0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mersinde talip beyden aldım,kendi yapıyor.follow me özellikli taktım yaklaşık 6 ay oldu memnunum .tavsiye ederim
Ankarada alabilecegim birisi varmi
Ankara da alabileceğiniz yer yok malesef Anıl bey.Modüllerin temini benden yapılıyor.Montaj için yönlendirebileceğim yerler var.Kayseri de ve Ceyhan da bir bayim var,onlarda ihtiyaç olduğunda gönderiyorum.Vesile ile montaj yapılan araçlardan bazılarının videolarını paylaşayım2009 Toyota Corolla.Otomatik Far ve Follow me Home...MERTMODMertmod...2004 Renault Kangoo otomatik far ve follow me homeMertmod...Mitsubishi L200 otomatik far + follow me home modülüVW Jetta (2006)- Follow me Home..MERTMOD
merhaba arkadaşlar. ürünü montajını yaptırıp kullanan arkadaşlara ve takip ediyorsa talip beye bir kaç sorum olacak.talip bey telefon ile yardımcı oluyor gerçi ama, ben burada konuyu inceleyen ve alma kararı verecek arkadailarında faydalanması için buraya yazmanın daha faydalı olacağını düşündüm. aklıma takılanlar şunlar.( bu arada bende ürünü satın aldım ama ramazan ayında montaj için koşturamadım açıkçası)1- corollaya yapılan montajda gördüğüm kadarı ile modülün sensörü ön camın üst bölmesine konulmuş. farklı yerlere konulabilir tabiki. akşam bu bölgeden bir ışık kaynağından ( trafikte karşıdan gelen araçlar olabilir, sokak lambalarının ışıklandırması olabilir vb.) ön cam ışık alırsa, modül farları kapatacak mı? mesela tünellerde ışıklandırma var, bu durumda tünele girdiğinde o ışıklandırmayı algılayıp çalışmama durumu var mıdır. yada karşıdan gelen aracın farlarından gelen ışık modülü etkiler mi? üreticinin bu konuda yer olarak uygun gördüğü yer neresidir?2- bu ürünü kullanan arkadaşlar hiç araç muayenelerini yaptırdılar mı? muayene sırasında sorun yaratır mı?3- ürünü takınca far anahtarını sürekli açık konumda mı bırakmamız gerekiyor, bunun orjinal far sistemine bir zararı olurmu? yoksa aracın far anahtarı kapalı durumda ikende çalışıyor mu?4- son olarak modülü istediğimiz zaman devre dışı bırakabilecek miyiz? istendiğinde aracın orjinal far sistemini kullanabilirmiyiz.(bu konu benim için önemli açıkçası. çünkü özellikle araç muayenesi zamanında kullanışlı olacaktır. ikinci olarak modülün arıza yapması durumunda gece yolda kaldınız demektir.hele uzun yolda iseniz yandınız. benim için bu modülün aracın orjinal sistemini devre dışı bırakmaması çok önemli)yukarıda belirttiğim gibi, ben ürünü satın aldım ama henüz montajını yapmadım, bu sorularda aslına bakarsanız aklıma, ürünü aldıktan sonra geldi. cevaplara göre montaja karar vereceğim açıkçası. birde montajı yaptıran arkadaşlar modülü nereye monte ettiler acaba, mümkünse fotoğraflarla paylaşırlarsa, yeni kullanıcılara fikir verir diye düşünüyorum. teşekkürler. herkesin ramazan bayramını kutluyorum.
selam 3)benim sürekli açık anahtar,ayrıca orjinal koluda kullanabilirsin hiç bir sıkıntı yok.açık olsa bile koluda kullanabilirsin.aracın far anahtarı zaten hep kapalı olacak ,karanlık bastığında devreye girer kendi.ben bugun düğmeyi iptal ettim ,aracın orijinal park sensörü düğmesinden aldım anahtarı,sonradan takma düğme yok şu an .4)cihaz arılanırsa düğmeden kapatınve yolunuza devam edin orijinal far sistemini kullanarak.içiniz rahat etmesi açısından cihazın artı ve eksi kablo uçlarına birer diyot bağlarsınız geri akım vermez.
teşekkür ederim. bu konularda pek bilgim yok o yüzden sorular size anlamsız gelebilir, kusura bakmayın. sizin sürekli açık anahtar dediğiniz, yanlış anlamadıysam modülün anahtarı değil mi? aracın far kolunda far konumu kapalı oluyor anladığım kadarı ile. yine sizin anlattığınızdan, modülün aracın far kolunun kullanımına bir etkisinin olmadığını anladım. yani far kolunu bağımszı kullanabiliyoruz. mesela gündüz aydınlık ortamda istersek farları açabiliyoruz.düğmeyi iptal etme konusunu bilgim olmadığı için pek anlayamadım, yine diyot koyma konusuda aynı şekilde, bu konudaki cahilliğime verin. bu konuda talip bey burada kullanıcılar için gerekli açıklamayı yapar sanırım. ilginiz için teşekkür ediyorum. benim için asıl kafamı karıştıran şeyleri cevaplandırmışsınız. herkesin bayramını kutluyorum bu arada.
modülün anahtarı sürekli açık olacak,araç çalışır durumda devreye giriyor zaten.far kolunu istediğiniz gibi kullanın farketmez,ben hiç açmıyorum.aracın orijinal düğmesini kullandım.diyot koymasan da olur ,ben koymadım.