Gönderen Konu: Hangi İkinci el V6  (Okunma sayısı 33941 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi İkinci el V6
« Yanıtla #140 : Temmuz 05, 2012, 20:33:12 »
konu cok guzel gidiyor buaralar cok yogunum giremiyorum girsemde anca okuyorum cevap yazmaya firsat bulamiyorum ama takipteyim
m.ali abi insallah guzel bir camry denk gelir

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Temmuz 05, 2012, 20:33:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Temmuz 08, 2012, 20:10:07 »
yukarıdaki seçeneklerin hiç biri bence alınması çok doğru araçlar değil. Ha tabi bakınca, benimde gönlüm lexus gs300 ü çok istedi ancak, ona cesaretim olmadı, olmazda. Abi bahsettiğin fiyat aralıklarındaki bmw lar özellikle fazla yıpranmış oluyor. Mercedes ve bmw dışındaki çoğu alman aracı ise belli kronik sorunlar ve kalıbına uymayan servis fiyatlarıyla karşılaşılıyor.

Benim önerebileceğim, o fiyat çerçevesinde c serisi güzel ve dizel bir mercedes kollamak ki, yakalamak oldukça zor. Veya, daha yeni model bir s60 düşünülebilir. Volvonun 2.el piyasası ve kasa değişimi sonrasında , fiyatlar oldukça geriledi, fiyat - kalite endeksi açısından çok dolu ve enfes bir araç satın alınabilir. Tabi bu aracında 1-2yıl içinde satılma durumu olmasında, burada oluşacak zararı göze almak gerekir. Volvo bence binilmek için alınması gereken bir araçtır, yatırım olarak düşünülemez.
Biraz araştırdım. gözüme ilk çarpan sağlıklı olanı bu. Araştırmalarıma devam edip, çeşitli bağlantılara geçerek, daha değişik alternatifler sunacağım abi sana.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-speed-den-2009-volvo-s60-2-0-t-lacivert-ici-bej-60-bin-de-92865297/detay

Volvolar kolay satılmadığı için alırkende fiyatlar esnektir. Pazarlık payları yüksektir genelde.

bu daha mantıklı mesela

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-mukemmel-s60-2-0t-caretta-oto-da-91978140/detay?source=promotion_topl
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Temmuz 08, 2012, 20:34:59 »
Mercedeste örnek var mı? Önerdiğin volvo larda benzin bu arada volvoun dieseli var mı?

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Temmuz 08, 2012, 21:14:08 »
Volvo s60 da kronik oto.vites arızası var bildiğim 20T s60'a biz de niyetlenmiştik ucundan döndük, yine lüks sınıf bol oyuncaklı bir dizel alman hem mantıklı olur hemde beklentilerine cevap verir abi.Ben de v6 çok yakan bir araç almanı istemem :( Malum benzin fiyatları masrafı çok  |-\

Oto vites olayı da teknik serviste 7 bin civarı özel servisler için de 3-4 bin civarı bir fiyat olduğunu görmüştüm ben şimdi ne oldu bilemiyorum 2 sene oldu ben bakalı..
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #144 : Temmuz 08, 2012, 21:24:57 »
Volvo s60 da kronik oto.vites arızası var bildiğim 20T s60'a biz de niyetlenmiştik ucundan döndük, yine lüks sınıf bol oyuncaklı bir dizel alman hem mantıklı olur hemde beklentilerine cevap verir abi.Ben de v6 çok yakan bir araç almanı istemem :( Malum benzin fiyatları masrafı çok  |-\

Oto vites olayı da teknik serviste 7 bin civarı özel servisler için de 3-4 bin civarı bir fiyat olduğunu görmüştüm ben şimdi ne oldu bilemiyorum 2 sene oldu ben bakalı..
muhtemelen geartronic ile ilgili arıza durumu hakkında , ben veya samimi ark.larımdan biri size bilgi vermiştir. Eğer bilgiyi forumlardan aldıysanız, ben özellikle bu araçları gösterdim. Çünkü geartronicin kusurları genellikle 130-150bin km ler arası baş gösterir. Satılık araçlar yaklaşık 70bin kmlerde,  60 bin km de ha deyince yapılacak bir rakam değil. Diğer araçların kronik sorunları da düşünülürse çok ciddi rakamlar değil ayrı konu.
Mercedeste örnek var mı? Önerdiğin volvo larda benzin bu arada volvoun dieseli var mı?

abi d5 ler mevcut yine eşit güçte, onların üzerine bir araştırma yapayım. Onlarda belki düz vites alternatifide bulunabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-omur-den-volvo-s-60-diesel-otomatic-86808268/detay

alternatifler az tabi dizel olunca volvo da, malum kmlerde yüksek, yukarıdaki fiyat -durum endeksine göre en sağlıklı olan.  Ama dizel bahsi geçince volvoyu bende tam tavsiye edemem. Turbo dizel teknolojilisiyle ford firması altında tanışmış olan bir firma, ford motorlarından daha yüksek bir verimlilik ve ömür beklememek lazım.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #145 : Temmuz 08, 2012, 21:34:08 »
mercedes fiyatlarına baktımda abi, tavsiye etmeye elverecek bir araç bulamadım. Malum fiyatlar çok yüksek, o yıldız dahi olsa, o paraları o model araçlara vermek hakkaten, yorar insanı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Temmuz 08, 2012, 21:41:46 »
muhtemelen geartronic ile ilgili arıza durumu hakkında , ben veya samimi ark.larımdan biri size bilgi vermiştir. Eğer bilgiyi forumlardan aldıysanız, ben özellikle bu araçları gösterdim. Çünkü geartronicin kusurları genellikle 130-150bin km ler arası baş gösterir. Satılık araçlar yaklaşık 70bin kmlerde,  60 bin km de ha deyince yapılacak bir rakam değil. Diğer araçların kronik sorunları da düşünülürse çok ciddi rakamlar değil ayrı konu. abi d5 ler mevcut yine eşit güçte, onların üzerine bir araştırma yapayım. Onlarda belki düz vites alternatifide bulunabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-omur-den-volvo-s-60-diesel-otomatic-86808268/detay

alternatifler az tabi dizel olunca volvo da, malum kmlerde yüksek, yukarıdaki fiyat -durum endeksine göre en sağlıklı olan.  Ama dizel bahsi geçince volvoyu bende tam tavsiye edemem. Turbo dizel teknolojilisiyle ford firması altında tanışmış olan bir firma, ford motorlarından daha yüksek bir verimlilik ve ömür beklememek lazım.

Abi tam hatırlamıyorum senden almış olabilirim bilgiyi daha sonralarda dayımın şirket araçlarından 2 adet s60'da da aynı sorunun çıktığını görünce vazgeçmiştik zaten biri iflah olmadı diğeri de vitesi hallolduktan sonra randuman verdi, fakat bu vites arızası dışında s60'ın hiçbir korniğini görememiştim araştırmalarım sonucu 7 bini de göze almıştık fakat istediğimiz aracı 1 saatle kaçırınca bemoya döndük :)

Bunun dışında audiydi, bemoydu, mersoydu o paraları haketmiyor demek yanlış olur, beklentileri fazlasıyla karşılayan araçlar fakat maddi olarak yoruyorlar  |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #147 : Temmuz 08, 2012, 22:00:56 »

Abi tam hatırlamıyorum senden almış olabilirim bilgiyi daha sonralarda dayımın şirket araçlarından 2 adet s60'da da aynı sorunun çıktığını görünce vazgeçmiştik zaten biri iflah olmadı diğeri de vitesi hallolduktan sonra randuman verdi, fakat bu vites arızası dışında s60'ın hiçbir korniğini görememiştim araştırmalarım sonucu 7 bini de göze almıştık fakat istediğimiz aracı 1 saatle kaçırınca bemoya döndük :)

Bunun dışında audiydi, bemoydu, mersoydu o paraları haketmiyor demek yanlış olur, beklentileri fazlasıyla karşılayan araçlar fakat maddi olarak yoruyorlar  |-\
katılıyorum kesinlikle, özellikle otomatik şanzıman arızasındada , garantisi biten araçları kastediyorum, insanlar yetkili servis kullanma hatasında bulunuyorlar. Gelişmiş otomatik şanzımanların tamirinin yetkili servisler de yapılması imkansız. Hiç bir firmada da bu konuda bir yetkili servisin başarılı olacağını ummuyorum. Türkiyede isim yapmış sayılı otomatik şanzıman ustası var, bunlar böyle bir işlemi yapabilecek insanlar.
Ben mercedesi hep audi ve bmw dan ayrı tutmuşumdur. Hatta bmw yide audi den, vw grubundan bir türlü haz edemedim çünkü. Malum audiyle kullanılan bir çok motor ortak.
bmw ve mercedes verilen paraları hakediyor , ama araçların sıfır olduğunu düşünürsek ve 2000cc altı, onun üzerinde vergiler vs. ler göz önünde alındığında bazı abartılar mevcut bence. Biraz önce araştırdığım c220cdi ın 2008 modelinin 110milyar civarına satıldığını görünce, gerçekten şok oldum. 1-2yıl önce 106bin tl ye sıfır c180komp bakmıştım, ona belki eder demiştim fakat. 2008model bir araba, sınırlı dizel motoruyla , mercedes değil ferrari olsa 110bin tl etmez, bu yazıktır günahtır. Bunun büyük sebebide 2000cc üzeri motorlara gelen fahiş vergiler tabiki, lüks sayılabilecek araçlar maalesef çığrından çıkmış durumda. Bu bağlamda volvo ve saab gibi iskandinav araçları, güzel alternatifler oluşturuyor. Tabi servis desteği vs. gibi durumlar diğer markalara göre kısıtlı, fakat istanbul ve çevresinde yaşayan kimseler için böyle şeyler artık sorun değil. Maslak sanayisine, ferrariyle dahi girseniz her sorunun üstesinden gelinebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Temmuz 08, 2012, 22:09:02 »
katılıyorum kesinlikle, özellikle otomatik şanzıman arızasındada , garantisi biten araçları kastediyorum, insanlar yetkili servis kullanma hatasında bulunuyorlar. Gelişmiş otomatik şanzımanların tamirinin yetkili servisler de yapılması imkansız. Hiç bir firmada da bu konuda bir yetkili servisin başarılı olacağını ummuyorum. Türkiyede isim yapmış sayılı otomatik şanzıman ustası var, bunlar böyle bir işlemi yapabilecek insanlar.
Ben mercedesi hep audi ve bmw dan ayrı tutmuşumdur. Hatta bmw yide audi den, vw grubundan bir türlü haz edemedim çünkü. Malum audiyle kullanılan bir çok motor ortak.
bmw ve mercedes verilen paraları hakediyor , ama araçların sıfır olduğunu düşünürsek ve 2000cc altı, onun üzerinde vergiler vs. ler göz önünde alındığında bazı abartılar mevcut bence. Biraz önce araştırdığım c220cdi ın 2008 modelinin 110milyar civarına satıldığını görünce, gerçekten şok oldum. 1-2yıl önce 106bin tl ye sıfır c180komp bakmıştım, ona belki eder demiştim fakat. 2008model bir araba, sınırlı dizel motoruyla , mercedes değil ferrari olsa 110bin tl etmez, bu yazıktır günahtır. Bunun büyük sebebide 2000cc üzeri motorlara gelen fahiş vergiler tabiki, lüks sayılabilecek araçlar maalesef çığrından çıkmış durumda. Bu bağlamda volvo ve saab gibi iskandinav araçları, güzel alternatifler oluşturuyor. Tabi servis desteği vs. gibi durumlar diğer markalara göre kısıtlı, fakat istanbul ve çevresinde yaşayan kimseler için böyle şeyler artık sorun değil. Maslak sanayisine, ferrariyle dahi girseniz her sorunun üstesinden gelinebiliyor.

Sen de bi yerde haklısın abi 2 yıl önce çok detaylı araştırmıştım bu gün baktığımda aynı araçların fiyatlarının arttığını görüyorum  ilginç bir durum konudan da sapmamak lazım dediğim gibi ben M.Ali abinin dizel premium bir araç almasını isterim v6 benzinli bir araç evet zevke göre keyfe keder güzel olur fakat bir yandan da dürter az maliyeti olmayacak sonuçta   :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Temmuz 08, 2012, 22:29:40 »
Sen de bir yerde haklısın abi 2 yıl önce çok detaylı araştırmıştım bu gün baktığımda aynı araçların fiyatlarının arttığını görüyorum  ilginç bir durum konudan da sapmamak lazım dediğim gibi ben M.Ali abinin dizel premium bir araç almasını isterim v6 benzinli bir araç evet zevke göre keyfe keder güzel olur fakat bir yandan da dürter az maliyeti olmayacak sonuçta   :wacko:
kesinlikle haklısın yüksek hacimli bir v6 , zamanımıza maalesef uygun değil, bu araçlar kullanım zevki açısından bazı maaliyetleri göz ardı edebilir. Fakat türkiyede bu oranlar öyle yüksek ki(vergi vs. yakıt) kullanımlarını ne olursa olsun mantıksız kılıyor. Zaten türkiye pazarına giren araçların daha çok yeni nesil dizel ve düşük hacim aşırı besleme olmalarıda bunu destekliyor. Talep o yönde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Temmuz 09, 2012, 07:22:05 »
kesinlikle haklısın yüksek hacimli bir v6 , zamanımıza maalesef uygun değil, bu araçlar kullanım zevki açısından bazı maaliyetleri göz ardı edebilir. Fakat türkiyede bu oranlar öyle yüksek ki(vergi vs. yakıt) kullanımlarını ne olursa olsun mantıksız kılıyor. Zaten türkiye pazarına giren araçların daha çok yeni nesil dizel ve düşük hacim aşırı besleme olmalarıda bunu destekliyor. Talep o yönde.
V6 tercih etmemdeki amaç şu arkadaşlar.
V6 araçlar özellikle camry  sahip olduğu özellikler ve kalite göz önüne alındığında piyasa fiyatı değerinin çok altında.Mesela geçen ay 34 000 tle 2008 model camry 3,5 kaçırdım.km 190 000 km idi ki bu değer camry için hiç bir şey.Aracı genelde uzun yolda kullanacağımdan yakıt ortalaması 8 litre cıvarında olacaktır ki bu değer normal araçlardan sadece 1 belki 2 litre fazla.Şehir içi kullanıma hem hacim yüzünden hemde yakıt yüzünden uygun değil.Bunun yanında vergisi çok ağır 3900 tl yıllık vergisi var.
Bunlar göz önünde bulundurulduğunda skoda 2003 veya 2004 2,5 tdı diesel ön plana çıkıyor.Arabada yok  yok fakat güvenlik ve konfor camry ile kıyaslanamaz.Vergi ve yakıt ise çok iyi değerler veriyor.Sorun temizini bulmakta.

Ankette bmw çok ön plana çıktı fakat onda da yıpranma çok fazla ancak bildik bir araba olursa düşünülebilir.
Camry olmaz ise galiba c200 kompressore dönüş yapacağız gibi.2001-2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Temmuz 09, 2012, 11:25:13 »
Abi volvo yu sunan abide güzel bir alternatif sunmuş dizelide mevcut benzinli turbo motoruda mevcut dizelde ford'un dizel motorunu kullanıyor bilgin olsun... AUDİİİİ :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Temmuz 09, 2012, 12:39:53 »
Abi volvo yu sunan abide güzel bir alternatif sunmuş dizelide mevcut benzinli turbo motoruda mevcut dizelde ford'un dizel motorunu kullanıyor bilgin olsun... AUDİİİİ :D
Audiye çaktırmadan göz kırpıyorum zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #153 : Temmuz 10, 2012, 12:19:47 »
Will you live forever Ephialtes!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #154 : Temmuz 12, 2012, 14:53:57 »
Mali abi sen kafana yatan araç bulamıycaksın gel benim bmw i vereyım sana :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Temmuz 12, 2012, 17:30:48 »
Mali abi sen kafana yatan araç bulamıycaksın gel benim bmw i vereyım sana :D
:) Leasing denemesi yapacağım gelecek hafta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Temmuz 13, 2012, 00:40:26 »

ugur beyde de vardi boyle bir rover

hahahahaha :) zaten benim ilanı vermiş :) araç benimdir arkadaşlar düşünülürse yardımcı olabilirim... alacağıma karşılık aldığım için satmam gerekli fiyatı epey düşürdüm bir miktar daha inidirm yapalirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi