Gönderen Konu: Kontak Anahtarım Çamaşır Makinesinde Yıkandı :((  (Okunma sayısı 10266 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Kontak Anahtarım Çamaşır Makinesinde Yıkandı :((
« : Temmuz 14, 2012, 13:57:14 »
Merhaba arkadaşlar, dün gece tatilden döndük, sabah bizim hanım ceplerime bakmadan şortu makineye atmış, tabi kontak anahtarı da ak pak olmuş :D

Çok canım sıkıldı, aşağı inip anahtarı denedim, uzaktan kumanda fonksiyonu çalışmıyor, kapıları manuel şekilde açtım ve aracı çalıştırabildim. Yani sadece uzaktan kumanda fonksiyonu çalışmıyor, tuşlara basınca kontak anahtarı üzerindeki ışık da yanmıyor.

Şimdi bana tavsiyeleriniz nelerdir ne yapmam lazım? Çipte bir sorun olmuş olabilir mi? İyice kurumasını bekledim ama değişen bişey olmadı. Servise götürüp sadece kasasını değiştirmelerini mi istemeliyim, ne kadara mal olur bize?

Acil tavsiyelere ve bilgilerinize ihtiyacım var arkadaşlar teşekkür ederim şimdiden.

Toyota Club Türkiye

Kontak Anahtarım Çamaşır Makinesinde Yıkandı :((
« : Temmuz 14, 2012, 13:57:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: Kontak Anahtarım Çamaşır Makinesinde Yıkandı :((
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2012, 14:48:45 »
anahtarın kartını pilini çıkartıp  alkol yada selülozik tiner içinde 4-5 saat bekletin. daha sonra çıkartın üzerindeki alkol uçtukdan sonra yeni bir pil ile tekrar deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2012, 15:05:58 »
hiç beklemenize gerek yok elektronikçilerde satılan yağsız kontak sprey alın (mavi kutuda oluyor) ondan sonra anahtarın içini açıp saç kurutma makinasıyla bi güzel kurutun ondan sonra sprey sıkın her tarafına içinde nem kalmışsa ve korozyon oluşmuşsa temizler (bu uçucu bir sprey max 2 dkda uçar)pilide yenisiyle değiştirin (bu bilgilerimi elektronikçi olduğum için yazıyorum çip bozulmuşsa garanti veremem  kontak sprey normal fiyatı 5tl pilde 2,5tl bilginize)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2012, 16:22:00 »

bu işinizi çözer.. ama keşke arabada denemeseydiniz ıslak olduğu için kısadevre yapmış olabilir. yıkandığı anda pilini çıkarsaydınız. spreyi uygularken hemen uçucu olduğu için kumandanın plastik aksamına temas ettirmeyin. yakabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2012, 16:39:24 »
teşekkürler arkadaşlar, ben araçta denediğimde çoktan kurumuştu, yani anahtar 10 gibi makineden çıkmış ben öğleden sora 3 gibi uyandım ve olayı anladım :)
şimdi anahtarın içini açtım, kahverengi nemli bir görüntü var, pilini çıkardım biraz kuruttum ama fayda etmedi. birde o spreyi ve yeni pil almayı deneyeceğim bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2012, 18:15:13 »
durum nedir murat abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2012, 19:10:51 »
Bizim burda bi sürü oto aksesuarcı var ama hiç biri bi işe yaramıyo sağolsunlar :S
Hiçbirinde bu dediğiniz malzemeyi + pili bile bulamadım :)
Neyse pili bi uyducudan temin edip taktım ama yine çalışmadı :(

Sprey olarak da şunu bulabildim, sizden onay almadan kullanmak istemedim;

Kontak anahtarnın içindeki chipin durumu da böyle;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2012, 20:05:55 »
o fren balata spreyi pas söker bizim dediğimiz kontak sprey yani elektronik devreye zarar vermez kısadevre yaptırmaz elektronikçi arkadaşlar dah iyi bilir ama bence sizin sprey olmaz. fren balata spreyi oksiti temizlermi öğrenmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2012, 21:22:23 »
Murat bey benim ufaklıkta bizim anahtarı  bulaşık makinasına atmış aynısı bizimki de çalışmadı.İçini açıp saç kurutma makinasıyla iyice kuruttum.Çipin bütün katlarını tek tek ayırdım iyice kuruttum şimdi çalışıyor.
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2012, 21:30:18 »
hmm. bende korkuyorum açmaya zarar verirsem diye, malum biraz pahalı bir şey :D
birde yedek anahtarı yanımda değil iş yerinde, onun için burada mahsur kalmayım diye beklemedeyim şimdilik, zaten yanlış sprey almışım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 14, 2012, 21:34:22 »
onuda arabanın balatalarına sıkın bari boşta beklemesin
 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 14, 2012, 21:36:08 »
zaten birbirine geçmeli kolay açılıyor.Ama kısa devre yapma durumu varsa saatçiler de tamir ediyor anahtarı değiştirmeye gerek yok.
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Temmuz 14, 2012, 22:25:21 »
zaten birbirine geçmeli kolay açılıyor.Ama kısa devre yapma durumu varsa saatçiler de tamir ediyor anahtarı değiştirmeye gerek yok.

geçenlerde hanımın saatinin pili bitmişti, saatçiye götürdüm, yeni pil takmasına rağmen çalışmadı saat. uzun süredir mi bu şekilde bekledi diye sorunca bende 1 ayı geçkindir böyle bekliyor dedim, sanırım oksitlenme yapmıştı. bir ilaç sıktım biraz beklesin dedi. yarım saat fln bekledi o ilaç dediği şeyle. sonra saat gibi çalıştı :D kumandayı da götürsem yaparmı acaba :D :D

bu arada bu işleri araştırırken bir bilgiye ulaştım, malum bizim araçlarda 3 anahtar oluyor.  birincisi orjinal anahtar, ikincisi bunun yedeği, üçüncüsü ise üzerinde tuş olmayan sade anahtar. ilk iki anahtarın üzerinde uzaktan kumanda tuşları oluyor, üçüncüde olmuyor yani. ama püf nokta şuymuş, birinci yani orjinal anahtar olmazsa eğer diğerleri ile kopyalama yapılamıyormuş. yani birinci (orj.) anahtarın önemi büyük, götürüp kopyalatabiliyormuşuz :D ha bide 3. ve tuşsuz olan anahtar bagaj ve torpido gözünü açamıyormuş. peki elimizdeki kontağın orjinal olup olmadığını nasıl anlayacağız? o da şöyle anlaşılıyormuş, araca ilk girdiğimizde securty ışığı yanıp sönüyor ya, o sırada orj.anahtarı takınca hemen sönünce o orjinal anahtarmış, ama 2. anahtar yada kopya anahtar olduğunda bu ışık fasılalı yapın sönmeye devam ediyormuş, bendeki bu durumda orjinal anahtar, yani bundan kopya yaptırabilirim :) belki bilmeyenler vardı benim gibi, faydalı olur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2012, 12:25:00 »
murat abi bugün sanayideydim bir ustaya anlattım senin durumunu 220tl ile 400 tl arasında olur dedi duruma göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2012, 16:33:33 »
Eğer arabanızı çalıştırabiliyorsanız çip sağlam demektir ..gerisi teferruat :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Temmuz 16, 2012, 17:54:49 »
Evet arkadaşlar, bu gün baya bi dolaştım, önce bi saatçiye gittim, pil yatağını temizledi ilaç milaç ama fayda etmedi, sonra bi oto elektrikçiye gittim, biz anlamayız şu aşağıda anahtarcı var oraya git dedi, neyse bastık gittik anahtarcıya, arkadaş sağolsun "bu suya düştüyse kesin yanmıştır" dedi, anahtarı eline aldı, şöyle bi içeri dolaştı molaştı geldi, abi bu 250 TL ye hallolur dedi :D olaya bak ya deli oldum, adam için açıp bakmadı bile, kafadan 250 TL diyor, neyse çıktım, bizim çilingirci akıllı bir çocuk var, işten anlar, ona götürdüm, sağolsun bir sürü uğraştı, komple çipi temizledi, benzinle ilaçla milaçla epey uğraştı ama nafile, ama sorunun kaynağını buldu, çipin üzerindeki entegre denen bir küçük çip yanmış, sağolsun bir kaç yeri arayıp çipi yada içi dolu kumanda sorup soruşturdu ama bulamadık, çözüm olarak da alarm taktırmayı önerdi ama ben kabul etmedim.

Neyse eve gelip Ankaradaki Toyan servisi aradım, 410 TL fiyat verdiler :) Gözlerinizden öperim dedim kapadım telefonu. Canım sıkıldı. Sonra bizim Yeni Dörtnal servisindeki Sadık ustamı arayım bi dedim belki çözüm bulur. Aradım anahtarı getir bi baktıralım bizim elektronikçilere dedi. Hiç niyetim yoktu gerçi umudum yoktu ama yine de bir gideyim dedim. Sağolsun bir arkadaşla birlikte beni elektronikçiye gönderdi (bu arada bu arkadaş forumdan, sağolsun çok yardımcı oldu ), yaklaşık 1 saat falan uğraştıktan sonra onlar da entegre patlamış teşhisi koydular ve şansa başka bir hurda kumandanın üzerindeki entegre uyum sağladı ve kontak tamir edilmiş oldu :D Fiyat merak ediyorsanız yalnızca 80,00 TL. Ha bu arada eskisinden iyi çalışıyor, niye derseniz eskisi anca 2 mt.den fln alıyordu, bu 15-20 mt den rahat alıyor :D

Herkese yardımlarından dolayı ve Toyota Dörtnal Servisine ilgisinden dolayı çok çok teşekkür ederim. Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2012, 18:11:46 »
geçmiş olsun :D
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 16, 2012, 21:49:10 »
Evet arkadaşlar, bu gün baya bir dolaştım, önce bir saatçiye gittim, pil yatağını temizledi ilaç milaç ama fayda etmedi, sonra bir oto elektrikçiye gittim, biz anlamayız şu aşağıda anahtarcı var oraya git dedi, neyse bastık gittik anahtarcıya, arkadaş sağolsun "bu suya düştüyse kesin yanmıştır" dedi, anahtarı eline aldı, şöyle bir içeri dolaştı molaştı geldi, abi bu 250 TL ye hallolur dedi :D olaya bak ya deli oldum, adam için açıp bakmadı bile, kafadan 250 TL diyor, neyse çıktım, bizim çilingirci akıllı bir çocuk var, işten anlar, ona götürdüm, sağolsun bir sürü uğraştı, komple çipi temizledi, benzinle ilaçla milaçla epey uğraştı ama nafile, ama sorunun kaynağını buldu, çipin üzerindeki entegre denen bir küçük çip yanmış, sağolsun bir kaç yeri arayıp çipi yada içi dolu kumanda sorup soruşturdu ama bulamadık, çözüm olarak da alarm taktırmayı önerdi ama ben kabul etmedim.

Neyse eve gelip Ankaradaki Toyan servisi aradım, 410 TL fiyat verdiler :) Gözlerinizden öperim dedim kapadım telefonu. Canım sıkıldı. Sonra bizim Yeni Dörtnal servisindeki Sadık ustamı arayım bir dedim belki çözüm bulur. Aradım anahtarı getir bir baktıralım bizim elektronikçilere dedi. Hiç niyetim yoktu gerçi umudum yoktu ama yine de bir gideyim dedim. Sağolsun bir arkadaşla birlikte beni elektronikçiye gönderdi (bu arada bu arkadaş forumdan, sağolsun çok yardımcı oldu ), yaklaşık 1 saat falan uğraştıktan sonra onlar da entegre patlamış teşhisi koydular ve şansa başka bir hurda kumandanın üzerindeki entegre uyum sağladı ve kontak tamir edilmiş oldu :D Fiyat merak ediyorsanız yalnızca 80,00 TL. Ha bu arada eskisinden iyi çalışıyor, niye derseniz eskisi anca 2 mt.den fln alıyordu, bu 15-20 mt den rahat alıyor :D

Herkese yardımlarından dolayı ve Toyota Dörtnal Servisine ilgisinden dolayı çok çok teşekkür ederim. Saygılar...

Yardımcı olabildiysem ne mutlu Murat bey, ordan sonra gelecektiniz bekledik ama gelmediniz :) Neyse sorun çözüldüğüne göre sıkıntı da yok :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 16, 2012, 21:59:19 »
gecmis olsun
bundan sonra anahtara gozun gibi bakarsin :)