0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim; inanın mesaj attığımdan beri her 15dk'da bir girip bakıyorum, ilk cevap sizden geldi. Neyse sevinç ve şakanın ardından, sizi yakalamışken bir soru sorayım hemen; aynı şekilde ben de, çok hızlı kullanan biri değilim, yani işimi görsün, dert sorun çıkarmasın, durup durup sanayi yollarına gitmeyeyim yeter. Aracınız sanırım karburatörlü, çekişte, çalışmada, tüpe geçişte veya rölantide herhangibir sorun çıkarıyor mu? Titreşim, rölanti dengesizliği vs. Bir de corollaların en çok rölanti sessizliği hoşuma gider, enjeksiyonlu olmayışı sesi artırıyor mu?
Tam bende bu aracın teknik özelliklerini arıyordum. Sorulara gelirsek 1.3 motorlu bir corolla ile 1.6 motorlu bir corolla arasında elbette fark olacaktır.Ancak corolla bu motorları nasıl yapmış bilmiyorum.Bu zamana kadar daha gitmem diyen bir corolla görmedim.Bence motor yönünden sıkıntı olmayacaktır.Karbüratörlü olmasında sakınca var mı demişsiniz.Bu biraz da kişisel tercih meselesi diyebilirim.Ben eskiden karbüratörden nefret eden biriydim.Çok eski bir teknolojiymiş gibi gelirdi.Ancak karbüratör mükemmel bir mühendislik harikasıdır.Bakımı kolaydır.Enjeksiyon sistemine göre tabi ki eksiği ve teknolojisi azdır.Ama throttle bodies yapılmış bir karbüratörün emiş sesini dinleyerek bir 70'lik içebilirim...Neyse konuyu dağıtmadan cevapları toplayalım.1.3 motorla yarışa katılmayacaksanız.Yavaş gitmek size sıkıntı yaratmayacaksa 1.3 motor tabi ki alınır hocam.İyi günler.Bu arada 1.3 motorların orjinal lastik ebatlarını bilen var mı arkadaşlar?
Gerek ekonomi, gerek uzun ömürlülük, gerek performans açısından, kesinlik 1.6 derim 1.3XE corolla kullanmış biri olarak
1.3 Kullanıyorsanız:1) Ani hızlanma bleklemeyiniz.2) Sollamalarda bir geri vitese atıp iyiyce yedirdikten sonra vites değiştiriniz. 3) Eşşek anırtan yokuşlarda mutlaka öncesinde benzine geçiniz. Eğer araba tıklım tıklım doluysa;)4) 75 Hp'lık bir beygir gücüne sahip olduğundan sizi geçen çok olur bunlara alışkın olunuz. 5) 1.3 çeker mi sizi beaaa diye dalga geçenlerle vergisinin ve yakıdının az olduğunu suratlarına çarpınız 6) Zaman zaman " Şimdi bu 1.6 olsaydı siz görürdünüz" demiyecekseniz.Yukarıdaki maddeleri iyi tasavvur edip ona göre alınız
Müjdat beye son sözüne kadar katılıyorum. 97 1.3 XE sahibiyim sağlam yokuşlarda düşük vites devirli kullanarak performanslı kullanabilirsiniz.Yakıt konusunda 15 seneye rağmen çok iyi. Paranız var ise tabiki GLİ alın ancak 1.3 de isyan ettirecek bir araba değildir.