Gönderen Konu: aracıma araç içi kamera taktırdım  (Okunma sayısı 25943 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyata var ise sorun yoktur.
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: aracıma araç içi kamera taktırdım
« Yanıtla #120 : Şubat 04, 2016, 22:53:04 »
Araç kameralarını ben almadan önce çok araştırdım. Piyasada ucuzu da var pahalısı da. Ben ön arka yani çift yönlü olarak aldım. Çünkü benim araca çöp kamyonu arkadan çarpmıştı ve bir an da 10-15 tane yalancı şahit çıkmıştı ortaya güya ben önüne kırmışım aracımı. Neyse alırken arka kamera da olması olmazsa olmazım dı. ikinci olarak önem verdiğim ön ve arkada ki araçların plakalarını okuyabilmesi, ve gece çekiminin iyi olması. Malum gündüz bütün kameralar iyi çekim yapıyor ama gece olduğun da kameranın kalitesi ortaya çıkıyor bu da fiyatı artıran önemli bir faktör. Bir de kameranın için de lityum pil olanı var, ikincisi kapasitör olanı. Lityum pilli olanlar zamanla pil özelliğini kaybediyor hele birde güneşe maruz kalırsa şişiyor. Bu sebeple kapasitörlü tercih ettim bu da fiyatını etkiliyor. Bana GPS sensörü dahil 400' e mal oldu. Ama içim rahatladı. Şimdi aracımın yanından süratli bir hatalı sollama ile araç geçse anlık görüntü alıp ayrı bir dosyaya kaydeden bir araç kameram var.
Toyotanın olduğu yerde sorun, sadece anlamsız bir kelimedir

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Şubat 04, 2016, 22:53:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Şubat 04, 2016, 23:07:43 »
Araç kameralarını ben almadan önce çok araştırdım. Piyasada ucuzu da var pahalısı da. Ben ön arka yani çift yönlü olarak aldım. Çünkü benim araca çöp kamyonu arkadan çarpmıştı ve bir an da 10-15 tane yalancı şahit çıkmıştı ortaya güya ben önüne kırmışım aracımı. Neyse alırken arka kamera da olması olmazsa olmazım dı. ikinci olarak önem verdiğim ön ve arkada ki araçların plakalarını okuyabilmesi, ve gece çekiminin iyi olması. Malum gündüz bütün kameralar iyi çekim yapıyor ama gece olduğun da kameranın kalitesi ortaya çıkıyor bu da fiyatı artıran önemli bir faktör. Bir de kameranın için de lityum pil olanı var, ikincisi kapasitör olanı. Lityum pilli olanlar zamanla pil özelliğini kaybediyor hele birde güneşe maruz kalırsa şişiyor. Bu sebeple kapasitörlü tercih ettim bu da fiyatını etkiliyor. Bana GPS sensörü dahil 400' e mal oldu. Ama içim rahatladı. Şimdi aracımın yanından süratli bir hatalı sollama ile araç geçse anlık görüntü alıp ayrı bir dosyaya kaydeden bir araç kameram var.

iki kameralımı aldınız yoksa iki tane kameramı aldınız? kapasitorlü çift kameralı ben bulamamıştım.
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Şubat 04, 2016, 23:17:12 »
iki kameralımı aldınız yoksa iki tane kameramı aldınız? kapasitorlü çift kameralı ben bulamamıştım.
http://urun.n11.com/arac-ici-kamera/blacksys-2-kamerali-arac-kamerasi-cf100-P49304929
http://www.hepsiburada.com/blacksys-cf100-on-ve-arka-kayitli-full-hd-arac-kamerasi-p-OTDLRCF100

Bu linklerden bakabilirsiniz. Ben HB den almıştım az daha uygundu fiyatı 6-7 ay oluyor. Birde ayrıyeten GPS modülü aldım daha sonra 78 TL idi bir de AV kablosu hediye ettiler.. Oda kayıt esnasında haritadan mevkinizi ve o anki süratinizi kaydediyor. Kameranın tek eksiği ekranının olmaması. Oda benim için şart değil çünkü zaten önümü görüyorum. Zaten amacı geçmişe yönelik kayıtları alabilmek cihazdan. Kaliteli kayıt yapsın yeter dedim. Youtube da filan bir inceleyin, içinize siner belki. Satıcı ile facebook sayfalarından merak ettiğim tüm soruları sorabiliyorum Telefonlarını verdiler arayıp bizzat yardım aldım ilk zamanlar.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2016, 23:20:05
Bu arada şimdi farkettim yazarken atlamışım. Ön kamera full HD, arka kamera HD çekim yapıyor sanırım. Ön kamera arka kameraya göre biraz daha kaliteli çekim yapıyor. Bunu da belirteyim ki yanlış yönlendirme yapmayayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 151 kere teşekkür etti
« Yanıtla #123 : Şubat 05, 2016, 09:18:10 »
anladığım kadarıyla kapasitör yok. yile li-ion pil var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Şubat 05, 2016, 13:08:06 »
anladığım kadarıyla kapasitör yok. yile li-ion pil var.
Ben kapasitörlü diyorum siz litium anlıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Şubat 06, 2016, 00:21:44 »
Kaan kara bey 80 bin liranin uzerinde ciddi rakamlar veriyoruz.Yagmur sensoru gibi gereksiz donanim yerine fabrika cikisi guvenlik kamerasi istegi cok normal..!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Şubat 06, 2016, 00:34:45 »
Kaan kara bey 80 bin liranin uzerinde ciddi rakamlar veriyoruz.Yagmur sensoru gibi gereksiz donanim yerine fabrika cikisi guvenlik kamerasi istegi cok normal..!!

Araba 80 bin lira değil ki. faturaya bakıldığı zaman 30-35 bin lira arası araç bedeli. gerisi vergi. o zaman kamerayı devletten istemek gerekiyor çünkü en çok para ona veriliyor
üst segment araçlara yada kompakt sınıfın premium araçlarına baksanız bile hiç birinde yoktur. Toyotanın koymaması normal
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 73000
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Şubat 06, 2016, 09:36:00 »
Ben de blacksys cf100 kullanıyorum. N11den aldım.(cps ve aux kablosu yok 350tl) Dolmuş ve doğan şoförlerinin nasıl araba kullandığını bildiğimden aracı alır almaz taktım. Ebayda aradım ürünü cpsiyle birlikte satıyorlar. Fiyatı daha uygundu ama ücretsiz kargo bulamadım. Ürünü tavsiye ediyorum güzel kayıt yapıyor. Özellikle kaza anını hissediyor. Dolmuş önüme kırdı ve ön tamponu çizdi. Sarsıntı olmamasına rağmen olay anını silinmezler dosyasına gönderdi.
1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Şubat 06, 2016, 11:56:27 »
Aslinda en cok devlete yarar araclarda olmasi lakin sigortalilarla yasanilan problemler sonucu trafik sigortalarinin bugun ku fiyatlari icin insanlar sikinti yasiyor..Kaza tesbiti icin en saglikli ve net tutanak sayilan bu cihaz hem devleti hem kaza aninda anlasmazliklari cozerek bugunku police artislarina engel olurdu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Şubat 06, 2016, 20:34:33 »
Valla police artislari bu tamir yapan yetkli özel bazi namussuzlar ve bunlarin ortagi experler.
Kac defasinda denk geldim yada ilanalrda sizde okumussunuzdur esas bu kadar hasari yok ama servisin abarttmasi nedeniyle bu hasar çıkıyor.
Dolayisiyla bizleride etkiliyor.
Araç içi kameraya gelince 2012 yilindan bu yana kullaniyorum.
Yoğun kalabalik trafiklerde kesinlikle olmalo.Araç onunuze denk geliyor insanlar ayri dert zaten o yüzden çok iyi oluyor.Bu nedenle iki kaza ispati yaptik bu kamerayla
Benim kameradan tamer beyde alacakti aldimi begendimi merak ediyorum.
Anytek at66 almasinda benim yorumlarim etkili olmuştu
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 151 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Şubat 07, 2016, 16:20:47 »
Ben kapasitörlü diyorum siz litium anlıyorsunuz.

sizin dediğinize göre nette araştırdım verdiğiniz linklerin biri süper kapasiteli battery demiş baterry de türkçe pil oluyor!  :kötü: sizin dediğinizden bir anlam çıkartmıyorum içiniz rahat olsun.
kore malı güzel bir ürün almışsınız güle güle kullanın ama cihazın sıcaktan etkilenip plastik aksamında erime yaptığınıda bilgi olarak size sunayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Şubat 08, 2016, 08:14:25 »
Yagmur sensoru bence guvenlik icin iyi bir donanim.

Kaan, tarih 5 gunde de gitmiyor, ama 7 gunde gittigini biliyorum.

Pil ve ozellikle Li ion ion ile sicaklik hos bir ikili degil, hem guvenlik, hem batarya omru acisindan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Şubat 08, 2016, 15:05:51 »
Pil şişiyor genellikle.Bir sezon geçmiyor.Bende iki cihazda pil aldim değiştirdim 10 tl masrafı oluyor.Kapasitör lu cihaz almadim.Ama kameralarin çoğu lio bataryali .Kapasitorlu az model var
iyi bir kamera icin 50 -100dolar arasi para vermeniz gerekebilir.
Benim orda 30 dolara aldigim kamerayi gold 270 tl ye satiyordu.Alibaba varken turkiyeden 3 -4 kati paralar a kamera almam
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 151 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Şubat 08, 2016, 23:52:12 »
hakan abi kamera geldi. önce hafıza kartı olmam gerekiyor. bugün hgs etiketini söktüm çünkü kamerayı aynanın arkasına konumlandırıcam etiket tam merceğin önüne geliyordu. hard wire daha gelmedi gelse onuda montajını yapmam lazım. adım adım vakit buldukça ekşınlarımı paylaşacağım.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Şubat 09, 2016, 08:06:25 »
Hayirli olsun Ersan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Şubat 09, 2016, 10:54:22 »
Tarih saate hala çözüm bulamadım :(
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Şubat 09, 2016, 11:27:01 »
Aklıma zihni sinir bir proje geldi. Şu Servislerde kullanılan kamera kayıt sistemlerinden kurulsa olmaz mı, İki girişli bir kamera kayıt cihazı, iki adette mini kamera alınıp kayıt cihazına bağlansa çalıştıramaz mıyız. Avantajları sadece kameralar camda olacak böylece pil şişme gibi sıkıntılar olmaz. Kayıt cihazını da bagaja, koltuk altına bir yere koysak.
Mini Lens; http://www.pentaguvenlik.com/renica-hd552-1000-tvl-sesli-arac-icin-mini-kamera-1425-pmu2251
Kamera Kayıt Cihazı;http://icomguvenlik.com/index.php?route=product/product&path=60_97&product_id=444
Biraz pahali gibi gelebilir ama ömürlük gibi geldi. Bir sene olmadan aldığım kameranın pili şişti, pil değiştirdim ancak çalışmıyor. Başka bir kamera aldım buda bir sene giderse iyi, ikisinin toplamı bu bahsettiğim ürünlerden daha pahalı.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Şubat 09, 2016, 11:30:32 »
Kaan gps yok ise başka yapacak birsey yok.Ya icindeki enerji kaynağı onu idare edecek kadar güçte olacak yada bozulacak yada gps anteninden saatini tarihini guncelleyecek
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Şubat 09, 2016, 11:43:26 »
Tuncay abi, Hakan abide de aynı cihaz var onda sorun olmuyor. Acaba kamerada mı problem var diye düşünmeye başladım yavaş yavaş.
İçindeki kapasitör azda olsa gücü var bari pili korusun. Ayrıca bende sürekli çakmaklığa bağlı cihaz
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Şubat 09, 2016, 12:10:56 »
Kapasitör deki güç birdahaki açılışa kadar yetmiyor demekki kardeş...Hakan abi önceki yorumlarda birşeylerden bahsetmisti
2011 d4d Corolla