Gönderen Konu: Bir daha ne Toyota alırım ne de aldırırım  (Okunma sayısı 5544 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Bir daha ne Toyota alırım ne de aldırırım
« : Mayıs 28, 2012, 21:04:25 »
2012 model aldığım yaris ile başladı herşey  :D ( gerçek kesit programı gibi başlangıç oldu )

neyse, konuya girmek gerekirse, volkswagen ile toyota arasında kaldım hep. araştırmalardan sonra sorunsuzluk, dayanıklılık gibi faktörler ile birlikte aldık toyotayı. tabi volkswagenlerin doğuş oto sayesinde bomboş gelmesinin etkisi vardı. donanım olarak toyota daha iyiydi.
yine gelirsek asıl konuya, arabayı aldığımızda navigasyon güncellemesi gelecek dendi bayiden. pekala dedik bekledik.

meğer bu klasik toyota gazıymış. sonradan anladımki, bir çok toyota sahibi olan arkadaşımada aynıları denip geçiştirilmiş. defalarca müşteri hizmetleri ile konuştuk, önce gelir dendi, sonra türkiye için yok dendi, sonra imkansız dendi. hatta öyle bir güncelleme yok bile diyen oldu.

benim burda kararımı etkileyen unsur, müşteri hizmetlerinin insanları enayi yerine koyması. sanki internetin olmadığı, iletişimin olmadığı bir dünyada yaşanıyormuş gibi davranıyorlar halen. türkiye hariç tüm ülkelerde orjinal navigasyon kiti gibi opsiyonlar sonradan takılabiliyorken, nedense güzel yurdumda yok. hadi olmasın, ama başlangıçta harita olacak denmesi nedir. madem olmayacaksa, olmaz de. bende ona göre seçim yapabileyim.

doğuş oto hakkında o kadar kötü şey yazılmış ama bakıyorum, müşteri memnuniyeti adına, websitelerinde olmayan ve opsiyon olarak sunmadıkları donanımları bile getirebiliyorlar. toyota ise opsiyon olarak sunduğu şeyi getirmekten aciz.

bu tek yaris ile ilgili bir sorunda değil, avensis olsun corolla olsun hepsi için böyle. sen benim istediğim ve normalde takılabilecek bir donanımı sebepsiz yere getireceğiz dedikten sonra getirmiyorsan, sırf araba satmak uğruna binbir çeşit yalana başvuruyorsan benim için ne sorunsuzluğun ne dayanıklılık faktörün önemli olur.

diğer arkadaşlarımdan edindiğim bilgilerde mesela, cruise control takılacak dedikten sonra takmadıkları var mesela. aynısını yaris içinde demişlerdi, pek ihtiyacım olmadığı için üstelemedim pek. ama üstelesem ona da imkansız derler herhalde.

sonuç olarak toyota bir müşterisini belkide bir müşteri sayesinde bir kaç müşterisini kaybetti. burada tekrar altını çizmek isterim olay, navigasyon donanım vs olayı değil. burada önemli olan dürüstlük. varsa vardır yoksa yoktur bir donanım. ki donanımın olmaması için bir sebep göremiyorum, yurtdışı referanslarından yola çıkarak.

burdan yola çıkarak ilk işim, aile şirketine alınacak olan 4 adet hilux alımını iptal etmek oldu. arkadaşlarımıda caydırıyorum. çünkü dürüst olmayan bir temsilcilik ile çalışılmaz bana göre.
Auris Premium 1.6 MDS

Toyota Club Türkiye

Bir daha ne Toyota alırım ne de aldırırım
« : Mayıs 28, 2012, 21:04:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir daha ne Toyota alırım ne de aldırırım
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2012, 23:42:13 »
Standart donanimi bile sunamayan Dogus Oto ile karsilastirmak pek olmamis sanki. 2011 model Golf Comfortline'in klimasiz olma ihtimali nedir? Dogus Oto sayesinde mumkundur ve tek ornek degildir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2011-vw-golf-1-6-tdi-comfortline-beyaz-siyah-klimasiz-87126079/detay

Bahsettiginiz durum ayipli urun kapsamina giriyor mu bilmiyorum fakat navigasyonda Turkce dil secenegi olmadigi icin dava kazanani okudum gazetede. Fakat bahsettiginiz kadariyla vaat verilmis, bu durumda ayipli urun kapsamina girecegini sanmiyorum, cunku urunu alirken bahsettiginiz durumun mevcutta olmadigini bilerek satin almissiniz.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2012, 23:50:52 »
toyota yı  anlamakta bende zorlanıyorum , türkiyedeki araba satışlarında toyota  ilk 3 de oluyor , ona rağmen yol bilgisayarlarına senelerdir türkçe menü koymuyor,volvo nun bile yol bilgisayarında türkçe dil  seçeneği var ama bizde yok  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2012, 03:22:45 »
toyota bayi nin size yaptığı kesinlikle ahlak dışı bir harekettir. Ama bu bayilerin yanlışlarını toyotaya mal etmemek gerektiğini umuyorum. Gökhanın da bahsettiği gibi, satın alırken olmadığını bilerek satın almışsınız. Maalesef dediğiniz hususta , bende az kaldı kanacaktım ama, tercihimi başka araçtan yana kullandım. Ayrıca vw grubu bayilikleri efsanesini de bence hiçbir markayla kıyaslayamayız. Plazalardaki ilgisizlikleri, sipariş verilen araçların komik şekilde değişik gelmesi. Türk toplumunun çoğu sizin, bizim kadar bilinçli hareket etse zaten hiç vw satılmaması lazım. Eşdeğeri ve ona alternatif olan bir çok araç varken, hala yüksek meblağlarda satılması, tr pazarındaki bayilerin şımarıklığını bence git gide arttırıyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2012, 05:37:04 »
Bu konu aslında Toyota 'nın satış temsilcileriyle ilgili bir sorun.  Ben şahsen civatasına kadar araçları araştırıp showroom'a gittiğim için böyle bir hayal kırıklığı ile karşılaşmadım. Ama her müşteri araştırma yapıp gidecek diye birşey yok, araç satmak uğruna bu tür yalanlar söylenmesi markanın imajına zarar veriyor.  Aynı şey bahsedildiği gibi 'CC sisteminde de var,  birisi de çıkıp ' yetkili servislerimizde'  şu modellere  sonradan CC sistemi takılabilmektedir diyemiyor. Bu markanın değil ama 'pazarlama' departmanının büyük bir ayıbı ve acizliğidir.
Bir konu daha: Örneğin  web sitesinde aksesuar paketleri görüyorsunuz, fiyatlarını görüyorsunuz bayiye gidip  şu paket nedir diye sorunca  şaşkın şaşkın bakıyorlar. Yani bayilerle Toyota merkezi pek sık görüşmüyor anladığım kadarıyla. Nerede KAİZEN, nerede Toplam Kalite Yönetimi  ey Toyota yetkilileri?  Yetkili servislerine pazarlama konusunda daha çok eğitim vermeleri gerek.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2012, 07:02:50 »
Adamlar haklı klima olsa ne olacak olmasa ne olacak açarsın camı püfür püfür yanarsın ;) Tam komedi yahu
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2012, 07:09:13 »
Ali Bey, tabi ki herkesin hassasiyetleri farklı olabilir ama naçizane görüşüm bu tür aksaklıkları markaya mal etmemek ve daha da önemlisi alım kararlarını buna dayandırmamak gerekir. Servis ve aracın sorunsuzluğu her zaman en önemli kriter olmalı.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2012, 07:15:44 »
toyota bayi nin size yaptığı kesinlikle ahlak dışı bir harekettir. Ama bu bayilerin yanlışlarını toyotaya mal etmemek gerektiğini umuyorum. Gökhanın da bahsettiği gibi, satın alırken olmadığını bilerek satın almışsınız. Maalesef dediğiniz hususta , bende az kaldı kanacaktım ama, tercihimi başka araçtan yana kullandım. Ayrıca vw grubu bayilikleri efsanesini de bence hiçbir markayla kıyaslayamayız. Plazalardaki ilgisizlikleri, sipariş verilen araçların komik şekilde değişik gelmesi. Türk toplumunun çoğu sizin, bizim kadar bilinçli hareket etse zaten hiç vw satılmaması lazım. Eşdeğeri ve ona alternatif olan bir çok araç varken, hala yüksek meblağlarda satılması, tr pazarındaki bayilerin şımarıklığını bence git gide arttırıyor.
pire var diye yorgan yakmak. :)

Yani bunu çoğu plaza yapıyor bir ürün numarası veriyorum peşin cevap: o bizde yok. E getirin o zaman. Hayır getirtemiyoruz. Anlamsız işler olabiliyor bazen ama sizin ki biraz daha farklı.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2012, 07:39:09 »
Bir Citröen C4 alın full + full, ön cama da Garmin navigasyon takın 250 TL'ye cillop olur :islik: :islik: :islik: 4 camı da tek dokunuşla açıp bir depoda 1050 km şehir içi gezip programlanabilir cruise controlun tadını çıkarırsınız. Sağdan soldan gelen ufak tıkırtıları boşverin. Toyotanın da depo çalkalanıyormuş zati ::) ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 29, 2012, 08:54:16 »
bu konuda zaten toyota markasına bir lafım yok. toyota türkiye temsilciliği ile problemim. her kafadan ayrı ses çıkıyor. belirli bir standartları yok.

en basiti bu olayla ilgili toyota avrupa temsilciliğine mail attım. geri dönüş yaptılar probleminizin kesin olarak çözülmesini sağlamak için yetkili birimlere ilettik diye.

hemen ardından türkiye temsilciliği bana mail attı. probleminizi çözeceğiz araç plakanızı telefonunuzu vs yazın dediler sonuç yine yok ortada. arıyorum mail atıyorum hiç böyle birşey yokmuş gibi davranıyorlar.

sorun toyota da değil onu türkiye ye getirenlerde.
Auris Premium 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2012, 09:10:38 »
Hocam başka bir nickle vw forumuna da takılıyorum.İnan bana orada da bu tür durumlar oluyor.Bu demek değildir ki Vw yada Toyota 5 para etmez.Siz de zaten bayiye siteminizi belirtmişsiniz.Bu tamamen bizim bayilerin 3 kağıtcı durumu...Doğuş oto çok çok müşteri kaybetti bence son yıllarda.Klimasız golf zaten bir fiyasko...Ama şu da bir gerçek gelen ilk parti bittikten sonra.Tüh bee klimasız kalmamış diye yakınanı bile varmış.Bu golf soğuk iklimlerdeki insanlar için yapılmış.Bizimkiler de acaba bunu biz satarmıyız deyip getirmişler...Sonuç ortada.Bazen insan o kadar kızıyor ki...
1 tane tüplü şahin...
Cms 40...
Helezonları kestir.Arabayı pıstır. :lol:
Arkaya 2 tane gayık apollör.
Bir de minicik direksiyon.Oh... :D
"Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 29, 2012, 09:25:29 »
Hocam başka bir nickle vw forumuna da takılıyorum.İnan bana orada da bu tür durumlar oluyor.Bu demek değildir ki Vw yada Toyota 5 para etmez.Siz de zaten bayiye siteminizi belirtmişsiniz.Bu tamamen bizim bayilerin 3 kağıtcı durumu...Doğuş oto çok çok müşteri kaybetti bence son yıllarda.Klimasız golf zaten bir fiyasko...Ama şu da bir gerçek gelen ilk parti bittikten sonra.Tüh bee klimasız kalmamış diye yakınanı bile varmış.Bu golf soğuk iklimlerdeki insanlar için yapılmış.Bizimkiler de acaba bunu biz satarmıyız deyip getirmişler...Sonuç ortada.Bazen insan o kadar kızıyor ki...
1 tane tüplü şahin...
Cms 40...
Helezonları kestir.Arabayı pıstır. :lol:
Arkaya 2 tane gayık apollör.
Bir de minicik direksiyon.Oh... :D
Gayık apöllör:)))))))))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 29, 2012, 09:48:04 »
ortada bir yanlış var sanırım. klimasız golf kimseye araçta standart otomatik klima var diye satılmamıştır. istek üzerine klimasız da üretilebiliyor. klimasız corolla istiyorum ben dediğinizde kimsenin size olumlu bir yanıt vereceğini sanmıyorum. vw'de herkesin istediği donanımı ekleyip çıkartabilme özgürlüğü var. fiyatlandırma politikası tartışılabilir fakat toyota'da alabileceğiniz donanım ve opsiyonlar belli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 29, 2012, 09:58:54 »
yani bayinin sözünde durmaması üzerine bir daha toyota almayacaksınız ?  sağlamlıkla sorunla ilgisi yok ?

bişey söyleyim , bayi zaten aklında araba alma fikri olanı kandırmak için uğraşır. belki arabanın ayrıntılarını bile bilmeyebilir. belkide tek bir şahsiyettir.

toyotayı yinede alınabilir görüyorum. ailem olursa kesinlikle japon alırım. zengin olursam alman alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 29, 2012, 13:12:47 »
Bayiler insandır ve rakam söylerler; oysa rakamlar, yalan söylemez.Kamyonet tercihinizi bence şöyle değiştirmek lazım.Başka bayiden ve hatta onun rakibi bayiden alın :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 29, 2012, 16:56:56 »
bayinin ya da servisin yanlışını markaya maletmemek gerekir bence.. Toyota gerçekten iyi bir araba markasıdır.. benim arabam Opel marka olmasına rağmen ben hala bir Toyota hayranıyımdır.. daha önceden corolla ve avensis kullandım, arabalarımla ya da servislerle ilgili de elle tutulur önemli sorunlar yaşamadım.. hatta memnuniyetim de mevcuttu.. inşallah en yakın zamanda konu ile ilgili sıkıntınızı giderir ve memnuniyetinizi sağlarlar.. sonuçta ne marka olursa olsun hiç biri bizim babamızın oğlu değil, elbette ki parasını verdiğiniz üründen ve hizmetten memnun kalmak sizin en doğal hakkınız.. selamlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 29, 2012, 17:03:42 »
toyota yı  anlamakta bende zorlanıyorum , türkiyedeki araba satışlarında toyota  ilk 3 de oluyor , ona rağmen yol bilgisayarlarına senelerdir türkçe menü koymuyor,volvo nun bile yol bilgisayarında türkçe dil  seçeneği var ama bizde yok  >:(

İngilizce öğrensene güzel kardeşim
internet bilgisayar vs her şey ingilizce
artık bir dünya dili
hem bir dil bir insan iki di üç insan
daha ne bekliyorsun, haydi dooru amerikan kültüre :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 29, 2012, 17:07:14 »
 :olu:
Bir Citröen C4 alın full + full, ön cama da Garmin navigasyon takın 250 TL'ye cillop olur :islik: :islik: :islik: 4 camı da tek dokunuşla açıp bir depoda 1050 km şehir içi gezip programlanabilir cruise controlun tadını çıkarırsınız. Sağdan soldan gelen ufak tıkırtıları boşverin. Toyotanın da depo çalkalanıyormuş zati ::) ::)
daha geçen ay benim yeğene aldık, hemde start/stop özellikli olan dizelinden
hiç bir yerinden ses mes gelmiyor, sadece tip yok arabada :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 29, 2012, 17:10:08 »
toyotalara navigasyon, cruze vs takılamamasını neden bayilere veya servislere mal ediyorsunuz
yapılabiliyordamıki yapmıyoruz yani...
bal gibi marka nın ayıbı işte
hondaya niye takıyorlar navigasyonu (cc si zaten kendinden var) :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 29, 2012, 17:11:57 »