0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yavaş yavaş anlıyorum, haklısınız galiba...
Emin otomotivin (sonradan eve de girmişler) araba sahiplendirme sistemi aklımda kaldığı kadarıyla mantikliydi.X bir galeri ya da şahısın aracini da alabiliyordunuz.Eski ve köklü bir şirket olduğunu biliyorum Katılım bankalarının faiz/kâr sistemini de anlamış değilim.Faiz'in adını kâr payı olarak değiştirmişler
vay abi ne sistemmişönünde bir dünya araba vardı
toplaşıp her ay bir araba alalım, kurayla içimizden birine çıksınilk araç kurasız fikir sahibine verilsin (Bana)Nası fikir ama
Şükrü sende eminevim den birşey aldın veya alacaksın anlaşıldı.. Götürdüğün her müşteri içinde ekstra indirim alıyorsun Arkadaşım ev aldı eminevimde işe başladı ek iş gibi eşinide şirkete soktu evi bedavaya getirdi sayılır..
komşum bu tür bir durumla bana geldiğinde çok kızdım,nerede sözleşmen, adamlar dolandırır seni diyerek çok kızdım... işin özü şartlara ve kendi pozisyonuna bakılacak olursa insana güven vermiyor hissi doğuyor, buda çok normal bir durum...konu üzerine vakıf bir-iki abiyle görüştüğümde işin özü daha da belirginleşti... bunlar sana evde alır arabada, geçmişi temiz firma yani mağdur ettiği kimse yok diyebilirim... gebeteleri temiz...
Arkadaşlar Bakara Suresi-275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar. Ayetini okuduktan sonra Eminevimin sahiplerine ve çalışanlarına Allah razı olsun diyorum. Ben de en kısa zamanda bir ev ya da arsa almak için Eminevime girmeyi düşünüyorum.
Osman Bey yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekten çok bilgilendirici yazmışsınız.EminEvim manevi kazanç da sağlıyor insana. Eğerki ev,araba almak gibi bir düşüncemiz varsa değerlendirilmesi gereken çok güzel bir seçenek.
Sukru kardesim detayli bilgi verirmisin mesela ben Yurtdisinda yasiyorum ev almak istesem nasil yapabilirim?
mesela onumuzdeki ay kime ev alinacak nasil belirleniyor? birde alinacak evin degerinde alt yada ust limit varmi?
Noter huzurunda çekilşle belli oluyor abicim. Çekilişe siz de katılabilirsiniz kendiniz çekebilirsiniz. Katılamıyorsanız canlı olarak izleyebilirsiniz.Ev içi alt limit 40.000 Tl üst limit için her hangi bir durum söz konusu değil abicim.
diyelimki 100.000TL ev almak icin girdim sisteme 2 sene icinde 100.000TL odedim ama cekisle bana sira gelmedi. Budurumda nasil olacak ? Evimi hemen alabilirmiyim yoksa cekilise devammi ?