç sorunsuz günün tadını çıkaralım.... Gülelim eğlenelim coşalım....
bayram hayecani basti herkesi TCT ahalisi siyasete ara verdi sanirim
Yanlış anlamam niye anlayayım ama aklıma şuan gelmiyor tam olarak. Ali beyin söylediğine benzer biz de makaleleri okurken zorlanabiliyoruz Türkçe karşılık konusunda. Yine öyle bir muhabbet olursa ofiste ÖM den size sorarım nedir, ne olabilir diye..
Buradaki Singlish= Singapur İngilizcesi demek oluyor dimi
Kemal abi ege şivesini severim. Bir de şöyle bir cümlemiz var. Ama ege şivesinde nasıl söylendiğini unutuverdim. Cümle şu;Götürüverecekmisin? Götürüvermeyecekmisin? Götürüvermeyeceksen götürüverecek birisini bulayım artık.Bu cümlenin ege şivesini bilen varsa yazsın.