0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nazım Bey,İyi akşamlar,aracı 1. viteste 4000-5000 devir yapmayın.... 3000-4000 arası değiştirin. Ayrıca ayağını gazdan çektikten sonra kompresör devreye girer frenleme gibi vıv vıv gibi ses verir. Bu özellikle rampa aşağı inerken vitesteyken araçta bir kendi frenleme yapar gıv gıv diye bir ses gelir...Bir sorunu anlamak için video çekerseniz biz de efsane kullanıcısı olarak size yardımcı oluruz...
selamın aleyküm toyota ailesi sizlere sormak istediğim bir şey var aracımı yeni aldım bu yuzden pek huyunu suyunu bilmiyorum ancak 1.viteste devir 4000 5000 6000 arası basıp hızlandıktan sonra ayagımı gazdan cektigimde durma noktasına gelene kadar yıgılma yapar gibi çok hafif sarsarak gııvv gıvvv gıvvvv diye bir ses geliyor ama anlayamadım ne oldugunu babam şanzumandan galiba dedi ama bu sesi neden yapar birtürlü çözemedim şanzumandanmı gelir nerden gelir gerekirse videoda paylaşacağım daha önce başına böyle bir olay gelen üyemiz ve ya bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim...
motorunun kompresyonu yüksek yani motorun iyi durumda olduğundan kompresyon freni dediğimiz olay meydana geliyor.demişsin atila amca peki bu kompresyon freni diye tabir ettiğimiz olay çektiğim videoda görüldüğü ve duyulduğu gibi 2000-3000 devirleri arasında gaza basarkende ara ara yaparmı?
nazım hocam videoyu izleyince bende şimdi anladım bu ses bizim aractada var hafif sirkelermiş gibi yapıyor ama sirkelemiyor ...
çektiğin videoyu izleyemiyorum. gaza basarken topallama mı yapıyor yoksa sesmi geliyor?
Videoyu izledim Nazım Bey ae101 lerin hepsinde düşük viteslerde duyulan sestir o, içiniz rahat olsun.
Nazım bey,Kulağa, bariz bir ses gelmiyor, motor ve şanzıman yağlarının en son hangi km'de değiştiği bilgisine ulaşınız, zamanında değişmeyen yağlarınızı yenileyiniz. Bu arada motor soğutma suyunun, antifrizinin ve fren hidroliğininde en son ne zaman değiştiğini bulmanızda fayda vardır.
Nazım Bey,Aracınızda hiç bir sorun yok videoyu izledim. Bu bizim efsanelerin kendisini dengeleme yani gazdan ayağınızı çektiğinizde kendisini rölantiye almaya çalışma çabası... Yani motor kompresörü devreye giriyor. Girmemesi çok büyük bir sorun demek