Gönderen Konu: Corolla 1.3 modelleri ile ilgili  (Okunma sayısı 112597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Corolla 1.3 modelleri ile ilgili
« : Mayıs 29, 2012, 18:12:20 »
Arkadaşlar, yakın bir zamanda bir araç almayı düşünüyorum, ilk arabam olacak ve bütçem de max 12.000tl civarı (hatta 12'ye bulup pazarlık yaparak alabilirim :( )
Başka araçlar da var ama en sağlam ve sorunsuz olarak japon motoru Toyota şu an için bende ilk sırada. İnternet ilanlarına baktığımda bir kaç 1.3 motorlu, en yaşlı 93 model corollalar gözüme çarptı, gayet güzel temiz görünenler var. Forumu araştırdım, bir kaç başlıkta özellikleri, efendim işte çekişi gibi konularda az çok bilgi edindim, ancak bulamadığım sorularım var, yardımcı olursanız çok sevinirim:

1. Öncelikle 1.3xe-xl modelleri sanırım karbüratörlü, bu durumun bir sakıncası var mı? Yani çekişte veya mekanikte bir sorun çıkarıyorlar mı?
2. 1.3 eco ve 1.3terra arasında ne fark var?
3. Bu araçların sanırım terraların bazılarında klima var, xe ve xl modellerinde hiç yok, yanlış bir bilgi mi?
4. Benim için en önemli soru: internette bulduğum 9-12.000TL aralığındaki araçların gerçek fiyatları mı bu? Yani piyasası bu mu, yoksa o fiyata olanlar kötü müdür? Yani işin özü, bu araçların piyasası nedir?
5. 1.3 olmak üzere; XE-XL-ECO-TERRA modellerinden hangisini öncelikli tercih edeyim?

Engin bilgilerinizle bana da yardımcı olursanız çok sevinirim, aranıza kendi Toyota'mla katılmak için sabırsızlanıyorum, şimdiden herkese çok çok teşekkürler. Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.3 modelleri ile ilgili
« : Mayıs 29, 2012, 18:12:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.3 modelleri ile ilgili
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2012, 20:41:05 »
Vallaha bende 1.3 XE Klimalı var. Ben memnunum... Rampada 3'ten aşağı düşmedim. Rally'ye hazırlık yapmıyorum. Benim arabam yavaş gitsin ne'olcek? 1.6 alsan fena olmaz.... ;) Ocak ayı pulum: 26 TL ayrıca km'ye 17 krş yakıyor aracım.. :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2012, 20:50:03 »
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim; inanın mesaj attığımdan beri her 15dk'da bir girip bakıyorum, ilk cevap sizden geldi. :D
Neyse sevinç ve şakanın ardından, sizi yakalamışken bir soru sorayım hemen; aynı şekilde ben de, çok hızlı kullanan biri değilim, yani işimi görsün, dert sorun çıkarmasın, durup durup sanayi yollarına gitmeyeyim yeter. Aracınız sanırım karburatörlü, çekişte, çalışmada, tüpe geçişte veya rölantide herhangibir sorun çıkarıyor mu? Titreşim, rölanti dengesizliği vs. Bir de corollaların en çok rölanti sessizliği hoşuma gider, enjeksiyonlu olmayışı sesi artırıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2012, 20:53:35 »
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim; inanın mesaj attığımdan beri her 15dk'da bir girip bakıyorum, ilk cevap sizden geldi. :D
Neyse sevinç ve şakanın ardından, sizi yakalamışken bir soru sorayım hemen; aynı şekilde ben de, çok hızlı kullanan biri değilim, yani işimi görsün, dert sorun çıkarmasın, durup durup sanayi yollarına gitmeyeyim yeter. Aracınız sanırım karburatörlü, çekişte, çalışmada, tüpe geçişte veya rölantide herhangibir sorun çıkarıyor mu? Titreşim, rölanti dengesizliği vs. Bir de corollaların en çok rölanti sessizliği hoşuma gider, enjeksiyonlu olmayışı sesi artırıyor mu?

Çok sessiz rölanti... Çok şükür sarsıntı filan yok... :) Sanayiye uğramadım. Bakımlarını yaptırıp biniyorum çok şükür... :) Ben yerinizde olsam önce 1.3 ü sürüp ardından 1.6'yı sürerim. Çok nadir olsa da bazen aşırı yüklü olduğumda biraz güçsüz kalıyor araba :) Aynı kasayı bir 1.3 çekiyor bir de 1.6 çekiyor... :)

Ama her şeye rağmen memnunum arabamdan :) Ne istediğinize bağlı her şey ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2012, 21:17:39 »
Yok yok, öyle uçuk kaçık isteklerim yok araçtan; zamanında 1.3 araç da kullandım, 1.6 da.. ikisini de deneme fırsatım oldu, 1.3 burada okuduğum kadarıyla da gayet tatminkar bir makine; dediğim gibi öyle basayım, uçayım kaçayım isteklerim yok, sakin sakin, işimi görsün, masraf çıkarmasın, bir de çok yakmasın yeterli benim için. Teşekkürler tekrar.
Arkadaşlar, diğer sorulara da yardımcı olabileceklere de şimdiden tekrar teşekkür ederim, hepinizin fikri benim için değerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2012, 21:18:09 »
1.3 Kullanıyorsanız:

1) Ani hızlanma bleklemeyiniz.
2) Sollamalarda bir geri vitese atıp iyiyce yedirdikten sonra vites değiştiriniz.
3) Eşşek anırtan yokuşlarda mutlaka öncesinde benzine geçiniz. Eğer araba tıklım tıklım doluysa;)
4) 75 Hp'lık bir beygir gücüne sahip olduğundan sizi geçen çok olur bunlara alışkın olunuz.
5) 1.3 çeker mi sizi beaaa diye dalga geçenlerle vergisinin ve yakıdının az olduğunu suratlarına çarpınız :)
6) Zaman zaman " Şimdi bu 1.6 olsaydı siz görürdünüz" demiyecekseniz.

Yukarıdaki maddeleri iyi tasavvur edip ona göre alınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2012, 17:40:27 »
Tam bende bu aracın teknik özelliklerini arıyordum. :D
Sorulara gelirsek 1.3 motorlu bir corolla ile 1.6 motorlu bir corolla arasında elbette fark olacaktır.Ancak corolla bu motorları nasıl yapmış bilmiyorum.Bu zamana kadar daha gitmem diyen bir corolla görmedim.Bence motor yönünden sıkıntı olmayacaktır.Karbüratörlü olmasında sakınca var mı demişsiniz.Bu biraz da kişisel tercih meselesi diyebilirim.Ben eskiden karbüratörden nefret eden biriydim.Çok eski bir teknolojiymiş gibi gelirdi.Ancak karbüratör mükemmel bir mühendislik harikasıdır.Bakımı kolaydır.Enjeksiyon sistemine göre tabi ki eksiği ve teknolojisi azdır.Ama throttle bodies yapılmış bir karbüratörün emiş sesini dinleyerek bir 70'lik içebilirim...
Neyse konuyu dağıtmadan cevapları toplayalım.1.3 motorla yarışa katılmayacaksanız.Yavaş gitmek size sıkıntı yaratmayacaksa 1.3 motor tabi ki alınır hocam.İyi günler.Bu arada 1.3 motorların orjinal lastik ebatlarını bilen var mı arkadaşlar?
"Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2012, 17:47:55 »
Tam bende bu aracın teknik özelliklerini arıyordum. :D
Sorulara gelirsek 1.3 motorlu bir corolla ile 1.6 motorlu bir corolla arasında elbette fark olacaktır.Ancak corolla bu motorları nasıl yapmış bilmiyorum.Bu zamana kadar daha gitmem diyen bir corolla görmedim.Bence motor yönünden sıkıntı olmayacaktır.Karbüratörlü olmasında sakınca var mı demişsiniz.Bu biraz da kişisel tercih meselesi diyebilirim.Ben eskiden karbüratörden nefret eden biriydim.Çok eski bir teknolojiymiş gibi gelirdi.Ancak karbüratör mükemmel bir mühendislik harikasıdır.Bakımı kolaydır.Enjeksiyon sistemine göre tabi ki eksiği ve teknolojisi azdır.Ama throttle bodies yapılmış bir karbüratörün emiş sesini dinleyerek bir 70'lik içebilirim...
Neyse konuyu dağıtmadan cevapları toplayalım.1.3 motorla yarışa katılmayacaksanız.Yavaş gitmek size sıkıntı yaratmayacaksa 1.3 motor tabi ki alınır hocam.İyi günler.Bu arada 1.3 motorların orjinal lastik ebatlarını bilen var mı arkadaşlar?

175/70/R13'tür.... )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2012, 02:03:47 »
Yanlıs olmasın ama bılgım kadarıyla ae101 kasalarda donanım olarak terra eco paketlerı yok. Gl en fulu, Xe bi altı ve Xl  standart paket. Bence almısken Gl alın eger temızını bulursanız.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2012, 22:52:18 »
97 1.3 XL klimalı corolla 12 senedir 1 lira masraf çıkarmadı :) Ama şöyle bir şey var 1.6 tavsiye ederim 1.6 motorlarda toyota ve honda üstüne yok.İnternetteki fiyatlara aldanma abartı fiyatlar yazılıyor en temizi çık pazara 12 bin liraya tertemiz toyota bulursun 94-97 model arası.1.6 motor tavsiyemin sebebinide söyliyim klima açtığında aracın çekişini çok etkiliyor özellikle lpgdeyken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2012, 20:20:03 »
Uzun süre 1,3 XE kullanmış biri olarak AE101'lerin 1.3'lerini kesinlikle tavsiye etmiyorum. Karbüratörlü  motor sorunsuz ama inanın uzun yolda sizi verem eder. 120'den sonra motor bas bas bağırır, dört-beş kişi binince araba yığılır. Güvenerek sollamaya giremezsin ve önemli unsurlardan biri de yakıt sarfiyatının 1,6 ile aynı hatta fazla olması. Direksiyon da hidrolik olmadığı için kol kaslarınızın gelişmesine yardımcı olur. Peki bunları dediniz de ne alayım diyeceksiniz. 12-13 bin tl ile 99-2000 model 1,6 Terra veya  :alkis: Luna; yok ben illa 1,3 alacağım diyorsanız yine 99-2000 model 1332 motor hacimli 16 valf enjeksiyonlu 1,3 Terra alabilirsininiz bunda en azından hidrolik direksiyon, hava yastığı ve otomatik cam standart. ECO modellerine ise sakın girmeyin zira aklınıza gelebilecek hiçbir donanım yok (klima hariç)   
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2012, 20:33:32 »
M.etmeyin ben 1.3 ten 1.6 ya terfi ettim 1.6  cok farkli bir makine istedigin araca kafa tut 1.3 de cok guzeldir yolda 1.6 sahinleri elinle oynatiyordum basinca oda gidiyor 120 ideal hizidir o motoruyla 180 gorduk banamisin demiyordu .size tavsiyem 1994-1997 arasi xe alin en azindan caminiz  manuel olmaz kimse 1.3  ten sogutmasin kmse sizi memnun kalcaginizdan eminim...
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2012, 21:05:09 »
Hocam tamamen araçtan beklentinizle alakalıdır araba işi... :) benim araç 97 XE Klimalı ama hidrolik direksiyon yok! Çok da önemli değil benim için... Aracımdan memnunum... Ocak ayı pulu 26 TL ödedim. Klimalı bir şekilde araç ful dolu g.Antep-Mersin arası gittim. klima sürekli açıktı. Km'ye 19 krş yaktı... :) 100 km'yi pek geçmem. Sabit 99 km hızda giderim.... ;)

Ne zaman araç canınızı sıkıyor derseniz? Bizim Mersin'in dağlık yerlerine araç ful doluyken çıkarsanız biraz yavaş gidiyor. Amaaaaaan Ralli şöforü müyüm ? ;) 120 km'den sonra bizim efsanelerin 1.3 de bağırır 1.6'sı da bağırır bunlar böyle... ;)

1.3 ile 1.6 aynı yakmaz. 1.3 motoru 100 km hızın üzerinde kullanırsanız 1.6 gibi yakar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2012, 21:08:26 »
Gerek ekonomi, gerek uzun ömürlülük, gerek performans açısından, kesinlik 1.6 derim :)

1.3XE corolla kullanmış biri olarak
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2012, 21:24:04 »
Bundan önce 1.6 XL vardı (ae92) 90 hp.Şimdi Ae101 1.6 xei var 114 hp.Arasında fark var baya.Kalkışları daha seri ae92'ye oranla.Hız sınırlarını zorlamadık henüz.  ::)  Tavsiyem yinede test edip alın derim.Hangisi içinize sinerse...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2012, 23:49:15 »
Henüz karar verebilmiş değilim ancak ben de 1.6 alacağım sanırım. Sizlerin de değerli yorumlarını okuyunca anladım durumu. 1-2 bin fazla verip 1.6 almak en mantıklısı olacak sanırım.
İlk araç olarak o zaman 1.6 veya 2.0 corona/carina filan bakacağım. 95-00 yılları araçları baya da sorunsuz bildiğim kadarıyla. Bakalım kısmet, fiyat ve araç araştırmalarım devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2012, 18:32:33 »
kendi düşüncem xl alma xe al en azından xe nin ön camları orjinal otomatik, direksiyon hidrolik, merkezi kilit orjinal bunlar bazı xl lerde yok. ben 1.3 xl kullandım ondan öncede doğan slx vardı 95 model doğan 1.6 8 valve idi corolla 1.3 12 valve idi yani 1.3 corolla 1.6 doğana bedel bence. ama alabiliyorsun 94 model gli al en mikemmeli onlardır :D 4 cam otomatik elektrikli aynalar bazılarında klima. bende gli var tüp yok şehiriçi fazla kullanmıyorum haftada 100 km yol yapıyorum onun için hiç tüp takılmamışını aldım 110000 kmde şehirlerarası tüple aynı yakıyo yani 0.19 kuruş yakıyor. arkadaşım yazdıklarımı yardımcı olmuştur umarım ama terra yada eco alma bence.
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 21, 2012, 19:44:39 »
Gerek ekonomi, gerek uzun ömürlülük, gerek performans açısından, kesinlik 1.6 derim :)

1.3XE corolla kullanmış biri olarak

Bende katılıyorum.

1.6 GLi kullanmış biri olarak.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Haziran 23, 2012, 10:05:33 »
1.3 Kullanıyorsanız:

1) Ani hızlanma bleklemeyiniz.
2) Sollamalarda bir geri vitese atıp iyiyce yedirdikten sonra vites değiştiriniz.
3) Eşşek anırtan yokuşlarda mutlaka öncesinde benzine geçiniz. Eğer araba tıklım tıklım doluysa;)
4) 75 Hp'lık bir beygir gücüne sahip olduğundan sizi geçen çok olur bunlara alışkın olunuz.
5) 1.3 çeker mi sizi beaaa diye dalga geçenlerle vergisinin ve yakıdının az olduğunu suratlarına çarpınız :)
6) Zaman zaman " Şimdi bu 1.6 olsaydı siz görürdünüz" demiyecekseniz.

Yukarıdaki maddeleri iyi tasavvur edip ona göre alınız :)

Müjdat beye son sözüne kadar katılıyorum.
97 1.3 XE sahibiyim sağlam yokuşlarda düşük vites devirli kullanarak performanslı kullanabilirsiniz.
Yakıt konusunda 15 seneye rağmen çok iyi. Paranız var ise tabiki GLİ alın ancak 1.3 de isyan ettirecek bir araba değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 23, 2012, 18:04:03 »
Müjdat beye son sözüne kadar katılıyorum.
97 1.3 XE sahibiyim sağlam yokuşlarda düşük vites devirli kullanarak performanslı kullanabilirsiniz.
Yakıt konusunda 15 seneye rağmen çok iyi. Paranız var ise tabiki GLİ alın ancak 1.3 de isyan ettirecek bir araba değildir.

Zaten Çağlar Bey,

Ben hiç 3. vitesten aşağı düşmedim... :) Aracı devirli kullanırım. Aracımın motoru yıpranmamış olarak aldım. Aracımdan memnunum ;) 17 krş yakan , vergisi 26 tl olan sorunsuz araç satılır mı? ;)