Gönderen Konu: Allah kimseyi Ankara trafiğine düşürmesin...  (Okunma sayısı 3870 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Allah kimseyi Ankara trafiğine düşürmesin...
« : Haziran 09, 2006, 17:10:30 »
Ankaraya misafir gelenlere Allahtan sabır diliyorum...

bi kere ankaraya tem den girerken şehir merkezi diye bi tabela görüyosunuz, girerseniz kendinizi sincanda buluyosunuz, o şehir merkezi tabelasından değil bi sonraki şehir merkezi tabelasından dönmeniz lazımmış ankaraya girerken??***!!11!!11!!!!???**????*??

şehri buluyosunuz içine giriyorsunuz gideceginiz yeri bulamıyorsunuz, bi tabela buluyorsunuz takip ediyorsunuz sonra yol 2 ye ayrılıyor %50 şansınız var seçim size kalmış, eger doğru tarafa dönerseniz sorun yok, yok eger diğer yönü tercih ederseniz şehrin diger bi ucunda buluyosunuz kendinizi km lerce boşuna gidiyorsunuz...

bu şehirde neden adam gibi tabela yok hemşerim??**!!111??**?

bu şehrin adamıda bir garip (genelleme yapmıyorum kimse gücenmesin ); ışıklarda birisine yol soruyorum bana diyorki "ilk sol degil 2. sinden döneceksin" sonra bakıyorum adam sola doğgru kıvrılıp gidiyor bende tabi devam ediyorum onun döndüğünden degil bir sonrakinden döneyim diye, bir bakıyorum eskişehir yolundayım alakasız bir yer o andan itibaren 2. bir sola dönüşte yok zaten, sonra anlıyorumki adam kendi gidişine göre tarif etmiş,!!1???*????** yani onun gibi önce bir sol yapıp ondan sonra ilk degil 2. soldan dönmeliymişim....

taksiciye yol soruyorum, "abi diyor önce şöle yap sonra böyle " önce şöyle yapıyorum sonra böyle yapamıyorum çünkü yol çalışması var, 5 metre ötemde girmem gereken yolu görüyorum yol çalışmasından dolayı giremiyorum, sonra diyorum biraz ilerleyeyim geldiğim yola dönerin, arada refüj var dönüş yasakları var 1 km yol gidiyorum....

bu şehirde neden yollarda şerit çizgisi yok? ihtiyaç mı duyulmamış? insanlar bi taraftan bi tarafa geçerken neden sinyal vermiyor, neden aynasına bakmıyor? wv caravelle üzerime çıkıyordu zor attım kendimi sağ şeride, bu konu hakkında yorum bile yapmıcam

burası bizim başkent işte, bi ton yol yapmışlar ama trafik nedir onu bilmiyorlar

yön yol mevki göstermeden neden bu yollar 2 ye ayrılıyor, ya bu ankaranın nasıl bir trafik sistemi var ?

İSTANBULUN TRAFİGİNİN de ŞÖFÖRÜNÜNDE BELEDİYESİNİNDE GÖZÜNÜ SEVEYİM BEN BEE.....

bütün bu hikaye 1 saatlik bir yol içinde oldu...

Toyota Club Türkiye

« : Haziran 09, 2006, 17:10:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2006, 18:28:03 »
Beni de geçen gittiğimde bir Taksici kazıklamaya çalıştı.Dolaştırdı da dolaştırdı.Ama yemedim.2 milyonluk yoldu.10 milyon yazıyordu.2 milyon verip gittim.Adam sinir oldu...
İzmir de felaket bakmayın...
Bir anda 3 sapak çıkıyor karşınıza.Üzerlerinde ne yazıyor diye okuyana kadar birinden girmiş bulunuyorsunuz.Hadi doğru girdiniz hemmen ardından 2 sapak daha çıkıyor.Eleme usulü mübarrek.Yolu bulana ödül veriyorlar.Labirentteki fare gibi hissediyorum kendimi İzmir'de de Ankara'da da...

İstanbul'da da avrupa trafiği berbat.

Hey gözünü sevdiğiminin Anadolu trafiği...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2006, 07:32:13 »
ankara da yasadıgım zamanlar ılk ay cok zorlanmıstım hele saga donuslerde kırmızı ısıga uymamamaları benı sınır edıyordu ama alıstıkatan sonra her sey cok daha kolay oluyor bır yere gıtmak ıcın ank da cok alternatıf var yeterkı alısın
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2006, 08:26:52 »
abi ben ankaraya gittim bana çok kolay gibi geldi trafigi falan da yok yollarda geniş  rahat rahat gidiyosun
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2006, 10:13:26 »
valla arkadaşım, bana da istanbul aynı gelirdi herhalde. Ancak dediğin birçok şeye katılıyorum. Şerit değiştirirken adamlar sanki kendlerini uçak pistinde zannediyor...

Onun dışında ana hatların nereye gittiğini öğrendikten sonra Fatih'in de dediği gibi birçok alternatif var nereye gitmek istersen.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2006, 14:08:37 »
evet kesinlikle katılıyorum dediğinize , alternatif çok, epeyce yol ve kavşak var, alıştıktan sonra eminim çok rahat oluyordur ama şanssızlık işte o ilk gün deli oldum trafikte, ilk günümdü dediğim sorunlar cidden çileden çıkarttı beni  neyse zaten artık istanbula dönüş vakti

cevap yazan herkese teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2006, 23:56:02 »
Esasında Ankara trafiği en saygılı trafiktir.

Benim gördüğüm en manyak trafik anlayışı Konyadaydı..

İnanılmaz araba ve moped kullanıyorlar,anlatılmaz yaşanır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2006, 15:07:11 »
tabela olayına bende katılıyorum
ben bi ankaralı olarak tabelalara güvenmemem gerektiğini 1973197391073 kere güvenerek kaybolduktan sonra çok iyi anladım

ama şöför ler için dediklerine katılmıyorum ankara trafiğinde 34 plakalılar hemen kendini belli ediyor... benim görüşümde milletin hep trafik kurallarına uyduğudur... ben 2 senedir o trafikte araba kullanıorum hatırladığım o şekilde üstüme çıkacak 1 olay hatırlıorum o adamda çok dalmıştı özür diledi ben elimle tamam dedim onuda görmemiş peşimden geldi neden geldiğinide anlamadım tabi durdum özür dilerim falan dedi adam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2006, 16:03:19 »
Alıntı yapılan: Çağrı Soylu
ama şöför ler için dediklerine katılmıyorum ankara trafiğinde 34 plakalılar hemen kendini belli ediyor... benim görüşümde milletin hep trafik kurallarına uyduğudur... ben 2 senedir o trafikte araba kullanıorum hatırladığım o şekilde üstüme çıkacak 1 olay hatırlıorum o adamda çok dalmıştı özür diledi ben elimle tamam dedim onuda görmemiş peşimden geldi neden geldiğinide anlamadım tabi durdum özür dilerim falan dedi adam...
[/quote]

Eskiye göre Ankara çok bozuldu. Kırmızı ışıkta sağa dönmenin serbest olduğu neresi var başka?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2006, 17:43:40 »
Sanki Istanbul'da yok.

Ön yargili yaklasiyorsunuz bence

Alıntı yapılan: Ziya Alkan
Eskiye göre Ankara çok bozuldu. Kırmızı ışıkta sağa dönmenin serbest olduğu neresi var başka?
[/quote]
Istanbul
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2006, 18:22:03 »
ankara yı ist daha çok seviyorum ama dogruyu söylemek gerekirse ank trafiği biraz daha zor
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2006, 18:47:39 »
Bir anımı anlatayım Ankara'yla ilgili.
Kızla buluşacağım.İstanbuldan 1 günlüğüne gelmişim.Akşamına döneceğim.
Kızılay meydanının orada bir fuar mı ne var.Orada kız karşılayacak beni.

Şimdi okları takip ediyorum, sokaktan millete soruyorum.Yolu bulduk.Kızılay meydanı diyor tabelalar.Git git git.Bir türlü gelemedik yav.Git git git tabelalarda da artık Kızılay meydanı yazmıyor.Birine daha sordum.Geride kaldı dedi.Haydaaa yeniden geri dön.
İnsan bir tabela koyar Kızılay meydanına hoş geldiniz filan diye.Ben nerden bileyim neresi Kızılay meydanı?
(İstanbul'da çoğu yerde tabelalar var.'Maltepe'ye hoş geldiniz' gibi...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2006, 19:15:08 »
Alıntı yapılan: Ziya Alkan
[/quote]

Aslına bakarsan, Kanada'nın Ontario eyaletinde bu serbest
ama mesela Quebec eyaletinde değil
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #13 : Haziran 21, 2006, 01:14:51 »
istanbul falan ama ceken bilir
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 26, 2006, 21:49:15 »
Bugün Ankara trafiğinde sakin sürüş egzersizi yaptım biraz.
Sarı ışıkta "düt" yapan dolmuşu cezalandırmak için durdum. Gitmedim. Çıldırdı. Bir 10 saniye kadar bekledim. Umarım ömründen bir 10 saat daha eksiltebilişimdir.
Sağa dönmem gereken 2 şerit gidişte sağa geçemedim, 2 tane arka arkaya duran körüklü otobüs yüzünden. En önde solda bekledim sinyal vererek. Otobüs şöförleri yol vermediler, ben de bekledim onların geçmesini. Arkadakiler çıldırdı. Halbuki biliyorlar neden beklediğimi, yapacağım bir şey yok. Geberin, kudurun, umrumda değil kalp kriziniz, ülseriniz, kanseriniz. Sakince sağa döndüm sonra.
Yien sağa dönüş. Kırmızı. Dönmüyorum, 99'dan beri Ankara'dayım, 99'dan beri dönmüyorum. Açıyorum müziğimi, arkadakiler hayata küsüyorlar, en mahrem kabuslarında beni görüyorlar. Görsünler. Hayatta başarılar dilerim onlara.
Arabada sehir dışından gelen dayım vardı. Burada araba kullanılmaz diyordu.

Tabelalar konusuna gelince, bir şey demiyorum, sözü köyümüzün ağası İ.Melih'e bırakıyorum:

"Herkes gideceği yolu kendi çabasıyla bulacak"
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2006, 16:37:30 »
Ankara'nın minyatür tabelaları vardır arkadaşlar, tam dönüş noktasında üst üste istikamet gösterirler, tabi okunmak için konmadıklarını her halleriyle gösterirler. Her yerde kocaman kocaman yazar yok bilmem kimin kavşağı, yok 75 gün köprüsü, yok pabucumun yolu diye ama yol nereye gider onu anlamak zordur.

Bir de kavşakta L şeklinde dönerken kavşak içinde kalma olayı var. İstanbul da biz kavşaktan kesintisiz L döneriz. Burada dön kavşak içinde bekle var, dolayısıyla kavşakta sürekli araba oluyor, arabalar birbirini kilitlediği içinde bulvar yapmışlar dönüşü falan toptan yasaklamışlar.

Bİr de uzun ve geniş yolların ortasına büfeler yapmışlar, alt köprü geçişlerin de herkes basmaneye tezek yetiştirirmiş gibi gaza basarken, üst taraflar yol ortasındaki büfelerle işgal edilmiş.

Son olarak şerit değiştirirken sinyal vermiyorlar genelde ama takip mesafelerine bize göre daha fazla dikkat ediyorlar.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 03, 2006, 02:41:10 »
Arkadaşlar eskiden çöyle bir söz vardı:''Ankara'da kurallara uymazsan kaza yaparsın,İstanbul'da ise uyarsan.'' Şimdi de bu söze katılan var mı?Ben ayda bir veya zaman zaman iki ayda bir Ankara'ya çocuğumu götürüyorum(Bu yaklaşık 6 yıldır devam ediyor) ve yaşadığım,gördüğüm bir sürü olumsuzluklar var.Kırmızı ışıkta durdum diye dolmuşçunun kornaları,aniden en sağ şeritten en sola fırlamalar vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Allah kimseyi Ankara trafiğine düşürmesin...
« Yanıtla #17 : Aralık 28, 2010, 00:49:53 »
Arkadaşlar ben Hem bu üç şehirde (İstanbul, İzmir, Ankara) çok uzun süreler araba kullandım hem de diğer bir çok şehirde belli süreler araç kullandım. Şu anda Ankarada yaşıyorum ve Ankara ile ilgili tüm olumsuz eleştirilere katılıyorum. 4 yıldır ankaradayım; kaza görmediğim gün sayısı bir elin parmaklarını geçmez, Hemen her gün kaza görmek mümkün. Şehir içi kazaları müzesi gibi mübarek şehir. Ayrıca trafiğin sağdan aktığı bir şehir. Her şehirde trafiğin hızlı olduğu şerit sol şerittir. Ankarada sağdan akar. Kesinlikle karşı tarafın ışıkta duracağını düşünmeyin. Hele ışık ihlali yapan tek araç olur diye sakın düşünmeyin toplu olarak ışık ihlalleri hat safhadadır. Kesinlikle ve kesinlikle aynanızdan size doğru yaklaşan bir beton mikseri görürseniz illaki kenara yanaşın çünkü o kamyonlar şehir içinde 120 Km den daha yavaş gitmeye programlı değillerdir. Tabelalar insanlara beyin cimnastiği yaptıracak ve babana bile güvenmeyeceksin sözünü hatırlatacak şekilde tasarlanarak insanı ambele etmeye yönelik görev yapmaktadırlar. Şehir içinde İstanbul ve Eskişehir yollarında 80 ile gidenin korna çalmak ve sıkıştırılmak suretiyle hakir görüldüğü bir trafik anlayışı sahiptir. Tampon tampona giden Şahinlerin cirit attığı az ilerde de uçarak havada birleşip yere o şekilde indikleri ve masum insanlara da zarar verdikleri modern dans gösterilerine benzer performans sergiledikleri bir trafiği olan bir şehirdir. Batıp ta çıkamadığınız Battı Çıktı denen altgeçitlerin şehri kuşattığı bir şehirdir bu Ankara. Şoförlerinin beceriksiz olup İstanbuldaki şoförlere özenerek malesef beceriksizce yapmaya çalıştıkları makaslar, sprintler, patiler ve sonunda ya başka bir aracın ya refüjün ya da bir ağacın üstünde sonlanan hareketlerle dolu bir şehirdir ankara. Daha ne diyim??? Söyleyecek o kadar çok şey var ki.... Ama bunu okurken sıkılıp ta bana laf söylemeyin diye daha uzatmıyorum.  Merak edenler için www... ehe ehe yok artık bu konu için site açamam :)
Bu arada son olarak ankara trafiğinde yeni bir tanım kazanan bir kelimeyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Mikro Saniye : Ankara trafiğinde ışığın kırmızıdan sarıya geçmesi ile arkandaki "ayıcığın" kornaya basması arasında geçen çok küçük zaman birimi. :) :) :)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 28, 2010, 01:16:05 »
valla bu konuyu yeni gördüm.. ankara trafiği için en saygılı trafik denmiş.. aşırı şaşırdım.. izmirden sonra abartı derecede saygısız geliyor bana ankara trafiği de insanı da..

4 yıldır ankaradayım, ömrüm izmirde geçti, tabelalar tatminkar bence izmirde..ankarada da öyle sayılır ancak çok küçük tabelalar var, ancak dibinden görülüyor, akan trafikte de dönmek imkansız oluyor..

kırmızı ışıkta durmak, düzgün adam gibi şerit değiştirmek, makas atarken bile sinyal vererek adam gibi, arkanda kalanı frene bastırmadan kullanmak, YOL VERMEK, YOL ALMAK hepsi izmirde var.. hiç biri ankarada yok..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 28, 2010, 02:44:18 »
Arkadaşlar ben Hem bu üç şehirde (İstanbul, İzmir, Ankara) çok uzun süreler araba kullandım hem de diğer bir çok şehirde belli süreler araç kullandım. Şu anda Ankarada yaşıyorum ve Ankara ile ilgili tüm olumsuz eleştirilere katılıyorum. 4 yıldır ankaradayım; kaza görmediğim gün sayısı bir elin parmaklarını geçmez, Hemen her gün kaza görmek mümkün. Şehir içi kazaları müzesi gibi mübarek şehir. Ayrıca trafiğin sağdan aktığı bir şehir. Her şehirde trafiğin hızlı olduğu şerit sol şerittir. Ankarada sağdan akar. Kesinlikle karşı tarafın ışıkta duracağını düşünmeyin. Hele ışık ihlali yapan tek araç olur diye sakın düşünmeyin toplu olarak ışık ihlalleri hat safhadadır. Kesinlikle ve kesinlikle aynanızdan size doğru yaklaşan bir beton mikseri görürseniz illaki kenara yanaşın çünkü o kamyonlar şehir içinde 120 Km den daha yavaş gitmeye programlı değillerdir. Tabelalar insanlara beyin cimnastiği yaptıracak ve babana bile güvenmeyeceksin sözünü hatırlatacak şekilde tasarlanarak insanı ambele etmeye yönelik görev yapmaktadırlar. Şehir içinde İstanbul ve Eskişehir yollarında 80 ile gidenin korna çalmak ve sıkıştırılmak suretiyle hakir görüldüğü bir trafik anlayışı sahiptir. Tampon tampona giden Şahinlerin cirit attığı az ilerde de uçarak havada birleşip yere o şekilde indikleri ve masum insanlara da zarar verdikleri modern dans gösterilerine benzer performans sergiledikleri bir trafiği olan bir şehirdir. Batıp ta çıkamadığınız Battı Çıktı denen altgeçitlerin şehri kuşattığı bir şehirdir bu Ankara. Şoförlerinin beceriksiz olup İstanbuldaki şoförlere özenerek malesef beceriksizce yapmaya çalıştıkları makaslar, sprintler, patiler ve sonunda ya başka bir aracın ya refüjün ya da bir ağacın üstünde sonlanan hareketlerle dolu bir şehirdir ankara. Daha ne diyim??? Söyleyecek o kadar çok şey var ki.... Ama bunu okurken sıkılıp ta bana laf söylemeyin diye daha uzatmıyorum.  Merak edenler için www... ehe ehe yok artık bu konu için site açamam :)
Bu arada son olarak ankara trafiğinde yeni bir tanım kazanan bir kelimeyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Mikro Saniye : Ankara trafiğinde ışığın kırmızıdan sarıya geçmesi ile arkandaki "ayıcığın" kornaya basması arasında geçen çok küçük zaman birimi. :) :) :)

kırmızı ile belirttiklerim, vecize olacak kadar güzel.
teşekkürler.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.