Gönderen Konu: YİNE KPSS SKANDALI  (Okunma sayısı 12037 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: YİNE KPSS SKANDALI
« Yanıtla #80 : Ağustos 03, 2012, 12:20:48 »
Yöneticilik zor zanaat. Uğur Bey, bunca yıllık forum ve yöneticilik tecrübeme göre şunu söyleyebilirim ki, kişi kendisini ayrıştırmak istiyorsa bunu bir şekilde yine başarır. Siyasi konulara girmeye gerek yok. Bu forumda "Selamınaleyküm" kelamından bile çok ciddi kavga çıktığını bilirim. Ayrıca şimdi GS-FB rekabeti ile veya AE101 efsane kasa ile ilgili ortaya öyle bir laf atarım ki, kan gövdeyi götürür. Sorun bizleri nelerin ayrıştırdığı değil neden kolaylıkla ayrışabilecek bir hale geldiğimizdir. Fakat bu konu çok derin olduğu için girmeyeceğim.

Forum ortamlarında siyasi konuların tartışılmasının sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Fakat sırf kendimize dikensiz bir gül bahçesi oluşturacağız diye insanların düşüncelerine ket vurmaya çalışmamız ne kadar doğru olur. Bunu ancak kendisine güveni olmayan ve siyasi konularda hakemlik yapabilecek birikimi olmadığına inanan korkak yönetimler yapar. Biz böyle olmamaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki, bu konular bu forumda tartışılmasa bile yine üyelerimizin zihinlerinde yer alacak. Biz üyelerin kontrollü bir tartışma adabı ile karşılıklı etkileşim içerisinde karşısındakini anlama imkanı bulabilecekleri bir ortam yaratmaya çalışıyoruz sadece. Karşınızdakinin sağcı-solcu, dindar-ateist, Kürt-Türk-Arap, vs... olduğunu bilmemiz veya öğrenmemiz bizlere ne kaybettirecek. Sırf bizim gibi düşünmüyor diye o insana ilgisiz bir konuda bile ön yargı ile yaklaşacaksak, insani yönden bazı eksiklerimiz olmadığını nasıl iddia edebiliriz. Bu eksikliğimizi gideremediğimiz takdirde ne zaman patlayacağı belli olmayan saatli bir bombadan farksız olmayacağımızı, fitilimizin ateşlenmesi için siyasi bir meseleye bile gereksinim duyulmayacağını, her zaman yönlendirilmeye açık bir halde olacağımızı düşünmüyor muyuz.

Fethullah Gülen özelinde yaşanan tartışma için de bir kaç laf edeyim. Kendisine karşı özel bir sempatim veya antipatim yok. Lise yıllarında içlerinde de bulundum. Tabi o zamanlar şartlar biraz farklıydı. Hem cemaat bu kadar büyümemişti hem de Gülen Türkiye'deydi. Bugün çok farklı bir yerdeler. Fakat şu anki konumları ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum çünkü konumuz bu değil. Konumuz Fethullah Gülen'in şahsı veya artık kısaca Cemaat şeklinde atıfta bulunulan cemiyet hakkında yapılan eleştirilere karşı verilen tepkiler. Arkadaşlar, bu konuda tavrım çok net. Kamuoyunda ne kadar seveni olursa olsun - bu bir siyasetçi olabilir, bir din adamı da olabilir - hiç kimseye kutsallık zırhı ile bir dokunulmazlık payesi verilemez. Eleştirilerin adaba aykırı olduğunu düşünüyorsanız, bizlere rapor edersiniz, biz de gereğini yaparız. Fakat yapılan bir eleştiriye "Bu insan bu kadar hizmet ediyor, kendini paralıyor, nasıl ona böyle bir eleştri yapılabilir." şeklinde bir düşünce ile yaklaşırsanız, sıkıntı da burada başlar. Çünkü oluşturduğunuz ön yargı eleştirinin insaf seviyesine bakmadan bu refleks ile cevap vermenize neden olur. Sonra bir gün bakarsınız, en haklı eleştirilerde bile o kişiyi savunur hale gelmişsiniz. Ondan sonra da biz neden ayrışıyoruz diye sorarsınız kendi kendinize. Bundan 4-5 yıl önce akaryakıt zamlarına karşı dillendirilen basit tepkileri bile siyasi bulup hararetli bir şekilde hükümeti savunmaya çalışanlar olurdu, çok şükür sesleri pek çıkmıyor artık.

"Şeytan bir günah işleteceği zaman, işe bu günahı kutsallık zırhına sarmakla başlar."

William Shakespeare

hakkı bey konuyu nereye çekmişsiniz. bakın fettullah gülen cemaatinin içinde bulundum demişsiniz. ben yanlarından bile geçmedim hiçbir alakam da yoktur. yukarıda işaretledim alanda benim sözüm değil... gülen cemmatinden yada bir başka cemaatten 5 kuruş faydam da yok...

benim anlatmak istediğim kim olursa olsun bu rahmetli bülent ecevit te olabilir atatürk te olabilir, süleyman demirel de olabilir rahmetli necmettin erbakanda olabilir, neden hakaret edilmesine izin veriyorsunuz.. fetoş gibi kelimeler sizce forumun ciddiyetinin göstergesi değilmidir... asılsız iddalara nasıl izin veriyorsunuz?   fettullah gülenin cia dan destek aldığını iddia etmiş birisi bu gerçekmidir.. ben objektif bakıyorum olaylara tarafsızım yani.. normalde otomobille ilgili bir haber olsa hemen kaynak sorularsınız... kaynaksız karalama olaylarına neden göz yumuyorsunuz... bugün forumda birisi atatürk hakkında asılsız bir iddiada bulunsa sizden önce beni bulur karşısında...

yada fettullah gülenin mal varlığı ile  kpss olayının ne alakası var konu neden çığırından çıkarılmak isteniyor ve siz neden göz yumuyorsunuz...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ağustos 03, 2012, 12:20:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 03, 2012, 12:23:59 »
Ayrıca.....
Burası bir otomobil sitesi diye, otomobil dışında hiç ağzımızı açmayalım gibi bir düşünce olamaz
tabi ki her konuda konuşup tartışacağız, bunun içinde politika da inançlar da hatta özel konularımız bile  olacak
daha önce karşıt düşüncede olan bir allahın kuluyla muhatap olmazdım, oysaki burada tamamen zıt görüşte ve yapıda olan arkadaşlarla
pekala fikir alış verişinde bulunabiliyorum, en azından diyalog içindeyiz, sataşma da olsa, takılma da olsa bir iletişim kurabiliyoruz
diğer oto forumlarına bende takılıyorum, ama çoğusu kupkuru, burası renkli

kemal abi mesele bu değilki tamam tartışılsın ama bazıları içindeki kini ve nefreti asılsız iddialara dayandırarak kusmasın.. en azından yönetim bu duruma müdahale etsin hiç birimizin fetoş demeye hakkı yoktur diye düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ağustos 03, 2012, 12:53:46 »
Uğur arkadaşım, bir kerede karşı taraf haklı olsun, hepmi asılsız iddialar var, çık sende bak bu böyle olmuş al bendende belge filan de,
oraya link koyuyoruz ulusal gazetelerden sen durmadan asılsız iddia yok nefret yok kusmak çirkin kelimeler bunlar. Sen haberi yazanları değilde
o haberi buraya link koyup veren elçileri eleştiriyorsun.

Fetoş konusuna gelince öncelikle forumda fetoş kelimesini hiç kullanmadım, bilmeyen arkadaşlar yanlış anlayıp savunma geliştiriyor demesinler babında söylüyorum. Bu tarz hoş olmayan kelimeler kullanıldığında bunu kullanan kişiye uygun bir biçimde mesaj atarsan zaten o mesaj silinir veya mod a bildirirsin silerler. Ben çok kere böyle uygunsuz kelimeleri yönetici arkadaşlardan rica ettim sildiler. Bazı olaylara önyargısız yaklaşalım
bu hepimiz için geçerli fakat bir o kadar da zor ama imkansız değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ağustos 03, 2012, 13:02:09 »
Uğur Bey, ben hayatımda kimseye lakap takmadım, takılmasını da hoş karşılamam. Bunu ahlaki bulmuyorum. Fakat her şeyi kendi ahlaki kriterlerimize göre değerlendirip bunu karşımızdakine dayatamayız. Hakaretin söz konusu olmadığı bu tür durumlarda asıl olan o eylemi yapan arkadaşa tatlı dille yaptığının kalp kırıcı olabileceğini  anlatıp yaptığı hatayı kendisinin anlamasını sağlamak. Aslında bu tür sıkıntılı durumlarda hepimizin güdüsü bu olmalı. Zaten o ifadeyi kullanan arkadaşımız da daha sonra düzeltme yaptı.

KPSS sorularının Cemaat'e servis edildiği iddiaları nedeniyle konu Gülen'e gelmiştir. Öncelikle şunu belirteyim, sosyal medyada Gülen ve cemaati ile ile ilgili iddiaların belki yüzde biri bile bu forumda dile getirilmemiştir. Adı üstünde iddia olduğu için bunların doğru ya da yanlışlığı konusunda bir şey söylenemez. Kaynak istemeniz ve belirtilmediği takdirde bu iddiaları ciddiye almayacağınızı uygun bir üslupla dile getirmeniz yeterlidir. Basında çıkan haberlere atıfta bulunmak karalama olarak görülmemelidir.

Biraz kişisel olacak ama ayrıca size bir kaç şaiyadan bahsedeyim. Başbakan'a yakın bazı kimselerin cemaate yakın bürokratları fişlediği ve bu yüzden cemaat ile hükümetin arasının açık olduğu az çok biliyorsunuzdur.  Son zamanlarda ise yine Başbakan'ın bilgisi dahilinde cemaat aleyhine bir kitabın kaleme alınmakta olduğu söylentileri var. Bu KPSS iddiaları da o kapsamda çıkarılmış olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ağustos 03, 2012, 13:30:31 »
Uğur arkadaşım, bir kerede karşı taraf haklı olsun, hepmi asılsız iddialar var, çık sende bak bu böyle olmuş al bendende belge filan de,
oraya link koyuyoruz ulusal gazetelerden sen durmadan asılsız iddia yok nefret yok kusmak çirkin kelimeler bunlar. Sen haberi yazanları değilde
o haberi buraya link koyup veren elçileri eleştiriyorsun.

Fetoş konusuna gelince öncelikle forumda fetoş kelimesini hiç kullanmadım, bilmeyen arkadaşlar yanlış anlayıp savunma geliştiriyor demesinler babında söylüyorum. Bu tarz hoş olmayan kelimeler kullanıldığında bunu kullanan kişiye uygun bir birçimde mesaj atarsan zaten o mesaj silinir veya mod a bildirirsin silerler. Ben çok kere böyle uygunsuz kelimeleri yönetici arkadaşlardan rica ettim sildiler. Bazı olaylara önyargısız yaklaşalım
bu hepimiz için geçerli fakat bir o kadar da zor ama imkansız değil.

arkadaşım sözüm meclisten dışarı, yazın yapın ama hakaret boyutuna taşıyorsunuz ben buna kızıyorum... benim gözümde fettullah gülenle kemal kılıçdaroğlunun hiçbir farkı yoktur. birisi çıkıp kemoş dese bunada karşı çıkarım...

o zaman bende başkalarının mal varlıklarını açıklayayım mesela aydın doğan'ın mal varlığını buraya copy paste yapayım. konumuzla ne kadar alakalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ağustos 03, 2012, 13:32:35 »
arkadaşım sözüm meclisten dışarı, yazın yapın ama hakaret boyutuna taşıyorsunuz ben buna kızıyorum... benim gözümde fettullah gülenle kemal kılıçdaroğlunun hiçbir farkı yoktur. birisi çıkıp kemoş dese bunada karşı çıkarım...

o zaman bende başkalarının mal varlıklarını açıklayayım mesela aydın doğan'ın mal varlığını buraya copy paste yapayım. konumuzla ne kadar alakalı olabilir.

kemoş :) valla okuyunca güldüm. ahahaha
neyse anlaştığımıza göre sorun yok iyi forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ağustos 03, 2012, 13:36:36 »
Kemoş değil de Ke-MAL diyorlar. Böylece çaktırmadan Atatürk'e de sallayıp bir taşla iki kuş vurduklarını düşünüyorlar. Böyle şeyleri okuyunca kızmıyorum ama üzülüyorum, aşmamız lazım artık bunları.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ağustos 03, 2012, 13:38:24 »
Kemoş değil de Ke-MAL diyorlar. Böylece çaktırmadan Atatürk'e de sallayıp bir taşla iki kuş vurduklarını düşünüyorlar. Böyle şeyleri okuyunca kızmıyorum ama üzülüyorum, aşmamız lazım artık bunları.
Hakkı hocam sende beni gaza getirme şimdi :)
Önce Tanrı sonra Atatürk gelir benim için o konulara girmeyelim hiç çıkamayız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ağustos 03, 2012, 13:41:04 »
bırakın bunları yahu hala sonuçlar açıklanmadı  ::)  :lol:
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ağustos 03, 2012, 13:42:19 »
bırakın bunları yahu hala sonuçlar açıklanmadı  ::)  :lol:
Sende girdin dimi Gülsüm, :)  az gitmedin kurslara inşallah başarırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ağustos 03, 2012, 13:44:23 »

evet malesef bende bu tip yakıştırmaları yapanları kınıyorum ... ne olursa olsun bir siyasi partinin genel başkanı olmuş bir yerlere gelmiş insanlara, saçma sapan lakaplar takılamaz aşağılanamaz.. aynen fettullah gülen olayındaki gibi... aslında aynı dili konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz. burada fettullah gülenin mal varlığını açıklamak konuya birşey kazandırmaz... aksine sürtüşmeye davetiye çıkarır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ağustos 03, 2012, 16:11:15 »
kerem bey bu kadar gelir aydin doğan ve m.emin karamehmet'inde var hatta onlarında tv kanalları gazete dergileri var... öte yandan sabancı ve koç'un mal varlığıda epey yukarılarda burada garip olan şey nedir anlayamadım...

cia'nın fettullah güleni desteklediğine dair somut deliliniz veya belgeniz var mı ? Pennsylvania’da yayın yapan  Pocono Record gazetesinin köşe yazarı olan Paul L. Williams'ın bir köşe yazısına dayanılarak bu haberi nasıl doğrulayabilirsiniz ? yada bir köşe yazarının herhangi bir konuda iddia ettiği herşey sizce doğrumudur? veya o köşe yazarının taraflı olmadığının bir garantisi var mıdır?

kısacası kpss skandalı konusuyla gülenin mal varlığının ne alakası var...

Paylaştığım şeyleri ben yazmadım .. Kaldı ki bu yazıyı kaleme alan yazarı benden daha iyi biliyorsunuz.  Bana yada forumdaki bu konuya göstermiş olduğunuz hassasiyeti bir mail le bu adama gösterdiniz mi acaba ?
Amacım hükümetin yandaşlarına peşkeş çektiklerinin belgelerini forumda paylaşmaktı,konuda kpss olunca belge tam oturdu yerine zannımca. Buna mütakiben fettullah gülen e  ait bir yazıyı ekledim. Kendisine ne lakap taktım ne de hakaret ettim. 
Kaldıki Hakkı bey de konunun nasıl buraya geldiğini açıklamış ama bana hitaben yazdığınız için cevap verme gereği duydum. Cemaatle bir alakam yoktur aksine çevremde cemaaten çok fazla insan vardır.  Benım tek başıma bu oluşuma karşı başlattığım bi hareket değildir bu yaptığım. Dünyada ne kadar cemaatten insan varsa inanın bunların dışında kalan bi okadar da insan var.
ülkemizdeki en basit örneği ise kpss de ortaya çıktı malesef. Olaylar o kadar çığrından çıktıki  cemaatin kuruluş amacıyla alakası olmayan birçok şey izliyoruz duyuyoruz görüyoruz.

Aşırı tepkinizi açıklamanıza rağmen hala bu kadar çok şey yazmanıza savunmanıza şaşırdım. Sizle alakalı en ufak bi rahatsızlığım veya size hakaret boyutunda birşeyim olduysa kusura bakmayın. Ama forum ortamı herşeyi konuşmassak forumun amacı ne olucak?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Ağustos 03, 2012, 16:19:30 »
Paylaştığım şeyleri ben yazmadım .. Kaldı ki bu yazıyı kaleme alan yazarı benden daha iyi biliyorsunuz.  Bana yada forumdaki bu konuya göstermiş olduğunuz hassasiyeti bir mail le bu adama gösterdiniz mi acaba ?
Amacım hükümetin yandaşlarına peşkeş çektiklerinin belgelerini forumda paylaşmaktı,konuda kpss olunca belge tam oturdu yerine zannımca. Buna mütakiben fettullah gülen e  ait bir yazıyı ekledim. Kendisine ne lakap taktım ne de hakaret ettim. 
Kaldıki Hakkı bey de konunun nasıl buraya geldiğini açıklamış ama bana hitaben yazdığınız için cevap verme gereği duydum. Cemaatle bir alakam yoktur aksine çevremde cemaaten çok fazla insan vardır.  Benım tek başıma bu oluşuma karşı başlattığım bir hareket değildir bu yaptığım. Dünyada ne kadar cemaatten insan varsa inanın bunların dışında kalan bir okadar da insan var.
ülkemizdeki en basit örneği ise kpss de ortaya çıktı malesef. Olaylar o kadar çığrından çıktıki  cemaatin kuruluş amacıyla alakası olmayan birçok şey izliyoruz duyuyoruz görüyoruz.

Aşırı tepkinizi açıklamanıza rağmen hala bu kadar çok şey yazmanıza savunmanıza şaşırdım. Sizle alakalı en ufak bir rahatsızlığım veya size hakaret boyutunda birşeyim olduysa kusura bakmayın. Ama forum ortamı herşeyi konuşmassak forumun amacı ne olucak?

keremcim estağfurullah... zaten ilk yayınladığın belgeye lafım yok milletvekilinin birisi yüzsüzlük yapmış mahkeme başkanıda ona gereken cevabı vermiş.. sizde belgesiyle sunmuşsunuz buna lafım yok sonuna kadar da arkanızdayım... böyle bir belgeyi teşhir ettiğin içinde ayrıca memnun oldum ...

ama fettullah gülenin mal varlığını ve cia ile olan ilişkisini bir köşe yazarına dayanarak gerçekmiş gibi aksettirmen hoş olmamış ayrıca fettullah gülenin mal varlığından bize ne değilmi... herkesin kendine göre mal valığı var okulu, üniversitesi, vakfı, tv si var...

ilk yazdığın torpil belgeli mesajına sonuna kadar katılıyorum ... ama fettullah gülen ile ilgili olan mesajını asılsız olarak değerlendiriyorum... seni kırdıysam özür dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Ağustos 03, 2012, 16:25:33 »
ne skandalmis ama TCT birbirine girdi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #94 : Ağustos 03, 2012, 21:13:28 »
.otomobil forumu olmasina ragmen buradaki tartisma ''otomobildisi konular'' basligi altinda tartisiliyor. burada bir sIkinti olacagini dusunmuyorum. otomobil seveni oldugumuz kadar dis dunyayla, siyasetle , bilimlede ilgili olmamiz kadar dogal birsey olamaz. benimde inandigim sevdigim seyler var isterimki herkes boyle dusunsun ama benil gibi dusunmeyenlerede saygim vardir.
yanliz benimde anlayamadigim bir konu var; tamam bizimde millet olarak tartisilamazlarimiz var , olmali ama Fethullah Gulen in neden bunlardan biri olmasi konusunda hicbir fikrim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ağustos 03, 2012, 22:07:33 »
.otomobil forumu olmasina ragmen buradaki tartisma ''otomobildisi konular'' basligi altinda tartisiliyor. burada bir sIkinti olacagini dusunmuyorum. otomobil seveni oldugumuz kadar dis dunyayla, siyasetle , bilimlede ilgili olmamiz kadar dogal birsey olamaz. benimde inandigim sevdigim seyler var isterimki herkes boyle dusunsun ama benil gibi dusunmeyenlerede saygim vardir.
yanliz benimde anlayamadigim bir konu var; tamam bizimde millet olarak tartisilamazlarimiz var , olmali ama Fethullah Gulen in neden bunlardan biri olmasi konusunda hicbir fikrim yok.
bir bisküvi reklamı vardı orda şunu söylüyorlardı.
"sen yenisin galiba :)
Konuyla ilgili fikrin yoksa bırak öyle kalsın, bazen fazla şey bilmek daha kötü hissettiriyor insana kendini Hakan Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Ağustos 03, 2012, 22:48:47 »

Fethullah Gülenin titri nedir? ya da ünvanı nedir? Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki yeri nedir? ki verilen isimlerle kıyaslanma yapılıyor ben de bunu anlamadım....

Her neyse sakin ve kırıcı olmadan esas konuya dönülmesi dileğiyle....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ağustos 03, 2012, 22:56:51 »
Fethullah Gülenin titri nedir? ya da ünvanı nedir? Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki yeri nedir? ki verilen isimlerle kıyaslanma yapılıyor ben de bunu anlamadım....

+ onyüzbinmilyon baloncuk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #98 : Ağustos 04, 2012, 14:15:41 »
bir bisküvi reklamı vardı orda şunu söylüyorlardı.
"sen yenisin galiba :)
Konuyla ilgili fikrin yoksa bırak öyle kalsın, bazen fazla şey bilmek daha kötü hissettiriyor insana kendini Hakan Bey.

fikrim var , var olmasina ama dinleyen yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ağustos 04, 2012, 14:21:33 »

hande hanım sorunuzun cevabı aşağıdadır...

Fethullah Gülen, 50'yi aşkın kitabı, çeşitli dergilerde makaleleri ve birçok vaazı yayımlanmıştır. Arapça, Farsça ve Osmanlı Türkçesi bilmektedir. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın kurucuları arasındadır ve vakfın onursal başkanıdır. 1999 yılı Mart ayında 28 Şubat süreci'ndeki Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosfer sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Gülen, o tarihten bu yana ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşamaktadır.

Fethullah Gülen, İslam'ın Sünni-Hanefi görüşlerini Said Nursi'nin görüşleri ve kitapları Risale-i Nur ışığında günümüze göre tekrar yorumlayan bir İslam düşünürüdür. Bu yorum ekseninde oluşan ve toplumun bazı kesimlerinden destek bulan Gülen Hareketi'nin fikrî önderidir. Eğitim ve dinlerarası diyalog konusundaki uygulama ve fikirleri nedeniyle aralarında filozof ve sosyal bilimcilerin de bulunduğu kişiler tarafından çağdaş İslam düşüncesine yön veren önemli bir düşünür olarak kabul edilmektedir.
28 Şubat süreci devam ederken 1999 yılı Haziran ayında ulusal televizyon kanallarında yayınlanan bazı video görüntüleri Türkiye'deki, laik düzen yerine şeriata dayalı bir İslam devleti kurmak için taraftarlarını teşvik ettiği suçlamalarına neden oldu. Bunun üzerine, 22 Ağustos 2000 tarihinde aleyhinde dava açılmış, 2006 yılında bu davadan cürüm ve şiddete başvurarak teşekkül oluşturduguna dair delil olmadığından beraat etmiş, bu karar 2008 yılında Yargıtay Ceza Genel Kurulunca oybirliği ile onanmıştır.

Fethullah Gülen, 2008 yılının Haziran ayında Foreign Policy ve Prospect dergilerinin internet üzerinden gerçekleştirdiği ortak anket sonucunda Dünyanın ilk 100 entelektüeli listesinde bir numara seçilmiştir