0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam,Almanya ya vize başvurusu yaptım. Konsolosluktan uçak rezervasyonu istiyorlar. Benim iş durumlarıma göre gidememe ve uçak biletimin yanma ihtimalim var. Rezervasyon yapmadan ya da rezervasyonu maddi kayıp yaşamadan iptal ettirme şansım var mı? Ya da başka çözüm yolu?
rezervasyon yaptırırken bileti ödemek gerekmiyor mu mesala pegasus için
rezervasyon mu istiyor yoksa bilet mi istiyor? eger rezervasyon yetiyorsa THYden hemen rezervasyon yaptirabilirsiniz size 72 saat opsiyonlu rezervasyon yaparlar eger bilet istiyorlarsa yine THYden iptal edilebilir bilet alabilirsiniz sonra iptal edebilirsiniz yada tarini degistirebilirsiniz
hotel rezervasyonunu yaptım ve iptal edilebiliyor. uçak rezervasyonu da iptal edilebiliyor ama bilet ücretinin önemli bir kısmı havayolu şirketinde kalıyor
yer ayartmak için uçak biletinin ücretini ödemem gerekmiyor mu?
THY satis ofisine gidin ve rezervasyon yaptirin ( yer ayirtirin) sonra ciktisini alin konsolosa verin internetten de ayni islemi yapabilirsiniz para odemessiniz sonra eger satin almak isterseniz rezervasyon koduyla ayni bileti satin alabilirsiniz
Kadir Bey,Dediğiniz gibi THY den rezervasyon yaptırabiliyor sonra bileti satın alabiliyormuşum. Teşekkür ederim.
Bu THY ye ozel degil, her havayolunda ayni. Rezervasyon yaptirinca bilet satin almaniz icin size bir sure verilir, bu sure sonuna kadar odeme yapmaniz istenir, odeme yapmazsaniz rezervasyon iptal olur
vize başvuru sonucum geldi ve vizenin çıkmadığını öğrendim sanırım ilk vize vaşvurum olasından ve işsiz olmamdan dolayı çıkmadıgönderilen dokümanlarda vizenin neden çıkmadığına dair 9 tane genel maddeler var ama hangisinden çıkmadığı belirtilmemişformalite icabı doküman yollamışlar sanırım?
Sağlık olsun, emin olun hiçbirşey kaybetmediniz
valla 250 tl bütün vize işleri için harcadığım için kayıp var bide almanya gezisi var tabi kayıp olan ama Mehmet Bey neden hiçbirşey kaybetmediniz dediniz?
Alamanya'yı görmekle görmemek arasında çok fazla bir fark olmadığı için.İllaki Almanya'yı görmek/gezmek istiyorsanız, size şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. AB içindeki ufak ülkelerden biri için turist vizesi alabilirsiniz; örneğin Slovenya. ilgili ülke size Shengen visesi verecektir. Bu durumda ilk uçuk noktanızda Slovenya olursa daha iyi olur; orya girdikten sonra AB üyesi ülkelerden hangisine giderseniz gidin, pasaport vize derdiniz olmayacak; yani bir şehirden diğerine gider gibi olacak.