Gönderen Konu: Araç savruluyormu yoksa banamı öyle geliyor ??  (Okunma sayısı 5631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Araç savruluyormu yoksa banamı öyle geliyor ??
« : Haziran 28, 2012, 00:22:14 »
                                   Selam arkadaşlar öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler dilerim yüzüncü yıl araştırma hastanesine iki kez gitmem gerek'di erciş yolu belki bilenler vardı düz bir arazi diyebiliriz genel olarak ama yüksek iniş çıkışları'da var tabiri caizse rüzgarın en hakim olduğu nokta belkide. İkidir sanki arac rüzgarda savruluyor yani direksiyona daha sert yapışmama neden oluyor camlar açıkken'de kapalıyken'de oldu bu bide bir ford minibüs geçdi yanımdan ondada oldu aynı savrulma sizce neden kaynaklanıyor
                                    Bu arada arac 93 model corolla inanılmaz diri bir araç kaporta felan saglam çürük bile yok salıncaklar kontrol edildi aracın tüm rot ayarları balans ayarları yapıldı jantlar orjinal jantları en ufak bir deforme yok lastikler iyi durumda dedi rot balans ustası lastiklerde'de en ufak bir balon veya deforme yok yapdıgım hızda 80-90 km arası oluyor sadece ama 120 -130 da maşallah güzel savrulma yok bu kasalarda gaza bastıkca yere yapışıyor dediler tam anlamıyla dogru eee tamam da ben şimdi araba yolu iyi kavrasın diye 120-130 lamı gidiyim ???

Toyota Club Türkiye

Araç savruluyormu yoksa banamı öyle geliyor ??
« : Haziran 28, 2012, 00:22:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç savruluyormu yoksa banamı öyle geliyor ??
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2012, 00:40:15 »
Çağlar bey, tabikide ustanın dediğini yapıp 120 130 la gitmemelisiniz :) araç o an da boş ise ağırlı olarak yani hafif sarsması normaldir anllatığınız bölgeye göre, bence bi kaç ayrı yerde de test ettikten sonra araçta sorun arayın.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2012, 00:43:55 »
gayet normal gözlemledikleriniz, aracınızın yol tutuş karakteristiğinin dönemine göre iyi olmasının en büyük nedeni bence yere yakın olması, bu nedenle aerodinamiside gayet iyi. Fakat şunuda unutmamanız gerekir ki, kullandığınız araç 900-1000kg arası , yani günümüz araçlarının b segmentlerinden bile hafif. Bu nedenle özellikle yandan gelecek sert rüzgarlarda veya yüksek hızlarda araçların yanından geçerken savurma eğilimi gayet normal.
Ayrıca aracın hızlandıkça yere yapıştığı söylemide bence çok farazi, corolla bir aile sedanı, supersport değil, ki supersportların bile limitleri var, hız yükseldikçe aracınız daha az yere basacaktır ve kontrolü ve tepkimeleri zorlaşacaktır.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2012, 01:01:34 »
                          Valla bende ustanın yalancısıyım 80-90 da savruluyor 120-130 da bir şey yok dedim adamda alman aracları bmv mercedes audi birde japonlar toyota hundai bu teknigi kullanıyorlarmış araclar hızı görünce yere yapışıyorlarmış ben bir kaç kişiden daha bunu duymuşdum hatta mercedesin hız yapdıkca şöyle tarif edeyim iki elinizi birbirine yapışdırıp düz bir şekilde kapatıp serçe parmaklarınızı açın o şekilde oluyormuş lastikler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2012, 01:03:16 »
Usta doğru demiş ama bu da aracın her zor şartlarda dimdik duracak anlamına gelmiyor yinede temkinli olmakt fayda var, başka bir yerde yapıyormu aracınız aynı problemi?
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2012, 01:08:58 »
                           Valla işde edremit yolu var bide orda bi şey olmuyor hani bu meşur tarihi yollar ipek yolu edremit- baharat yolu'da erciş tarafı oluyor edremit yoluda tam deniz kenarından geçiyo hani ordada deniz oldugu için rüzgar baya bir var diyebiliriz ama yolun diger tarafında yüksek tepeler var erciş yolu gibi degil orda ama hiç bi şey yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2012, 01:10:51 »
O zaman araçda da sıkıntı yoktur.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2012, 01:15:50 »
                        Dediginiz gibi araç hafifdi bir ben birde annem vardı mesela depremde mersine giderken araçda baya bir yük vardı gaziantep'de nur dagı var çok şidetli rüzgarı var oranın hatta uyarı tabelaları bile 3-4 tane gözüme çarpdı şiddetli rüzgar felan yazıyordu orada hiç bir şey olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2012, 11:52:42 »
93'ler zaten yere yapışık sayılır.hızlı gidince sanki koltuğu çıkarsak biz  asfalta sürtecekmişiz gibi his verir. 8-) 8-) 8-)
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2012, 12:25:51 »
Usta doğru demiş ama bu da aracın her zor şartlarda dimdik duracak anlamına gelmiyor yinede temkinli olmakt fayda var, başka bir yerde yapıyormu aracınız aynı problemi?

Usta nasil dogru demis???
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2012, 12:42:59 »
Pazar günü aynı sıkıntıyı bende yaşadım.. ve aracımın dolu olmasına rağmen.. Bursa-İzmir yolu (karacabey istikameti) bilenler bilir.. şehirlerarası yol olması nedeniyle 120 ile seyir halindeyken aracım sola kaydı. aşırı rüzgar vardı. hızımı düşürdüm 80-90 arasında gittiğimde sıkıntı olmadı. bu şekildede devam ettim. aracım küçük olduğu için normaldir diye düşündüm ama şimdi bu konuyu görünce soru işareti uyandı  :blink:
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2012, 13:42:01 »
Usta nasil dogru demis???

Araçların Uzun yolda yere yapışması tabiri vardır ya abi onu kasettim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 03, 2012, 14:47:18 »
Araçların Uzun yolda yere yapışması tabiri vardır ya abi onu kasettim.

Corolla denilen aracin aerodinamik yapisini düsünüp ondan sonra yola yapisip yapismadigini tekrar bir irdelemek lazim.
Corolla, yan rüzgarladan acayip etkilenen, yol tutusu sinifina göre bile orta seviye de olan bir aractir. Hadi LFA vs desen anlarim. Kocaman arka kanat, ön de splitter var; aracin alti tamamen rüzgar yönlendirici kaplama vs.

Ama Yaris, Corolla gibi araclarda o tarz bir aero kit yok. Hizla beraber de aracin stabilitesi düser. Özellikle Corolla tarzinda uzun, yüksek ve de dar araclarda, hele hele yumusak süspansiyon ve düsük kalite lastik kullaniliyorsa,  yan rüzgardan cok etkilenmesi kacinilmaz. Bu durumda hiz düsürülmesi lazim.

Ayrica öyle konusan bir ustayi ben direk bosarim. Bir daha da gitmem.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2012, 20:56:30 »
Corolla denilen aracin aerodinamik yapisini düsünüp ondan sonra yola yapisip yapismadigini tekrar bir irdelemek lazim.
Corolla, yan rüzgarladan acayip etkilenen, yol tutusu sinifina göre bile orta seviye de olan bir aractir. Hadi LFA vs desen anlarim. Kocaman arka kanat, ön de splitter var; aracin alti tamamen rüzgar yönlendirici kaplama vs.

Ama Yaris, Corolla gibi araclarda o tarz bir aero kit yok. Hizla beraber de aracin stabilitesi düser. Özellikle Corolla tarzinda uzun, yüksek ve de dar araclarda, hele hele yumusak süspansiyon ve düsük kalite lastik kullaniliyorsa,  yan rüzgardan cok etkilenmesi kacinilmaz. Bu durumda hiz düsürülmesi lazim.

Ayrica öyle konusan bir ustayi ben direk bosarim. Bir daha da gitmem.

Valla abi usta bedava olunca gidiyoruz bizim bir tanıdık oldugu için ne zaman gitsek yardımcı oluyor valla param olsa hiç kimseye aracı elletmem servisde solugumu alırım ama işin bir sanayiye düşdümü özellikle bizim burda yolmadan bırakmıyorlar adamı. Aynı devlet dairesi gibi bir tanıdık bulacanki kazıklamasınlar seni
                 Bide abi benim sorunum senin dediginin tam tersi bende yüksek hızda sonrun yok düşük hızda araba yandan gelen rüzgarlarda savruluyor sanki yüksek hızda araba yere yapışıyor  yani 80-90 savruluyor 120 de taş gibi
                 Valla abi aero dinamik suspansiyon felan ben anlamıyomda pek ama baba'mın şirketin cıtroen nemo'su var 2012 model bir kez kullandım o araba bizim arabadan daha beter bizim araba dedesi yaşında ama ondan daha güzel bir yol tutuşu var araç düz yolda bile havalandı ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #14 : Temmuz 10, 2012, 16:50:04 »
                          Valla bende ustanın yalancısıyım 80-90 da savruluyor 120-130 da bir şey yok dedim adamda alman aracları bmv mercedes audi birde japonlar toyota hundai bu teknigi kullanıyorlarmış araclar hızı görünce yere yapışıyorlarmış ben bir kaç kişiden daha bunu duymuşdum hatta mercedesin hız yapdıkca şöyle tarif edeyim iki elinizi birbirine yapışdırıp düz bir şekilde kapatıp serçe parmaklarınızı açın o şekilde oluyormuş lastikler

çok doğru bir açıklama olmuş
Adanalı Ölünce Cennete Giderse Mangal İcin Cehennemin Kapısından Ayrılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #15 : Temmuz 11, 2012, 13:10:22 »
bence size öyle geliyor.araçta savrulma yok
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ağustos 16, 2012, 23:50:31 »
Arkadaşlar 2002 model bu yeni kasalardan 1.4 VTİ motor Terra bir aracım var....Herşeyinden çook memnunum....Ama;

Aracımmla tırın yanından gerken ya da ters bir rüzgara özellikle yandan gelen rüzgara maruz kaldığımda inananılmaz savruluyor...Hakimiyeti neredeyse kaybediyor direksiyona yapışıyorum....İlginç bir durum çözemedim bu olayı bazen 90-100 km hızla giderken yaşıyorum bazen de çok daha süratli gittiğimsde araçta savrulma falan olmuyor....

Jantları değiştirdim lastikleri yeniledim Good Year Effıcent aldım ama yok arkadaş yok yok...Sadece bu nedenler aracımdan soğudum:( :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 17, 2012, 00:00:50 »
Vay benim ağam paşam sen hoş gelmişsin :) hemşerim çıktı bir tane :)

Abim o yolları gözüm kapalı ezbere bilirim... Ustaya selamımı söyle dünya üzerinde hızlandıkça yere daha çok basan bir araba henüz yok fakat yere amortisöz ayarı ile yaklaşan var o ayrı...Yanınızdan ticari bir araç geçtiğinde aracınızda hafif savrulmalar olması normaldir rotları ve salıncaklar sağlamsa kafanıza takmayın dreksiyonu elden bırakmayın sallanma anında hiçbir tepki vermeden devam edin bir sorun olmaz inşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 09, 2012, 21:13:23 »
lastik havalarına iyi bir laztikcide lastikler sogukken baktırın bende benzikilklerde lastiklere hava basıyordum aracta gezinme vardı belli kmde .simdi düzeldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 09, 2012, 23:15:33 »
O bizde de oluyor. Tekirdağ yolunda ilk gidişimde orta şeritten sol şeride kaydı bi anda araba. ( yüksek hızda viyadüğün üzerine gelince) Daha sonraki geçişlerimde orada direksiyonu sağlam tutup aynı hızda geçtim. Pek etkilemedi. Böyle yerler aşağı yukarı kendini belli ediyor zaten yolda seyrederken. Ona göre önceden önlem almak gerek. En önemlisi de direksiyonu her zaman sağlam tutmak. Lütfen dikkat edelim ve kemer takmayı ihmal etmeyelim..
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)