Gönderen Konu: selamla ilgili lütfen okuyun?  (Okunma sayısı 3081 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
selamla ilgili lütfen okuyun?
« : Haziran 22, 2008, 21:59:23 »
SELAMÜN ALEYKÜM arkadaşlar neden verilen selamlar alınmıyor selam la bir konu acıyoruz selam alınmadan direk konuya geciyoruz alınsa daha güzel olmazmı benim fikrim sizinde fikirlerinizi bekliyorum.      Allahın bereketi sellamı üzerinde olsun
bundan daha güzel sellamlaşma var mıdır? cenab-ı ALLAH ın biz müslümanlara gönderdiği en güzel hediyelerden biri.Müslümanın müslamana edeceği en güzel duadır.ALLAH ın selamına bir müslüman olarak layık olabilirsek ne mutlu bize.Efendimiz (sav) in ağzıyla selamlaşmak ne mükemmel.Sultanlar sultanının selamını vermek,bir müslümana Esma'ül Hüsna ile dua etmektir. Esselamünaleyküm ya Resulullah,
Şöyleki; Müslümanlar arasında selam vermek sünnettir, Bir dostluk ve hayır severlik alametidir. Selam almakta Farz'dır.(Farzı kifaye) Bir Hadisi şerifte şöyle buyrulmuştur.Siz İman etmedikçe cennete giremezsiniz.Birbirinizi sevmedikçede gerkeç mümin olamazsınız. size bir şey göstereyim mi ki, onu yapmadığınız zaman birbirinizi sevmiş olalamazsınız: Aranızda selamı yayın.'Bir topluma verilen selamı 've aleykümüsselam' diye içlerinden birisi karşılık verirse, diğerlerinden selam alma görevi düşmüş olur..

COROLLA 97 GLİ

Toyota Club Türkiye

selamla ilgili lütfen okuyun?
« : Haziran 22, 2008, 21:59:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: selamla ilgili lütfen okuyun?
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2008, 22:14:30 »

Ve aleykumselam :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2008, 22:38:12 »
Fatih bey,
Ben size samimi olarak bazı şeyleri sormak istiyorum?.
1-İyi sabahlar, merhaba, selam, iyi günler, iyi akşamlar gibi kelimeler sizce
ne ifade ediyor?
2-Arapça kelime kullanmayanlar selam vermeyi bilmiyormu?
3-Sizinle konuşan bu sitedeki arkadaşlarınızın eğitim seviyesi ve genel kültürleri hakkında detaylı bir bilginiz varmı?
4-Genel eğiliminiz ve aldığınız eğitimin branşı nedir?

Teşekkür ederim.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2008, 23:22:31 »
internet üzerinden forum sistemine aleyküm selam demediğim için cennete gidemeyeceğimi mi söylüyorsunuz yani şimdi? :D

bülten tahtası yazılımları (yani şu anda bu kelimeleri okurken kullandığınız yazılım) bireysel selamlaşma ve sohbet araçları değiller ki, bilginin olabildiğince kolay paylaşımını sağlamak için geliştirilmiş yazılımlar. Dolayısıyla size garanti edebilirim ki en yalın şekilde konu ile alakalı bilgi paylaşımı selamlaşmadan çok daha caizdir :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2008, 00:17:50 »
açıkça söliim normal hayattada selamınaleyküm demem ben...selam yada i günler demeyi tercih ederim...keşke en büyük günahım bu kadar olsa :) neyse yinede biri selam verirse alırız o ayrı konu
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2008, 00:37:36 »
Selamin cok degisik bicimleri olabilir. Herkesin stiline, dusuncesine gore degisir.
Gunaydin, iyi gunler, merhaba,selam vs. Ama bir arkadas selamunaleykum derse de aleykumselam derim.
Kimse kimseyi nicin benim tarzimda selam almiyorsun diye sorgulamamali. Ama ben Fatih arkadasimizin selamini alirim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2008, 01:00:39 »
Arkadaşlar,
Aman yanlış anlaşılmasın.Her ne şartlarda ve kim olursa olursa olsun, verilen selam alınır.Sadece buradaki cümle ve kelimeler şekilciliği özendiriyor.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2008, 10:14:30 »
  Fatih arkadaşım dediklerin doğru. Ama bunu belli sınırlar içine sokmamak lazım. Yani insan gördüğü birisine başının küçük bir hareketi ilede selam verebilir, askerdeki gibi oldukça kati hareketlerlede. Değişik şekillerde de olsa (ki illa bir arap gibi değil dediğim gibi burada amaç selamlaşmaktır ve Alper arkadaşımızın dediği gibi bence buradaki bir küçük yardımlaşmada, paylaşımda selamdır) insanların birbirine selam vermesi güzel bir şeydir. Ancak sizde hak veririrsinizki arapça selamlaşmaya bu kadar hevesli insnlar sabah kaltıklarında eşlerine, ya da çozuklarına bir günaydın demeyi aklı edemiyorlar. (tabi bunu genel olarak söylüyorum) Bu da akla şu düşünceyi getiriyor. Acaba bunlar reklammı hep? Selamdan kastınız insanların birbirine karşı saygısı ise bunu herkes değişik şekillerde ve kendi isteğine göre gösterebilir. Bunu illa bir kalıba sokmaya çalışmak bildiğim kadarı ile dini bir emirde değildir. Önemli olan niyettir şekil değil. Mesela insanlara haksızlık etmemek dini bir emirdir ve bence bir konuya değinilmek isteniyorsa bu daha önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2008, 10:27:24 »
fatih arkadaşım illa arapça olsun dememiş selam alıp vermeden bahsetmiş
ayrıca selamunaleykume neden bukadar takılmışsınız onuda anlamadım
hem biz müslümanız bunun arapçayla ne ilgisi var
bazı arkadaşlar fatih beyin eğitimini eleştirmiş
günaydın dersek eğitimlimi oluyoruz?
eğitim düzeyi yüksek olan bu eleştiriyi yapmaz!
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2008, 11:07:38 »
Gökhan Bey,
Fatih bey'in yazısını ve benim sormak istediklerimi iyi okumamışsınız.
1-Fatih bey yazısının başından sonuna kadar arapça ders vermek istemiş.
2-Biz müslümanlığı tartışmıyoruz.Müslümanlığı bir kalıba sokup, başkalarını da zorluyan zihniyeti tartışıyoruz.
3-Günaydın dersek eğitimli oluyoruz manasında bir cümle kullanılmamıştır.
4-Ben kendi eğitim düzeyimden bahsetmedim.Sitedeki arkadaşların bu konu hakkında çok daha yeterli bilgiye sahip olduklarını vurgulamak için 3.ncü maddedeki cümleyi kullandım.
5-Beni ve diğer arkadaşları ,''eğitim düzeyi yüksek olan bu eleştiriyi yapmaz''diyerek başkalarının da görüşlerini engellemek istiyorsunuz.
   Fatih Bey eğer arapça dersi vermemiş olsaydı, ve sadece'' selam verelim ve selamı alalım arkadaşlar'' deseydi bu konu buralara kadar gelmez ve yanlış anlamalara da sebep olmazdı.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2008, 11:22:24 »
kemal bey bence tekrar okuyalım fatih beyin mesajını
ben arapça dersi göremiyorum
dinle ilgili islam dersi olabilir ama arapça yok
kelimelerin arapça kökenli olması doğal namazlarda vs okuduğumuz dualar
hatta "allah allah" diye sıkça kullandığımız kelimeler
arbaların arkasında yazan maşallah :D bunlar hep arapça kökenli
biliyosunuz islamiyetin doğum yerini.......
araplardan bize dost olmaz unutmadık yediğimiz kazığı daha.......
bence siz yanlış anladınız :)

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2008, 11:26:40 »
Gökhan bey,
Yanlış anlamalar olabilir.Hepimiz kardeşiz.Amacımız kimseyi yargılamak değil.
 Kelimeleri yanlış yerlerde kullanmış olabiliriz de. Mühim olan anlaşmak ve düzeltmek.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2008, 11:32:15 »
  Fatih arkadaşım dediklerin doğru. Ama bunu belli sınırlar içine sokmamak lazım. Yani insan gördüğü birisine başının küçük bir hareketi ilede selam verebilir, askerdeki gibi oldukça kati hareketlerlede. Değişik şekillerde de olsa (ki illa bir arap gibi değil dediğim gibi burada amaç selamlaşmaktır ve Alper arkadaşımızın dediği gibi bence buradaki bir küçük yardımlaşmada, paylaşımda selamdır) insanların birbirine selam vermesi güzel bir şeydir. Ancak sizde hak veririrsinizki arapça selamlaşmaya bu kadar hevesli insnlar sabah kaltıklarında eşlerine, ya da çozuklarına bir günaydın demeyi aklı edemiyorlar. (tabi bunu genel olarak söylüyorum) Bu da akla şu düşünceyi getiriyor. Acaba bunlar reklammı hep? Selamdan kastınız insanların birbirine karşı saygısı ise bunu herkes değişik şekillerde ve kendi isteğine göre gösterebilir. Bunu illa bir kalıba sokmaya çalışmak bildiğim kadarı ile dini bir emirde değildir. Önemli olan niyettir şekil değil. Mesela insanlara haksızlık etmemek dini bir emirdir ve bence bir konuya değinilmek isteniyorsa bu daha önemlidir.

Hakan Bey, söylediklerinize tamamen katılıyorum. Ayrıca böyle bir başlık açan kişinin müslümanlığı tam olarak sindiremediğini düşünüyor ve bu nedenle Kemal Bey'in bu arkadaşımızın eğitimini sorgulamasını gayet yerinde buluyorum. Müslümanım diyen kişi bence ne yerine getirdiği sorumluluklarla övünmeli, ne de başkalarını yapmadıkları ile eleştirmelidir. Elbette doğruyu ve güzeli başkalarına telkin ve tavsiye etmek herkesin hak ve görevidir. Ama bunu yukarıda bahsettiğim duruma düşmeden doğru yerde ve doğru zamanda yapmak oldukça önemlidir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2008, 11:33:42 »
bencede :kanka:
herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım duymakta lazım :)
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 25, 2008, 11:37:01 »
fatih bey bence msj değiştirelim okuyan yanlış anlıyor :D
sadece selam  konusunu yazalım
iş arapça. eğitim. din gibi konulara kaydı
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 25, 2008, 11:50:19 »
Bence de uzatmaya  gerek  yok. Selemun Aleyküm  diyene  Aleyküm  selam, merhaba  diyene  merhaba, iyi günler  diyene de iyi  günler  demek  lazım. Bu  cümlelerin hepsi saygı ve  sevgiyi  ifade  ediyor. Dudaktan  cümlelerin ne  şekilde  döküldüğü  değil karşı  tarafa  nasıl hissettirdiğimiz  önemli.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 25, 2008, 11:58:45 »
Bence de uzatmaya  gerek  yok.
Bence de, kilitliyorum o yüzden. (konu açanın isteği ile yanlış anlaşılmaları gidermek üzere geri açılmıştır)
Alıntı
Selemun Aleyküm  diyene  Aleyküm  selam, merhaba  diyene  merhaba, iyi günler  diyene de iyi  günler  demek  lazım. Bu  cümlelerin hepsi saygı ve  sevgiyi  ifade  ediyor. Dudaktan  cümlelerin ne  şekilde  döküldüğü  değil karşı  tarafa  nasıl hissettirdiğimiz  önemli.
Kesinlikle, ancak bunu forum üzerinde isteyen söyler, istemeyen söylemez, sonuçta dediğim gibi mesajlarımız arşiv amaçlıdır, kişisel iletişim için değil, bunun için özel mesaj kullanabilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #17 : Haziran 25, 2008, 19:22:12 »
selam arkadaşlar beni yanlış anlayan arkadaşlar ben kimseye ders vermek gibi niyetim yok benim ne haddimi düşer. selam, günaydın, hayırlı sabahlar,iyi akşamlar bunlarda selam yerine gecer evet ben burada sadeçe selamın önemi ve merhama iyi günler diye başlayan konulara karşılık verilebilinir diyorum isteyen verir isteyen vermez verilse güzel olur diyorum benim fikrim. selam alınmazsa cennete gidilmez diye bir şey yazılmadı iman etmedikçe cennete gidelmez diye yazıyor kimse bilemez kimin cennete gidecegini ama ALLAH iman etmedikce gidemezsiniz diyor ben demiyorum bunu yanlızca Alllah bilir ben selamın önemini anlatmak istedim arapça ders vermek aklımın ucundan bile geçmez arapça bilmiyorumki ders vereyim.Müslümanlığı tam olarak sindirememiş olarak düşünülmüş benim için varmı islam dini kadar  güzel bir din.Başlık yanlış acılmış olablir yanlış anlayan arkadaşlardan özür diliyorum sizleri seviyorum hakkınızı helal edin.Şunu söyleyeyim kesinlikle burada art niyet ders vermek gibi niyetim yok.Herkesin eğitim düzeyine ve bilgisine saygı duyarım.konu kiletlendiğinden yeni konu açtım.SAYGILAR SEVGİLER
COROLLA 97 GLİ

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Haziran 26, 2008, 11:29:01 »
   Ya arkadaşlar bu ne tartışmadır. Elhamdülillah müslümanız. Müslüman olmayanlara da saygımız var. İsteyen alır isteyen almaz selamı.
   Fatih bey "şöyleki" diyerek bi hadis-i dile getirmiş. Bence kimseye ders vermeye kalkışmamış. Selamın öneminden bahsetmiş. Almıyorsun diye cennete gitmicen gidecen orasını Allah bilir. Ona kimse laf edemez karışamaz. Sadece iyi niyeti ile verilen selamı alın diye uyarmış bence.
    Alınmıyosa da kardeşim kendi selamını kendin alırsın.

Aleykum selam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 26, 2008, 12:47:37 »
   ... Elhamdülillah müslümanız. Müslüman olmayanlara da saygımız var. İsteyen alır isteyen almaz selamı.

İsmail Bey, bu sözlerinizin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Çok agresif ve sorumsuzca bir ifade olmuş.

... Bence kimseye ders vermeye kalkışmamış. Selamın öneminden bahsetmiş...

Size katılmıyorum. Bence Fatih Bey'in sözlerini tekrar okuyun. Ben Fatih Bey'in iyi niyetli ve temiz kalpli olduğuna inanıyorum. İnanmasam zaten yazdıklarını hiç dikkate almaz ve cevap yazma gereği duymazdım. Fakat iyi niyet ile kibir arasında farkında olmadan geçebileceğimiz çok ince bir cizgi vardır ve bence yaptığımız her işte ve söylediğimiz her sözde bu hassas dengeyi gözetmemiz gerekir.
Folgsamkeit macht frei...