0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şanzıman bilyası , özellikle prizdirek bilyası ses yaparmış. ben en sonunda 85 140 yağ koydum üstüne biraz 70 numara yağ koydum. bir de bor attım da biraz kesti !! vites boşta iken debriyaj bırakınca sürtünme sesi geliyor. basınca kesiliyor. biraz ısınınca daha azalıyor. bende soğukta çalıştırınca yağlansın diye 1 dakika bekliyorum. dediğiniz gibi iç dış aksları değiştim ama debriyajı bırakınca küt diye gelen sesi çözemedim. demekki şanzıman dağılmak üzere.. ( benim arabanın )
Debriyaja basınca kesilen ses prizdrek rulmanındandır benimde sorunum buydu ve bugün şanzıman yağını kontrol ettireyim dedim 1 litre yağ eklendi yani eksikmiş ne ses kaldı ne bişey az daha şanzımanı indirecektik
Kalkis esnasinda bahsedilen sekilde bir vurma sesi geliyorsa sanziman kulagi tekrar ayarlanmali. Kalkis hareketinde motor altta bir noktaya carpiyor olabilir. Alttan kontrolde belli olur.
Nazım hoşgeldin debriyaj boşluğu bende de var :-) inşallah çözülür de bende yaptırırım takipteyim
bor yağı şanzumanda işe yarıyor. şanzıman için üretilmiş yağı bulmanız gerek. kendisi 250ml.. benim şanzıman yaklaşık 2.5 litre yağ aldı. belki sökmeden yağ koyarsanız daha da az alabilir.