Gönderen Konu: ae101 tanımlayamadığım ses sorunu  (Okunma sayısı 7916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
ae101 tanımlayamadığım ses sorunu
« : Haziran 19, 2012, 18:58:07 »
selamın aleyküm toyota ailesi  :)
sizlere sormak istediğim bir şey var aracımı yeni aldım bu yuzden pek huyunu suyunu bilmiyorum ancak 1.viteste devir 4000 5000 6000 arası basıp hızlandıktan sonra ayagımı gazdan cektigimde durma noktasına gelene kadar yıgılma yapar gibi çok hafif sarsarak gııvv gıvvv gıvvvv diye bir ses geliyor ama anlayamadım ne oldugunu babam şanzumandan galiba dedi ama bu sesi neden yapar birtürlü çözemedim :argh:
şanzumandanmı gelir nerden gelir gerekirse videoda paylaşacağım daha önce başına böyle bir olay gelen üyemiz ve ya bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim...

Toyota Club Türkiye

ae101 tanımlayamadığım ses sorunu
« : Haziran 19, 2012, 18:58:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 tanımlayamadığım ses sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2012, 19:50:24 »
şanzıman yada difransyel olabilir  de..
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2012, 20:09:58 »
Nazım Bey,

İyi akşamlar,

aracı 1. viteste 4000-5000 devir yapmayın.... 3000-4000 arası değiştirin. Ayrıca ayağını gazdan çektikten sonra kompresör devreye girer  frenleme gibi vıv vıv gibi ses verir. Bu özellikle rampa aşağı inerken vitesteyken araçta bir kendi frenleme yapar gıv gıv diye bir ses gelir...

Bir sorunu anlamak için video çekerseniz biz de efsane kullanıcısı olarak size yardımcı oluruz... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2012, 20:14:08 »
Nazım Bey,

İyi akşamlar,

aracı 1. viteste 4000-5000 devir yapmayın.... 3000-4000 arası değiştirin. Ayrıca ayağını gazdan çektikten sonra kompresör devreye girer  frenleme gibi vıv vıv gibi ses verir. Bu özellikle rampa aşağı inerken vitesteyken araçta bir kendi frenleme yapar gıv gıv diye bir ses gelir...

Bir sorunu anlamak için video çekerseniz biz de efsane kullanıcısı olarak size yardımcı oluruz... ;)
abi Allah razı olsun işte bahsettiğim şekil aynen böylee..bu sesi duyduktan sonra deneme amaçlı bastım yoksa kıyamam ben kerataya :) bu bahsettiğiniz kompresörün sesi olabilir bunu hiç düşünmemiştim en kısa zamanda bir video ekleyim o zaman daha anlaşılır olacak belki de efsanemle daha tam anlamıyla tanışamadıgımız ve aynı dili konuşamadığımz için ben hemen kuruntu yaptım.araba konusunda pimpirikliyimde biraz  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2012, 20:33:02 »
O ses bizimkinde de var herhangi bir sıkıntı yok yani. Kimilerinde ses yumuşak gelir kimilerinde sert gelir.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2012, 20:59:19 »
demek ki ses sert ondan kıllandım ben sağolun yine de bir video çekip ekleyim içim rahat etsin o zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2012, 10:14:39 »
merhabalar bugun video çektim ama çekim kalitesi telefondan oldugu için biraz düşük kusura bakmayın..
ses ayarınızı biraz yükseltmeniz gerekiyor iyi duyabilmek için.. dün alel acele dinlemiştim bu sesi ve sadece ayagımı  gazdan çekince yaptıgını sanmıştım ancak 1.viteste devir 2000- 3000 arası gaza basarken ve gazdan ayagımı çekerken vıv vıv vıvv gibi yapıyor..Bu vıv vıv vıvv sesi nedir nereden geliyor  acaba?

(not:videonun adresini kopyala yapıştır yaptım ancak bu sayfada gözükmedi bu nedenle,aşağıdaki adresi tire işaretleri olmadan kopyala yapıştır yaparak izleyiniz lütfen)

--------http://www.izlesene.com/video/video0000/6315839-----------
http://www.izlesene.com/video/video0000/6315839

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2012, 11:23:00 »
selamın aleyküm toyota ailesi  :)
sizlere sormak istediğim bir şey var aracımı yeni aldım bu yuzden pek huyunu suyunu bilmiyorum ancak 1.viteste devir 4000 5000 6000 arası basıp hızlandıktan sonra ayagımı gazdan cektigimde durma noktasına gelene kadar yıgılma yapar gibi çok hafif sarsarak gııvv gıvvv gıvvvv diye bir ses geliyor ama anlayamadım ne oldugunu babam şanzumandan galiba dedi ama bu sesi neden yapar birtürlü çözemedim :argh:
şanzumandanmı gelir nerden gelir gerekirse videoda paylaşacağım daha önce başına böyle bir olay gelen üyemiz ve ya bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim...

aleykum selam. motorunun kompresyonu yüksek yani motorun iyi durumda olduğundan kompresyon freni dediğimiz olay meydana geliyor. arabayı rölanti devrindeki hızına düşürmek için fren yapıyor. gayet normal bir olay. Müjdat ın dediği gibi düşük viteslerde fazla gaza basma. aslında hiçbir zaman basma.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2012, 11:38:09 »
motorunun kompresyonu yüksek yani motorun iyi durumda olduğundan kompresyon freni dediğimiz olay meydana geliyor.

demişsin atila amca peki bu kompresyon freni diye tabir ettiğimiz olay çektiğim videoda görüldüğü ve duyulduğu gibi 2000-3000 devirleri arasında gaza basarkende ara ara yaparmı?  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2012, 14:18:04 »
nazım hocam videoyu izleyince bende şimdi anladım bu ses bizim aractada var hafif  sirkelermiş gibi yapıyor ama sirkelemiyor ...
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2012, 15:09:52 »
motorunun kompresyonu yüksek yani motorun iyi durumda olduğundan kompresyon freni dediğimiz olay meydana geliyor.

demişsin atila amca peki bu kompresyon freni diye tabir ettiğimiz olay çektiğim videoda görüldüğü ve duyulduğu gibi 2000-3000 devirleri arasında gaza basarkende ara ara yaparmı?  :hoş:
  çektiğin videoyu izleyemiyorum. gaza basarken topallama mı yapıyor yoksa sesmi geliyor?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2012, 15:11:35 »
 Videoyu izledim Nazım Bey ae101 lerin hepsinde düşük viteslerde duyulan sestir o, içiniz rahat olsun. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2012, 17:17:04 »
Nazım bey,

Kulağa, bariz bir ses gelmiyor, motor ve şanzıman yağlarının en son hangi km'de değiştiği bilgisine ulaşınız, zamanında değişmeyen yağlarınızı yenileyiniz. Bu arada motor soğutma suyunun, antifrizinin ve fren hidroliğininde en son ne zaman değiştiğini bulmanızda fayda vardır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2012, 17:57:52 »
Nazım Bey,

Aracınızda hiç bir sorun yok videoyu izledim. Bu bizim efsanelerin kendisini dengeleme yani gazdan ayağınızı çektiğinizde kendisini rölantiye almaya çalışma çabası... Yani motor kompresörü devreye giriyor. Girmemesi çok büyük bir sorun demek  ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Haziran 20, 2012, 18:50:03 »
nazım hocam videoyu izleyince bende şimdi anladım bu ses bizim aractada var hafif  sirkelermiş gibi yapıyor ama sirkelemiyor ...
evet aynen öyle hafif bir silkeleme gibi yapıyor ama benim evham yapmamdan dolayı şanszumandan geliyo sandık da meğer normalmiş yardımın için teşekkür ederim  :)
  çektiğin videoyu izleyemiyorum. gaza basarken topallama mı yapıyor yoksa sesmi geliyor?
gaza basarken 1.viteste 2000 3000 devirleri aralıgında gaza basarkende çekerkende vıv vıv vıv yapıyodu böyle hafiften silkeleme gibi ama efsanelerin hepsinde böyleymiş aracımı yeni aldıgım için anlam verememiştim atilla amca hiçbir sorun yokmuş çok şükür sağolun ilgilendiğiniz için..

Videoyu izledim Nazım Bey ae101 lerin hepsinde düşük viteslerde duyulan sestir o, içiniz rahat olsun. ;)
:) çok teşekkür ederim bugun bi arkadaşımın 1.6 gl sinde de denedik aynı şeyi yapıyor rahatladım sağolun ilginiz için..

Nazım bey,

Kulağa, bariz bir ses gelmiyor, motor ve şanzıman yağlarının en son hangi km'de değiştiği bilgisine ulaşınız, zamanında değişmeyen yağlarınızı yenileyiniz. Bu arada motor soğutma suyunun, antifrizinin ve fren hidroliğininde en son ne zaman değiştiğini bulmanızda fayda vardır.
difransiyel ve motor yağını değiştirdik bugün sabahtan.ustamda bir kontrol etti maşallahı var dedi gönderdi şimdilik bi sorun gözükmüyor :)
Nazım Bey,

Aracınızda hiç bir sorun yok videoyu izledim. Bu bizim efsanelerin kendisini dengeleme yani gazdan ayağınızı çektiğinizde kendisini rölantiye almaya çalışma çabası... Yani motor kompresörü devreye giriyor. Girmemesi çok büyük bir sorun demek  ;)

evet aynen öyleymiş müjdat abi içim çok rahat oldu araba konusunda en ufak sesten nem kaparım da o yuzden böyle hemen konu açtım bir sorun var sandım megerse sorun olmayısından cıkıyormuş o vıv vıv vıv sesi  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 148350
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2015, 13:38:23 »
merhaba
babamın ae101 i için açmış olduğum konudan devam etmek istedim bahsettiğim sorun yeni almış olduğum ae101 imde de var.motor freni ile alakalı bir ses olmadığını açıklığa ulaştırdım yeni aracımda da bu ses oluşunca:)
dostlar; motordaki tuhaf sesler ve silkeleme sorunu ile alakalı olarak sanayiye gittim benden önceki arkadaş trigeri değiştirdim demişti ama değiştiren usta trigerin ayarını yapamamış neredeyse sente atlamak üzereymiş aracım + devirdaimde arızalanmış ve çin malı kullanılmış malesef..
 hal böyle olunca (gmb) triger seti+ (gmb) devirdaim+ 10/40 castrol motor yağı + şanzıman yağı + motor ön ve arka kulak.. diğer kulaklar sağlammış ustamın beyanına göre.bu işlemlerden sonra araç kendine geldi gerçekten ancak
 1-) şu silkeleme sorununu çözemedim ayağımı debriyajdan sert çekince lok diye boşluk yapıyor kuş serisi araçların genelinde olan problem gibi ve gaza basarkende ayağımı gazdan çektiğimde de kesintili yığılma sorunu oluyor.gazdan ayagımı cektigimde motor kompresöre biniyor tamam ama yakıt biter gibi tekleyerek yavaşlıyor.hızlanırkende aynı bu durum..motor kulaklarını da değiştik bu sorunu çözemedim. bunun sebebi ne olabilir?
 2-) şanzumandan geri geri giderken ki ses gibi bir ses geliyor 1,2,3 ve 4. viteste.sanırsam bu şanzumandaki bilye sesi yine de emin olamadım.şanzıman yağınıda değiştirdik ama yine devam ediyor daha önceki corollam da da böyle bir sıkıntı vardı ama normal dedi kime sorduysam.başka bir efsane corollaya bindim ne geri geri giderkenki ses gibi bir durum ne de debriyajdan ayak çekince lok diye boşluk varmışda birden bire doluyormuş gibi bir ses yoktu.bilgisi olan varmı bu konular hakkında? :huh:
Ey Toprak, Rabbim benden razı olana kadar bana sarılma!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2015, 15:53:51 »
Egzoz sistemi kontrol edilebilir. Ayrica debriyaj hidrolik sistemi de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2015, 16:13:23 »
debriyaja basınca şanzımandan geldiğini düşündüğüm uğultu sesi kesiliyor debriyajdan olsa debriyaja basınca da gelmezmi o uğultu sesi ? vitesteyken ve hareket haline geçince 2000/3000 rpm arası başlıyor ve kesilmeksizin devam ediyor ta ki debriyaja basıp vites büyültüp veya küçültene kadar.sonra yine devam. egsoz sistemi ile alakasını anlayamadım abi.
videosunu da çekmiştim o videodaki sesin aynısı dikkatli dinleyince anlaşılıyor.. normal falan denilmişti hepsinde var denilmişti ama arkadaşımın efsanesinde yok.ve 95 model bir araca da bindim xli idi.onda ne kalkışlarda boşluk sesi vardı ne kesintili yığılma sorunu ne de uğultu sesi vardı? anlam veremiyorum bu sesin neden olduguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2015, 16:21:53 »
Verdigim ihtimallerin hic biri sanziman sesi ile ilgili degil Nazim. Debriyajdan ayagini cekince olusan etki ile ilgili olasiliklar sadece. Sanzimanda, vites gecislerinde sorun yoksa sabredilebilir. Kullanilan sanziman yaginin kalitesi de onemli bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2015, 16:29:28 »
hakan abi şanzıman yağına kadar değiştirdim vites geçişlerim iyi cartlama vs gibi bir sorun yok.debriyaj kavraması da çok iyi yani anlatmak isteiğim olay şu; kalkış yaptıktan sonra hemen hemen her viteste uğultu var bunu çözemiyorum kalkışta küt diye vurma yapıyordu akslerden dedi usta, komple değiştirdim kafaları ile birlikte yine aynı sorun var anlam veremiyorum 148.000 civarında toyotanın şanzıman ötermi? arkadaşımın 230.000 binlerde corollası var ne ötme var ne boşluk yapma var kimi diyor şanzıman giriş çıkış bilyasından kimi diyor sıfır şanzıman almadan bu ses gitmez napacağım bilmiyorum.
videoyu izleyebilirmisin abi aynen o ses işte hızlanırkende yavaşlarkende vuv vuv vuvvv