Gönderen Konu: Volvonun yeni modeli V40 ile iddialı geliyor!  (Okunma sayısı 7516 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Volvonun yeni modeli V40 ile iddialı geliyor!
« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2012, 22:23:16 »

Kaç tane Volvo aracınız oldu??

OOOoooooohhhhhooooooo.........sayısız

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2012, 22:23:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #21 : Temmuz 11, 2012, 22:52:18 »
emniyet kemeri, hava yastigi  ve fren uyari sistemi gibi benim hatirlayabildiklerim bu guvenlik ozelliklerini arastirp bulan haftada en az bir adet aracini kendi carpisma parkurunda heba eden bir markanin focus gibi sasesi nedense kaportasindan gelen seslerle kotu zannedilen bir sase uzerine oturtulmasiyla meydana gelen bu aracin bu kadar kotulenmeye hakki olmadigini dusunuyorum...

+100 :alkis:
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Temmuz 12, 2012, 00:09:54 »
Yazdiklarimi dikkatli okursaniz herhangi bir kötüleme söz konusu degil. Ederinin ne kadar olmasi gerektigini kendimce yorumluyorum. Bunun disinda verdiginiz tüm örnekler eskiden Volvo'nun bagimsizken gelistirdigi ürünler oldugunu hatirlatayim. Artik sahibi Ford ve Ar&Ge bütcesi de ona göre daha farkli.

Sonucta kapitalist bir ekonominin bir parcasi olan ve tüzel bir kisilik sayilan bir sirkete duygusal bir bag duymami gerektirecek bir sebep göremiyorum.

Bir not ekleyim. Corolla'yi da su anki fiyatlari ile almayacagima emin olabilirsiniz. Rakiplerinden o kadar daha pahali satilmasini da anlayamiyorum.
kotuleme demeyip begenilmeme olarak belirtirsem daha uygun olabilir belki. suan volvo nun sahibi ford olsa daha iyi diyecegim zira volvo artik dahada kotusu cinlilerin.  yillarca volvoda calisan tanidiklrimdan duydugum volvonun bu alim satimlardan sonra uretim sekili ve kalitesinde bir degisiklik olmadigi sadece birkac cinli yoneticinin arada bir fabrika icinde gorundugudur.
valla ne yalan soyliyim benim kendi aracimla gonul bagim var ama volvo ile asla, bana hitap etmedigi icin alacagim en son araclardandir; ama guvenlik ne zaman benim icin ilk sirada gelir o zaman dusunebilirim acikcasi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
« Yanıtla #23 : Temmuz 12, 2012, 06:26:40 »
kotuleme demeyip begenilmeme olarak belirtirsem daha uygun olabilir belki. suan volvo nun sahibi ford olsa daha iyi diyecegim zira volvo artik dahada kotusu cinlilerin.  yillarca volvoda calisan tanidiklrimdan duydugum volvonun bu alim satimlardan sonra uretim sekili ve kalitesinde bir degisiklik olmadigi sadece birkac cinli yoneticinin arada bir fabrika icinde gorundugudur.
valla ne yalan soyliyim benim kendi aracimla gonul bagim var ama volvo ile asla, bana hitap etmedigi icin alacagim en son araclardandir; ama guvenlik ne zaman benim icin ilk sirada gelir o zaman dusunebilirim acikcasi.

Güvenlik ile ilgili yaptığı çalışmalar ile hep ön planda olan bir markadan bahsediyoruz ;)

Adamlar 2020 yılında trafik kazalarında Volvo çarpması sonucu hiçbir yayanın ölmeyeceği vizyondan bahsediyorlar, bunun içinde dünyada ilk defa ön kaputun belli bir açı ile kalktığı ve ön camın yaklaşık 3'te 1'inin kaplandığı yaya hava yastığının lansmanını da yaptılar V40 ile beraber. ;)

De nieuwe Volvo V40: Pedestrian Airbag Technology

Ben daha ne anlatayım ne diyeyim ::) ::) ::) ::) ::)

Not: Bu arada 50 km/s hızın altında aktif olan ve bugün birçok firmanın reklamlarında gördüğümüz City Safety (Şehirde Güvenlik)(yaya algılama vs vs...) olayının mimarıdır bu otomobil üreticisi. Yani sadece ürettiği araba modelleri ile değil geliştirdiği teknolojiler ve otomobil dünyasına kattığı yeniliklerle beni kendine aşık eden bir firmadır..... :P :P :P

yine uzun uzun yazdım çünkü Volvo kelimesi bile beni heyecanlandırıyo 8-) 8-) 8-)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 12, 2012, 07:59:33 »

Dogru. Volvo en son Cinlilere satilmisti. Ama bu cikan araclarin Ford'a ait oldugu sirada gelistirildigini düsünüyorum.
Neyse, sadede gelirsem Volvo gibi bir markada oldukca bilgi birikimi mevcut. Ancak son yillarda pazari etkileyecek sekilde gelistirdigi teknolojiler cok az. Kodak misali bir firmaya dönüsmesi an meselesi gibi geliyor. Saab'in basina gelenleri hatirlatirim. Ayni sekilde Saab'da turbo benzinli motorlarda cok önemli teknolojik gelismelerin sahibi.

Bir de güvenligi aktif ve pasif olarak ayirmak lazim. Volvo 850r Station ile zamaninda bir sürü yarista ortaligin tozunu attirmisti. Ama yeni araclarin yol tutusu pek begenilmiyor. Spor stationwagon pazarini Audi'ye birakti.

Bu arada zamaninda S60R yi almayi düsünen ve pesinden kosan biri olarak yaziyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 16, 2012, 09:52:44 »
Volvo ' nun ford şasesi kullandığı son araç v40 olacak ve bundan sonraki modellerde farklı bir şase kullanılacaktır. Bu ayki autocar dergisinde de bu konudan genişçe bahsedilmiş. Ancak bundan sonra geliştirilecek modellerde farklı markaların platformları kullanılabilir diyordu. Yani bu konuya çok fazla takılmamak lazım bence. Sonuçta peugeot-citroen , kia-hyundai , vw grubundaki araçlar yıllardır bu ortak platform kullanımını uyguluyor. Biz de bu sayede 90 lı yıllarda ulaşılmaz olan volvoları satın alabilme şansı yakalıyoruz. Çünkü maliyetleri düşüyor.

Ben bu aracın 70.000 tl civarında olmasını bekliyorum ki mevcut corolla 61.000 tl , jetta keza öyle. Alfa giuliettaların da 65.000 tl civarı olduğunu düşünürsek bu araca bu kadar para verilmez demek bence yanlış olur. Volvo gibi her yeni aracında bir basamak yükselten bir firmanın heyecan veren bir modeli için uygun bir fiyattır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Temmuz 16, 2012, 10:16:50 »
Güvenlik ile ilgili yaptığı çalışmalar ile hep ön planda olan bir markadan bahsediyoruz ;)

Adamlar 2020 yılında trafik kazalarında Volvo çarpması sonucu hiçbir yayanın ölmeyeceği vizyondan bahsediyorlar, bunun içinde dünyada ilk defa ön kaputun belli bir açı ile kalktığı ve ön camın yaklaşık 3'te 1'inin kaplandığı yaya hava yastığının lansmanını da yaptılar V40 ile beraber. ;)

De nieuwe Volvo V40: Pedestrian Airbag Technology

Ben daha ne anlatayım ne diyeyim ::) ::) ::) ::) ::)

Not: Bu arada 50 km/s hızın altında aktif olan ve bugün birçok firmanın reklamlarında gördüğümüz City Safety (Şehirde Güvenlik)(yaya algılama vs vs...) olayının mimarıdır bu otomobil üreticisi. Yani sadece ürettiği araba modelleri ile değil geliştirdiği teknolojiler ve otomobil dünyasına kattığı yeniliklerle beni kendine aşık eden bir firmadır..... :P :P :P

yine uzun uzun yazdım çünkü Volvo kelimesi bile beni heyecanlandırıyo 8-) 8-) 8-)

guzel bir uygulama olur ama ne kadar tutar bilmem.
kendi forumumda on korumalarin yaya guvenligi acisindan yasak oldugu tartisiliyordu, cozumude kontrole gotururken bu barlarin cikarilmasi diye tavsiyede bulunan arkadaslar var. simdi sen bunlara yaya guvenligi icin boyle hava yastikli mamul satmaya kalkarsan o insan yayanin canini dusunecegine o hava yastiginin acildiginda kendine gatirecegi maliyeti dusunur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 16, 2012, 13:28:01 »
Ben bu aracın 70.000 tl civarında olmasını bekliyorum ki mevcut corolla 61.000 tl , jetta keza öyle. Alfa giuliettaların da 65.000 tl civarı olduğunu düşünürsek bu araca bu kadar para verilmez demek bence yanlış olur. Volvo gibi her yeni aracında bir basamak yükselten bir firmanın heyecan veren bir modeli için uygun bir fiyattır diye düşünüyorum.

Türkiye'deki Volvo fiyatlarini takip etmiyorum; daha cok Almanya fiyatlarini takip ediyorum. S60R'yi kullandiktan sonra BMW M3'le ayni fiyatta olmasina anlam verememistim.

Gerci simdi tekrar baktim. Fiyatlari oldukca düsürmüsler.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 09, 2013, 10:43:46 »
http://www.ototest.tv/volvo-v40in-turkiyedeki-satis-fiyati-kac-para/2279

uzun zamandır konu pasif ama yeni golf (7) ve yni araç volvo v40 bu aralar favorim.

iki araçta çok güzel. hem şık hatchback hemde büyük sayılabilecek boyutlara sahipler. yakıtları ise bir o kadar düşük ve uygun. fiyatları biraz yüksek özellikle volvo nun ama umarım fiyatları da düşer. şehir içi eşleri için küçük ve otomatik vites isteyen yakıtı da az olsun diyenlere (örn kendim  :D) çok iyi iki tercih. golf ün ikinci eli çok iyi olacaktır eminim ama umarım v40 da güzel bir pazar elde eder.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 09, 2013, 11:00:34 »
ilgilenen yok mu arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 09, 2013, 11:13:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 09, 2013, 11:17:53 »
internette güzel tanıtımları test sürüşleri var. çok iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 09, 2013, 13:02:54 »
Gerçekten güzel araç bende beğeniyorum. Fiyat olarak son dönemlerde markalar iyice azıttı ama malum piyasanın hali.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 09, 2013, 14:39:16 »
fuarda fiyatını sormuştum. yetkili şahıs 70 bin tl'den başlayacağını söylemişti. dizel ve üst donanım seviyesinde 76-77 civarı olacağını düşünürsek ait olduğunu sınıfın tüketicisini yakalaması biraz zor gözüküyor. s40'ın fiyat politikası daha insaflıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 09, 2013, 14:41:06 »
Sağlam araba ama şu dış dizaynına biraz daha özen gösterse :)
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 09, 2013, 14:59:00 »
Araçta gerçekten kapsamlı değişimler yapılmış. Ama ben murat bey gibi focus olarak görüyorum şu anda volvoyu. Güvenlik olarak tabi volvo eski marka stratejisini hala koruyor. Volvo hurda işinde olan arkadaşım, bir çok N kasa s40 parçaladığı için, focusa göre, yapısının ve saç kalınlığının ciddi şekilde savunuyor. Fakat ne yapılırsa yapılsın, otomobiller 99 yılında firma forda geçmeden önce, ki bunların belirgin etkisi 2005 yılında görüldü. Ondan öncesi dönem araçlara göre kaliteden ve volvo olmaktan çok uzak. Basit bir c segmenti aracı sadece. Bilimum diğer markalar arasındaki alternatifler den biri, zengin aksesuarı sayesinde, ford, renault, vw, opel, toyota vs. markalardaki sınıf kardeşlerine göre biraz daha pahalı. Daha önce volvo kullanmamış sürücüler için ideal bir araç olabilir. Ama volvo kullanmış biri için , araç beklentilerin çok altında. Gerçi satıldığı fiyata kıyaslandığında, a serisi, 1 serisi , a3 serisinin de çok gerisinde kalacağını düşünmüyorum. Tatbik ettiğim kadarıyla onlar da çok matrah araçlar değil. Fiyatları yüksek olmasına rağmen. Araç bakarken 71bin tl civarına dizelinin satıldığını duydum, ama gidip bakmadım bile açıkcası, yaklaşık 4-5 yıldır volvo gelişmelerinden ciddi uzağım. Henüz etkisi görülmemesine rağmen, sanıyorum 4-5 yıl içerisinde, geely firmasınında etkileri görülmeye başlayacaktır. Ve volvo eskisine göre daha çok satacak, ama volvo olmaktan fazlasıyla uzaklaşacaktır. Son olarak, C segmentinde verilen paraya değmeyecek araçlardan biri bence v40. Vakit bulursam bir ara gidip inceleyeceğim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Şubat 15, 2013, 02:35:19 »
fena değil ama altı yere çok yakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2013 Auris d4d m/m
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 22, 2013, 03:08:49 »
Yaklaşık 4 yıldır süre boyunca sürdüğüm volvo s40 (2004) kullanan biri olarak konuşayım. 2005 te tamamen üretimi Ford fabrikalarıyla birebir olmuştu. 2004 e kadar motoru ve şasesi kendisine aitti. Çinlilere satılmasıyla birlikte tamamen değişen tasarım ve üretim anlayışına büründüler. V40 haricinde Ford'dan eser kalmadığını söyleyebilirim. Şöyle de birşey var ki V40'la Focus'u bir tutmamak lazım. Sonuç olarak Volvu V40 için aynı platformu ve Ford motoru kullanıyor olabilir ama sac vs kullanılan komponentlerin Focus'la hiç bir alakası yoktur. Gerekli bilgileri http://volvoforums.com/forum/ adresinden bulabilirsiniz.