0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
95 xei benzinli ankara sehir ici 45 50 krs arasi yakiyo uzunda 30 krs civari yakiyorum 100km sabit hizda.
Hava filtresini kaç km de bir değiştiriyorsunuz? Kullanım kılavuzunda 40000 km demiş ama yağ değişiminde değiştirenler de oluyor sanırım.
Arkadaşlar Merhabalar;Hazır konu bulmuşken yeni konu açmak istemedim.Arabamın yakıt tüketimini sürekli kontrol ederim. 15 gün önce depoyu fulleyip ( lpg yi yani ) uzun yol a çıktım. Uzun dediğim 230 km. lik yol. Yolda 80 - 110 arası hızlarda gittim. Sadece 15-20 km lik bir kısımda 120- 130 arası gittim. Arabada 2 yetişkin + 2 çocuk (14 yaşlarında) ve bagaj dolu seyahat ettik. Gidişte 240 km. nin sonunda 59 TL'lik gaz aldı. Yaklaşık 23 litre.(Gaz 2,58). Döndüğümde arabayı şehir içinde de kullanıp ( yaklaşık 120 km ) giderken aldığım ilk pompadan tekrar fulledim ve 68 liralık gaz aldı. Yaklaşık 28 litre ( Gaz 2,45). Toplamda 585 km de 51 litre gaz yaktım. Bunun 120 km si şehir içi. Yani 100 km de 11,5 litre gibi bir rakama tekabül ediyor. Buna ilk çalıştırmadaki benzini de ilave edersek sanırım km de 23 kuruş falan yakıyor. Bu rakamda bana çok iyi geldi. Üstelik arabamın bakımlarıda geldi (Yağ ve filtre değişimi) Önceleri hep 120 - 130 gittiğim yolu bu sefer sabrederek yavaş gittim ve yakıtta ciddi bir fark olduğunu gördüm. Aslında arabayı performanslı kullanırım. Ama yakıtı bu kadar etkilediğini görünce 110 u aşmamaya gayret ediyorum. Aracım 98 gli spesial manuel ve 212,000 km de. Hatta arabamı değiştirmeyi düşündüğüm bir zamanda bu değerleri görünce şimdilik bu fikrimden vazgeçtim.
Beyler ben bu hesaplardan pek anlamıyorum.Ben 50 litre full depo benzin ile 500 ile 600 km yapıyorum.
Cuma günü İstanbul-İzmir ve pazartesi dönüş yaptım. Uzun yolda klima açık, bagaj yüklü ve 3 kişi max. 110-120 km hız ile yolculuk yaptık. 0.212 TL km de Lpg tüketimi oldu.
Ben 10.000 km de yağ değişimi ile beraber değiştiriyorum
Ben bir ara hepsiburadadan yan sanayi mi neydi sakura marka aldım ucuz diye sıkıntı çıkar mı acaba?
Yağ filtresi kendimiz değiştirebilir miyiz?Hava filtresini değişitirebiliyorum.
Eliniz yatkınsa Hem yağ hem de filtre işini kendiniz halledebilirsiniz.
Birde aytaç bey diğer hp kousunda size sormuştum benim araç 98 xei 114 hp sanırım çok diğer hp lere göre çok mu yakar?