0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dostum sabahın 5i, ne fren diski yau? Yat uyu. Hadi benim nöbetim var ama sana ne oluyo?
Fren Disklerimizde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Dostlar buyrun güzel bir paylaşımın yapalım. İlk olarak benden bir öneri, Örneğin aracınızla uzun bir yoldan geldiniz ve aracınız kirli vaziyette bırakamadınız dinlenmeden önce yıkatmaya gittiniz ve yıkamacı arkadaş Disklere tazzikli suyu bastı bu disklerin çürümesine, kanalcık oluşmasına, gücünü yitirmesine ve en önemlisi incelmesine neden olur.
çatlama oluşabilir ve de disk yüzeyinde dalgalanmalar olur buda direksiyonda titreme yapar
arabayla tuzlu suya girdiğimizde de birşeyler yapmak gerekir sanırsam disklere..
Hayrola Fatih, arabayı denizemi sokuyorsun bu sıcaklarda
eskisin de satalım diye denize birlikte giriyoruz kemal amca bazen 2 teker suya girmek zorunda kalı yoruz kemal amca ondan
abi aslında rutubet oranı yüksek yerlerde arabalar daha çabuk çürür muhabbeti vardır ya.
Mitsubishi - carisma ile yüksek hızla giderken (yağışlı havada) bir çukura vurdumçukur su doluydu farkedemedim, ama bayaa sıkı girdimön disklerin ikiside yamuldu, dalga yüzey falan değil bayaa yamuldufrene basınca hem garip bir ses geliyordu hemde araba sarhoş gibi yalpalıyorduizmir karabağlarda vasat bir jantçıya gittim, adam diskleri söktü tornaya yolladıdoğrultma işlemi yapmışmıydı hatırlamıyorum ama sorun kalmadıo zamanlarda sanırım 5 tl gibi vasat bir ücret almıştıBu olaydan sonra diskleri korumak için aşırı özen gösterdimözellikle şimdiki civic te balatalar ve diskler yıpranmasın diye çoğu zaman fren yapmaktan bile kaçındımvites küçülterek yavaşlamayı tercih ettim, hiç bir kasise veya çukura girmedimdiskler sıcakken asla yıkamadım, sıcak havalarda su dahi tutmaktan sakındımamaaa bunca özene rağmen, 40 binde diskler dalgalanmaya başladı, teşhis "diskler yanmış"servis disklerin sarf malzemesi olduğunu, bozulmasının normal olduğunu söyledigenede kavga dövüş diskleri garantiden değiştirttim, o disklerin bunca ihtimam a rağmen bozulması bence kullanmış oldukları malzemesinin kalitesizliğinden başka bir şey değil
Sercan,Disklerin bakımı için neler yapılmalı peki mesela her 10,000 bakımına girdiğinde yapılması gereken tavsiye edilen şeyler nelerdir? Not: Bu adamda soru işaretleri sabaha kadarşı oluşuyor. Son zamanlardaki açtığı konulara bakarsanız gece 02:00-06:00 arası oluyor.
sercan nasılsın iyimisin ruh sağlığın falan yerinde değilmi. sabahn 5 i fren diski