Gönderen Konu: Hyundai - I 40  (Okunma sayısı 4898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Hyundai - I 40
« : Haziran 16, 2012, 16:04:03 »
evet bugün aracımız bakımda iken kısa bir hyundai turu yapalım dedik. içeri girdiğimizde amacımız i30 modelini biraz daha detaylı olarak incelemekti fakat bir süpriz ile karşılatık. yeni i40 bayilere birer adet gönderilmiş. yanımızda fotoğraf makinesi olmadığından fotoğraf çekemedik fakat son derece başarılı bir tasarımı olduğunu söylemek durumundayım. 1.6 GDI 135 hp 6 ileri ve standart tek donanım ile ithal edilmiş. iç tasarımını internette her yerde bulabilirsiniz, ben de gezerken görüyordum fakat yakından oldukça etkileyici. fiyatı da kendisi kadar etkileyici: 64 bin tl. parasını hak ediyor mu diye soracaksanız, makyajlı avensis'i inceledikten sonra fiyatının normal olduğunu düşünebilirsiniz. 4-5 bin tl daha ucuz olsaydı büyük ihtimalle değiştirmiş olabilirdik corolla'yı. aracın standart donanımını yoldaki performansını daha bayideki arkadaşlar da bilmiyor çünkü lansmanı yapılmadı. sunroof yok üzülerek belirteyim. onun dışındaki donanımı i30'un elite donanım seviyesi ile neredeyse aynı.

bahadır bey'in özellikle bu konudaki görüşlerini merak ediyorum.

mesajı yazdıktan sonra hyundai'nin sitesine eklendiğini fark ettim. ayrıntılı bilgi için:

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=aracozellikler&tid=2&model_id=40&menu_id=421&ordercolumn=1.0

Toyota Club Türkiye

Hyundai - I 40
« : Haziran 16, 2012, 16:04:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Hyundai - I 40
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2012, 16:20:25 »
Genesis den farkı ne ? çok benziyor
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2012, 16:27:26 »
Genesis den farkı ne ? çok benziyor

genesis - camry, i40 - avensis eşleştirmesi yapabiliriz. tasarım olarak da hyundai'nin yeni tasarım anlayışı ile şekillendirilmiş. ön konsolu çok beğendim özellikle de vitesini. araca oturma pozisyonunda önden bakıldığında ne kadar oturaklı olduğu anlaşılıyor. toyota bayisine geri döndüğümde avensis'i bir daha incelemedim. o derece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2012, 16:56:27 »
genesis - camry, i40 - avensis eşleştirmesi yapabiliriz. tasarım olarak da hyundai'nin yeni tasarım anlayışı ile şekillendirilmiş. ön konsolu çok beğendim özellikle de vitesini. araca oturma pozisyonunda önden bakıldığında ne kadar oturaklı olduğu anlaşılıyor. toyota bayisine geri döndüğümde avensis'i bir daha incelemedim. o derece.

Malzeme kalitesi ve sorunsuzluk çok önemli ne yazikki hyundai görüntü olarak yeni bir imaj çizsede geçmişteki olmamış kavun imajını hala düzeltemedi gözümde.. Avensis alanlarda zaten toyotanın eski arabalarındaki sorunsuzluklara bakıp alıyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2012, 17:39:21 »
İşte Toyota'nın eski sorunsuz günlerine güvenip alanlar da mahkemelerde şuanda, umarım Hyundai de tam tersini yapar ve eski imajını düzeltir, en azından o yolda görünüyor.
Bu arada araç tasarım olarak çok çok güzel, yalnız yakıt tüketimleri biraz fazla geldi bana, ağırlığından olabilir, göremedim, ama yeni nesil araçlara nazaran birazcık fazla, ya da bana öyle geldi. Sonuç olarak hem tasarım, hem de donanım olarak, hem de motor güçleri olarak gayet güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2012, 18:12:55 »
Malzeme kalitesi ve sorunsuzluk çok önemli ne yazikki hyundai görüntü olarak yeni bir imaj çizsede geçmişteki olmamış kavun imajını hala düzeltemedi gözümde.. Avensis alanlarda zaten toyotanın eski arabalarındaki sorunsuzluklara bakıp alıyorlar..

haklısınız bu yüzden de hyundai ikinci elde değer kaybediyor. malzeme kalitesi toyota'dan iyi artık fakat önce piyasadan silinmesi gereken accent getz gibi araçlar var. yeni modellerin sorunsuzluğu hakkında iyi görüşler var. turbosuz atmosferik motor gelişimlerine devam etmelerini beğeniyorum ben. bunun yanında turbolu motorları da var fakat henüz ülkemizde mevcut değil pek genesis coupe hariç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2012, 18:13:57 »
Hyundai i40'ı aylardır takip ediyorum internetten..Gerçekten tasarım olarak çok hoş..Elantra'ya biraz fazla benziyor ama bence..Türkiyeye ithal edilen 1.6 GDI motor malesef ki aracın o güzel görüntüsünü törpülüyor.Çünkü GDI motorlara LPG uygulanamıyor hala..Uygulansa da tam verim alınamadığını okudum forumlarda..64 bin TL lik fiyat Hyundai için bence fazla..Türkiyede hala Hyundai'nin kötü bir imajı var..O parayı Hyundai'ye verirsem herkesden şu lafı duyarım heralde 'O parayı Hyundai'ye verene kadar neler var alınacak '... :)
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2012, 18:14:36 »
İşte Toyota'nın eski sorunsuz günlerine güvenip alanlar da mahkemelerde şuanda, umarım Hyundai de tam tersini yapar ve eski imajını düzeltir, en azından o yolda görünüyor.
Bu arada araç tasarım olarak çok çok güzel, yalnız yakıt tüketimleri biraz fazla geldi bana, ağırlığından olabilir, göremedim, ama yeni nesil araçlara nazaran birazcık fazla, ya da bana öyle geldi. Sonuç olarak hem tasarım, hem de donanım olarak, hem de motor güçleri olarak gayet güzel.

1.6 GDI i40 ile 1.6 valvematic avensis'in yakıt tüketimi aynı. 1447 kg'lık bir araç için az bile bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2012, 18:19:05 »
Hyundai i40'ı aylardır takip ediyorum internetten..Gerçekten tasarım olarak çok hoş..Elantra'ya biraz fazla benziyor ama bence..Türkiyeye ithal edilen 1.6 GDI motor malesef ki aracın o güzel görüntüsünü törpülüyor.Çünkü GDI motorlara LPG uygulanamıyor hala..Uygulansa da tam verim alınamadığını okudum forumlarda..64 bin TL lik fiyat Hyundai için bence fazla..Türkiyede hala Hyundai'nin kötü bir imajı var..O parayı Hyundai'ye verirsem herkesden şu lafı duyarım heralde 'O parayı Hyundai'ye verene kadar neler var alınacak '... :)

bahadır bey lpg'ye gerek yok pek eğer aracınızı uzun yolda kullanacaksanız. 6. vites olması güzel bir durum yakıt tüketimini oldukça düşürüyor. zaten biz de aracımızı sırf bu 6. vites yüzünden değiştirmeyi plânlıyoruz. fiyat ve imaj konusundaki görüşlerinize katılıyorum. kimin ne dediğine pek bakmayın passat almadığınız sürece herkes nasıl olsa o paraya neler olduğunu sayacaktır.

bu arada gdi motorun periyodik bakım aralığı 15 bin km, yalnız yağ malum her sene değişiyor mecburen. i30 gdi periyodik bakım ücreti 320 tl civarıymış. triger zincir olması da bir avantaj toyota'daki gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2012, 18:26:06 »
Az yakıyordur muhtemelen ama nede olsa benzin işte..Zaman gelecek LPG zorunlu hale gelecek..O yüzden LPG uyumu önemli bence
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2012, 19:19:31 »
Az yakıyordur muhtemelen ama nede olsa benzin işte..Zaman gelecek LPG zorunlu hale gelecek..O yüzden LPG uyumu önemli bence

Zavoli bişeyler söyledi bu gdi için ama sonuç alınamadı demek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2012, 12:12:45 »
Tamam Hyundai kendini geliştirdi , hem de çok fazla. Ancak bence bikaç sene daha fiyat olarak toyota ve volkswagen'in altında olmaları lazım. Avensisin elegant extra'sı hem daha donanımlı hem de 1-2 bin tl daha ucuzken bu araba pek satılmaz. Sonata'nın yerini almış bir araç sonuçta ve ikinci eli çok değer kaybettirecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2012, 13:30:06 »
güzel bir araba yapmışlar. ama bende gdi motor olduğu için bahadır beye katılıyorum. ama ix 35'te olduğu gibi bence bir çok bayi lpg takılıyor deyip milleti aldatacak. fiyatını bu kadar yüksek tutmaları bence iyi bir haber değil. yani hyundai bu kadar fiyat çekiyorsa diğer markalarında fiyatlrını yükseltmelerini gerektirir. zaten bu fiyatada alacak kişi pek bulunmaz.
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2012, 14:05:50 »
   Biraz sonra gidip göreyim nasılmış bu İ40.Büyükçe bir Elantra gibi duruyor
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2012, 14:09:58 »
Caponlar orda dururken koreli alınınırmı yahu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2012, 14:11:33 »
1.66 dızelı getırselerdı keske.. 1.7 dızel getırmısler oda 108 mılyar
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Re: Hyundai - I 40
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2012, 14:16:47 »
1.66 da aynı olurdu ki.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2012, 14:19:55 »
1.65 olsa tamam da ...    1.66 olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2012, 14:21:41 »
1.6 otv sı yuzde 37 , 1.6 ıle 1.8 motor hacmı arası yuzde 80 ... 1.6 dızel getırselerdı 108 mılyar olmazdıı....passatın ınsıgnıanın 2.0 dızellerı bıle 80 mılyarken 1.7 dızele 108 mılyarı kım verır?
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2012, 14:26:34 »
1.6 otv sı yuzde 37 , 1.6 ıle 1.8 motor hacmı arası yuzde 80 ... 1.6 dızel getırselerdı 108 mılyar olmazdıı....passatın ınsıgnıanın 2.0 dızellerı bıle 80 mılyarken 1.7 dızele 108 mılyarı kım verır?

Verecek enayi çooookkkk