Gönderen Konu: toyota neden hava filtresini değiştirmemek için çaba sarfediyor ?  (Okunma sayısı 4879 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota neden hava filtresini değiştirmemek için çaba sarfediyor ?
« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2012, 13:30:17 »
demek ki her serviste durum aynı. Servis ücreti düşük imajı yaratmak için aracın pis hava alıp yakıt tüketimini artırmasını göze alıyorlar demek ki. Ben 10.000 de çömezdik toyota ne derse yapalım bildikleri vardır dedim. 20.000 e gidince gene değiştirmeyeceklerdi , değiştireceksiniz, eskisini de bana vereceksiniz bulaşık makinasında yıkatıp tekrar kullanacağım  dedim servise imalı bir şekilde.  Her yağ değişiminde hava filtresi de değiştirilmelidir, hele ki bizim gibi havası pis, tozlu yerlerde yaşıyorsanız.
born to ride

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2012, 13:30:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 04, 2012, 23:03:45 »
40 bin km cevabını alanlardan biriyim. Olur mu canım öyle şey dedim.yırtılmadığı müddetçe sıkıntı olmaz dedi.ara ara sizde hava tutup tozunu alıp takın dedi.yan ürün bulmuştum bi kaç tane

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/hava-filtre-toyota-auris-2007-2008-arasi-27587989

http://www.parcayedek.com/searchs.php?search_query=toyota+auris+hava+filtresi

Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
geçen cuma sol ön kapı camından gelen tıkırtı sorunu çözmek için gittiğim gedizler dolapdere de bir de ücretsiz check-up yaptırdım. hava filtresinin değişmesi gerektiğini söylediler. ilk başta, kendi kendime; o kadar iş yaptılar üç beş kazanmak istiyorlar diye düşünmüştüm. aşağıdaki çıkan kirli filtreyi görünce hak verdim :alkis: sadece 50,02tl. işin ilginç yanı 30bin bakımı, araç 30090km de iken ortaköyde yapılmıştı ve araç bundan sonra sadece 3250km yapmıştı :o yeni temiz filtre ile aracın çekişinin arttığı aşikar :) :) :)

Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Cem abi kömür madeninde mi çalışıyorsunuz, o filtre ne hale gelmiş öyle :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2551 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, elbette aracınızı kullandığınız bölgeye göre değişim periyodunu öne çekebilirsiniz.
Normal yol şartlarında hava filtreleri hem kalın hemde çift kat olduğundan 40.000km'de değiştirilebilir.
Tam tıkanmadığı sürece yakıt sarfiyatına sebep olmaz, ECU daha çok hava alabilmek için sistemini ona göre ayarlayacaktır.
Her 10.000km'de söküp tazikli hava tutmalısınız ayrıca takıldığı kutu içininde temizliği yapılabilir, böylece her 10.000km'de filtrenin durumunu görmüş olursunuz.

Not: Fotoğraftaki filtrenin değişim zamanı gelmiş.

Uyarı! Orjinal hava filtresi kullanmaya büyük özen gösteriniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
asıl olan 20 bin bakımında gözlemlemek ve 40 binde kesin değiştirmektir.
zor koşullarda kullanıyorsanız bu bakımlar yarı süresine ve kilometresine düşer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
geçen cuma sol ön kapı camından gelen tıkırtı sorunu çözmek için gittiğim gedizler dolapdere de bir de ücretsiz check-up yaptırdım. hava filtresinin değişmesi gerektiğini söylediler. ilk başta, kendi kendime; o kadar iş yaptılar üç beş kazanmak istiyorlar diye düşünmüştüm. aşağıdaki çıkan kirli filtreyi görünce hak verdim :alkis: sadece 50,02tl. işin ilginç yanı 30bin bakımı, araç 30090km de iken ortaköyde yapılmıştı ve araç bundan sonra sadece 3250km yapmıştı :o yeni temiz filtre ile aracın çekişinin arttığı aşikar :) :) :)

50 tl hava filtresi için ucuzmu yani??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
büyük ihtimal çünkü 40 bin km normalde değişme zamanı ne demek ya hava filtresi bu 10 binde at gitsin 50 lira altı üstü zaten yakıtta çıkartıcaksın :)

aynı kelimeleri bende işittim servisten :)

Hava filtresi 50 tl bana çok pahalı geliyordu...ilginç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
98 model arabaya 48 lira dediler serviste. O kadar para veremem bi filtre için. 50 liraya para ekler açık hava filtresi kiti alır takarım. Mis gibi olur.
Bakım zamanı geldi arabamızın. Gittim 10 liraya aldım bi tane filtre. Servisin sattığı parçalar kaliteli olabilir ama 10 lira ile 50 lira arasında dağlar kadar fark var. Yaz oraya 30 lira gelip alalım. Ha sen illa sömürcem ben her gelen adamı dersen ben de gelmem. 40 lira farkı hak edecek kadar büyük malzeme farkının da olmadığı kanaatindeyim..
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Cem abi kömür madeninde mi çalışıyorsunuz, o filtre ne hale gelmiş öyle :)
görünce bende şaşırdım aslında. 30 bin bakımında temizlendiğini ve sadece 3250 km yaptığını düşünürsek, kimbilir 40bin de durumu ne olacaktı.
50 tl hava filtresi için ucuzmu yani??
kişiye göre değişir; bana göre 33bin km için pek pahallı sayılmaz. ayrıca, bundan sonra bu kadar beklemeyeceğim de kesin... 
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
ben valla 10 000 de bir değiştiriyorum hava ve polen filtresini eski orjinallerde duruyor bagajda 40 000 bakımına giderken takıcam yine onlara ık mık etmesinler orjinel değil bunlar garantiden çıktı aracınız demesinler diye :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)