0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahadır Hocam aşağıdaki araçların hepsini kullanan bir arkadaşın ağzından... Yengeye okuyunuz...AVENSİS SORUNSUZLUĞU1997 ve 2001 vectra sorunlar :1 - benzin pompaları değişti 2-lpgye dayanamadılar ateşleme bobinleri değişti.3-97 olannın motor beyni 1 kere 2001 olanan motor beyni 4 defa arızalandı.4- her ikisininde abs beyni arızalandı.5- her ikisindede koltuk gıcırdaması bir türlü düzeltilemedi.6-her ikisininde hararetleri 105 lere ddaynırdı fan müşürleri değişti.7- her ikisininde termostatı değişti içi yırtılmış.8-her ikisininde direksiyondan gelen tıkırtı sesi düzeltilemedi.9-her ikisinde motoru aşırı sıcak çalıştığı için elektrik kabloları gevremişti. ve her 3-5 günde ampüllerin birisi patlardı.10- 2001 olananın oksijen sensörü ve krank sensörü arızalandı.2004 vw bora ve 2003 passat 1-her ikisininde boğaz kelebeğini temizlemekten bıktım usandım.2-her ikiside aşırı benzini içiyordu.3-her ikisinide oksijen sensörü arızalandı.4-boranın motor beyni arızalandı.5-boranın krank sensörü arızlandı.6-passatın şarj dinamosu 2 kere arızalandı.6-her ikisininde kapı kolları soyulmaktan bir deri bir kemik kalmıştı ben bu kadar kalitesiz kapı kolu görmedim. 7- boranın ateşleme bobini lpgye dayanamadı değişti.2007 accent era bir turbo patladı yakarıda yazdıklarımdan daha pahalıya mal oldudaha aklıma gelmeyenler var bora 65.000 kmde passat 85.000 kmde vectra 2001 80.000 kmde 97 vectra 115.000 kmde idi. bu araçlardan sonra avensis bana kış aylarında ufak tefek tıkırtıların geldiği ama arızasız bindiğim bir araç oldu şimdi sorunsuz araba yok az sorunlu araba var oda avensis diyebilirim.siz sorun yumağı araba görmemişsiniz.
Valla ben sana kullanmakta olduğum Megane 2'nin arızaların yazsam sayfalar yetmez..Opel için yazılanlara katılabilirim..Benim de Opel vactra kullanan arkadaşlarım var ve onlar da çok şikayetçi..Ancak Passat için olanlara katılamıycam malesef..Gerçekten taş gibi araba bence..En azından ilk 5-6 sene sorun çıkartacağını sanmıyorum..Ondan sonrası Allah kerim Sanki Passat almış gibi konuştum..Allah söyletti galiba
3-5 günde bir ampul patlardı yazısı olan listeye akıllı adam rivayet etmez zaten. komik olmuş. o listeyi hazırlayan arkadaşın araç kullanım tarzını merak ettim doğrusu. araç üstünde çeşitli işkenceler deniyor olmalı. tekrar ediyorum, araç arızalarının çoğu kullanan kişi ile ilgilidir. yıllardır vectra kullanıp da ciddi bir sıkıntı yaşamayanları da tanıyorum. herkesin tarzı ve olaya yaklaşımı farklıdır.
ecotec motorda elektrik arızası sıktır. Dİkkatimi çekti benimde bindiğim 97-02 arası vectraların 1/3 ünde aynı sorun oluyor. hepside lpgli demekki ısı ile alakılıymış
o listedeki arızaları ben yazdım hepsi doğrudur... madem 8.etapdaki arkadaşınız ilk ağızdan söylemiş bende ilk ağızdan söylüyorum hadi bakalım... kendinizi kandırmayın girin insigniateama okuyun... hatta şöyle bir istatistik yapabilirsiniz... vw opel toyota forumlarının ilgilendiğiniz modellerinin teknik servis kısmına girin ve arıza karşılaştırın.. mesela bizim avensis bölümünde anca işte far double din falan filanları görürsününüz ama insignia ya bir bakın öylemi
+66Ben de bir ara Insignia araştırdım opel formuna da üye oldum. Dediğin gibi sorun yumağı yok turbo, yok subaplar, yok yakıt ıvır zıvır
bilmeyenlerde işkembeden sallıyor şükrücüm... insan biraz araştırmacı olmalı değilmi ama
opelin ciğerini bilirim yıllarca kullandım fikrime destek olduğunuz için teşekkür ediyorum bu konuda hakan aydın beni yalancılıkla suçluyorda acaba ömründe hiç opele bindimi kullandımı o da merak konusumesela özellikle yaz aylarında opelin motor kaputunu açın yüzünüze nasıl sıcak vurur fanı hiç durmaz ama toyota da 42-43 derece sıcaklıklarda bile motorun alev püskürttüğünü görmedim daha