Gönderen Konu: Allah kimseyi Ankara trafiğine düşürmesin...  (Okunma sayısı 3869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Allah kimseyi Ankara trafiğine düşürmesin...
« Yanıtla #20 : Aralık 28, 2010, 10:57:54 »
kırmızı ile belirttiklerim, vecize olacak kadar güzel.
teşekkürler.

Dediklerinize katılıyorum bende...

Ancak anlayamadığım konu battı çıktıların ne gibi bir kötü avantajı var :wacko:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 28, 2010, 10:57:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 28, 2010, 12:42:19 »
Yaklaşık 1 ay önce 2 defa günübirlik Ankaraya gidip gelme gafletinde bulundum, aman Allah'ım o da ne! Angarada 34 plakaya gıcık oluyorlar, nerden sıkıştırsam nasıl taciz etsem aman yol vermesem diye yarışıyorlar resmen :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 28, 2010, 12:59:34 »
35 plaka da öyle abi.. trafikte sürekli sıkıştırılıyorum, birazcık hızlı gitsem hemen 10 araba benimle yarışmaya başlıyor, asla yol vermiyorlar ben de sinirlenip zorla yol alıyorum..

bir de ankarada şerit kavramı kesinlikle yok..yol boşsa adam çizgiyi ortalıyor, şeridi çizgi belliyor, yol doluysa dur-kalk trafik varsa ve o yol 3 şeritliyse yan yana 5 araba oluyor yolda..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 28, 2010, 13:05:12 »
Bende ayda bir ankaraya gidiyorum ama bir problemle karşılaşmadım onlar yolda gider yapınca bende yapıyorum bakıyorum işime :D :D Trafik bakımından istanbul kadar karşık değil ama sürücüler dikkatsiz ve asabi.
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 28, 2010, 13:26:21 »
Mikro Saniye : Ankara trafiğinde ışığın kırmızıdan sarıya geçmesi ile arkandaki "ayıcığın" kornaya basması arasında geçen çok küçük zaman birimi. :) :) :)

:alkis:

Yine sarıya geçtikten sonra basıyorlarsa iyi buradaki ayıcıklar daha ışık kırmızı ikin basıyorlar kornaya. :)
Bu arada ayıcıklarada hakaret oldu bu ama başka dicek laf bulamıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Aralık 28, 2010, 22:27:37 »
:alkis:

Yine sarıya geçtikten sonra basıyorlarsa iyi buradaki ayıcıklar daha ışık kırmızı ikin basıyorlar kornaya. :)
Bu arada ayıcıklarada hakaret oldu bu ama başka dicek laf bulamıyorum .
Mahmutcum Adanayı da çok iyi bilirim. Eşim Adanalı. Ben de dolayısı ile hanım köylü olarak Adanaya çok sık gidiyorum :) Emin ol oranın trafiği Ankaradan daha iyi :)
Dediklerinize katılıyorum bende...

Ancak anlayamadığım konu battı çıktıların ne gibi bir kötü avantajı var :wacko:

Ahmet Bey Battı Çıktılar iyi güzel de size geçen kış sonunda İstanbul yolunda gerçekleşen ve Haberlere konu olan Su basması olayını hatırlatmak isterim. Onlarca araç o battı çıktının içinden çıkamadı. Araçların hepsi pert oldu. İnsanların zararı had safhada idi. Belki hatırlarsınız o haberi hatta bir amca az daha boğuluyordu arabasından çıkarken. Ayrıca o battı çıktıların ayrımları o kadar kötü ki (Tabela desteği) insanlar son anda tabelayı görüp yol değiştirip battı çıktıya girmeye çalışıyor ( bu arada o battı çıktıların girişinde fosforlu işaretler yok) (Mahmut Adanadaki son olayı çok iyi biliyordur. İki polis memurumuz hayatını kaybetti altgeçiti belli eden fosforlu işaretler yok diye) ve o refüje ortadan giriveriyorlar ya da bir kamyon son anda yön değştirmeye çalışıp önüne bir arbayı katıp o refüjde tost yapıyor. Bunlar çok sık karşılaşılan problemler.
Olması gereken yerlerde de malesef battı çıktı yapmak yerine yola betonlar dizerek ortadan bölüp U dönüşü ile yol vermeye çalışıyorlar. ( Ankaralılar çok iyi bilirler Etimesgut-Eryaman ayrımını Şeker Fabrikası hizasındaki) Burada da hergün neredeyse kazaya rastlamak mümkün. Değerli Büyükşehir Belediyesinin çıkarları (pardon elim sürçtü yatırımları diyecektim :) ) Çayyolu tarafına kaydığı için diğer taraflar üvey evlat konumuna düştü malesef. Neyse konu çok dallanıp budaklanmasın. Kısaca trafiğin durumu bu malesef.
Bu arada tespitlerime hak verdiğiniz ve ifadelerimi beğendiğiniz için teşekkürler :) Mahmutçum alkışlar için ayrıca teşekkürler :) Bir arkadaşım bu konuyu ben görmemişim demişti bu konu 2006 da açılmış ben şöyle bir arşiv taraması yaparken gördüm ve tekrar gündeme taşıdım çünkü değişen tek şey daha da kötüleşen yollar ve trafik. Herkese değerli görüşleri için teşekkür ederim.
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #26 : Aralık 28, 2010, 22:35:35 »
Mahmutcum Adanayı da çok iyi bilirim. Eşim Adanalı. Ben de dolayısı ile hanım köylü olarak Adanaya çok sık gidiyorum :) Emin ol oranın trafiği Ankaradan daha iyi :)
Doğrudur Barış abi ben hiç Ankaraya gitmediğim için oranın trafiği ile buranınkini karşılaştıramam ama netice olarak tüm Türkiyede trafik berbat heralde daha trafikten memnun olan görmedim. :)
Bu yeşil yanmadan kornaya basma olayıda trafikte en gıcığıma giden şey özellikle dolmuşçular ışık daha kırmızı iken hemen basarlar sinir olurum sanki biryerlere birşey yetiştirecek.

Çok dil bundan bir kaç ay önce bir kaza oldu hatırlıyorsanız dolmuşçunun biri kırmızı ışıkta geçerek tıra veya kamyona çarpmıştı kaza ile ilgilidolmuşçulara soru sorulduğunda biz bu işin kompetanıyız yol boşsa geçeriz demişlerdi utanmadan .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Aralık 28, 2010, 23:12:09 »
Doğrudur Barış abi ben hiç Ankaraya gitmediğim için oranın trafiği ile buranınkini karşılaştıramam ama netice olarak tüm Türkiyede trafik berbat heralde daha trafikten memnun olan görmedim. :)
Bu yeşil yanmadan kornaya basma olayıda trafikte en gıcığıma giden şey özellikle dolmuşçular ışık daha kırmızı iken hemen basarlar sinir olurum sanki biryerlere birşey yetiştirecek.

Çok dil bundan bir kaç ay önce bir kaza oldu hatırlıyorsanız dolmuşçunun biri kırmızı ışıkta geçerek tıra veya kamyona çarpmıştı kaza ile ilgilidolmuşçulara soru sorulduğunda biz bu işin kompetanıyız yol boşsa geçeriz demişlerdi utanmadan .
Mahmutcum çok haklısın toplu taşımacıların özellikle dolmuş ve özel halk otobüslerinin şoförlerinin yüz derisi kamyon lastiklerininkinden daha kalın. Hiç kızarmıyorlar bunları söylerken. Adamların umru değil hiçbirşey.
Bu arada Adanadaki trafiğin Ankaradan daha iyi olmasının nedeni de Adana da yanlış birşey yaptın mı adamlar işi gücü bırakır seni takip eder durduğun yerde güzel bir döverler sonra dinlenip bir daha döverler :) ondan sonra giderler. O yüzden kolay kolay hatalı işler yapılmaz orada :) :) :) Ama ankarada en fazla korna çalarlar. Zaten çoğu al birine vur ötekine olduğundan o bile o kadar sık gerçekleşmez :)
Baharda Adana tarafları gözüküyor bu arada. Eğer o aylarda Toyota buluşması yaparsanız haberim olsun Mahmutcum. Görüşelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #28 : Aralık 28, 2010, 23:28:28 »
Evet Barış abi Adana'da her şöförün koltuğunun altında beyzbol sopası veya levye mutlaka vardır.
Buluşma olursada heralde konu açarlar önceden ama haberim olursada sana özelden mesaj atarım ogun İsa abi bana mesaj attı buluşma falan düzenleyelim diye ama sonra ne oldu bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Aralık 28, 2010, 23:31:49 »
Teşekkürler Mahmutcum. Daha zamanım var nasılsa bahar aylarına kadar :) haberleşiriz. Şimdilik herkese iyi geceler. Malum yarın mesai var :) Uykumu almam lazım çünkü yine o muhteşem Ankara trafiğine dalacağım :D 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #30 : Aralık 28, 2010, 23:33:14 »
Teşekkürler Mahmutcum. Daha zamanım var nasılsa bahar aylarına kadar :) haberleşiriz. Şimdilik herkese iyi geceler. Malum yarın mesai var :) Uykumu almam lazım çünkü yine o muhteşem Ankara trafiğine dalacağım :D 
Allah yardımcın olsun. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 29, 2010, 19:58:46 »
Ankaradaki yön gösteren levhalar çok küçük ve bir çoğu kavşaktan sonra konulmuş , farkettiğinizde iş işten geçmiş oluyor. Tam bir sivri zekalılık örneği.
 Bir başka gıcıklık olayı da Çay yolu ümitköy  bölgesinde. burada eskişehir yolunun kuzeyinde 6 km lik bir yeni bulvar çevre yolu  yapılmış , etrafında hiç bir yapı yok 3 er şeritli bir otoban gibi yol yani. Fakaat tam bu yolun ortasında küçük trafik ışıkları var ve göremiyeceğiniz şekilde hız 50 km lik hız ışıkları yanıyor... Herkes frene basıp duruyor , ben ne oldu? kazamı oldu? yoksa millet birbirine sinirlenip yol ortasında yavaşladı mı diye tabi 70 le falan geçtim farkında olmadan. Aynı sivri zekalılığın ürünü bir düzenleme işte. daha sonra Ankara içine girdğiniz bölgelerde bile hız ışıkları 70 yazıyor ama orada 50 !!! Galiba o bölge insanlarına bir gıcıklık , senmisin % 4  oy veren , al sana düzenleme..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #32 : Aralık 29, 2010, 20:13:10 »
Ankara içine girdğiniz bölgelerde bile hız ışıkları 70 yazıyor ama orada 50 !!! Galiba o bölge insanlarına bir gıcıklık , senmisin % 4  oy veren , al sana düzenleme..

:rofl: :rofl: