Gönderen Konu: Auris'im artık Lpg'li  (Okunma sayısı 7617 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris'im artık Lpg'li
« Yanıtla #20 : Temmuz 26, 2012, 17:48:16 »
lpgnin gidişte kalkışta benzinden farkı olduğunu söyleyeni aracı kullanmaya davet ediyorum. Herkes tutturmuş birşey konuşuyor... En ufak bi fark güç kaybı yok aracımda hatta serin havalarda lpg ile daha seri olduğunu bile söyleyebilirim. En önemli şey güzel sistem daha da önemlisi işine hakim bir usta. 2008 auris 1.6 brc my-11. Reklam yapmak istemem ama FS otogaz izmit ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 26, 2012, 17:48:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 26, 2012, 18:08:04 »
lpgnin gidişte kalkışta benzinden farkı olduğunu söyleyeni aracı kullanmaya davet ediyorum. Herkes tutturmuş birşey konuşuyor... En ufak bir fark güç kaybı yok aracımda hatta serin havalarda lpg ile daha seri olduğunu bile söyleyebilirim. En önemli şey güzel sistem daha da önemlisi işine hakim bir usta. 2008 auris 1.6 brc my-11. Reklam yapmak istemem ama FS otogaz izmit ;)

evet abi kalkışlarda ve düz yolda gidişte bir farkı yok.ama yokuş performansında,özellikle düşük devirde yokuşta aracın kendini toplaması lpg ile benzin arasında biraz fark oluyor.çünkü hem lpg sistemin + olarak ağırlığı hemde lpg nin düşük devirlerde daha etkisiz olması bunda çok önemli bir etken.lpg için çıkarılmış özel bujiler var düşük devirlerde daha çok performans alınması için.lpg ile kullanımda benzine göre %3-4 gibi bir performans kaybı oluyor.bunu düz yolda anlamak mümkün değil ama yokuşlarda biraz performansın düştüğü izlenimi veriyor.bizdede brc var araba 1500 kg motorda 110 beygir,araçtada en az 3 kişi oluyoruz bunları düşününce benzinlede gitsen yokuşta zaten fazla bir şey beklenemez :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Temmuz 26, 2012, 18:59:36 »
kardeşim benim sinir olduğum biri diyo kalkarken titremesini umursamayacaksan taktır biri diyo çekişten düşmesini kabul ediyosan taktır yani ağzı olan konuşuyo  aracı kullanmamış yıpranmış araçlara binmiş ve bu yorumları yapabiliyo. İnan ben hiç bir farkını göremedim yokuşta bile ama şunu belirteyim ben genelde araçta yalnız oluyorum yanımda birkaç kişiyle belki hissedebilirim dediklerini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 26, 2012, 19:18:55 »
kardeşim benim sinir olduğum biri diyo kalkarken titremesini umursamayacaksan taktır biri diyo çekişten düşmesini kabul ediyosan taktır yani ağzı olan konuşuyo  aracı kullanmamış yıpranmış araçlara binmiş ve bu yorumları yapabiliyo. İnan ben hiç bir farkını göremedim yokuşta bile ama şunu belirteyim ben genelde araçta yalnız oluyorum yanımda birkaç kişiyle belki hissedebilirim dediklerini.

abi auris hem hafif hemde 132 bg lik güçlü bir motora sahip olduğu için performans düşüklüğünü neredeyse hiç hissettirmez.ama bizim verso hem 1500 kilo hemde 110 beygirlik motor olunca 3 kişiyle yokuşlarda devrini aldırmazsam çekişten düşüyor.zaten bu ağır kasalı ve düşük beygirli benzinli arabaların genel sorunu.ama devrini aldırınca zorlanma olmuyor.insanlar eskiden düz sistem lpg kitlerindeki sorunların sıralı sistemlerdede devam ettiğini sanıyor ama lpg sektörü gerçekten çok gelişti.artık performansta benzin,lpg neredeyse hiç farketmiyor.işini iyi bilen bir ustanın montajıyla sistem hiçbir sorun çıkarmıyor.vede lpg ile gerekli olmadıkça 4500+devrin üzerine çıkılmazsa subablarda uzun ömürlü oluyor.ama bazı insanlarda lpg li araba ile  sürekli yüksek hız ve yüksek devirde kullanıyor ondan sonra belli bir süre sonra subaplar eriyor.yani lpg li arabayı dizel araba gibi kullanmak gerekiyor.gerekmedikçe yüksek hızlara ve devirlere çıkmamak gerekiyor.bunların hepsine uyarsak uzun bir süre sorunsuz arabamıza bineriz ve ciddi şekilde yakıt tasarrufu yaparız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #24 : Temmuz 26, 2012, 20:41:08 »
lpgnin gidişte kalkışta benzinden farkı olduğunu söyleyeni aracı kullanmaya davet ediyorum. Herkes tutturmuş birşey konuşuyor... En ufak bir fark güç kaybı yok aracımda hatta serin havalarda lpg ile daha seri olduğunu bile söyleyebilirim. En önemli şey güzel sistem daha da önemlisi işine hakim bir usta. 2008 auris 1.6 brc my-11. Reklam yapmak istemem ama FS otogaz izmit ;)

Yorumsuz :wacko: :wacko:
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 26, 2012, 20:50:43 »
ergün abi lpg taktırmak için fazla geç kalmayın derim ben.çünkü lpg siz geçen her saniye cebinize çok büyük zarar :D

Ah be Okanım şu garanti olayı olmasa :) Garanti bitsin 1 dk durmayacam zaten Eğer imkanım el verirse LPİ sistem düşünüyorum hayırlsı bakalım :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 26, 2012, 21:12:24 »
Ah be Okanım şu garanti olayı olmasa :) Garanti bitsin 1 dk durmayacam zaten Eğer imkanım el verirse LPİ sistem düşünüyorum hayırlsı bakalım :)

tabi abi haklısın garanti varsa artık dişi sıkıp 1 yıl daha beklemek gerekiyor :) lpi sisteminin fiyatı hakkında bilgim yok ama sıvı püskürtmeli olduğu için en iyi lpg sistemi.eğer çok uçuk fiyatı yoksa en uygun tercih olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 19 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 26, 2012, 22:26:27 »
selamlar.
Bende aracım 40bindeyken LPG taktırdım. Lovato marka.
Şimdi aracım 65binde. 25 bin km dir çok şükür bir problem yaşamadım.
Titreme sorunu falan yok. Çekiştede çok fazla farketmiyor. Sadece klima açıkken dik yokuşlarda çekiş çok az düşüyor.

Bu arada arcım 2008 auris 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 26, 2012, 22:50:59 »
tabi abi haklısın garanti varsa artık dişi sıkıp 1 yıl daha beklemek gerekiyor :) lpi sisteminin fiyatı hakkında bilgim yok ama sıvı püskürtmeli olduğu için en iyi lpg sistemi.eğer çok uçuk fiyatı yoksa en uygun tercih olur :)
okan bey 2012 corolla com.extra ya prins taktırdık.lpg li arabanın garantıdn motor devre dısı bırakılabilir.bunuda yetkili servis bi şekilde halleder.Taktıracaksanız fazla beklemeyın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 26, 2012, 23:06:06 »
Yorumsuz :wacko: :wacko:
bence de yoruma hiç gerek yok herşey ortada kullanan daha iyi bilir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 27, 2012, 22:31:09 »
Hayırlı olsun güle güle gazlayın. Ekonominin her türlüsü iyidir etrafa zarar vermediği sürece.

@ Sercan Karabulut  çok teşekkür ederim.

Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 28, 2012, 01:50:39 »
benim corolla da lpg li eğri oturup doğru konuşmak lazım araba kalkerken kesinlikle titremiyor çekişte düşmesindede hissedilir bir fark yok  ama uzun soluklu rampalarda motor çabuk bayılıyor buda bir gerçek. toroslarda olsun antalyaya giderken, yada kazdağlarında .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Online Bulmaca Sitesi
« Yanıtla #32 : Temmuz 28, 2012, 01:54:10 »
Hayırlı olsun...
Bol tasarruflu sürüşler dilerim...

LPG ile insan aracına daha da zevkle biniyor canım...  :D
Sus artık yeter!
Sır perdelerini pek o kadar yırtma.
Çünkü bize, kırıkları sarıp onarmak, sırları örtmek yaraşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 28, 2012, 09:43:28 »
Hayırlı olsun...
Bol tasarruflu sürüşler dilerim...

LPG ile insan aracına daha da zevkle biniyor canım...  :D

Çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız maddi şartlar alternatiflere yönelmemizi mecbur bırakıyor.
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 01, 2012, 12:45:56 »
hoşgeldin lpg elveda eksoz supapları
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 01, 2012, 15:08:52 »
bende 1 senedir acaba taksammı diye düşünüyor, her benzin zammından sonra forumlarda lpg yorumları okuyup taktırmaya karar veriyorum ama sonra vazgeçiyorum :)

Nereye kadar gidecek bu şekilde bakalım, hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #36 : Ağustos 01, 2012, 21:00:17 »
bende 1 senedir acaba taksammı diye düşünüyor, her benzin zammından sonra forumlarda lpg yorumları okuyup taktırmaya karar veriyorum ama sonra vazgeçiyorum :)

Yunus Bey performanstan ödün vermeyin bence... Binin böyle kafanız rahat olsun... ;)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 01, 2012, 22:20:12 »

Her zaman söylerim kaz gelecek yerden performans esirgenmez :) taktırın ve ucuz ulaşımın tadına varın ;)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 02, 2012, 01:54:47 »
Otomatik corollada 50bin km lpg kullandım. Uzun yolda lpg ile 120-130 geçmemek lazım. Zaten fazlası, tasarruf amacına ters.

Devamlı yüksek devir kullanımlarda subaplar, yüksek ısı sebebi ile ayarı bozuluyor ve ciddi masraf olabiliyor. Rolantide bozukluk hissedildiği an, subap ölçümü yapılmalı.
İlk lpg taktırdığımda, yaklaşık 3bin km boyunca (Bolu-İstanbul arası) limitleri zorluyordum. Kullanmayı öğrenince :D, subapları ölçtürdüm ve mesafenin azaldığını gördük. Subaplara taşlama yapıldı. Aracı satarken rolantisinde en ufak bir oynamq yoktu. 50bin km lpg kullanımı yanıma kaldı.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 02, 2012, 02:24:14 »

aracı üzmeden kullandıktan sonra hiçbir problem yaşanacağını düşünmüyorum. Olumsuz yorumları hiç kafanıza takmayın, iyi bir ustaya kaliteli bir sistem taktırın ve aracınızdan daha fazla zevk alın ;) Söylendiği gibi bir durum olsa Toyota Kaya Plaza isteyen müşterilerinin 0 km araçlarını, teslim etmeden önce çekici tepesinde BRC yetkili bayii İzmit FS otogaza getirip garanti dahilinde lpg dönüşümü yaptırmazdı.