Gönderen Konu: Corolla Otomatik Far sensörü...  (Okunma sayısı 53825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Otomatik Far sensörü...
« Yanıtla #60 : Ağustos 09, 2013, 00:46:33 »
aynen benimde aklıma geldi ama pahalıdır diye bakmadım hiç.
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 09, 2013, 00:46:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ağustos 09, 2013, 14:49:54 »
Şimdi ben birşeyi anlamadım, diyelim farları yanık unuttuk gittik bu sistem farları otomatik kapatıyor mu?
2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 09, 2013, 14:56:01 »
far koluyla sizin işiniz kalmıyor,modülü takınca o kendi açıp kapatır.kol sürekli kapalıda duracak.canın isterse manuel olarak yapmak istiyorsan modülün anahtarını kapat eski sistem kullan manuel olarak.
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ağustos 09, 2013, 22:42:32 »
Sorduğum soru tam olarak öyle değil Raif Bey, örnek vereyim ben gündüzleri de parklarımı açarım normalde, diyelim parkları yanık unuttum bu sistem ben kapıları kilitleyip gittikten sonra otomatik kapatıyor mu parkları?
2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ağustos 09, 2013, 23:39:52 »
Öncelikle teşekkür ederim Raif bey,teknik olarak son derece yerinde ve aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz.

Murat bey modülün sensörünü ve anahtarını sormuştu,mail ile cevapladım,buradan da genel bilgi vereyim,modül montajında sıkıntı olan on-off anahtarı sorununu vardı,doğal olarak çoğunluk anahtar için delik açmak istemiyordu.Bu durumu çözmek adına tasarım değişimi yaptım,cama yapışacak olan sensör için plastik döküm tasarlayıp yaptırdım ve anahtarınıda içine ekledim.Yani cama yapışan sensörün içinde aynı zamanda modülü devredışı yapabilmek için anahtarda var.

Modül takıldıktan sonra far anahtarınız kapalı pozisyonda olacak,gündüzleri istediğiniz zaman manuel olarak yine açıp kapatabileceksiniz,akşamları otomatik yakacağından araç çalışırken farları kapatmanız gereken bir durum olursa modülün anahtarından devredışı yapacaksınız.Manuel olarak farları veya parkı açarsanız yine manuel olarak kapatmanız gerekir,modülün manuel kullanımı kısıtlama veya müdahale etme durumu yoktur,sadece gerektiğinde park ve farları otomatik açar ve kapatır.

Muayenede sorun olmaz,cama yapışan sensör dışında görünen bir parça yoktur,muayene sırasında devredışı yaparsınız.

Gece dış aydınlatmalardan etkilenmesi yanlış ayar sebebi ile olur.Çok karanlıkta devreye girecek şekilde ayarlarsanız doğal olarak tam karanlık ortam bekler,bu yüzden çok karanlığa ayarlamamak gerekir.

Auto konumlu anahtar ile kullanımı birçok araç için düşünülen bir durum.Burada auto konumlu anahtarın yapısını ve auto konumunda iken
farklı bir 12V çıkışımı veriyor veya anahtarlamamı yapıyor bilmemiz gerekir,ayrıca kontak çıkış voltajmı veriyor vs vs.Yani ahantarın yapısı önemli.Net birşey söylemek zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ağustos 11, 2013, 21:33:16 »
Talip bey teşekkür ediyorum, mailinizi aldım. Gördüğünüz gibi istekler bitmiyor, beklentiler yüksek. Modül bence bu hali ile oldukça kullanışlı,  benim için en önemli konu aracın orjinal far sistemini etkilememesi. Araçların Orjinal otomatik far sistemlerinden tek farkı, orjinal sistemlerin tüm far kontrollerinin tek bir kol üzerinden yapılıyor olması.  Bana sorarsanız auto konumu bulunan bir sinyal-far kolu bulursak, bu olayda çözülür.  Ha dersenizki çokmu onemli bir şey,  bence değil.  Modul bu hali ilede kullanışlı tasarlanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ağustos 22, 2013, 11:55:02 »
Herkese selamlar,
Konuyu ben açmıştım geçen sene. Yoğunluktan çok fazla takip edemedim. Ben geçenlerde Corollamı satıp sıfır Avensis aldım. Yani bu far sensörünü 1 yıldan fazla kullanmışım. Bu süre içerisinde performansından gayet memnundum. Herhangi bir arıza problem vb..çıkmadı. İlk taktığım zaman kendime uygun ayarlarını bulana kadar biraz kurcaladım. Genellikle farlar açık dolaşırım, hassasiyetini biraz yüksek ayarladım. O günden sonra da yerini bile unuttum:)

Cihazın uzun dönem performansını merak eden arkadaşlara şunu söyleyebilirim, Talip bey'in far sensörünü gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz. Cihaz kaliteli, sınırsız teknik destek var Talip Bey'den. Hatta nerede olursanız olun montajını da bizzat kendisi yapıyor. Şöyle ki; herhangi bir oto elektrikçiye gidiyorsunuz, park, far kablolarını tespit ettiriyorsunuz, ondan sonra Talip bey'i arayıp telefonu elektrikçinize veriyorsunuz, işlem tamam^-^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ağustos 28, 2013, 14:35:33 »
evet bu gün itibarı ile montajını yaptırdım. akşam denemeleri yapacağım, ince ayarları ile uğraşacağım. merak ettiğim sonradan aklıma gelen bir şey var, kullanan arkadaşlaraonu sorayım . uzunları nasıl kullanıyorsunuz. normal durumda modül çalıştırken, aracın orjinal far anahtarı kapalı. dolayısıyla modül kısaları yakıyor. uzunlar için aracın far anahtarını açıp mı uzunları kullanıcaz, yoksa modül devrede iken direk far kolunu ileriye ittiğimizde uzunlar yanacak mı?yok eğer önce far kolundan farları yakıp kullanacaksak ( bu pek pratik olmaz aslında) o zaman modülü devre dışı mı bırakmamız gerekecek, devre dışı bırakmazsak iki sistemde çalışıyor olacak, bu bir sıkıntı yaratırmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ağustos 29, 2013, 00:24:41 »
evet bu gün itibarı ile montajını yaptırdım. akşam denemeleri yapacağım, ince ayarları ile uğraşacağım. merak ettiğim sonradan aklıma gelen bir şey var, kullanan arkadaşlaraonu sorayım . uzunları nasıl kullanıyorsunuz. normal durumda modül çalıştırken, aracın orjinal far anahtarı kapalı. dolayısıyla modül kısaları yakıyor. uzunlar için aracın far anahtarını açıp mı uzunları kullanıcaz, yoksa modül devrede iken direk far kolunu ileriye ittiğimizde uzunlar yanacak mı?yok eğer önce far kolundan farları yakıp kullanacaksak ( bu pek pratik olmaz aslında) o zaman modülü devre dışı mı bırakmamız gerekecek, devre dışı bırakmazsak iki sistemde çalışıyor olacak, bu bir sıkıntı yaratırmı?

Uzunlara geçişde çoğunlukla sıkıntı yok Murat bey,nadiren bazı araçlarda uzunlara geçmek için far kolunu çevirmek gerekebiliyor(sellektör değil,yanlış anlaşılmasın.Sellektörler her zaman aktifdir).Ayrıca modülümüz farları yaktığında sizde extradan far kolunuda çevirirseniz(normalde böyle bir şeye gerek olmaz) değişen birşey olmaz,sorunda olmaz.
Modülü devredışı bırakmanız gereken tek durum,akşamları araç çalışır vaziyette iken farları kapatmak istemeniz durumudur.Aksi halde daima açık pozisyonda kalabilir,gündüzleri de istediğiniz zaman yine manuel olarak farlarınızı açabilirsiniz.

Ayarla ilgili sorunuz olursa zaman mefhumu olmadan gece gündüz arayabilirsiniz,beraber de yapabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ağustos 29, 2013, 08:49:41 »

takipteyim
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ağustos 30, 2013, 19:31:15 »
Tek bir sorum olucak Flowme li sistem kullanılan araçlarda kapı kilitlerinin tetiğinden kablo çekilmesi gerekmekte .2006 terranın orjinal uzaktan kumanda ile kapıları açan kapatan sistem de kapılara eksi tetik mi gidiyor yoksa artı tetik mi sadece bunu öğrenmek istiyorum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ağustos 30, 2013, 22:48:58 »
Tek bir sorum olucak Flowme li sistem kullanılan araçlarda kapı kilitlerinin tetiğinden kablo çekilmesi gerekmekte .2006 terranın orjinal uzaktan kumanda ile kapıları açan kapatan sistem de kapılara eksi tetik mi gidiyor yoksa artı tetik mi sadece bunu öğrenmek istiyorum ?

Toyota grubunda genellikle artı tetik vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ağustos 31, 2013, 19:56:37 »
AE101 ler eksi tetikle çalışıyordu ama E12 artı tetik ile çalışıyormuş gerçekten bu gün bir tane turn off devresi yapıp aracıma taktım yani sizlerin deyimiyle flowme yaptım sadece parklara bağladım istediğim zaman sis farlarını on konumda bırakırsam sisler ve parklar beraber yanıyor 2 adet diyot kullandım artıdan tetik alırken bir açma bir de kapatma için yani kapılar hem açıldığında hem kapandığında 30 sn park lambaları ve buna bağlı sis lambaları yanıyor. Camları otomatik kapatma da yapıcaktım vaz geçtim diğer araçlarıma yapmıştım pek gerek duymadım açıkçası.İlerleyen zamanlarda müzik sistemine el atıcam ama kararsızım elimde bass ve anfi var ama hacback araba olduğu için bagajı işgal etmesinide istemiyorum bakıcaz bakalım...
http://320volt.com/555-timer-entegresi-turn-off-suresi-hesaplama-programi/

Flowme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 12, 2013, 12:48:38 »
Bende far sensöru taktım tünelde cok iyi çalışıyor. fakat hava yeni kararmaya başlayınca cok kararsız kalıyor. Açıp kapatıyor. 3-5 dk. Arasi boyle devam ediyor. Bu Normal mi?  Yoksa ayarı cok mu kısık daha karanlik mi yapmam lazim.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Eylül 12, 2013, 18:17:33 »
Talip bey farları gece açınca sensör arka parklarıda açıyormu ?

aklıma takıldı sorulduysa daha önce kusura bakmayın görmedim cevabı
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Eylül 12, 2013, 22:57:37 »
Ön arka parklar birliktedir.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Eylül 13, 2013, 00:50:58 »
Bende far sensöru taktım tünelde cok iyi çalışıyor. fakat hava yeni kararmaya başlayınca cok kararsız kalıyor. Açıp kapatıyor. 3-5 dk. Arasi boyle devam ediyor. Bu Normal mi?  Yoksa ayarı cok mu kısık daha karanlik mi yapmam lazim.

Bu durum aslında sensörün gayet hızlı tepki verdiğini gösteriyor.Hava kararmaya başlarken,binaların vs gölgelerinden geçerken farları devreye alabilir,aç-kapa gibi durumlar olmasın diye farların sönmesine gecikme yapılmıştır.Modülün üzerindeki yeşil G harfi olan potdan bu süreyi yuzatabilirsiniz.Bende en uzun süre ayarlı(yaklaşık 25 sn).Farlarınızın devreye girdiği karanlık iyi ise oynamanıza gerek yok aslında.Yine de çok az daha karanlığa ayarlayıp deneyebilirsiniz.İstediğiniz zaman arayın,beraber de bakabiliriz ayarına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Eylül 13, 2013, 00:55:22 »
Talip bey farları gece açınca sensör arka parklarıda açıyormu ?

aklıma takıldı sorulduysa daha önce kusura bakmayın görmedim cevabı

Barış beyin de dediği gibi parklar yanınca stoplar da devreye girer.Genelde yanlış bilinen durum stopların farlar ile beraber yanmasıdır.Stoplar parklara bağlıdır,beraber yanarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #78 : Kasım 20, 2013, 16:12:45 »
talip bey bana ulaşabilirmisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Ocak 06, 2014, 14:59:02 »
merhaba atilla bey
aynı urunun farklı bı markasına sahıbım ama taktırmak ıcın gıttıgım oto elektrıkcılerı araba beyınlı dıye cekındıler bende korkmaya başladım montaj ısını yapabilecek izmir cıvarlarında profosyenel bırı varmı sız yada ızmırde ıkamet eden arkadaşlar yardım edebılır mı??