Gönderen Konu: YİNE KPSS SKANDALI  (Okunma sayısı 12040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: YİNE KPSS SKANDALI
« Yanıtla #60 : Temmuz 22, 2012, 20:26:08 »
Sayin üyeler, su muhabbeti devam ettirirseniz olacaklari biliyorsunuz.
Her an prensip vs'den bahsediliyor ama forumun kurallarini hatirlayan üye sayisi pek bir az.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Temmuz 22, 2012, 20:26:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Temmuz 23, 2012, 07:55:29 »
Arkadaşlar bir kaç kişinin bazen tartışma üslupları gerçekten sınırları zorluyor.Eski üyeler bilir,forum hiç bu kadar müsamahakar davranmamıştır.(müsamaha :  türkçesini hatırlayamadım bilen varsa bana da hatırlatırsa sevinirim.Tolerans demeyim sakın oda türkçe değil zira.)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Temmuz 23, 2012, 08:00:53 »
Konuya 3 gün ceza veriyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Temmuz 25, 2012, 12:43:17 »
Konunun kilidi kaldırılmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Temmuz 25, 2012, 14:36:44 »
Arkadaşlar bir kaç kişinin bazen tartışma üslupları gerçekten sınırları zorluyor.Eski üyeler bilir,forum hiç bu kadar müsamahakar davranmamıştır.(müsamaha :  türkçesini hatırlayamadım bilen varsa bana da hatırlatırsa sevinirim.Tolerans demeyim sakın oda türkçe değil zira.)

Hoşgörü  :)

Herkese de lazım olan şey ama ego ile yanyana duramıyor malesef.  :( Egolar kabarınca hoşgörü kaçıyor.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Temmuz 26, 2012, 04:01:08 »
Konunun kilidi kaldırılmıştır.
Kilidi kaldırmasan da olurdu, Hakkı hocam. Hatta daha iyiydi, çünkü konu çok suçlu :)

Hoşgörü  :)

Herkese de lazım olan şey ama ego ile yanyana duramıyor malesef.  :( Egolar kabarınca hoşgörü kaçıyor.

+ ∞
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #66 : Temmuz 28, 2012, 06:52:35 »
site yöneticilerinin zaman zaman nedense çifte standart yaptıklarını düşünüyorum. bazı konularda çıtları çıkmıyor, bazı konularda ise hemen müdahale ediyorlar.mesela ben bu konunun ilk günden kapanması gerektiğini düşünüyorum...
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Temmuz 28, 2012, 08:24:56 »
site yöneticilerinin zaman zaman nedense çifte standart yaptıklarını düşünüyorum. bazı konularda çıtları çıkmıyor, bazı konularda ise hemen müdahale ediyorlar.mesela ben bu konunun ilk günden kapanması gerektiğini düşünüyorum...
Fehmi bey.Evet bazen hoşgörü sınırlarını elimizden geldiğince geniş tutmaya çalıştığımız doğru ama taraflı olduğumuz kesinlikle yanlış.Bazen karşıt görüş taşıyan üyeler arasında denge olmak öyle dışarıdan görüldüğü kadar kolay değil.
İsterseniz söyle yapalım.Siz neden kapanması gerektiği konusunda ısrarlısınız,sizce rahatsızlık verici noktalar nedir.Hep birlikte kritik yapalım isterseniz şayet öyle bir durum var ge gözden kaçmış ise gereği yapılır.Yok sadece sizin görüşlerinize ters geldiğini içinse o zaman tekrar konuşmak lazım gelir.İyi çalışmalar.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Temmuz 28, 2012, 11:12:08 »
madem ileri gitmek kolay ikinci dünya savaşından sonra pek çok ülke çok hızlı bir şekilde ileri gitti biz neden gidemedik... halbuki yönetimde dindar partilerde yoktu iltica korkusuda yoktu  yönetimde hep ileriyi düşünen çağdaş laik ordumuz vardı neden bizi ileri götüremediler abi. neden biz avrupadan 50 yıl gerideyiz...

Türkiyenin o zamanki durumunu düşünürsen, Dev adımlarla ilerlemişiz
ama o vakte kadar, daha doğrusu Atatürk'e kadar hep geri vitesteydik
anca kaybettiğimiz zamanı kazana bildik
ama şimdi gene mehter marşıyla yürüyüşteyiz
iki adım ileri bir adım geri, üç adım at dur
eğer avrupanın 50 yıl gerisindeysek, bir dönem sonra artık 100 yıl gerisinde olacağız demektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #69 : Temmuz 28, 2012, 23:23:08 »
konuyu dagitip baska konulara girip gereksiz tartisma ortami yaratip ,haddimi asarak bilmeden saygisizlik yaptiysam ozur dilerim.   birkac mesajim silinmis, kalanlarida kendim silmek istedim ama mesajlarimda degisiklik yapamiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #70 : Temmuz 29, 2012, 07:00:53 »
Fehmi bey.Evet bazen hoşgörü sınırlarını elimizden geldiğince geniş tutmaya çalıştığımız doğru ama taraflı olduğumuz kesinlikle yanlış.Bazen karşıt görüş taşıyan üyeler arasında denge olmak öyle dışarıdan görüldüğü kadar kolay değil.
İsterseniz söyle yapalım.Siz neden kapanması gerektiği konusunda ısrarlısınız,sizce rahatsızlık verici noktalar nedir.Hep birlikte kritik yapalım isterseniz şayet öyle bir durum var ge gözden kaçmış ise gereği yapılır.Yok sadece sizin görüşlerinize ters geldiğini içinse o zaman tekrar konuşmak lazım gelir.İyi çalışmalar.
şöyle söyleyim ki; Fethullah gülen ve cemaatine yönelik tek taraflı saygısızlık yapılıyor. onlardan bu seviyesiz eleştrilere yanıt verecek kimsenin olmadığını biliyorsunuz. böyle şeylere zamanında müdahale etmek iki kesimin gereksiz yere karşı karşıya gelmesine engel olabilir. evet herkes Fethullah güleni sevmek zorunda değil ama ömrünü insanların kardeşçe yaşaması için harcayan bir insana böyle pis lakaplar takmak saygısızlık değilmidir. burada söz konusu başka bir üçüncü şahısta olabilir. bu forumda cevap veremeyecek birine karşı (kim olursa olsun) biraz daha hassas olunması kanaatindeyim. evet sizinde bu konuda işiniz zor ama bundan daha iyisini yapabileceğinizi tahmin ediyorum. saygılarımla.
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Temmuz 29, 2012, 13:14:03 »
KPSS'de ne kadar hak yiyen adam varsa hepsinin allah belasını versin. Emek hırsızlığıdır bu!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ağustos 02, 2012, 20:30:17 »

ben demıyom belge diyor..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ağustos 02, 2012, 20:32:50 »

FETHULLAH GÜLEN İMPARATORLUĞU...
8 milyar dolar geliri, CIA'den desteği, Dünya'da 1200 özel okulu,160 bin öğrenci, 40 bin çalışanı, 5 TV kanalı, 4 gazete, 16 dergi, 1 hükümeti FETHULLAH GÜLEN ( HOCA EFENDİ) İMPARATORLUĞU...ABD'nin CBS televizyon kanalı mal varlığını açıkladı..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ağustos 03, 2012, 02:21:07 »
burada bu konuya müsaade eden yönetimi esefle kınıyorum...

asılsız iddalarla çirkince saldırıları kınıyorum...

tv medyanın haberlerini gerçekmiş gibi aksettirilmesini kınıyorum...

yönetimi tekrar ve tekrar kınıyorum... burası otomobil forumu mu siyaset arenasımı...

yönetimdeki arkadaşlar burada bu tip konulara müsaade ederek forum üyelerinin birbirinden ayrışmasına sebep oluyorsunuz, bilmem farkındamısınız... forumun kalitesini düşürüyorsunuz... özellikle murat ve hakkı bey lütfen sizden rica ediyorum bu saçmalığa bir son verin...

son zamanlarda dikkat ediyorum otomobil dışında sırf siyaset tartışılıyor... ne yapmaya çalışıyorsunuz anlayamıyorum...

başka forumlarada üyeyim ama böylesini ne gördüm ne duydum... bu forumda kim sağcı kim solcu kim ateist kim şamanist kim dindar hepisini öğrendim... yıllarca opel  vw forumuna üyeydim ama kimin ne olduğunu bilmezdim , bu tip konular açılsa hemen kilitlenir veya silinirdi. burada yönetimin sayesinde kimin ne olduğunu öğrendim yıllarca bu tip konulardan dolayı türk halkı neler çekti, sağcı solcu, alevi sünni ,kürt türk diye bölünmedikmi... eee siz forumda bu tip konulara müsaade ettikçe yine bölünüyoruz... neden buna müsaade ediyorsunuz ?

bu yorumumdan dolayı hakkı bey beni tekrar banlayabilirsiniz, en doğal hakkınız çünkü doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış yada vakitsiz öten horozun başı kesilirmiş... bu mesajımdan sonra ne kadar tarafsız ve samimi olduğunuzu anlayacağım.. bu ve buna benzer konular devam ettikçe foruma aktif olarak katılmayacağımı sadece gözlemci olarak yada belli başlı faydalı konulara  katılacağımı bildiririm... tabi vakitsiz öttüğüm için başımı kesmezseniz....

tekar belirtiyorum forumu siyaset arenasına çevrilmesine müsaade eden  yönetimi bir kez daha kınıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ağustos 03, 2012, 02:31:51 »
burada bu konuya müsaade eden yönetimi esefle kınıyorum...

asılsız iddalarla çirkince saldırıları kınıyorum...

tv medyanın haberlerini gerçekmiş gibi aksettirilmesini kınıyorum...

yönetimi tekrar ve tekrar kınıyorum... dönün ve düşünün burası otomobil forumu mu siyaset arenasımı...

siz yönetimdeki arkadaşlar burada bu tip konulara müsaade ederek forum üyelerinin birbirinden ayrışmasına sebep oluyorsunuz, bilmem farkındamısınız... forumun kalitesini düşürüyorsunuz... özellikle murat ve hakkı bey lütfen bu saçmalığa bir son verin...

son zamanlarda dikkat ediyorum otomobil dışında sırf siyaset tartışılıyor... ne yapmaya çalışıyorsunuz anlayamıyorum...

bu yorumumdan dolayı hakkı bey beni tekrar banlayabilirsiniz... bu ve buna benzer konular devam ettikçe foruma aktif olarak katılmayacağımı sadece gözlemci olarak katılacağımı bildiririm...

tekar belirtiyorum forumu siyaset arenasına çevrilmesine müsaade eden  yönetimi bir kez daha kınıyorum...

+25 forumda siyaset olaylarının konuşulmasına çok karşıyım bunu kullananlar mevuct herkseste biliyor o kişileri medyadan güncel konusunu boş tutmayan sürekli siyaset yapmak isteyen üyeler var
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ağustos 03, 2012, 03:41:59 »
FETHULLAH GÜLEN İMPARATORLUĞU...
8 milyar dolar geliri, CIA'den desteği, Dünya'da 1200 özel okulu,160 bin öğrenci, 40 bin çalışanı, 5 TV kanalı, 4 gazete, 16 dergi, 1 hükümeti FETHULLAH GÜLEN ( HOCA EFENDİ) İMPARATORLUĞU...ABD'nin CBS televizyon kanalı mal varlığını açıkladı..

kerem bey bu kadar gelir aydin doğan ve m.emin karamehmet'inde var hatta onlarında tv kanalları gazete dergileri var... öte yandan sabancı ve koç'un mal varlığıda epey yukarılarda burada garip olan şey nedir anlayamadım...

cia'nın fettullah güleni desteklediğine dair somut deliliniz veya belgeniz var mı ? Pennsylvania’da yayın yapan  Pocono Record gazetesinin köşe yazarı olan Paul L. Williams'ın bir köşe yazısına dayanılarak bu haberi nasıl doğrulayabilirsiniz ? yada bir köşe yazarının herhangi bir konuda iddia ettiği herşey sizce doğrumudur? veya o köşe yazarının taraflı olmadığının bir garantisi var mıdır?

kısacası kpss skandalı konusuyla gülenin mal varlığının ne alakası var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Ağustos 03, 2012, 08:05:41 »
Yöneticilik zor zanaat. Uğur Bey, bunca yıllık forum ve yöneticilik tecrübeme göre şunu söyleyebilirim ki, kişi kendisini ayrıştırmak istiyorsa bunu bir şekilde yine başarır. Siyasi konulara girmeye gerek yok. Bu forumda "Selamınaleyküm" kelamından bile çok ciddi kavga çıktığını bilirim. Ayrıca şimdi GS-FB rekabeti ile veya AE101 efsane kasa ile ilgili ortaya öyle bir laf atarım ki, kan gövdeyi götürür. Sorun bizleri nelerin ayrıştırdığı değil neden kolaylıkla ayrışabilecek bir hale geldiğimizdir. Fakat bu konu çok derin olduğu için girmeyeceğim.

Forum ortamlarında siyasi konuların tartışılmasının sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Fakat sırf kendimize dikensiz bir gül bahçesi oluşturacağız diye insanların düşüncelerine ket vurmaya çalışmamız ne kadar doğru olur. Bunu ancak kendisine güveni olmayan ve siyasi konularda hakemlik yapabilecek birikimi olmadığına inanan korkak yönetimler yapar. Biz böyle olmamaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki, bu konular bu forumda tartışılmasa bile yine üyelerimizin zihinlerinde yer alacak. Biz üyelerin kontrollü bir tartışma adabı ile karşılıklı etkileşim içerisinde karşısındakini anlama imkanı bulabilecekleri bir ortam yaratmaya çalışıyoruz sadece. Karşınızdakinin sağcı-solcu, dindar-ateist, Kürt-Türk-Arap, vs... olduğunu bilmemiz veya öğrenmemiz bizlere ne kaybettirecek. Sırf bizim gibi düşünmüyor diye o insana ilgisiz bir konuda bile ön yargı ile yaklaşacaksak, insani yönden bazı eksiklerimiz olmadığını nasıl iddia edebiliriz. Bu eksikliğimizi gideremediğimiz takdirde ne zaman patlayacağı belli olmayan saatli bir bombadan farksız olmayacağımızı, fitilimizin ateşlenmesi için siyasi bir meseleye bile gereksinim duyulmayacağını, her zaman yönlendirilmeye açık bir halde olacağımızı düşünmüyor muyuz.

Fethullah Gülen özelinde yaşanan tartışma için de bir kaç laf edeyim. Kendisine karşı özel bir sempatim veya antipatim yok. Lise yıllarında içlerinde de bulundum. Tabi o zamanlar şartlar biraz farklıydı. Hem cemaat bu kadar büyümemişti hem de Gülen Türkiye'deydi. Bugün çok farklı bir yerdeler. Fakat şu anki konumları ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum çünkü konumuz bu değil. Konumuz Fethullah Gülen'in şahsı veya artık kısaca Cemaat şeklinde atıfta bulunulan cemiyet hakkında yapılan eleştirilere karşı verilen tepkiler. Arkadaşlar, bu konuda tavrım çok net. Kamuoyunda ne kadar seveni olursa olsun - bu bir siyasetçi olabilir, bir din adamı da olabilir - hiç kimseye kutsallık zırhı ile bir dokunulmazlık payesi verilemez. Eleştirilerin adaba aykırı olduğunu düşünüyorsanız, bizlere rapor edersiniz, biz de gereğini yaparız. Fakat yapılan bir eleştiriye "Bu insan bu kadar hizmet ediyor, kendini paralıyor, nasıl ona böyle bir eleştri yapılabilir." şeklinde bir düşünce ile yaklaşırsanız, sıkıntı da burada başlar. Çünkü oluşturduğunuz ön yargı eleştirinin insaf seviyesine bakmadan bu refleks ile cevap vermenize neden olur. Sonra bir gün bakarsınız, en haklı eleştirilerde bile o kişiyi savunur hale gelmişsiniz. Ondan sonra da biz neden ayrışıyoruz diye sorarsınız kendi kendinize. Bundan 4-5 yıl önce akaryakıt zamlarına karşı dillendirilen basit tepkileri bile siyasi bulup hararetli bir şekilde hükümeti savunmaya çalışanlar olurdu, çok şükür sesleri pek çıkmıyor artık.

"Şeytan bir günah işleteceği zaman, işe bu günahı kutsallık zırhına sarmakla başlar."

William Shakespeare

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ağustos 03, 2012, 10:34:22 »
Ayrıca.....
Burası bir otomobil sitesi diye, otomobil dışında hiç ağzımızı açmayalım gibi bir düşünce olamaz
tabi ki her konuda konuşup tartışacağız, bunun içinde politika da inançlar da hatta özel konularımız bile  olacak
daha önce karşıt düşüncede olan bir allahın kuluyla muhatap olmazdım, oysaki burada tamamen zıt görüşte ve yapıda olan arkadaşlarla
pekala fikir alış verişinde bulunabiliyorum, en azından diyalog içindeyiz, sataşma da olsa, takılma da olsa bir iletişim kurabiliyoruz
diğer oto forumlarına bende takılıyorum, ama çoğusu kupkuru, burası renkli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ağustos 03, 2012, 10:42:02 »
Hakkı hocam, ben sana yukarda yazmıştım; konunun kilidini kaldırmasan daha iyiydi; bu konu çok suçlu :D

Ayrıca.....
Burası bir otomobil sitesi diye, otomobil dışında hiç ağzımızı açmayalım gibi bir düşünce olamaz
tabi ki her konuda konuşup tartışacağız, bunun içinde politika da inançlar da hatta özel konularımız bile  olacak
daha önce karşıt düşüncede olan bir allahın kuluyla muhatap olmazdım, oysaki burada tamamen zıt görüşte ve yapıda olan arkadaşlarla
pekala fikir alış verişinde bulunabiliyorum, en azından diyalog içindeyiz, sataşma da olsa, takılma da olsa bir iletişim kurabiliyoruz
diğer oto forumlarına bende takılıyorum, ama çoğusu kupkuru, burası renkli
+1
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem