0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet bey,serbest bırakılan örgüt üyeleri,haberde de belirtildiği gibi "kaçan" üyeler.Çatışma anında yakalanıp ta serbest bırakılsa size hak vereceğim. Siz hiç örgütten kaçıp devlete sığınan biri ile;- görüştünüz mü? - Yaşadıklarını dinlediniz mi?- Kendisinin ve ailesinin içinde bırakıldığı zorlukları dinlediniz mi?Muhtemelen canlı canlı görmemiş ve dinlememişsiniz.Ama ben gördüm.İnsan olan,vicdan sahibi olan üzülür kahrolur.Babam emniyet personeli olduğu için bir kaç defa da olsa denk geldim.Yapılan sohbetler de (sorgu anı değil) gayet içtenlikle ve yaşanılan zorlukların,o zorluklardan kurtulmanın verdiği mutluluk ile anlatılan şeyler bunlar. Bence siz bu habere sinirleneceğinize mutlu bile olmalısınız.Çünkü 15 kişide olsa bir azalma söz konusu.Zaten ilgili mahkeme suça karışmamış olanları serbest bırakıyor.Her hangi bir çatışmaya girmiş,suç işlemiş olanları kesinlikle serbest bırakmıyor.Pişmanlık yasası çerçevesinde az da olsa bir süre hapis cezası alırlar. Rahmetli Hacı dedemin bir lafı vardı.Onu sizinle paylaşayım"hiç bir zaman beddua etmeyin.kötü insanlara bile dua edin.Allah'a o kötü insanların doğru yola gelmesi için,iyiyi güzele kavuşmaları için,zorlukların ve kötülüklerin bitmesi için hep dua edin,yalvarın" derdi.
http://gundem.milliyet.com.tr/teslim-olan-15-pkk-li-serbest-kaldi/gundem/gundemdetay/26.06.2012/1559083/default.htmTeslim olan 15 PKK'lı serbest kaldı[/size]Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarından kaçarak, Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olan 15 örgüt üyesinden yetişkin olan 8’i, Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na getirildi.Savcılıkta ifade veren 8 örgüt üyesi, sevk edildikleri mahkemece ”etkin pişmanlık” hükümlerinden faydalandırılarak salıverildi. 18 yaşından küçük olan 7 örgüt üyesinin de Silopi’de serbest bırakıldığı bildirildi.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Soysuz şerefsizleri serbest bırakmışlar ! Yeşil kartta vermişlerdir şimdi bunlara birer ev, birer tane de araba tamamdır.Bence hükümet kendisine yakışanı yapmış tebrik ediyorum. asdafasfasdfasdfasdfBüyük devlet lafla olmuyor, İran gibi bunları meydanda sallandırdığın zaman oluyor. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------dün ve bugün gene iki asker şehit düştü.
Büyük devlet lafla olmuyor, İran gibi bunları meydanda sallandırdığın zaman oluyor.
Devletin büyüklüğü, yönetimin dirayeti tartışılabiliramainsanları sallandırarark terör çözülemez, daha çok azdırılırRoma imparatorluğu köle düzeni üzerine kurulmuştu; Spartacus isyanından sonra kölelerin isyanının ardı arkası kesilmeditam 2000 yıl sürdü ama sonunda kölelik kalktı(Veya en azından şekil değiştirdi)Türkiyede Kürt terörü öyle kolay kolay bitmez
İşte bu bakış açısı (kandırmacası) yüzünden olaylara gerçekçi bakamıyoruzOlay Kürt sorunu değilmi..?PKK kürt değilmi,..?Lazlarımı yoksa çerkezleri mi konu ediyorlar
Terörist katildir bunun başka bir açıklaması yoktur. Acı çekmek ne demek görmek isteyen şehit evine gitsin teröristle sohbete değil!
Bekir bey,emniyete teslim olmuş örgüt elemanı getirildi diye emniyeti terk mi edelim.Emniyet personeli traşa getirilmiş kisi ile sohbet ediyorsa bu bir suçmudur kabahatmidir? Sizin babanız da eski emniyet mensubu.Siz hiç babanızın,ölümün kıyısından döndüğüne şahit oldunuz mu?Babasız kalma korkusunu yaşadınız mı?Kaç defa gozunuzun onununde satirla adam öldürüldü? Yerde yatan,kursunlanmis kaç beden gördünüz? Kaç defa zırhlı servislerle eve,okula gittiniz?İşte ben bu yazdiklarimin hepsini yaşadim.Doguluyum diye,Kürt kökenliyim diye ileri geri yazı yazamazsiniz Bekir bey. Batıda bir eli yağda bir eli balda misali yaşayarak doguda,güneydoğuda ki zor yasamdan bir haber burada atıp tutmak çok kolay. 34 sivil canin ölümüne neden olan heronlar,iha'lar Daglica'ya sıra gelince neredeydiler.Yazik degil mi o kadar cana?Kac asker hayatını ömrünün baharında kaybetti,Kac eve ates düştü,emekler bosa gitti,hayaller yıkıldı,ana-babalar yavrularından,yavrular babalarından oldular.... Bu liste uzar gider. Bir zahmet Youtube'a girip Daglica baskınlarının görüntülerini izleyin.Orgut karakol basıyor,çatışma saatlerce sürüyor,askerlerin yardımına ne bir zırhlı arac nede helikopter geliyor.Adam aşağı inip sag kalan iki askeri öldürüyor,daha sonra oturup baslarında sigaralarını içip elini kolunu sallaya sallaya gidiyorlar.Ve bunu komuta merkezinde komutanlar oturdukları yerden izliyorlar.O komutanlarda nasil bir yürek,nasil bir vicdan var ki zamanında yardım göndermiyorlar.Bekir bey bunu bir sorgulayın derim. Mardin/Bilge köy katliamında 44 can'a mal olan korucu silahlarının balistik raporu neden yayınlanmadı?Hiç merak ettinizmi? Balistik raporundan çıkan sonuc;- bir çok faili meçhul cinayetin failleri ortaya çıkacak (devlet envanterinde bulunan silah)- hayatını kaybeden bir çok askerin,aslında örgüt silahıyla değilde devletin kendi silahıyla öldüğü ortaya çıkacaktı.Bunun gibi bir çok şeyi siralayabilirim.Yazdiklarim herkesce bilinen ama hiç kimsenin görmek ve bilmek istemediği seylerde.
Şehit Piyade Er [ Yaşar DOYMUŞ ] TireboluKendi ağzından ailesine söylediği sözler : Anne bizler burada şehitlik mertebesine ulaşacağımızı biliyoruz.Çünkü burda ölüm bedava,Şehit olmaktan korkmuyorum anne,fakat düşmanın kahbeliğinden korkuyorum.Birde unutmadan anne vur emrimiz yok,ancak içimizden iki üç arkadaşımız vurulduktan sonra ,pkk lı hainler çekiliyor ve arkasından vur emri geliyor.şimdi ben kimi vurayım anne.Ölürsem hakkını helal et anne.ne kadar doğru bu sözler bilmiyorum ama az önce gördüm paylaşmak istedim. bunu söyleyen şehit benim ilçemden.. allah geride kalanlara sabır versin demekten başka birşey gelmiyor elden.
Gülsüm, Böyle bir şey yok. Zaten askere vur diye emir verilmez. Asker kışlasında, karakolunda veya üs bölgesinde görev yapar. Karşıdan bir taciz ateşi yerse emir falan beklemeden ateşle karşılık verir. Bu tür şeyler konuyu tam bilmeyen kişileri ajite etmek maksadıyla söylenmiş şeylerdir. Kendisine ateş eden kişiye karşı kendisini korumak ve ateşle cevap vermek kadar doğal bir şey yoktur. Bunun herhangi bir açıklaması da yoktur. Söylenecek tek şey külliyen yalan olduğudur.
Dün bir arkadaşımın ofisine ziyarete gittim Taksimdeki İstanbul Barosuna tam çıkacakken dışarıda bir gürültü camdan baktık eylem yapılıyor, fakat eylemi amacı ne belli değil, renkler malum renkler ve bayraklarda terör örgütünün renkleri, tabi malum partinin bayrakları, şimdi gelinde çıldırmayın. Ben askerliğimi Ankarada yaptım Merkez Komutanlığında, Gece Adli olaylar Gündüz ise Cenazelere gidiyorduk Ve ben ŞEHİT Cenazesi kaldırdım siz onun ne demek olduğunu biliyormusunuz. O yüzden kimseyi dinleyecek halimiz, vaktimiz kalmadı. Şehit sayısı kaç bilen var mı acaba 30.000 doğru mudur?Kimseler Üstüne alınmasın lütfen hitapta bulunmadım.
Bekir bey bunu bir sorgulayın derim. Mardin/Bilge köy katliamında 44 can'a mal olan korucu silahlarının balistik raporu neden yayınlanmadı?Hiç merak ettinizmi? Balistik raporundan çıkan sonuc;- bir çok faili meçhul cinayetin failleri ortaya çıkacak (devlet envanterinde bulunan silah)- hayatını kaybeden bir çok askerin,aslında örgüt silahıyla değilde devletin kendi silahıyla öldüğü ortaya çıkacaktı.Bunun gibi bir çok şeyi siralayabilirim.Yazdiklarim herkesce bilinen ama hiç kimsenin görmek ve bilmek istemediği seylerde.