Yazılanlar çok güzel sistemde çok güzel görünüyor. Bende bu düşünce ile Emin Evim'in bürosuna uğrayarak bilgi aldım.
130 000 TL ev almak için bana çıkaılan plan şuydu.
35 000 TL peşin
Bunun yaklaşık 7500 TL'si organizasyon ücreti.
60 ay vadeli
ilk ödeme 1750 TL civarı. 18. Aya kadar bu ücret kira yardımları ile 1400 TL civarına düşerek gidiyor.
En kötü ihtimal 18. ayda parayı alabileceğim. Kurada daha önce de çıkabilir. İlk aydan alma ihtimalim de var.
18. Ayda parayı aldıktan sonra ödemeler 2000 TL oluyor.
Toplamda ödenen yaklaşık 146000 TL civarında.(Arkadaşlar yaklaşık yazmamın nedeni o çizelgeyi şu an bulamadım. Ama rakamlar bu civarlarda.)
Yani bana 95 TL para veriyor. Geriye ödenen ise 146000TL. Yaklaşık 60 ayda 50000 TL gibi bir para alıyor. Bu miktar banka faizleri ile aşşağı yukarı aynı . Tek avantajı ödediğiniz fazla paralarla başkalarıda ev sahibi olabiliyor. Ancak ben bu işte faizsiz olan kısmı anlamıyorum. Faiz yok ise sadece organizasyon ücreti var ise 130000 TL+7500 TL=137500 TL olması gerekmezmi.
Amacım sistemi kötülemek birilerini saygısızlık etmek değil. Bende giderken uygun olabileceğini düşünerek gitmiştim. Ancak sonuç yukarıda söylediğim gibi. Tabiki bu değilki Emin Evimden uzak durun. Düşünenler gidip görüşüp hesap yaptırabilir. Çok iyi bir yaklaşımları var. Görüşüp fikir alabilirsiniz..
Kamil Bey ilginiz için teşekkür ederim.
Bu tarz yorumları gördükçe hoşuma gidiyor.Demekki başlığın faydası oluyor ve siz saygı değer forum üyeleri alternatif olarak gidip
görüşüyor,bilgi alıyor,aklına yatan üye oluyor,yatmayan bilgi sahibi oluyor. Gerçekten sağ olun..
Sorunuza gelince ;
Organize ücreti bu hizmetin bedeli. Çalışanların maaşı,şirketin gideri ve şirketin kârı. Sizin hesaplamada 130.000tl değerinde bir ev için
7.500tl organize ücreti isteniyor.
Yani 95.000 Tl alıp da 146.000 tl ödemiyorsunuz. Peşinatınız sizin böyle düşünmenize sebep olmuş galiba.Eğerki kira yardımı almak ya da
yapmak istemiyorsanız vade ortası sisteme girmeniz uygundur. Eğerki kirada oturuyorsanız bu zaman zarfında vereceğiniz kirayı da
hesaba katmayı unutmayınız.
Selametle Kamil Bey, her zaman hayırlı alışverişler dilerim.