Gönderen Konu: Avensis 2.0 AT En Verimli Yakıt Tüketimi  (Okunma sayısı 6575 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • kendi halinde bir Garip Adam
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 2.0 AT En Verimli Yakıt Tüketimi
« Yanıtla #20 : Ağustos 18, 2012, 22:31:29 »
Kerem bey şimdiden biz istanbullu Avensisciler adına teşekkür ederim ama kesin kararlıyım Hüseyin ustayı getiremesekte ben gelip lpg yi takacağım sızınde çayınızı içeceğim şimdiye kadar lpg konusunda bana en samimi şekilde bilgi verende siz oldunuz karşılıklı bir çay içmenin sizin gibi bir dost kazanmanında keyfini çıkarmak gerekir.
2.0 ın avantajlarına gelince ae102 1.6 dahil olmak üzere 2011 model 1.6 corollada kullandım fakat toyotanın 1.6 motorlarının mükemmel olmasına rağmen 2.0 ın tadıda bir başka bundan önceki aracım 6 silindirli turbo beslemeli 4x4 vw nin özel bir aracı olmasına rağmen 2.0 avensisimin tadı bir başka ağır başlı sürüş karakterini biraz kamçıladığınızda azıcık şişman bir spor otomobile dönüşüyor fakat yakıt benzinde etki tepki kuralını size öylesine yansıtıyorki aman amannnn.Örneğin utanarak söylüyorum yasaksa moderetör arkadaşım silebilir,memleket yolunda aciliyet gereği hız sınırının üzerinde seyretmek zorunda kalmışken sanki mıknatıs gibi aynı segmentteki bir kaç aracı kendime çektiğimi farkettim sanki onlarında acelesi varmışcasına baktimki aynamda benimle birlikte gelenler var fakat bu noktada toyota motor sağlamlığını açık farkla ortaya koyabildi.uzun süre limitlerde kullanımda rakiplerin takatsiz kaldıklarını triptronik şanzımanın mükemmel zamanlamalar yaptığını gördüm bu arada 4 ileri olan şanzumanın tork konvertörünün tepkilerine göre 8 vites gibi işlediğini farkettim (160 dan sonra sanki bir vites daha atıyor.220 üzeri yine birsey yapıyor).fakat bu performanslı kullanımda 8 litre ortalama tüketim 12 litreye ulaştı ve normal seyir ortalamamın 2 katı ortalama ile yolculuğu tamamladım.bu arada bizim araçlarda devir kesici yokmu acaba yada kac devirde giriyor devreye 7300 devir son vitese kadar girmemesi beni şaşırttı ve insan adamlar yapmış diyor o eziyete ne bi damla yağ ne bi damla su eksiltmiş yada kaçırmış.keşke böyle bir aciliyet doğmasaydıda o kadar zorlamasaydım ama ne olabildiğinide gördük
Avensisssss 2.0 Elegant A.T

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 18, 2012, 22:31:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 21, 2012, 21:53:15 »
Kerem bey şimdiden biz istanbullu Avensisciler adına teşekkür ederim ama kesin kararlıyım Hüseyin ustayı getiremesekte ben gelip lpg yi takacağım sızınde çayınızı içeceğim şimdiye kadar lpg konusunda bana en samimi şekilde bilgi verende siz oldunuz karşılıklı bir çay içmenin sizin gibi bir dost kazanmanında keyfini çıkarmak gerekir.
2.0 ın avantajlarına gelince ae102 1.6 dahil olmak üzere 2011 model 1.6 corollada kullandım fakat toyotanın 1.6 motorlarının mükemmel olmasına rağmen 2.0 ın tadıda bir başka bundan önceki aracım 6 silindirli turbo beslemeli 4x4 vw nin özel bir aracı olmasına rağmen 2.0 avensisimin tadı bir başka ağır başlı sürüş karakterini biraz kamçıladığınızda azıcık şişman bir spor otomobile dönüşüyor fakat yakıt benzinde etki tepki kuralını size öylesine yansıtıyorki aman amannnn.Örneğin utanarak söylüyorum yasaksa moderetör arkadaşım silebilir,memleket yolunda aciliyet gereği hız sınırının üzerinde seyretmek zorunda kalmışken sanki mıknatıs gibi aynı segmentteki bir kaç aracı kendime çektiğimi farkettim sanki onlarında acelesi varmışcasına baktimki aynamda benimle birlikte gelenler var fakat bu noktada toyota motor sağlamlığını açık farkla ortaya koyabildi.uzun süre limitlerde kullanımda rakiplerin takatsiz kaldıklarını triptronik şanzımanın mükemmel zamanlamalar yaptığını gördüm bu arada 4 ileri olan şanzumanın tork konvertörünün tepkilerine göre 8 vites gibi işlediğini farkettim (160 dan sonra sanki bir vites daha atıyor.220 üzeri yine birsey yapıyor).fakat bu performanslı kullanımda 8 litre ortalama tüketim 12 litreye ulaştı ve normal seyir ortalamamın 2 katı ortalama ile yolculuğu tamamladım.bu arada bizim araçlarda devir kesici yokmu acaba yada kac devirde giriyor devreye 7300 devir son vitese kadar girmemesi beni şaşırttı ve insan adamlar yapmış diyor o eziyete ne bir damla yağ ne bir damla su eksiltmiş yada kaçırmış.keşke böyle bir aciliyet doğmasaydıda o kadar zorlamasaydım ama ne olabildiğinide gördük

Söyleyecek bi şeu bulamıyorum .. Her şeyi açıkça anlatmışsınız :) Ağzınıza sağlık.. Her zaman beklerim buyrun gelin çayın kırk yıl olmasada heralde bi 20 yıl hatırı vardır..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)