0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selçuk Bey aklımdan geçeni yapma planınız var galiba Klima hortumuna küçük bir hortmu ek yapıp onu da torpidoya ulaştırmayı düşünmüştüm.Siz nasıl düşünüyorsunuz acaba?
Şükrü aynı o şekilde düşünüyorum. opel ve vw 7-10 TL arası birşey torpidodaki klepe. yada toyotanın yeni modelindekini soracağım.
bende soğutmalı torpido gözü ve kolçak yapmak istiyorum. ilk önce bükebilceğim bir plastik olacak ama eski haline dönmeyecek ondan sonra devamı gelcek bu sene arabaya bir şey yapamayacam babamın vermiş olduğu izin süresi doldu seneye kısmetse yapacağım
kerem sağdaki iki hava çıkışı arasındaki torpido kapalı kutu. klima açık iken nem olmaz zaten. ayrıca plastik olduğu için nem yapacak kadar. dış yüzeyi soğumaz. elektronik devreler için sıkıntı olacağını sanmam. saygılar benden fikirlere her zaman açığım..
hayır Şükrü klima davlumbazından çıkış almayı düşünüyorum. ama oradan olmaz ise sağdaki hava çıkışının borusundan alabilirim.
yaklaşık olarak klima su giderlerinin borusu gibi olacak. ordan gelen hava oraya yeter.
Kolçak konusunda bu link yardımcı olabilir sanahttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40758.40
Selçuk bey söylediğiniz boru çok ince kalacaktır kanaatindeyim.. zira arkadaşta pejo 307 model araç var torpidosu soğutmalı oraya gelen boru bildiğimiz elektrikli süpürge borusunun aynısı nerdeyse.. böyle bir boru bulmak kolay ayrıca..böyle bir dirsekle de iki bağlantı yapıldımı tamamdır bence.. hem bu dirseklerin uygun ebatta olanlarını bulmak kolay olur .. tahminimce sağ tarafa giden hava kanalıda bu çaplarda bir borudan olması lazım