Gönderen Konu: Kontak Anahtarım Çamaşır Makinesinde Yıkandı :((  (Okunma sayısı 10426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Kontak Anahtarım Çamaşır Makinesinde Yıkandı :((
« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2012, 22:00:21 »
Yardımcı olabildiysem ne mutlu Murat bey, ordan sonra gelecektiniz bekledik ama gelmediniz :) Neyse sorun çözüldüğüne göre sıkıntı da yok :)

Bekircim geldim servise tekrar ama sen yoktun :) Hatta silecekleri falan değiştirdi diğer arkadaşlar. Baktım etrafa yoktun, sana bir teşekkür borcum var :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2012, 22:00:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Temmuz 16, 2012, 22:00:58 »
gecmis olsun
bundan sonra anahtara gozun gibi bakarsin :)

Aynen :D artık eve gelince önce anahtarı sağlam bir yere koyuyorum :D Sütten ağzı yanan hesabı ... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 16, 2012, 22:02:57 »
Bekircim geldim servise tekrar ama sen yoktun :) Hatta silecekleri falan değiştirdi diğer arkadaşlar. Baktım etrafa yoktun, sana bir teşekkür borcum var :)

Ne teşekkürü işimiz bu Murat bey. Ben genelde dışarı işlerine koşturuyorum o zamana denk geldi demek ki :) Çay içmeye de beklerim.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 16, 2012, 23:02:05 »
Arkadaşlar benzer bir olay bu gün benim başıma geldi
bu sıcaklarda mayışmış vaziyette dolaşırken elimdeki kola anahtarın üstüne döküldü
yapış yapış oldu anahtar
hemen yol üstündeki bir outlet in tuvaletine koştum
anahtarı bir güzel sabunla yıkayıp bol suyla duruladım
sonrada tuvalet kağıdıyla kuruladım
işte tam o anda anahtarın elektronik olduğu , ıslanınca su koyverebileceği aklıma geldi
dooğru arabaya yöneldim , bastım çalışıyor, tekrar açtım kapattım.... sorun yok..
Honda farkı sanırım -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 16, 2012, 23:13:50 »
Evet arkadaşlar, bu gün baya bir dolaştım, önce bir saatçiye gittim, pil yatağını temizledi ilaç milaç ama fayda etmedi, sonra bir oto elektrikçiye gittim, biz anlamayız şu aşağıda anahtarcı var oraya git dedi, neyse bastık gittik anahtarcıya, arkadaş sağolsun "bu suya düştüyse kesin yanmıştır" dedi, anahtarı eline aldı, şöyle bir içeri dolaştı molaştı geldi, abi bu 250 TL ye hallolur dedi :D olaya bak ya deli oldum, adam için açıp bakmadı bile, kafadan 250 TL diyor, neyse çıktım, bizim çilingirci akıllı bir çocuk var, işten anlar, ona götürdüm, sağolsun bir sürü uğraştı, komple çipi temizledi, benzinle ilaçla milaçla epey uğraştı ama nafile, ama sorunun kaynağını buldu, çipin üzerindeki entegre denen bir küçük çip yanmış, sağolsun bir kaç yeri arayıp çipi yada içi dolu kumanda sorup soruşturdu ama bulamadık, çözüm olarak da alarm taktırmayı önerdi ama ben kabul etmedim.

Neyse eve gelip Ankaradaki Toyan servisi aradım, 410 TL fiyat verdiler :) Gözlerinizden öperim dedim kapadım telefonu. Canım sıkıldı. Sonra bizim Yeni Dörtnal servisindeki Sadık ustamı arayım bir dedim belki çözüm bulur. Aradım anahtarı getir bir baktıralım bizim elektronikçilere dedi. Hiç niyetim yoktu gerçi umudum yoktu ama yine de bir gideyim dedim. Sağolsun bir arkadaşla birlikte beni elektronikçiye gönderdi (bu arada bu arkadaş forumdan, sağolsun çok yardımcı oldu ), yaklaşık 1 saat falan uğraştıktan sonra onlar da entegre patlamış teşhisi koydular ve şansa başka bir hurda kumandanın üzerindeki entegre uyum sağladı ve kontak tamir edilmiş oldu :D Fiyat merak ediyorsanız yalnızca 80,00 TL. Ha bu arada eskisinden iyi çalışıyor, niye derseniz eskisi anca 2 mt.den fln alıyordu, bu 15-20 mt den rahat alıyor :D

Herkese yardımlarından dolayı ve Toyota Dörtnal Servisine ilgisinden dolayı çok çok teşekkür ederim. Saygılar...

eskisinden daha iyi olmasının sebebi pilin değişmesidir. ilk olay anında arabanın başına gidip denemeseydiniz bunların hiçbiri başınıza gelmezdi.

unutmayın elektronik bir malzeme suyla temas ettigi anda ilk olarak batarya-pilini çıkarın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Temmuz 16, 2012, 23:45:48 »
bu sıcaklarda mayışmış vaziyette dolaşırken elimdeki kola anahtarın üstüne döküldü
yapış yapış oldu anahtar
işte tam o anda anahtarın elektronik olduğu , ıslanınca su koyverebileceği aklıma geldi
dooğru arabaya yöneldim , bastım çalışıyor, tekrar açtım kapattım.... sorun yok..
Honda farkı sanırım -_-

Geçmiş olsun öncelikle. Honda farkından ziyade şöyle bir durum var. Normalde bu kontak anahtarları full contalı oluyor, yani su geçirmez oluyor ama, benim kontağın tuşları zamanla deforme olduğu için su onun arasından sızmış (ustaların söylemi bu yönde en azından, bana mantıklı geliyor) dolayısıyla sizin kontak içeriye su almamış. Zaten almış olsaydı -ki pili de çıkartmadan bi güzel yıkamışsınız :D - kesin bir arıza verirdi diye düşünüyorum.

eskisinden daha iyi olmasının sebebi pilin değişmesidir. ilk olay anında arabanın başına gidip denemeseydiniz bunların hiçbiri başınıza gelmezdi.

unutmayın elektronik bir malzeme suyla temas ettigi anda ilk olarak batarya-pilini çıkarın.

Üstad doğru söylüyorsun da, olay ben uyurken olmuş, yani gece sabaha kadar yıkanmış, sabah da makineden çıkıp öğlen 2 ye kadar beklemiş, ben saat 2 de olaya vakıf oldum ama çok geçti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #26 : Temmuz 17, 2012, 00:18:42 »
yapış yapış oldu anahtar
Honda farkı sanırım -_-

Ben Aurisin Anahtarı cebımdeyken denize girdim çıktım kurulandım 1 saat sonra arabaya bınmek için anahtarları ararken şortumun cebınde olduğunu anladım koşa koşa denemeye gittim çalışcakmı acaba diye tık sorun yok Bunuda açıkla Kemal amca :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 17, 2012, 00:39:59 »

Ben Aurisin Anahtarı cebımdeyken denize girdim çıktım kurulandım 1 saat sonra arabaya bınmek için anahtarları ararken şortumun cebınde olduğunu anladım koşa koşa denemeye gittim çalışcakmı acaba diye tık sorun yok Bunuda açıkla Kemal amca :D
Oda Toyota farkı Taylan abi :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 17, 2012, 01:03:36 »
kemal abi hondayı övecek ya vardır bir cevabı  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 17, 2012, 04:03:18 »
geçmiş olsun..anahtarlık kolayda benim cadı kızım ıphone nu suya düşürdü ben onu düşünüyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 17, 2012, 08:56:08 »
geçmiş olsun..anahtarlık kolayda benim cadı kızım ıphone nu suya düşürdü ben onu düşünüyorum:)

sana cok buyuk gecmis olsun abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #31 : Temmuz 17, 2012, 09:04:29 »
ทดสอบความแข็งแกร่งของ HTC One X
bu telefondan alın
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **