0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Usta doğru demiş ama bu da aracın her zor şartlarda dimdik duracak anlamına gelmiyor yinede temkinli olmakt fayda var, başka bir yerde yapıyormu aracınız aynı problemi?
Usta nasil dogru demis???
Araçların Uzun yolda yere yapışması tabiri vardır ya abi onu kasettim.
Corolla denilen aracin aerodinamik yapisini düsünüp ondan sonra yola yapisip yapismadigini tekrar bir irdelemek lazim. Corolla, yan rüzgarladan acayip etkilenen, yol tutusu sinifina göre bile orta seviye de olan bir aractir. Hadi LFA vs desen anlarim. Kocaman arka kanat, ön de splitter var; aracin alti tamamen rüzgar yönlendirici kaplama vs. Ama Yaris, Corolla gibi araclarda o tarz bir aero kit yok. Hizla beraber de aracin stabilitesi düser. Özellikle Corolla tarzinda uzun, yüksek ve de dar araclarda, hele hele yumusak süspansiyon ve düsük kalite lastik kullaniliyorsa, yan rüzgardan cok etkilenmesi kacinilmaz. Bu durumda hiz düsürülmesi lazim. Ayrica öyle konusan bir ustayi ben direk bosarim. Bir daha da gitmem.
Valla bende ustanın yalancısıyım 80-90 da savruluyor 120-130 da bir şey yok dedim adamda alman aracları bmv mercedes audi birde japonlar toyota hundai bu teknigi kullanıyorlarmış araclar hızı görünce yere yapışıyorlarmış ben bir kaç kişiden daha bunu duymuşdum hatta mercedesin hız yapdıkca şöyle tarif edeyim iki elinizi birbirine yapışdırıp düz bir şekilde kapatıp serçe parmaklarınızı açın o şekilde oluyormuş lastikler