Gönderen Konu: Avensis 2.0 AT En Verimli Yakıt Tüketimi  (Okunma sayısı 6576 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis 2.0 AT En Verimli Yakıt Tüketimi
« : Ağustos 02, 2012, 16:43:08 »
Merhaba arkadaşlar 2006 2.0 AT Elegante Avensis sahibiyim aracıma brc marka lpg taktırdım ilk uzun yol deneyimi yaşamak istediğim için sakaryadan izmire gidiyorum sizde en verimli yakıt tüketimini uzun yolda 100 - 110 - 120 de cruise control alıp hangi hızda daha düşük miktarını yakalayabilirim?

Toyota Club Türkiye

Avensis 2.0 AT En Verimli Yakıt Tüketimi
« : Ağustos 02, 2012, 16:43:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 2.0 AT En Verimli Yakıt Tüketimi
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2012, 17:34:04 »
Murat bey cevaplarımızı yoldan mı takip edeceksiniz?

BRC kiti nerde taktırdınız?

120 km ve üstü araç zaten devrini aldığı için kendisi salınııyor şahsi görüşüm.. Yol bilgisayarı 6,4 gösteriyor böyle durumlarda :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2012, 17:36:56 »
:) Yola hafta sonu çıkacağım şimdiden sizlerden ideal uzun yolda ekonomik yakıt tüketini kaç km/hız'la sağlarım bunu öğrenmek istiyorum. BRC kitini 1300 peşin Sakarya'daki Alemdaroğlu Otogaz Sistemlerine taktırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2012, 18:29:53 »
:) Yola hafta sonu çıkacağım şimdiden sizlerden ideal uzun yolda ekonomik yakıt tüketini kaç km/hız'la sağlarım bunu öğrenmek istiyorum. BRC kitini 1300 peşin Sakarya'daki Alemdaroğlu Otogaz Sistemlerine taktırdım.

100 km ortalama tüketimi nedir aracınızın ölçtünüzmü? sıralı sistem mi takıldı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2012, 18:59:32 »
Bildiğiniz gibi sıralı sistem takılamıyor tek noktadan enjeksiyon yapıldığını düşünebilirsiniz. Yeni ayar yaptırdım şehir içinde klima kapalı 240kr. klima açık 250-260kr. yaşadığım şehirde ışık ve kasis çok olduğu için devamlı dur kalk yapmak zorunda kalıyorum bunuda hatırlatayım. Klima açık devirsiz basarsamda 420kr bile yatırdığım oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2012, 19:57:34 »
Murat bey belki biliyorsunuzdur aynı model aynı özelliklere sahip araçtan bende de var :) Farkını anlamaya çalışıyorum ...  Lpg motora nerden giriyor biliyormusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2012, 17:36:57 »
bende ankarada brc nın mtm serısı tup taktırdım..  2004 model 2000cc d4 manuel avensıs benım aracımda..7000 km yol yaptım taktırdıktan sonra..tek sıkıntı arıza lambası yanması baskada bı sorun yok..(ızmırdekı tupcu arkadaştan 500 lıra ucuza taktırdım)

gecen antalya sıdeye tatıle gıttım bulundugum bolge ıle arasındakı mesafe yaklasık 900 km...130 lıralık gazla gıtttım yemınle..kımsede ınanmıyor..
şehiricersinde 25-26 kurus yakıyor aracım..bugun baskı balatayı degıstırdım sanırım tuketımım bıraz daha dusecek..yanlız 30-40 gunde bır benzınde 1 gun kullanıyorum depoyada enjektor temızleme atıyorum sukur sorun falan yasamadım daha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2012, 07:43:01 »
Murat bey merhaba,

130 tl lik gaz ile gitmenizi pek mümkün görmüyorum. Hem benzin hem gaz kullanmış olabilirsiniz. Benzin ibresini dikkatli takip etmenizi rica edeceğim. Bize de tekrar bilgi vermenizi rica edeceğim.
Eğer sadece gazda ( motor hem gaz hem benzin çekmiyorsa) gittiyseniz 0,144 tl/km yakmış olursunuz.Bu veri benim 1,6 Elegant 'ın gazda yaktığından çok daha iyi bir veri.0.255 tl/km yakıyorum ben.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2012, 23:36:30 »
ümit bey selamlar.tokat shell ıstasyonunda aracın lpg sını fulledım.
tokattan cıktım.460 km sonra aksaray agaclı shell ıstasyonunda 2 lıradan tekrar fulledım.70 tl lık gaz aldı aracım..oradan sıdeye ıse 62 tl ıle gıttım benzer bıcımde sıdede fulleyerek.burada arkadaşların aracları otomatık benım arac manuel.bıde ayagımı gaza nerdeyse hıc dokundurmadan gıttım.sureklı el gazı kullandım ve 120 yıde hıc gecmedım..100 ıle 120 arasında ıdı hızım genelde.3000 devırın altında gıttım yanı sureklı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • kendi halinde bir Garip Adam
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2012, 11:28:07 »
Kerem beyin lpg tüketiminiz hakkında yorumunu bekliyorum aslında çünkü kendisi benim tanıdığım en uzun süredir d4 ile lpg kullanan kişi ve bende onun referansı ile arabama taktırmaya karar verdim bide şu izmire gitme olmasa,aslında çok sık izmirden geçiyorum fakat şirket aracı ile yol masrafımı bi şekilde şirket işi için ayarlayabilsem direk taktıracağım bu vesileylede kendisiyle telefondan ve forumdan tanıştığım Kerem beyi de ziyaret etmek istiyorum kendisi yorum ve tavırlarıyla forumun bir aile ortamı olduğu hissini veriyor hatta azıcık nazımız geçse İstanbuldaki d4 sahipleri birleşsek kendisi bizim adımıza Hüseyin ustaya soylesede bize toplu montaj için buraya gelirmi gibi fikirlerimde yok değil  bence sadece forumda sorustursak 10 kişi çıkarız burda montaja direk isim yazdıracak.
senelik izinde normal kullanımda yine beni çok mutlu eden aracım bi aciliyetle Kastamonu - İstanbul arasını 3.5 saat içinde almam sonucu benzin öyle değil böyle yakılır şeklinde bana bir ders vererek LPG projemi hızlandırdı açıkcası. :)
Avensisssss 2.0 Elegant A.T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 17, 2012, 12:15:47 »
Takipteyim.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 17, 2012, 13:41:08 »
Sakaryadan Tekirdağ Şarköye 2006 D4 AT ELEGANT AVENSIS aracımla 50LT lik bagaj arkası BRC marka tüp mevcut gazı 1.99 alıp 87TL fulledim 420 yol gittim köprüde de devamlı çalışma olduğu için dur kalk oldu ve yoldaki seyrim devamlı Kerem beyin dediği gibi 130 - 140km/hız dı. Uzun yolda 207 krş. yakmış oldu bilginize. 130 - 140 km/hız çok mu yaktırdı anlamadım  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2012, 19:39:55 »
Sakaryadan Tekirdağ Şarköye 2006 D4 AT ELEGANT AVENSIS aracımla 50LT lik bagaj arkası BRC marka tüp mevcut gazı 1.99 alıp 87TL fulledim 420 yol gittim köprüde de devamlı çalışma olduğu için dur kalk oldu ve yoldaki seyrim devamlı Kerem beyin dediği gibi 130 - 140km/hız dı. Uzun yolda 207 krş. yakmış oldu bilginize. 130 - 140 km/hız çok mu yaktırdı anlamadım  :D

130 km hızda gidip doğan şahinden az yakmışsınız :) birde klima açıktır allah bilir.. Demek ki sıkıntı yok tahminim ve tecrübem doğru.. Uzun yolda bu aracın 6-7 litre gaz yaaktığını düşünmek hayal olur bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2012, 19:41:58 »
Kim ne derse desin.. Kapının önünde durduğu zamanki kadar az yakanını görmedim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 18, 2012, 01:34:57 »
130 km hızda gidip doğan şahinden az yakmışsınız :) birde klima açıktır allah bilir.. Demek ki sıkıntı yok tahminim ve tecrübem doğru.. Uzun yolda bu aracın 6-7 litre gaz yaaktığını düşünmek hayal olur bence..

Klima kapalıydı  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 18, 2012, 08:13:22 »
Kerem beyin lpg tüketiminiz hakkında yorumunu bekliyorum aslında çünkü kendisi benim tanıdığım en uzun süredir d4 ile lpg kullanan kişi ve bende onun referansı ile arabama taktırmaya karar verdim bide şu izmire gitme olmasa,aslında çok sık izmirden geçiyorum fakat şirket aracı ile yol masrafımı bir şekilde şirket işi için ayarlayabilsem direk taktıracağım bu vesileylede kendisiyle telefondan ve forumdan tanıştığım Kerem beyi de ziyaret etmek istiyorum kendisi yorum ve tavırlarıyla forumun bir aile ortamı olduğu hissini veriyor hatta azıcık nazımız geçse İstanbuldaki d4 sahipleri birleşsek kendisi bizim adımıza Hüseyin ustaya soylesede bize toplu montaj için buraya gelirmi gibi fikirlerimde yok değil  bence sadece forumda sorustursak 10 kişi çıkarız burda montaja direk isim yazdıracak.
senelik izinde normal kullanımda yine beni çok mutlu eden aracım bir aciliyetle Kastamonu - İstanbul arasını 3.5 saat içinde almam sonucu benzin öyle değil böyle yakılır şeklinde bana bir ders vererek LPG projemi hızlandırdı açıkcası. :)

Erdinç bey güzel cümlelerinizden dolayı teşekkür ederim...  İzmir e gelipde beni görmeden giden olursa zaten üzülüyorum ... İstanbulda toplu lpg montajı için se Hüseyin ustayla ben konuşurum sıkıntı yok yüksek bi ihtimal gelir.. Ama yolu düşen olursa her zaman beklerim.. Saygılarımla..

Lpg tüketiminde hep söylediğim bir şey var aracınız benzinde ne yakıyorsa lpg de 1 lt fazlasını yakar.. Kişi günlük kullanımda 8-9 lt uzun yolda yakıyorsa lpg de en az 9 lt yakacağını bilmeli.. Lpg fiyatı geçenlerde İzmirde 1,87 tl ye kadar düştü .. Çok güzel rakamlar yakalamaya başlamıştım..  Şu an yol bilgisarındaki ortalamanıza 1-1,5 lt daha ekleyip lpg tüketiminizi x lpg fiyatı yapıp bulabilirsiniz.. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 18, 2012, 09:01:40 »
2004 model 1,6 avensis yeni atiker lpg taktırdım uzun yolda 2000km yaptım samsun istanbul arasında uzun yolda 185krş yaktıı şehir içinde ise 220krş yakıyor detaylı olarak hesaplanmış şeklidir :D
RAV4 2.0 OV EXTRA 2005 BENZİN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 18, 2012, 10:19:50 »
Klima kapalıydı  :lol:

Murat bey avensis 2000 cc ile 207 krş yaktığınızı söylemişsiniz Erkan Zengin bey 1,6 ile 185 krş yakmış uzun yolda sizce 15 kuruş için 2,0 vazgeçilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 18, 2012, 12:30:12 »
Kesinlikle vazgeçilmez neden mi birincisi cruise control keyfi bambaşka uzun yolda neden sağ ayağımı kasarak belirli bir hızda sabit tutmaya çalışayım ki. Ayriyetten triptonik olduğu için vites değiştirmek içinde sağ elimi kullanmak zorunda da kalmıyorum. Diğer 2.0 olupta 1.6 da olmayan özelliklerinde yanında cabası 15 krş. için mantıklı düşündüğünüz zaman bunlardan bu konfordan vazgeçilir mi asla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 18, 2012, 12:53:13 »
Hem konforlu olsun, hem az yaksın... çok şey istiyorsunuz arkadaşlar