Gönderen Konu: 2012 yaris 1.0 life  (Okunma sayısı 19937 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 yaris 1.0 life
« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2012, 17:39:30 »
Fikret bey;

Araciniz hayirli olsun. İyi gunlerde kullanın.

Dikkatinizini çektimi bilmiyorum ama tamponlar zaten kalın şeffaf folyo ile korumalı. En azından benim style öyle..

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2012, 17:39:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 02, 2012, 22:54:30 »
cidden mi :alkis:  hiç dikkat etmedim ben bilsem kaplatmaz fiyattan düşerdim .komple tamponlar kaplımı yani.peki bu farlara kadarmı yoksa sadece alt panjura kadarmı.arka tampondada varmı
sana gelmediğim gün yaris aldığım gündür gülüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 02, 2012, 23:02:44 »
nasıl yani ben anlamadım komple şeffaf folyo ilemi kaplanacak araç bu arada aracınız hayırlı uğurlu olsun bir arkadaşımda 1.0 otomatik olanı var bayırlarda tıkanıyor diye şikayet ediyordu ama yinede memnun

bayırda denedim ben hariç 3 kişi daha vardı araçta 30 derecelik bir bayırdı klimayıda açtım ki deneyım dıye.az bi düşüş oldu devirlenmede.ama 1.6 da olsa motorumuz yıne bu dusus olacaktı.memnunum arkadaşlar şöyleki 1.9 tdi connect ten 2 kat seri araçım.ikiside 2012 olmasına ve connectın motoru 2 katı olmasına turbolu olmasına ragmen.

arkadaşlar aracın motorunu açmak için ne yapmalıyız.yüksek devirlerdemi sürmeliyiz yoksa yeni nesil araçların motoruna gerek yokmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 03, 2012, 09:57:06 »
cidden mi :alkis:  hiç dikkat etmedim ben bilsem kaplatmaz fiyattan düşerdim .komple tamponlar kaplımı yani.peki bu farlara kadarmı yoksa sadece alt panjura kadarmı.arka tampondada varmı

Benim aracta sadece tamponda. on arka. Panjura kadar. Panjurda yok. Sizin aractada o şekildedir diye tahmin ediyorum.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #24 : Ağustos 03, 2012, 19:40:24 »
Fikret bey aracınız hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin inşallah.

boşa atılacak bir araç kesinlikle değil ;) ben en çok arkadaşımın hırçın kullanıma rağmen bir depo ile 900 km yaptım demesine takılmıştım :D
1.0 --> 1.3 motora geçiş hakikaten keyifli olmuştur sizin için
not:nasıl olduğunu pek hatırlamasam da şehir içi boş trafikte benimle dalga geçen bir bmv'yi fena tokatlamıştım,muhtemelen o utançla arabayı satmıştır :D

Valla ben 1 depo benzin ile istanbul>erdek>istanbul yaptım. Birde erdek içi en az 70 km gezmişimdir. Gidip gelişlerde de araba 5 kişi ve + olarak bavullar vardı. Ful dolu bi arabaydı yolda da basmaktan çekinmedim hiç yani toplamda 860 Km ile depoyu bitirmiş oldum. Ama dediğiniz 900 km doğrudur. Keyifli olmak ne kelime araba kayıyor desem altımdan yeridir :)
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 03, 2012, 20:11:46 »
Benim aracta sadece tamponda. on arka. Panjura kadar. Panjurda yok. Sizin aractada o şekildedir diye tahmin ediyorum.

bugun baktım benım araçtada on ve arka tamponda koruma var :D ama ben yınede çektırmıs oldum.zaten orjınal korumayı sanırım sokmek ıstesekte sokemeyız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • O Varsa Sorun Yok
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #26 : Aralık 17, 2012, 00:50:35 »
Sayın Arkadaşım,
 Ben 2006 sonu(yeni kasa) 1.0 motor yaris terra sahibiyim. Kesinlikle rahat ol,ne klima açıkken ne de 4 kişi ile yola çıktığında 110-120 km/sa hızı geçmezsen,şehir içi veya dışı 1.6 araçlarla kapışmazsan kesinlikle pişman etmez.Bu araç şehir içi pratikliği ve yakıt ekonomisi için üretilmiş.bunu hep akılda tutmak lazım.hakkını da sonuna kadar veriyor.kullandıkça görürsün,hiç bir kronik sorunu olmayan muadillerinden konforlu ve güçlü bir araç.güle güle kullan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 09, 2013, 17:48:00 »
merhaba arkadaslar aracıma celık jant taktırdım.tork 356 model.yorumlarınızı merak edıyorum.yakışmışmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 10, 2013, 00:57:40 »
Selamlar , hayırlı uğurlu olsun
Dikkatimi şu çekti ! aracınız 1.0 motor olduğu için 15 ebat olması gereken jant 14 gibi duruyor  doğrumudur ?
Eğer öyleyse keşke hazır jant almışken 15 janta terfi etseydiniz , tabi lastikleride değiştirmek gerecekti ama .Kazasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 11, 2013, 00:42:39 »
serdar bey evet 14 aldım.aracı yormasın istedim.ancak aldıgım jantın agırlıgı sanki kara jantlarınkinden daha hafıf gıbı geldi.boyle olacagını bılseydim 15 alırdım tabiki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 11, 2013, 18:07:37 »
Hayırlı olsun..Yakışmış..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 11, 2013, 18:22:34 »
serdar bey evet 14 aldım.aracı yormasın istedim.ancak aldıgım jantın agırlıgı sanki kara jantlarınkinden daha hafıf gıbı geldi.boyle olacagını bılseydim 15 alırdım tabiki.

Kara janttan hafif jantlar şuanda piyasada carbonfiberden üretilenler siz aracın lastik ebatını küçülttüğünüz için size öyle geliyor malesef. Güzel olmuş yakışmış allah kaza bela göstermesin :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 22, 2013, 15:26:23 »
merhaba arkadaşlar aracımın 10.000 bakımını yaptırdım.110 işçilik 4 sarf atık ve tapa 95 polen fıtresı 22 yağ fılıtresı 80 tl 10*40 yag dedıler.310 tl sırf burası yapıyoo enjektör temızleyıcının fıyatını hatırlamıyorum bıle.sanırım 345 cıvarıydı bakım fıyatı.ben dışardan 5*30 castrol magnatek tam sentetık yağ ile gittim polen fılıtre degısımde istemedim.bana çıkan fıyat 125 tl oldu. 75 de yagı almıştım toplamda 200 tl ye malettık bakımımızı.
assıl sevındırıcı nokta ise uzun yolda 110 km ortalama hız ile 4 kişi ve ful bagaj ile giderken 5.1 ortalamayla giden araç bakım sonrası 4.4 ile geldi.bu kadar farkedermi şaşkınım  :alkis:

aracımda bazı değişiklikler de yaptım sis farı montajı yaptık.bağlantısı sonrası ekranda yandığında ışığı bıle çıkıyor.cam kenrlarına ve ön panjura krom uyguladık bağaj havuzu yaptırdım döşemecide.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 22, 2013, 17:56:25 »
sis farini nasil taktiginizi anlatirmisiniz.
bende taktim ama elektrik isi duruyor. tesisat hazir sisleri sokete bagladim. sonraki adimlar neler.
sis fari rolesi anahtari ve sigortasi aldigim kutuda mevcut. elektrigi nerden aldiniz anahtari nereye koydunuz.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 23, 2013, 13:40:52 »
yaklaşık 1 aydır yaris 1.0 life kullanıyorum.önceki arabam fabia 1.4 85 bg. di.yolovadan bursaya gidiş yönü oldukca diktir ve eski fabia arabamla bu dik yokuşları 4ncü viteste çıkabiliyordum.yaris arabamlada istanbuldan dönüşte gene 4ncü viteste çıktım(3 yetişkin 2 çocuk ve birazda bagajla) bana çok fark hissettinizmi derseniz cevabım hayır olur. hatta eşim bile bu arabanın dik rampaları eski arabam gibi çıkmasına şaşırdı. çünkü bazı çahiller eşime sakın 1000 motor araba almayın, aman, kocana söyle gibi laflarda bulunmuşlar. uzun lafın kısası bu araba 1000cc 69bg ve torku sadece sadece 93 nm. şimdi ben bu arabadan 132 nm torklu fabia arabamla aynı çekişi ve performansı beklersem bu benim geri zekalı olduğum anlamına gelir. 
bu arada 1.0 pişmanlıktır diyen kişinin bu cümlesini kendisine saklamasını tavsiye ediyorum,kendisi 1000 cc arabaya ne kadar binmiş çok merak ediyorum.........................

aynalar kapı kolları serviste boyandı+park sensoru. bu işlemleri hediye yaptılar :) :)

http://img543.imageshack.us/img543/1553/8yl.jpg

az kalsın unutuyodum bu araçtan alan arkadaşlar kaskosunu kaça yaptırdınız tavsiyeniz nedir bu konuda. sagolun  .axa 770 tl hasarsızlık indirimli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 24, 2013, 00:37:24 »
sis farini nasil taktiginizi anlatirmisiniz.
bende taktim ama elektrik isi duruyor. tesisat hazir sisleri sokete bagladim. sonraki adimlar neler.
sis fari rolesi anahtari ve sigortasi aldigim kutuda mevcut. elektrigi nerden aldiniz anahtari nereye koydunuz.

şöför kapı eşiği plastıgı sökülerek kablo demetinden arka sis farı kablosu tesbıt edilerek bağlanıldı.boylece fazladan düğme koymaya gerek kalmadı sıs far kolu hem arkayı yakıyo hem önü vee en güzelıde ekranımda sıslerı yakınca hem arka hem on sıs farı göstergelerı cıkıyo..elektrıkte aküden alındı.

aynalar kapı kolları serviste boyandı+park sensoru. bu işlemleri hediye yaptılar :) :)

http://img543.imageshack.us/img543/1553/8yl.jpg

az kalsın unutuyodum bu araçtan alan arkadaşlar kaskosunu kaça yaptırdınız tavsiyeniz nedir bu konuda. sagolun  .axa 770 tl hasarsızlık indirimli

kaskom gecen sene 920 sampo japan bu sene hasarsızlık ındırımlı 725 sampo japan.  (3000 tl ekstralı olduğundan işlettırdım kaskoya .işletmesem tabıkı daha aşağı çıkardı fıyatımız.

sizin aracınızın kasko degerlerı nelerdir pekı .şu ankı yanı 2. yılında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ağustos 24, 2013, 01:30:37 »
cevabınız için teşekkür ederim ama biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz. kafama takılan nokta şu ki araçta tesisat hazır. sizde de öyle mi bilmiyorum.
röle ve sigorta işini nasıl çözdünüz veya çözdüler?  aracın beyni nasıl kabul etti ? göstergedeki ışık yanıyorsa beyin tanımış demektir. ama nasıl
 arka sis farın anahtarına bağlamak güzel bir seçim ,,,, ama bir usta bana - arka sisler düşük elektrik ön sisler yüksek elektrik çeker bu da tesisata zarar verir felan gibi bi şeyler anlattı.
tesisat çekili ....ise bu tesisat akünün-sigorta panelinin neresinde son buluyor?
....sis farlarını yuvaya bağladık araçtaki kablo-tesisat soketlerini sis farına taktık...... sonra?  araçta çekili olan tesisat göstermelik mi bir ucu bir de başı-sonu yok mu ? başlangıcı sislerdeki soket ise sonu nerde ?
 (ya git bir elektrikçiye taktır ne uğraşıyorsun) elektrikçiye taktırsam bile bu soruların cevabını alamazsam çatlarım :)
oldum olası bilgiye açımdır. meraklıyımdır yani? :):):):)
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 24, 2013, 01:53:59 »
valla kral başındada durmadımki tam anlatayım sana.tesisat çekılı ama ucu boşta.sende benım gıbı hıç tesısatı kullanma .aküden elektrık alsın 6mm kablo ile.rolede taktır mutlaka.tesisatı arka sislerin geçtiği kablo demeti var şöför kapı eşiğindeki plastığın altında.oradan tesbit eder de bağlarsa zaten göstergende mavi ön sis ışığında yanar arka sarı sis ışığında.tek farkı 2 siste aynı koldan yanar.boylelıkle ekstradan düğme ekleme derdın olmaz.sen dedıklerımı elektrıkcıne soyle o anlar.benım anlatabılecegım bu kadar.cunkı basında duramadım baştan sona kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 24, 2013, 10:19:31 »
resimleri foruma nasıl yüklüyorsunuz??????????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 24, 2013, 11:00:55 »
mesaj yazarken ki yazi yazdigimiz pencere.cerceve altinda ekler ge diger secenekler var ordan dosya src resm ...  var. iste orasi