0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende başarılı buluyorum aracı, TR'deki akıbetini az çok tahmin edebiliyorum bence tutar bu araç.
Abi tutar tutmasınada bu araç .Ben merak ettim uyku ihtayacını nezaman karşılıyorsun birgün sabahın köründe birgün gecenin bir vakti sürekli forumdasın yoksa otomatik cevap veren bir yazılım mı yazdın
Arada 2 3 saat uyuduğum oluyor Mahmutcum
Abi benden fazla uyuyormuşsun bende benden az uyuyan biri var diye sevinmiştim
Daha azı olamaz bende bu kadar yeterli
fotoğrafı görünce focus sandım, sizce de çok benzemiyor mu? özellikle arka tarafı, stoplar falan
bir de ucuz olsa keşke.hatchback arabalara bayılırım.bir de volvo ise offf kral yaaaa
Volvo sağlam ama hantal arabao kadar da kral değil aslında
Kral ne kelime Bomba Bombaaaaa Kaç tane Volvo aracınız oldu??
= Focus 3
en güzel artısından 1000tane
Ben öyle düşünmüyorum Neye dayanarak bunu yazdığınızı da merak ettim açıkcası...Kasası veya şasesi benzediği için ya da ortak kullanılan bir kaç parçası var diye otomotiv sanayiini bu şekilde karşılaştırmamak lazım..Aynı malzeme olsa bile burda biraz da firma bazında ele almak lazım...Aynı malzemeleri aynı miktarda iki farklı bayana verirsiniz, işe koyulurlar. Evet ikisi de ismi, cismi, sunumu, hazırlanışı vs. herşeyiyle bir olan bir yemek tabağıyla önünüze çıkar ve tabaklara birer çatal daldırdıktan sonra şunu anlarsınız; ' Olay sadece malzeme değil, işin bir de kağıt üzerinde pratikte açıklanması zor bir kısmı var' , bunu teorik olarak açıklamak belki çok zor ama hepimiz buna o bayanın ya da bayanların elinin lezzeti diyoruz.
Aracin yanlizca bazi parcalari ayni veya malzemeleri ayni diye olaya bakmamak lazim. Bir parcayi elimize aldigimizda bu parcayi herhangi bir metal veya plastikten ayiran seyin aslinda mühendislik oldugunu biliyoruz. Bir örnek vereyim. Islenmemis bir sac parcasini elimize aldigimizda aslinda kalinca bir tekene oldugunu görüyor muyuz? Evet. Saatte 120 km/h ile giderken aslinda araci bir arada tutan seylerin aslinda malzeme veya hammaddenin degil de, dizaynin yani mühendisligin oldugu biliyoruz.Bu yüzden, su araca bakinca tüm yürüyen alt yapisinin Ford Focus oldugu biliyoruz. Yani tüm mühendislik altyapisi Focus. Simdi icinde yanar dönerli bir ekran koymus olabilirler veya disindaki farlari az uzatmis olabilirler ama degistirebilecekleri ancak makyaji. Büyük bir degisiklik yapamazlar, cünkü cok degisim cok pahaliya mal olacaktir. Bu baglamda yemek pisirme benzetmesinin dogru bir benzetme olmadigini düsünüyorum. Yani iki bayanda ayni sekilde ve standartlarda yemek pisiriyor. Aralarindaki fark ancak biri farkli baharat kullaniyordur ve tabaga farkli yerlestirmistir. Daha fazla degildir. Bu arabaya para verecek adam dizayni ve isimi icin verecektir. Mekanik özellikleri icin degil; aynen Audi A3 örneginde oldugu gibi. Ama bu aracin mekanik olarak Ford Focus oldugu gercegini degistirmez. Bu arada Ford Focus 3'ü kücümsemeyin. Bence gayet düzgün bir araba. Ama o altyapi ile benim nezdimde üst sinif bir arac degil; keza V40'da öyle. V40 daha farkli bir arac diyebilmek icin daha özel motor ve yürüyen aksam kullanmak durumundalar.
emniyet kemeri, hava yastigi ve fren uyari sistemi gibi benim hatirlayabildiklerim bu guvenlik ozelliklerini arastirp bulan haftada en az bir adet aracini kendi carpisma parkurunda heba eden bir markanin focus gibi sasesi nedense kaportasindan gelen seslerle kotu zannedilen bir sase uzerine oturtulmasiyla meydana gelen bu aracin bu kadar kotulenmeye hakki olmadigini dusunuyorum...