Gönderen Konu: Araç savruluyormu yoksa banamı öyle geliyor ??  (Okunma sayısı 5697 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç savruluyormu yoksa banamı öyle geliyor ??
« Yanıtla #20 : Eylül 09, 2012, 23:34:50 »
Ben 2011 Corollayla Ayvalık - İzmir arasında aynı sıkıntıyı yaşıyorum kiiiii, Erciş- Van arasındaki yola şekil ve arazi yapısı olarak çok benzer...Dağdan denize (Sizin yolda göle) doğru inen rüzgar tuhaftır aracı çok fazla savuruyor ... Aracınızda sıkıntı yok meraklanmayın...
NOT: Erciş'te Kral oto diye bi yer var sakın uğramayın acaip kazıkçıdır Zat-ı Muhteremler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 09, 2012, 23:34:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #21 : Eylül 10, 2012, 22:17:49 »
Öncelikle herkese merhabalar aranıza yeni katıldım.Benim ilk toyotam bu 2008 elegant mmt. Bu savrulma işini daha önceki araçlarımda hiç yaşamadığımdan (focus2,megan2,passat) ilk başıma geldiğinde otobanda kenara çekip aracın sağını solunu lastiklerini kontrol etmiştim. Ancak daha sonra anladımki aracın karakteristiği bu. 110 a kadar fazla hissedilmiyor ancak bu hızlardan sonra yolda birazda rüzgar varsa resmen gezinmeye başlıyorum yani arkada oturan eşim bile farkedebiliyor durumu. Büyük araçların yanından geçerken sanki bir güç yoldan çıkmanız için size sağlam bir tekme atıyor. Yolda arbamı beni benmi onu sürüyorum anlayamıyorum yani tamamen bütünleşmek zorunda kalıyorum baktım fazla korku yapıyorum aynen 100km civarına hatta altına düşüp devam ediyorum. Araç bu durumlarda bana hiç güven vermedi. Nette ''Corolla savrulma'' diye aratıncada birbirimizi bulmamız zor olmadı. Jant lastik salıncak vb çözüm önerileri var ama nekadar tesirli olur bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 11, 2012, 21:24:56 »
Öncelikle herkese merhabalar aranıza yeni katıldım.Benim ilk toyotam bu 2008 elegant mmt. Bu savrulma işini daha önceki araçlarımda hiç yaşamadığımdan (focus2,megan2,passat) ilk başıma geldiğinde otobanda kenara çekip aracın sağını solunu lastiklerini kontrol etmiştim. Ancak daha sonra anladımki aracın karakteristiği bu. 110 a kadar fazla hissedilmiyor ancak bu hızlardan sonra yolda birazda rüzgar varsa resmen gezinmeye başlıyorum yani arkada oturan eşim bile farkedebiliyor durumu. Büyük araçların yanından geçerken sanki bir güç yoldan çıkmanız için size sağlam bir tekme atıyor. Yolda arbamı beni benmi onu sürüyorum anlayamıyorum yani tamamen bütünleşmek zorunda kalıyorum baktım fazla korku yapıyorum aynen 100km civarına hatta altına düşüp devam ediyorum. Araç bu durumlarda bana hiç güven vermedi. Nette ''Corolla savrulma'' diye aratıncada birbirimizi bulmamız zor olmadı. Jant lastik salıncak vb çözüm önerileri var ama nekadar tesirli olur bilmiyorum.
Arkada oturan salınmayı her zaman daha fazla hisseder zaten abim. Jant lastik kule gergisi uygulamaları fazlasıyla etki eder fakat asla kesmez sonuçta koca bir metal yığını ve esneme özelliği olan bir ton parça bırakında okadar salınma yapsın...Bu sallanma konusunuda bukadar sorun etmeyin derim ben salınma anında panik yapıp ani bir harekette bulunmadığınız süreyle 1000-1400kg aralığındaki araçları yerden kesmek pekte kolay değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 12, 2012, 08:57:08 »
haha çok güldüm ya :D adam iyi sallamış :) bmw mercedes audi toyotayı anladımda hyundai'de bile bu sistem kullanılıyor demiş ya resmen çığır açmış yalanda adam :D
bastıkca yapışıyor olayı daha hiç bir arabada görmedim merso dahil :) corolla'ların genel sorunu rüzgardan ve hava akımından çok etkilenmesi. bunun nedenide yumuşak süspansiyon. araç yüksekliği ve araç ağırlığı. aracınızı 3.5 cm yayla  basıp birde kule gergisi taktırıp  çelik jant yoksa birde jantla kombine ederseniz aracınız daha ne rüzgardan nede hava akımından etkilenir :)
...Wir Leben Autos...