Gönderen Konu: Auris'im artık Lpg'li  (Okunma sayısı 7619 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA COROLLA ADVANCE MULTIDRIVE S
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
Ynt: Auris'im artık Lpg'li
« Yanıtla #40 : Ağustos 02, 2012, 09:45:18 »
Arkadaşlar herkeze merhaba;
Bende aracımı bu geçen ay aldım. Sıfır kşilometre Auris 1.33.. Garanti kapsamından çıkmadan Ankara'da LPG işlemi uygalatabilirmiyim.. Eğer garantisi bozulmadan LPG uygulanabiliyorsa BRC marka düşünüyorum. Nereye taktırmamı tavsiye edersiniz?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 02, 2012, 09:45:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 02, 2012, 11:25:26 »
Arkadaşlar herkeze merhaba;
Bende aracımı bu geçen ay aldım. Sıfır kşilometre Auris 1.33.. Garanti kapsamından çıkmadan Ankara'da LPG işlemi uygalatabilirmiyim.. Eğer garantisi bozulmadan LPG uygulanabiliyorsa BRC marka düşünüyorum. Nereye taktırmamı tavsiye edersiniz?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler..
İlker abi maalesef toyota da garantiyi bozmadan lpg taktırma olanağı yok.honda,ford vs gibi markalarda garantiyi bozmadan yetkili servislerde lpg takılabiliyor ancak toyotada böyle bir seçenek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 02, 2012, 11:39:31 »
Aracınız garanti dışı kalıyor, fakat bazı LPG firmaları bozulan motor garantsini karşılayabiliyor bence bunu araştırmanızda fayda var.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 02, 2012, 12:13:50 »
Otomatik corollada 50bin km lpg kullandım. Uzun yolda lpg ile 120-130 geçmemek lazım. Zaten fazlası, tasarruf amacına ters.

Devamlı yüksek devir kullanımlarda subaplar, yüksek ısı sebebi ile ayarı bozuluyor ve ciddi masraf olabiliyor. Rolantide bozukluk hissedildiği an, subap ölçümü yapılmalı.
İlk lpg taktırdığımda, yaklaşık 3bin km boyunca (Bolu-İstanbul arası) limitleri zorluyordum. Kullanmayı öğrenince :D, subapları ölçtürdüm ve mesafenin azaldığını gördük. Subaplara taşlama yapıldı. Aracı satarken rolantisinde en ufak bir oynamq yoktu. 50bin km lpg kullanımı yanıma kaldı.

aracı üzmeden kullandıktan sonra hiçbir problem yaşanacağını düşünmüyorum. Olumsuz yorumları hiç kafanıza takmayın, iyi bir ustaya kaliteli bir sistem taktırın ve aracınızdan daha fazla zevk alın ;) Söylendiği gibi bir durum olsa Toyota Kaya Plaza isteyen müşterilerinin 0 km araçlarını, teslim etmeden önce çekici tepesinde BRC yetkili bayii İzmit FS otogaza getirip garanti dahilinde lpg dönüşümü yaptırmazdı.

hangi hızda hangi devirde gitmeniz sadece lpg nin eksoz supaplarını uzatma miktarını artırır.. lpg li kullanımda yüksek  yanma sıcaklığı yüzünden mutlaka supaplar genleşecektir, ve ayrıca kuru yanma da cabası.. benzinin gömleği yağlama özelliği vardır ve lpg nin de kurutma özelliği vardır.. her türlü aşınma artacaktır , teorik olarak bu kaçınılmaz.. ayrıca garanti bozulacak ve aracınızda lpg bulunduğu için yetkili servis çok büyük ihtimalle aracınızı kapalı alana kabul etmeyecektir çünkü bu kanunen yasaktır fakat ısrar ve tanıdık vs araçlar olunca bazen alıyorlar.. ayriyetten lpg kaynaklı diğer motor ve beyin ağrızaları vs vs cabası.. ve tabiki 1500 tl civarı lpg ücreti... motorun fabrika çıkışı orjinal yapısının bozulması... çekişte düşme... yüksek hızda lpg de uzun süre gidilmesi durumunda aşırı ısınma vs vs.. tüm bu saydığım negatif yanların yanında lpg nin tek olumlu yanı yakıt tasarrufu.. bu riski almaya değer mi ?? bence kesinlikle değmez.. hele hele 10 yaşından genç bir araca lpg taktırmak bence kesinlikle yanlış.. herkesin görüşü farklı tabiki ama bence bir otomobil verdiği performans doğrultusunda belirli bir miktar yakıtı yakmalı.. mesela 1.6 valvematic 15-20 lt yakarsa o zaman bir anormallik vardır.. ama o motorun 10 lt yakması kesinlikle normal ve hakkıdır bence..  otomobilde yakıt ilk kriter olmamalı, her ne kadar benzin fiyatları fahiş olsa da
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 02, 2012, 12:18:33 »
İlker abi maalesef toyota da garantiyi bozmadan lpg taktırma olanağı yok.honda,ford vs gibi markalarda garantiyi bozmadan yetkili servislerde lpg takılabiliyor ancak toyotada böyle bir seçenek yok.
Toyota da yapıyor bunu. Önceki mesajımda da belirttim. Kendim lpg taktırmaya gittiğimde, toyota kaya plazada çalışan görevlinin çekici ile beraber gelip 1 tane yeni montajı yapılmış 0 km versoyu alıp servise geri götürdüğünü gördüm. 1 tane 0 km versonun da montajı sürüyordu. Araçları sahiplerine teslim edeceklerdi. Garantiden çıkacak olan aracı çekiciye yükleyip götürmezler heralde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 02, 2012, 12:30:00 »
hangi hızda hangi devirde gitmeniz sadece lpg nin eksoz supaplarını uzatma miktarını artırır.. lpg li kullanımda yüksek  yanma sıcaklığı yüzünden mutlaka supaplar genleşecektir, ve ayrıca kuru yanma da cabası.. benzinin gömleği yağlama özelliği vardır ve lpg nin de kurutma özelliği vardır.. her türlü aşınma artacaktır , teorik olarak bu kaçınılmaz.. ayrıca garanti bozulacak ve aracınızda lpg bulunduğu için yetkili servis çok büyük ihtimalle aracınızı kapalı alana kabul etmeyecektir çünkü bu kanunen yasaktır fakat ısrar ve tanıdık vs araçlar olunca bazen alıyorlar.. ayriyetten lpg kaynaklı diğer motor ve beyin ağrızaları vs vs cabası.. ve tabiki 1500 tl civarı lpg ücreti... motorun fabrika çıkışı orjinal yapısının bozulması... çekişte düşme... yüksek hızda lpg de uzun süre gidilmesi durumunda aşırı ısınma vs vs.. tüm bu saydığım negatif yanların yanında lpg nin tek olumlu yanı yakıt tasarrufu.. bu riski almaya değer mi ?? bence kesinlikle değmez.. hele hele 10 yaşından genç bir araca lpg taktırmak bence kesinlikle yanlış.. herkesin görüşü farklı tabiki ama bence bir otomobil verdiği performans doğrultusunda belirli bir miktar yakıtı yakmalı.. mesela 1.6 valvematic 15-20 lt yakarsa o zaman bir anormallik vardır.. ama o motorun 10 lt yakması kesinlikle normal ve hakkıdır bence..  otomobilde yakıt ilk kriter olmamalı, her ne kadar benzin fiyatları fahiş olsa da
garanti dahilinde anlaşmalı olduğu firmayla lpg dönüşümü yapılabiliyor. Periyodik olarak servis bakımlarını yaptırırım ve daha şimdiye kadar aracınız lpgli alamayız dediklerini görmedim, servis tanıdığım değil, rica da etmedim, lpgnin söz konusu olduğu bir konuşmaya da tanık olmadım. Hiç bir motor ya da beyin arızası almadım ilk takıldığı andan itibaren bir kere bile arıza ışığı yanmadı. Çekişte herhangi bir düşme yok. Sizi bilmem ama ben kmde 35-40 kuruş yaktıktan sonra o arabaya severek binemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 02, 2012, 12:57:07 »
Ben teoriden değil, pratikten örnek verdim. Lpg yi benzin ile karşılaştırmak mümkün değil. 50bin km maliyet hesabı yapılırsa, kullanmak istenip istenmeyeceği, o kişinin kesesine kalmış. Az kilometre yapıyordur, para çoktur, benzini vergiden düşüyordur, lpg kullanmaz.
Bunun dışındaki durumlar için lpg, fayda maliyet olarak gayet uygundur.

Bence sıralı sistem kullanıp memnun olanların tecrübeleri, kullanmayıp teorik bilgiye sahip olanların düşüncelerinden daha gerçekçidir.

Tekrar ediyorum; Benzin ile lpg kullanım konforu açısından karşılaştırılamaz.
Gel gelelim lpg, fayda maliyet olarak daha uygundur ve örnekleri çoktur.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA COROLLA ADVANCE MULTIDRIVE S
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #47 : Ağustos 02, 2012, 13:06:39 »
Toyota da yapıyor bunu. Önceki mesajımda da belirttim. Kendim lpg taktırmaya gittiğimde, toyota kaya plazada çalışan görevlinin çekici ile beraber gelip 1 tane yeni montajı yapılmış 0 km versoyu alıp servise geri götürdüğünü gördüm. 1 tane 0 km versonun da montajı sürüyordu. Araçları sahiplerine teslim edeceklerdi. Garantiden çıkacak olan aracı çekiciye yükleyip götürmezler heralde...

Teşekkürler kardeşim. Ben bir aldığım yere sorayım bakalım, neymiş ne değilmiş öğrenelim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #48 : Ağustos 02, 2012, 13:13:57 »
Ben teoriden değil, pratikten örnek verdim. Lpg yi benzin ile karşılaştırmak mümkün değil. 50bin km maliyet hesabı yapılırsa, kullanmak istenip istenmeyeceği, o kişinin kesesine kalmış. Az kilometre yapıyordur, para çoktur, benzini vergiden süşüyordur, lpg kullanmaz.
Bunun dışındaki durumlar için lpg, fayda maliyet olarak gayet uygundur.

Bence sıralı sistem kullanıp memnun olanların tecrübeleri, kullanmayıp teorik bilgiye sahip olanların düşüncelerinden daha gerçekçidir.

Tekrar ediyorum; Benzin ile lpg kullanım komforu açısından karşılaştırılamaz.
Gel gelelim, fayda maliyet olarak daha uygundur ve örnekleri çoktur.

Sinirlenip oraya buraya saldıranlara galiba en güzel cevabı vermiş Vedat Bey :alkis: :alkis: :alkis:
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 02, 2012, 14:04:00 »
mesela bende seninle aynı düşüncelere sahiptim taki lpg li corolla alana kadar lpg bayii nin kendi özel arabasıydı 2000 km önce takmış falan filan derken önyargılı olarak aldım arabayı 9 000 km dir lpgli araba şu an hiç bir sorun yaşamadım çekişte sorun yok ama uzun soluklu yokuşta bayıyor. sonra dahada detaylı düşündüm ben zaten 1 arabayı 10 ay 12 ayda bir değiştiriyorum neden boşuna fazla para vereyimki ? bence şu an mantıklı. mesela avensis i uzun vade düşünüp aldık kullanmak için aldık yani 3 4 sene belki 5 sene bizde kalıcak ona lpg taktırmısın diye sorarsan taktırmam .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)