Gönderen Konu: ae101 tanımlayamadığım ses sorunu  (Okunma sayısı 7918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 tanımlayamadığım ses sorunu
« Yanıtla #20 : Aralık 10, 2015, 17:49:26 »
şanzıman bilyası , özellikle prizdirek bilyası ses yaparmış.

ben en sonunda 85 140 yağ koydum üstüne biraz 70 numara yağ koydum. bir de bor attım da biraz kesti !!

vites boşta iken debriyaj bırakınca sürtünme sesi geliyor. basınca kesiliyor. biraz ısınınca daha azalıyor. bende soğukta çalıştırınca yağlansın diye 1 dakika bekliyorum. dediğiniz gibi iç dış aksları değiştim ama debriyajı bırakınca küt diye gelen sesi çözemedim. demekki şanzıman dağılmak üzere.. ( benim arabanın )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 10, 2015, 17:49:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 10, 2015, 20:24:38 »
Debriyaja basınca kesilen ses prizdrek rulmanındandır benimde sorunum buydu ve bugün şanzıman yağını kontrol ettireyim dedim 1 litre yağ eklendi yani eksikmiş ne ses kaldı ne bişey az daha şanzımanı indirecektik
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 10, 2015, 21:19:19 »
Kalkis esnasinda bahsedilen sekilde bir vurma sesi geliyorsa sanziman kulagi tekrar ayarlanmali. Kalkis hareketinde motor altta bir noktaya carpiyor olabilir. Alttan kontrolde belli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 11, 2015, 08:06:15 »
Nazım hoşgeldin debriyaj boşluğu bende de var :-) inşallah çözülür de bende yaptırırım takipteyim
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148350
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 11, 2015, 09:03:36 »
şanzıman bilyası , özellikle prizdirek bilyası ses yaparmış.

ben en sonunda 85 140 yağ koydum üstüne biraz 70 numara yağ koydum. bir de bor attım da biraz kesti !!

vites boşta iken debriyaj bırakınca sürtünme sesi geliyor. basınca kesiliyor. biraz ısınınca daha azalıyor. bende soğukta çalıştırınca yağlansın diye 1 dakika bekliyorum. dediğiniz gibi iç dış aksları değiştim ama debriyajı bırakınca küt diye gelen sesi çözemedim. demekki şanzıman dağılmak üzere.. ( benim arabanın )
bende sürtünme sesi yok geri geri giderkenki çıkan ses gibi bir ses geliyor 1,2,3,4 de.boru uygulama şekliniz nasıl bir de  kaç litre?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 11, 2015, 09:04:47
Debriyaja basınca kesilen ses prizdrek rulmanındandır benimde sorunum buydu ve bugün şanzıman yağını kontrol ettireyim dedim 1 litre yağ eklendi yani eksikmiş ne ses kaldı ne bişey az daha şanzımanı indirecektik
keşke benim sorunumda öyle olsaydı şanzıman yağı değişti yine aynı..c.tesi değiştirmiştim aslında toplamda 50-60 km ancak yaptım kullandıkça kesilme ihtimali varmı ki acaba bu sesin

Mesaj Birleştirildi: Aralık 11, 2015, 09:06:47
Kalkis esnasinda bahsedilen sekilde bir vurma sesi geliyorsa sanziman kulagi tekrar ayarlanmali. Kalkis hareketinde motor altta bir noktaya carpiyor olabilir. Alttan kontrolde belli olur.
kontrol edildi hatta üzerinden çıkan orjinal kulaktı kopma yoktu ancak esnemişti bayağı, kulaklarda değişti abi ancak ayar kısmını bilmiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 11, 2015, 09:08:28
Nazım hoşgeldin debriyaj boşluğu bende de var :-) inşallah çözülür de bende yaptırırım takipteyim
hoşbulduk üstad inşallah çözülür  :)
Ey Toprak, Rabbim benden razı olana kadar bana sarılma!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 11, 2015, 12:52:40 »
bor yağı şanzumanda işe yarıyor. şanzıman için üretilmiş yağı bulmanız gerek.

kendisi 250ml.. benim şanzıman yaklaşık 2.5 litre yağ aldı. belki sökmeden yağ koyarsanız daha da az alabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 11, 2015, 13:11:18 »
bor yağı şanzumanda işe yarıyor. şanzıman için üretilmiş yağı bulmanız gerek.

kendisi 250ml.. benim şanzıman yaklaşık 2.5 litre yağ aldı. belki sökmeden yağ koyarsanız daha da az alabilir.
bahsettiğim sesten mi sizinki de ? ne gibi bi faydası oldu açıklayabilirmisiniz? vuv vuv vuv diye çıkan o sese etkisi ne oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 11, 2015, 15:59:34 »
sizin sorununuz teker bilyesi mi ?

şanzumanda sadece sürtme sesine benzer bir ses var. sanki metal metale sürtüyordu. bor ve kalın yağdan sonra derinleşti. motor sesinden pek duyulmaz oldu. ısındıktan sonra ise yok gibi birşey..

şuan kıştayız. 85 140 yağ diferansiyel yağıdır. çok kalın bir yağdır. ben sabahları 1 den 2 ye geçmeden yol gidiyorum. devri ve hızı bulmadan vites geçirmek zor. ısındıktan sonra herşey normal. ama soğukken felaket. şanzıman belli bir kayma prensibine göre çalışıyor. senkromeçler bu kalınlıkta bir yağ ile düzgün çalışmıyor. benim tek niyetim sesi kesmesi idi. o da biraz oldu. yakında orjinal 75 90 yağına tekrar döneceğim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 11, 2015, 16:04:03 »
teker bilyelerinde sorun yok rot balanscıda bakıldı şanzımandan şüpheleniyorum sürtme sesi vs yok geri geri giderken çıkan sese benzer bir ses geliyor 1,2,3,4.viteslerde 5 te de geliyor olabilir ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 12, 2015, 16:55:26 »
Sesi az çok duyabildim tabi ustalar daha iyi bilir ama benim sese benziyor gibi şanzıman arka takozun yan sanayi veya kopuksa aracı şöyle test et eger araba rampa çıkarken veya inerken iki hareketten birinde ses azalıyor veya kayboluyorsa bil ki ön veya araka motor takozunla alakalı bir sorun olabilir. Bir de aracın baskı balata değiştikten sonra pedal ayarı yapılmadı debriyaj çok fazla aşağı da kavrıyor ise debriyaj pedalınıon üst tarafındaki merkezden kavrama ayarını biraz yukarı kaldırsınlar motor birden yüke binmesin . Bu söylediklerimi yap veya baktır ondan sonra tekrar duruma bakalım .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "