0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yöneticilik zor zanaat. Uğur Bey, bunca yıllık forum ve yöneticilik tecrübeme göre şunu söyleyebilirim ki, kişi kendisini ayrıştırmak istiyorsa bunu bir şekilde yine başarır. Siyasi konulara girmeye gerek yok. Bu forumda "Selamınaleyküm" kelamından bile çok ciddi kavga çıktığını bilirim. Ayrıca şimdi GS-FB rekabeti ile veya AE101 efsane kasa ile ilgili ortaya öyle bir laf atarım ki, kan gövdeyi götürür. Sorun bizleri nelerin ayrıştırdığı değil neden kolaylıkla ayrışabilecek bir hale geldiğimizdir. Fakat bu konu çok derin olduğu için girmeyeceğim.Forum ortamlarında siyasi konuların tartışılmasının sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Fakat sırf kendimize dikensiz bir gül bahçesi oluşturacağız diye insanların düşüncelerine ket vurmaya çalışmamız ne kadar doğru olur. Bunu ancak kendisine güveni olmayan ve siyasi konularda hakemlik yapabilecek birikimi olmadığına inanan korkak yönetimler yapar. Biz böyle olmamaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki, bu konular bu forumda tartışılmasa bile yine üyelerimizin zihinlerinde yer alacak. Biz üyelerin kontrollü bir tartışma adabı ile karşılıklı etkileşim içerisinde karşısındakini anlama imkanı bulabilecekleri bir ortam yaratmaya çalışıyoruz sadece. Karşınızdakinin sağcı-solcu, dindar-ateist, Kürt-Türk-Arap, vs... olduğunu bilmemiz veya öğrenmemiz bizlere ne kaybettirecek. Sırf bizim gibi düşünmüyor diye o insana ilgisiz bir konuda bile ön yargı ile yaklaşacaksak, insani yönden bazı eksiklerimiz olmadığını nasıl iddia edebiliriz. Bu eksikliğimizi gideremediğimiz takdirde ne zaman patlayacağı belli olmayan saatli bir bombadan farksız olmayacağımızı, fitilimizin ateşlenmesi için siyasi bir meseleye bile gereksinim duyulmayacağını, her zaman yönlendirilmeye açık bir halde olacağımızı düşünmüyor muyuz.Fethullah Gülen özelinde yaşanan tartışma için de bir kaç laf edeyim. Kendisine karşı özel bir sempatim veya antipatim yok. Lise yıllarında içlerinde de bulundum. Tabi o zamanlar şartlar biraz farklıydı. Hem cemaat bu kadar büyümemişti hem de Gülen Türkiye'deydi. Bugün çok farklı bir yerdeler. Fakat şu anki konumları ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum çünkü konumuz bu değil. Konumuz Fethullah Gülen'in şahsı veya artık kısaca Cemaat şeklinde atıfta bulunulan cemiyet hakkında yapılan eleştirilere karşı verilen tepkiler. Arkadaşlar, bu konuda tavrım çok net. Kamuoyunda ne kadar seveni olursa olsun - bu bir siyasetçi olabilir, bir din adamı da olabilir - hiç kimseye kutsallık zırhı ile bir dokunulmazlık payesi verilemez. Eleştirilerin adaba aykırı olduğunu düşünüyorsanız, bizlere rapor edersiniz, biz de gereğini yaparız. Fakat yapılan bir eleştiriye "Bu insan bu kadar hizmet ediyor, kendini paralıyor, nasıl ona böyle bir eleştri yapılabilir." şeklinde bir düşünce ile yaklaşırsanız, sıkıntı da burada başlar. Çünkü oluşturduğunuz ön yargı eleştirinin insaf seviyesine bakmadan bu refleks ile cevap vermenize neden olur. Sonra bir gün bakarsınız, en haklı eleştirilerde bile o kişiyi savunur hale gelmişsiniz. Ondan sonra da biz neden ayrışıyoruz diye sorarsınız kendi kendinize. Bundan 4-5 yıl önce akaryakıt zamlarına karşı dillendirilen basit tepkileri bile siyasi bulup hararetli bir şekilde hükümeti savunmaya çalışanlar olurdu, çok şükür sesleri pek çıkmıyor artık."Şeytan bir günah işleteceği zaman, işe bu günahı kutsallık zırhına sarmakla başlar."William Shakespeare
Ayrıca.....Burası bir otomobil sitesi diye, otomobil dışında hiç ağzımızı açmayalım gibi bir düşünce olamaztabi ki her konuda konuşup tartışacağız, bunun içinde politika da inançlar da hatta özel konularımız bile olacakdaha önce karşıt düşüncede olan bir allahın kuluyla muhatap olmazdım, oysaki burada tamamen zıt görüşte ve yapıda olan arkadaşlarla pekala fikir alış verişinde bulunabiliyorum, en azından diyalog içindeyiz, sataşma da olsa, takılma da olsa bir iletişim kurabiliyoruzdiğer oto forumlarına bende takılıyorum, ama çoğusu kupkuru, burası renkli
Uğur arkadaşım, bir kerede karşı taraf haklı olsun, hepmi asılsız iddialar var, çık sende bak bu böyle olmuş al bendende belge filan de,oraya link koyuyoruz ulusal gazetelerden sen durmadan asılsız iddia yok nefret yok kusmak çirkin kelimeler bunlar. Sen haberi yazanları değildeo haberi buraya link koyup veren elçileri eleştiriyorsun.Fetoş konusuna gelince öncelikle forumda fetoş kelimesini hiç kullanmadım, bilmeyen arkadaşlar yanlış anlayıp savunma geliştiriyor demesinler babında söylüyorum. Bu tarz hoş olmayan kelimeler kullanıldığında bunu kullanan kişiye uygun bir birçimde mesaj atarsan zaten o mesaj silinir veya mod a bildirirsin silerler. Ben çok kere böyle uygunsuz kelimeleri yönetici arkadaşlardan rica ettim sildiler. Bazı olaylara önyargısız yaklaşalımbu hepimiz için geçerli fakat bir o kadar da zor ama imkansız değil.
arkadaşım sözüm meclisten dışarı, yazın yapın ama hakaret boyutuna taşıyorsunuz ben buna kızıyorum... benim gözümde fettullah gülenle kemal kılıçdaroğlunun hiçbir farkı yoktur. birisi çıkıp kemoş dese bunada karşı çıkarım... o zaman bende başkalarının mal varlıklarını açıklayayım mesela aydın doğan'ın mal varlığını buraya copy paste yapayım. konumuzla ne kadar alakalı olabilir.
Kemoş değil de Ke-MAL diyorlar. Böylece çaktırmadan Atatürk'e de sallayıp bir taşla iki kuş vurduklarını düşünüyorlar. Böyle şeyleri okuyunca kızmıyorum ama üzülüyorum, aşmamız lazım artık bunları.
bırakın bunları yahu hala sonuçlar açıklanmadı
kerem bey bu kadar gelir aydin doğan ve m.emin karamehmet'inde var hatta onlarında tv kanalları gazete dergileri var... öte yandan sabancı ve koç'un mal varlığıda epey yukarılarda burada garip olan şey nedir anlayamadım... cia'nın fettullah güleni desteklediğine dair somut deliliniz veya belgeniz var mı ? Pennsylvania’da yayın yapan Pocono Record gazetesinin köşe yazarı olan Paul L. Williams'ın bir köşe yazısına dayanılarak bu haberi nasıl doğrulayabilirsiniz ? yada bir köşe yazarının herhangi bir konuda iddia ettiği herşey sizce doğrumudur? veya o köşe yazarının taraflı olmadığının bir garantisi var mıdır?kısacası kpss skandalı konusuyla gülenin mal varlığının ne alakası var...
Paylaştığım şeyleri ben yazmadım .. Kaldı ki bu yazıyı kaleme alan yazarı benden daha iyi biliyorsunuz. Bana yada forumdaki bu konuya göstermiş olduğunuz hassasiyeti bir mail le bu adama gösterdiniz mi acaba ? Amacım hükümetin yandaşlarına peşkeş çektiklerinin belgelerini forumda paylaşmaktı,konuda kpss olunca belge tam oturdu yerine zannımca. Buna mütakiben fettullah gülen e ait bir yazıyı ekledim. Kendisine ne lakap taktım ne de hakaret ettim. Kaldıki Hakkı bey de konunun nasıl buraya geldiğini açıklamış ama bana hitaben yazdığınız için cevap verme gereği duydum. Cemaatle bir alakam yoktur aksine çevremde cemaaten çok fazla insan vardır. Benım tek başıma bu oluşuma karşı başlattığım bir hareket değildir bu yaptığım. Dünyada ne kadar cemaatten insan varsa inanın bunların dışında kalan bir okadar da insan var. ülkemizdeki en basit örneği ise kpss de ortaya çıktı malesef. Olaylar o kadar çığrından çıktıki cemaatin kuruluş amacıyla alakası olmayan birçok şey izliyoruz duyuyoruz görüyoruz. Aşırı tepkinizi açıklamanıza rağmen hala bu kadar çok şey yazmanıza savunmanıza şaşırdım. Sizle alakalı en ufak bir rahatsızlığım veya size hakaret boyutunda birşeyim olduysa kusura bakmayın. Ama forum ortamı herşeyi konuşmassak forumun amacı ne olucak?
.otomobil forumu olmasina ragmen buradaki tartisma ''otomobildisi konular'' basligi altinda tartisiliyor. burada bir sIkinti olacagini dusunmuyorum. otomobil seveni oldugumuz kadar dis dunyayla, siyasetle , bilimlede ilgili olmamiz kadar dogal birsey olamaz. benimde inandigim sevdigim seyler var isterimki herkes boyle dusunsun ama benil gibi dusunmeyenlerede saygim vardir.yanliz benimde anlayamadigim bir konu var; tamam bizimde millet olarak tartisilamazlarimiz var , olmali ama Fethullah Gulen in neden bunlardan biri olmasi konusunda hicbir fikrim yok.
Fethullah Gülenin titri nedir? ya da ünvanı nedir? Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki yeri nedir? ki verilen isimlerle kıyaslanma yapılıyor ben de bunu anlamadım.... Her neyse sakin ve kırıcı olmadan esas konuya dönülmesi dileğiyle....
bir bisküvi reklamı vardı orda şunu söylüyorlardı."sen yenisin galiba " Konuyla ilgili fikrin yoksa bırak öyle kalsın, bazen fazla şey bilmek daha kötü hissettiriyor insana kendini Hakan Bey.