0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 40 binde değişicek demezmi servis hava filtresini şaka gibi diğer servisler 15 binde atıyor bizde 40 bin acaba yakıt artsın bakıma daha rahat gelsinler diyemi yapılıyor :S
Belki ucuz olduğundandır.Bizim servis değiştirelim diye ısrar ediyor sizinki değiştirmeyelim diye,bu Toyota ile ilgili değilde sanırım servisle ilgili bir durum.
Ben 10000 de değiştirmelerini söyledim gerek yok dediler 20000 de tekrar dedim bakarız gerekirse değiştiririz gerekmezse hava tutarız dediler ve hava tuttular 30000 de kararlıyım değiştirteceğim .
hava polen filtreleri 10 000 km de bir değiştiriliyor sizin servis neyin kafasını yaşıyor acaba ?
.. Ayrıca ilk yağ değişim 10.000 bakımdaymış. Ben bu kilometreye belki 2 yıl sonra geleceğim. Nasıl olacak peki?
Ben 30 bin bakımında değiştirdim. Uyarmasam 40 bin bakımında tekrar değiştireceklerdi. Robot gibi servisler :-)
40.000km en geç değiştirilme zamanıdır bulunduğumuz il ilçe bunlara etkendir bakarlar filtreye değişim isterse değiştirirler yoksa ellemezler, hava tutuludğu taktirde temizlenir az çok yanlız şunuda belirtmek isterim hava tutulduğu zaman (eski tip hava filtrelerinde) kanalcıklar büyürdü ve partiküller daha rahat girerdi içeri.Şimdileerde öyle bir sorun kalmadı.
Bu önemli bilgileri bizimle paylaştığınız için sonsuz teşekkürler Sercan usta
Hava filitresini kendimiz değiştiremiyormuyuz arkadaşlar.. Gidip alsak parçacıdan kendimiz takamazmıyız.. Sonuçta sarf malzemedir bu filitre. Şahsen kaputu açıp bakma fırsatım olmadı.. Deneyen oldumu acaba?
İlker abi dışarıda orjinal filtreyi bulabilsem 500 km de bir değiştirmeye razıyım .