Kaç tane Volvo aracınız oldu??
OOOoooooohhhhhooooooo.........sayısız
Yazdiklarimi dikkatli okursaniz herhangi bir kötüleme söz konusu degil. Ederinin ne kadar olmasi gerektigini kendimce yorumluyorum. Bunun disinda verdiginiz tüm örnekler eskiden Volvo'nun bagimsizken gelistirdigi ürünler oldugunu hatirlatayim. Artik sahibi Ford ve Ar&Ge bütcesi de ona göre daha farkli.
Sonucta kapitalist bir ekonominin bir parcasi olan ve tüzel bir kisilik sayilan bir sirkete duygusal bir bag duymami gerektirecek bir sebep göremiyorum.
Bir not ekleyim. Corolla'yi da su anki fiyatlari ile almayacagima emin olabilirsiniz. Rakiplerinden o kadar daha pahali satilmasini da anlayamiyorum.
kotuleme demeyip begenilmeme olarak belirtirsem daha uygun olabilir belki. suan volvo nun sahibi ford olsa daha iyi diyecegim zira volvo artik dahada kotusu cinlilerin. yillarca volvoda calisan tanidiklrimdan duydugum volvonun bu alim satimlardan sonra uretim sekili ve kalitesinde bir degisiklik olmadigi sadece birkac cinli yoneticinin arada bir fabrika icinde gorundugudur.
valla ne yalan soyliyim benim kendi aracimla gonul bagim var ama volvo ile asla, bana hitap etmedigi icin alacagim en son araclardandir; ama guvenlik ne zaman benim icin ilk sirada gelir o zaman dusunebilirim acikcasi.
kotuleme demeyip begenilmeme olarak belirtirsem daha uygun olabilir belki. suan volvo nun sahibi ford olsa daha iyi diyecegim zira volvo artik dahada kotusu cinlilerin. yillarca volvoda calisan tanidiklrimdan duydugum volvonun bu alim satimlardan sonra uretim sekili ve kalitesinde bir degisiklik olmadigi sadece birkac cinli yoneticinin arada bir fabrika icinde gorundugudur.
valla ne yalan soyliyim benim kendi aracimla gonul bagim var ama volvo ile asla, bana hitap etmedigi icin alacagim en son araclardandir; ama guvenlik ne zaman benim icin ilk sirada gelir o zaman dusunebilirim acikcasi.
Dogru. Volvo en son Cinlilere satilmisti. Ama bu cikan araclarin Ford'a ait oldugu sirada gelistirildigini düsünüyorum.
Neyse, sadede gelirsem Volvo gibi bir markada oldukca bilgi birikimi mevcut. Ancak son yillarda pazari etkileyecek sekilde gelistirdigi teknolojiler cok az. Kodak misali bir firmaya dönüsmesi an meselesi gibi geliyor. Saab'in basina gelenleri hatirlatirim. Ayni sekilde Saab'da turbo benzinli motorlarda cok önemli teknolojik gelismelerin sahibi.
Bir de güvenligi aktif ve pasif olarak ayirmak lazim. Volvo 850r Station ile zamaninda bir sürü yarista ortaligin tozunu attirmisti. Ama yeni araclarin yol tutusu pek begenilmiyor. Spor stationwagon pazarini Audi'ye birakti.
Bu arada zamaninda S60R yi almayi düsünen ve pesinden kosan biri olarak yaziyorum.
Volvo ' nun ford şasesi kullandığı son araç v40 olacak ve bundan sonraki modellerde farklı bir şase kullanılacaktır. Bu ayki autocar dergisinde de bu konudan genişçe bahsedilmiş. Ancak bundan sonra geliştirilecek modellerde farklı markaların platformları kullanılabilir diyordu. Yani bu konuya çok fazla takılmamak lazım bence. Sonuçta peugeot-citroen , kia-hyundai , vw grubundaki araçlar yıllardır bu ortak platform kullanımını uyguluyor. Biz de bu sayede 90 lı yıllarda ulaşılmaz olan volvoları satın alabilme şansı yakalıyoruz. Çünkü maliyetleri düşüyor.
Ben bu aracın 70.000 tl civarında olmasını bekliyorum ki mevcut corolla 61.000 tl , jetta keza öyle. Alfa giuliettaların da 65.000 tl civarı olduğunu düşünürsek bu araca bu kadar para verilmez demek bence yanlış olur. Volvo gibi her yeni aracında bir basamak yükselten bir firmanın heyecan veren bir modeli için uygun bir fiyattır diye düşünüyorum.
Ben bu aracın 70.000 tl civarında olmasını bekliyorum ki mevcut corolla 61.000 tl , jetta keza öyle. Alfa giuliettaların da 65.000 tl civarı olduğunu düşünürsek bu araca bu kadar para verilmez demek bence yanlış olur. Volvo gibi her yeni aracında bir basamak yükselten bir firmanın heyecan veren bir modeli için uygun bir fiyattır diye düşünüyorum.
Türkiye'deki Volvo fiyatlarini takip etmiyorum; daha cok Almanya fiyatlarini takip ediyorum. S60R'yi kullandiktan sonra BMW M3'le ayni fiyatta olmasina anlam verememistim.
Gerci simdi tekrar baktim. Fiyatlari oldukca düsürmüsler.
http://www.ototest.tv/volvo-v40in-turkiyedeki-satis-fiyati-kac-para/2279uzun zamandır konu pasif ama yeni golf (7) ve yni araç volvo v40 bu aralar favorim.
iki araçta çok güzel. hem şık hatchback hemde büyük sayılabilecek boyutlara sahipler. yakıtları ise bir o kadar düşük ve uygun. fiyatları biraz yüksek özellikle volvo nun ama umarım fiyatları da düşer. şehir içi eşleri için küçük ve otomatik vites isteyen yakıtı da az olsun diyenlere (örn kendim

) çok iyi iki tercih. golf ün ikinci eli çok iyi olacaktır eminim ama umarım v40 da güzel bir pazar elde eder.
ilgilenen yok mu arkadaşlar.
internette güzel tanıtımları test sürüşleri var. çok iyi
Gerçekten güzel araç bende beğeniyorum. Fiyat olarak son dönemlerde markalar iyice azıttı ama malum piyasanın hali.
fuarda fiyatını sormuştum. yetkili şahıs 70 bin tl'den başlayacağını söylemişti. dizel ve üst donanım seviyesinde 76-77 civarı olacağını düşünürsek ait olduğunu sınıfın tüketicisini yakalaması biraz zor gözüküyor. s40'ın fiyat politikası daha insaflıydı.
Sağlam araba ama şu dış dizaynına biraz daha özen gösterse
Araçta gerçekten kapsamlı değişimler yapılmış. Ama ben murat bey gibi focus olarak görüyorum şu anda volvoyu. Güvenlik olarak tabi volvo eski marka stratejisini hala koruyor. Volvo hurda işinde olan arkadaşım, bir çok N kasa s40 parçaladığı için, focusa göre, yapısının ve saç kalınlığının ciddi şekilde savunuyor. Fakat ne yapılırsa yapılsın, otomobiller 99 yılında firma forda geçmeden önce, ki bunların belirgin etkisi 2005 yılında görüldü. Ondan öncesi dönem araçlara göre kaliteden ve volvo olmaktan çok uzak. Basit bir c segmenti aracı sadece. Bilimum diğer markalar arasındaki alternatifler den biri, zengin aksesuarı sayesinde, ford, renault, vw, opel, toyota vs. markalardaki sınıf kardeşlerine göre biraz daha pahalı. Daha önce volvo kullanmamış sürücüler için ideal bir araç olabilir. Ama volvo kullanmış biri için , araç beklentilerin çok altında. Gerçi satıldığı fiyata kıyaslandığında, a serisi, 1 serisi , a3 serisinin de çok gerisinde kalacağını düşünmüyorum. Tatbik ettiğim kadarıyla onlar da çok matrah araçlar değil. Fiyatları yüksek olmasına rağmen. Araç bakarken 71bin tl civarına dizelinin satıldığını duydum, ama gidip bakmadım bile açıkcası, yaklaşık 4-5 yıldır volvo gelişmelerinden ciddi uzağım. Henüz etkisi görülmemesine rağmen, sanıyorum 4-5 yıl içerisinde, geely firmasınında etkileri görülmeye başlayacaktır. Ve volvo eskisine göre daha çok satacak, ama volvo olmaktan fazlasıyla uzaklaşacaktır. Son olarak, C segmentinde verilen paraya değmeyecek araçlardan biri bence v40. Vakit bulursam bir ara gidip inceleyeceğim.
fena değil ama altı yere çok yakın
Yaklaşık 4 yıldır süre boyunca sürdüğüm volvo s40 (2004) kullanan biri olarak konuşayım. 2005 te tamamen üretimi Ford fabrikalarıyla birebir olmuştu. 2004 e kadar motoru ve şasesi kendisine aitti. Çinlilere satılmasıyla birlikte tamamen değişen tasarım ve üretim anlayışına büründüler. V40 haricinde Ford'dan eser kalmadığını söyleyebilirim. Şöyle de birşey var ki V40'la Focus'u bir tutmamak lazım. Sonuç olarak Volvu V40 için aynı platformu ve Ford motoru kullanıyor olabilir ama sac vs kullanılan komponentlerin Focus'la hiç bir alakası yoktur. Gerekli bilgileri
http://volvoforums.com/forum/ adresinden bulabilirsiniz.