Gönderen Konu: 2012 yaris 1.0 life  (Okunma sayısı 20053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
2012 yaris 1.0 life
« : Temmuz 29, 2012, 16:05:38 »
meraba arkadaşlar yeni katıldım aranıza tanışma bolumunde kendımı tanıttım ama kısaca ben fikret ağrıda memurum kayseri memleketim .1 ay kadar kayserideyim sonra yine döneceğim ağrıya.geçirmiş olduğum çok büyük bir kaza sonrası aracımın pert olmasından sonra bazı araştırmalar ve babamın ısrarı sonucu bu aracı aldık allahım pişman etmesin inşalllah.

aracı yarın akşam üzeri teslım alacagım ama bazı sorularım var dayanamadım :-[  aracın motoru 1.0 olduğundan (69beygır) korkum arabada 3-4 kişi ve bagaj varken ve klima açıkken aracın tepkimesi nasıl olur acaba .çok korkuyorum bu konuda.acaba yanlışmı tercih yaptık .
bilmediğimiz ne gibi kusurları eksiklikleri var  bu aracın .özellikle yeni yaris1.0 kullanıcılarından deneyimlerini paylaşmalarını beklıyorum .

az kalsın unutuyodum bu araçtan alan arkadaşlar kaskosunu kaça yaptırdınız tavsiyeniz nedir bu konuda. sagolun 
sana gelmediğim gün yaris aldığım gündür gülüm

Toyota Club Türkiye

2012 yaris 1.0 life
« : Temmuz 29, 2012, 16:05:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 yaris 1.0 life
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2012, 16:43:21 »
tamam hayırlı olsun ama bu araba 3 4 kişi ve bagaj ve hatta klima ile uzun yol gidilecek bir araç değil ki ? sürekli vites küçültmek gerekecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2012, 20:51:49 »
önce 1.6 motor kullandıysanız 1.0 aldıktan sonra bayagı pişman olursunuz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2012, 21:08:20 »
öncelikle hoş geldiniz ve geçmiş olsun,eğer imkanınız var ise 1.33 modelinden alın..diğer 1.0 motor şehir içinde ekonomik ve pratik fakat uzun yola gelmeyeceği kanaatindeyim..1.33 motor ile uzun yol tecrübem var ve beklentilerinizi karşılayıp sizi üzmeyeceğini düşünüyorum..arada ki farkı verebiliyorsanız 1.33 derim.  :) kullanan bi arkadaşımız yorum yaparsa çok daha sağlıklı olabilir..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2012, 21:35:50 »
Sakin kullanımda sizi üzmez ancak 1,6 dan sonra alışmak biraz zaman alır
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2012, 21:41:46 »
kullanmayanlar yorum yapmasa nasıl olur? ..merak etmeyin araç sizi üzmez.4 kişi klima açık 110 km hızla 6 litreden az yakarsınız düz yolda...şahinler 1,6 kaç beygir? 69 beygir yarise  yeter. zaten sürekli uzun yol yapan 1,6 da almaz 2000 cc alır.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2012, 23:14:38 »
Yusuf abi arabasını kulandırtmıştı sağolsun yaklaşık bi 10-15 km kullanmıştım diye hatırlıyorum... Şimdi tabikide 1.6dan inip 1.0 sizi tepkiler konusunda üzer bu açık bir gerçek fakat arabanın tepkisi çok kötü değil çok da iyi değil buda bir gerçek ama 2012 model yaris 1.0 ile neden şehirdışı yol yapılmasın bu ayrı bir konu.. evet 1.6 motorla 5. viteste çıkacağınız rampayı 1.0 ile 3. vitesle çıkacaksınız buda bir gerçek ama araba rahat araba varsın biraz fazla yakıp yavaş gitsin.. Ki şöyle bir durumda var arabayı 4000-5000 devirler arasında rampalarda kullanırsanız işinizi rahat rahat görür.. Ki skoda octavia 1.4 lpgli yokuşlarda değil düz yolda ölüşünü gördükten sonra 1.6dan düşük motorlara biraz daha ters bakmaya başladım ama şöyle bir durum var toyotanın motorları biraz daha ataktır 1.4 vvt-i  ile 1.6 4afe üzenlerde var neyse ben yine konu dışına çıktım :D Herkesin dediği gibi imkan varsa 1.33 alırsanız biraz daha rahat edersiniz biraz daha az yakarsınız ama 1.0 ilede yola çıkabilirsiniz biraz devirli kullanıp fazla yakıtı göze aldıktan sonra (bence) :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2012, 23:17:20 »
bu işin kullanmayla ilgisi yok. arabanın kullanım amacı ortada. evet teknoloji gelişti ancak motorun gücü ve torku belli. ben 1.33 kullandım ama içi doluyken fazla seri değildi.  zaten şehir içi otomobili olan yaris yükle birlikte uzun yolda işkence edebilir. ben toyotanın 1.3 motorlu 96 model corollasını biliyorum ve tahmin edebiliyorum.  ama deseki fordun yeni 1.0 motorunu aldım ... ozaman turbolu olduğu için hacim hakkında önyargılı konuşmazdık.
eğer yükle birlikte şehir dışında kullanılacaksa biraz daha büyük motor tercih etmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2012, 00:18:44 »
bu işin kullanmayla ilgisi yok. arabanın kullanım amacı ortada. evet teknoloji gelişti ancak motorun gücü ve torku belli. ben 1.33 kullandım ama içi doluyken fazla seri değildi.  zaten şehir içi otomobili olan yaris yükle birlikte uzun yolda işkence edebilir. ben toyotanın 1.3 motorlu 96 model corollasını biliyorum ve tahmin edebiliyorum.  ama deseki fordun yeni 1.0 motorunu aldım ... ozaman turbolu olduğu için hacim hakkında önyargılı konuşmazdık.
eğer yükle birlikte şehir dışında kullanılacaksa biraz daha büyük motor tercih etmekte fayda var.

:alkis:

Ben 1.33 kullanıyorum dün 5 kişi Turhala gittik. Yollar yokuş sürekli vites değiştirmek durumunda kaldım. Normal şartlarda sizin isteklerinize cevap

verir fakat şu bir gerçek ki yokuşlarda bayılıyor.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2012, 08:03:15 »
1.0 cc pişmanlıktır mümkünse vazgeçin forum olarak farkını biz toplayalım 1,33 alın  :islik:
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2012, 09:23:57 »
Ben 1 litre yaris 2 sahibiydim. 10 bin km kullandim ve dayanamayıp sattım ve bir daha 1. lt veya 3 silindir arac almayacagima yemin ettim. Kesinlikle pişman olacaksınız. Tavsiyem 1.33 lt almanizdir.  1 lt motor eger degisime ugramadiysa hala 3 silindir. Bu da performansı cok etkiliyor. beygir gücüne aldanmayın sakın. şu anda 1.33 yaris 3 sahibiyim. 2 motor arasında cok fark var. 1997 model twingo kullandım yaklaşık 90 bin km. 1.2 motor ve 55 beygir gücünde idi. Ama 4 silindir. Kesinlikle 69 beygir gücündeki 1 lt motordan daha performanslıydı ve cokta memnundum.

3-4 kişi ve yük varken performansını soruyorsunuz.. Bırakın 3-4 kişiyi sadece klima açıkken bile pişman olmanıza yetecek bir performansı var.

Çok karamsar konustum kusura bakmayın.

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 64500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2012, 11:45:09 »
kullanmayanlar yorum yapmasa nasıl olur? ..merak etmeyin araç sizi üzmez.4 kişi klima açık 110 km hızla 6 litreden az yakarsınız düz yolda...şahinler 1,6 kaç beygir? 69 beygir yarise  yeter. zaten sürekli uzun yol yapan 1,6 da almaz 2000 cc alır.

dediğiniz gibi kullanıcı yorumu önemli olan fakat şahin ile kıyasladığınız araba nın arasında 15 yıllık bir teknoloji farkı var..ve biri diğerinin fiyat olarak ta neredeyse 5-6 misli...2 bin cc nin uzun yol değil de daha çok keyif arabası oldugunu dusunuyorum...1.6 lar da gayet yeterli her türlü yol koşulu için..burada önemli olan arabayı kullanan kişinin test sürüşünde veya aldıktan sonra ki kullanımında arabadan ne beklediği..herkesin sürüş ve beklentisi farklı ne de olsa.. :)
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2012, 19:17:35 »
Evet kimi yorumlara hak veriyorum. Ama herkesin beklentileri sürüş şekli farklıdır her yorumu böle değerlendirmek gerek. Bundan 7 ay öncesine kadar bende de 1.0lt yaris vardı 2 yıl bir fiil kullandım tepesinden inmedim diyebilirim. Ama şunu sölim öle sölediğiniz gibi 3-4 kişi dolu araba klimayı açtım gidiyim çok sık olan şeyler değil açıkçası ki olsa bile emin olun anlatılanlar kadar kötü şeyler yaşamazsınız evet 1.4 yada 1.3 gibi olmayabilir, gider hiç merak etmeyin sonuçta kağnıya binmiyorsunuz :)  İlk etaplarda aldığımda bende öyle düşünmüştüm. Ama olmadığını görünce 1.0lt bana yetti. Çok hırçın kullanmıcaksan yok şunu tokatlim makasa dalim demessen eğer şehir içi en ideal araçlardan biri. Güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin.
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2012, 19:30:09 »
peki sinan colt nasıl?
yaris / colt karşılaşmasının sonucu sence nedir?
colt gözdelerim arasındadır,
fiyat / performans açısından oldukça başarılı bir araç üstelik yaristen daha seri ve daha ekonomik olduğunu duydum gerçekten öylemi sinan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2012, 21:30:03 »
arkadaşlar aracımı bugun aldım servisten.kardeşim hanım ben babam ve bebeğimiz bir hayırlı olsun turu attık 40 km kadar.oruç kafa ile sıcak oldugundan sürekli klima 3.kademede gezdik.gayet iyi çekişi arabanın.daha ne olsun dedik şükür.

sonrasında hemen aracı kayseri otobir adlı firmaya komple araç kaplama için bıraktım .biraz tuzlu bir iş ama en az 5 sene içimiz rahat olur sanırım.aracın rengi alev kırmızı araçın rengıne en yakın olan bir folyoyla kaplanacak komple.vay martı b.ku asidi vay toz oldu *** çizdi vay fırçasız yıkayalım haftada bir diyerekten ayda ortalama 40 liradan yılda 500 lira yıkama parası derdi vay top çarptı vay taş sıçradı vay güneşte kaldı soldu vay bisiklet sürttü derdi olmayacak.kaskoyada işlettim .

bu konuda düşünceleriniz neler .en kaliteli 3m folyo cast özellikli amerikan malı. kesinlikle iz kalmaz söküldüğünde dediler.pastacila çekilebiliyormuş ayrıca folyoya.

kaplama ile ilgili herkesten yorumlarını beklıyorum lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 30, 2012, 21:34:57 »
peki sinan colt nasıl?
yaris / colt karşılaşmasının sonucu sence nedir?
colt gözdelerim arasındadır,
fiyat / performans açısından oldukça başarılı bir araç üstelik yaristen daha seri ve daha ekonomik olduğunu duydum gerçekten öylemi sinan?

Valla alalı 2 ay oldu çok şükür beklentilerimden daha iyi diyebilirim. Özellikle iç mekana asla ses almıyor heleki motor sesi asla gelmiyor. Şimdi ben 1.0 yaris'ten sonra 1.3 araca binince gözle görülür bi şekilde seri ve atak olduğunu cok daha kolay fark ettim. Yakıt konusunda normal kullanımda yarisle hemen hemen aynı, tabi biraz seri araba olduğundan dolayı bazen pekte gaza basmamak etmiyorsunuz :) B segmenti bi araçta cruise control özellikle harika ve standart olmasıda cok iyi. İçi oldukça geniş. Bütün tanıdıklarım aracımın içine binince bu ne kadarda büyükmüş yahu dediklerini görünce seviniyorum :) Size büyük araç kullanıyormus hissi veriyor güvenli hissediyorsunuz. Yol bilgisayarı size en tasarruflu sürüş tekniği için vites attırmanız ve düşürmeniz gereken devirlerde uyarıyor. Özellikle standart donanım içine dahil olan ön arka yolcu hava yastıklarıda gözden kaçmıyor. Colt aldığıma pişman değilim. bence 1.3 yaris kullananmadığım için ikisini kıyaslamak acımasızlık olur :) 1.0 2005 ile 1.3 2010 Colt donanım olarak yaris'imden yüksek olduğu için bana daha konforlu geliyor. Ama alınası bi araç demeden geçemem. Şekil itibarı ilede gözle görülür bi biçimde hırçınlıkta gözden kaçmıyor dikiz aynasından bakıldığında kızgın bi araç geliyormus gibide duruyor :)

Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2012, 07:27:35 »
boşa atılacak bi araç kesinlikle değil ;) ben en çok arkadaşımın hırçın kullanıma rağmen bir depo ile 900 km yaptım demesine takılmıştım :D
1.0 --> 1.3 motora geçiş hakikaten keyifli olmuştur sizin için
not:nasıl olduğunu pek hatırlamasam da şehir içi boş trafikte benimle dalga geçen bir bmv'yi fena tokatlamıştım,muhtemelen o utançla arabayı satmıştır :D

bu arada fikret bey aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın,kaplama kaliteli malzeme ve işçilik olduğunda sorun çıkartmaz paranızın hakkını alırsınız üstelik 5 yıl sonra bile aracınız hala ilk günkü gibi olacak.
birde yarisin hangi modelini aldınız acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2012, 08:00:37 »
Hayırlı olsun Fikret Bey, güle güle kullanın aracınızı, rengi çok hoş görünüyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 02, 2012, 00:02:43 »
teşekkür ederim arkadaşlar iyi dilekleriniz için.araç 1.0 life modeli.

arkadaşlar ön kaput ve ön tamponu kaplattım hayırlısıyla c.tesi günü komple kaplamamız bitecek kapı eşiklerimiz dahil.kapı eşikleri ve kapı tekerlek hizalarını en kalın şeffaf folyo ile kaplatacağım.malum ayak basmalarda ve lastiklerin taş çamur fırlatmalarından etkilenmesin diye.bu folyo şeffaf kaput koruma folyosunun geliştirilmişi imiş.buna kaput gibi pasta cila atılıyormuş ve güneş ışınlarını uv ederek aracın solmasını kesinlikle önlüyormuş

yorumlarınıza önem verdiğimi bilmenizi istiyorum. yorumlarınızı beklıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 02, 2012, 01:16:50 »
nasıl yani ben anlamadım komple şeffaf folyo ilemi kaplanacak araç bu arada aracınız hayırlı uğurlu olsun bir arkadaşımda 1.0 otomatik olanı var bayırlarda tıkanıyor diye şikayet ediyordu ama yinede memnun
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)