Gönderen Konu: Bir daha ne Toyota alırım ne de aldırırım  (Okunma sayısı 5545 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir daha ne Toyota alırım ne de aldırırım
« Yanıtla #20 : Mayıs 29, 2012, 17:57:36 »
ortada bir yanlış var sanırım. klimasız golf kimseye araçta standart otomatik klima var diye satılmamıştır. istek üzerine klimasız da üretilebiliyor. klimasız corolla istiyorum ben dediğinizde kimsenin size olumlu bir yanıt vereceğini sanmıyorum. vw'de herkesin istediği donanımı ekleyip çıkartabilme özgürlüğü var. fiyatlandırma politikası tartışılabilir fakat toyota'da alabileceğiniz donanım ve opsiyonlar belli.

+1453

Ayrıca ülkemizde bugün bile çok yakar diye 50 derece sıcakta cam açıp gezen ileri zekâlılar da var.
Bu Vosvoslar da bu tiplere hitap ediyor sanıyorum.  :)
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 29, 2012, 17:57:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 29, 2012, 17:59:22 »
:olu:daha geçen ay benim yeğene aldık, hemde start/stop özellikli olan dizelinden
hiç bir yerinden ses mes gelmiyor, sadece tip yok arabada :D

Yeni C4'leri beğeniyorum şahsen ama Fransız malına karşı gıcığım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 29, 2012, 18:08:38 »
ortada bir yanlış var sanırım. klimasız golf kimseye araçta standart otomatik klima var diye satılmamıştır. istek üzerine klimasız da üretilebiliyor. klimasız corolla istiyorum ben dediğinizde kimsenin size olumlu bir yanıt vereceğini sanmıyorum. vw'de herkesin istediği donanımı ekleyip çıkartabilme özgürlüğü var. fiyatlandırma politikası tartışılabilir fakat toyota'da alabileceğiniz donanım ve opsiyonlar belli.

Hakan Bey,

Dogus Oto bir süre önce arac yetistiremedigi icin Rusya icin üretilmis araclari alip Türkiye'de standart donanim olarak satti. Bu araclarda klima ve elektrikli cam bile yok. Ve millet de tipis tipis gidip aldilar. Hayirli olsun diyoruz. Bu yüzden sattiklari aracin donanim listesi her ay degisiyordu.

Ne ALD ne de Dogus sütten cikmis ak kasik degil.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 29, 2012, 18:55:22 »
Hakan Bey,

Dogus Oto bir süre önce arac yetistiremedigi icin Rusya icin üretilmis araclari alip Türkiye'de standart donanim olarak satti. Bu araclarda klima ve elektrikli cam bile yok. Ve millet de tipis tipis gidip aldilar. Hayirli olsun diyoruz. Bu yüzden sattiklari aracin donanim listesi her ay degisiyordu.

konumuz satılan aracın donanım zenginliği/fakirliği değil. klimasız golf'ün donanım listesinde klima olmadığı belirtilmişse burada bir hata yok demektir. aracı o donanımla satın alıp almamak, tüketicinin takdiridir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 29, 2012, 19:32:09 »
Hakan Bey,

Hakan abi öncelikle bir düzeltme yapalım.ALD değil ALJ olacaktı.ALD filo kiralama şirketi :)

doğuş oto hakkında o kadar kötü şey yazılmış ama bakıyorum, müşteri memnuniyeti adına, websitelerinde olmayan ve opsiyon olarak sunmadıkları donanımları bile getirebiliyorlar. toyota ise opsiyon olarak sunduğu şeyi getirmekten aciz
Hocam başka bir nickle vw forumuna da takılıyorum.İnan bana orada da bu tür durumlar oluyor.Bu demek değildir ki Vw yada Toyota 5 para etmez.Siz de zaten bayiye siteminizi belirtmişsiniz.Bu tamamen bizim bayilerin 3 kağıtcı durumu...Doğuş oto çok çok müşteri kaybetti bence son yıllarda.Klimasız golf zaten bir fiyasko...Ama şu da bir gerçek gelen ilk parti bittikten sonra.Tüh bee klimasız kalmamış diye yakınanı bile varmış.Bu golf soğuk iklimlerdeki insanlar için yapılmış.Bizimkiler de acaba bunu biz satarmıyız deyip getirmişler...Sonuç ortada.Bazen insan o kadar kızıyor ki...
   Fatih bey'inde belirttiği gibi talep fazlalığı nedeniyle Rusya için üretilen ve Türkiye'ye ithal edilen araçlar bunlar.Araç zaten klima eksiği ile satılmış.Alanlar da bunu bilerek almışlar.Bunun neresi abes anlamış değilim.Klimasız aracı klimalı diye satsa amenna...
   Ayrıca Vw servisleri her konuda müşterilerine yardımcı oluyorlar.Bu Vw'den Audi'ye Seat'a kadar böyle.Şahsen her iki markanın da müşterisiyim ve Vw grubu servisler Toyota'ya göre kat be kat üstünler.Vw grubuna ait orijinal bir parçayı yeni ya da ikinci el fark etmez,götürdüğünüzde gerekli montajı makul bir ücret karşılığında takıyor.Örnek vermek gerekirse Vw Crafter aracım için Almanya'dan navigasyonlu (Almanya'da Crafter'ın opsiyon ürünü) ikinci el Dvd player getirtecektim.Hatta şase numaramı girip sistem olup olmayacaklarına bakıp bana onayı verdiler."Getirin Takalım" dediler.Daha sonra servis arayıp,ilgili ürünün Türkiye güncellemesinin olmadığını ( sadece Avrupa yakası mevcut.Anadolu kısmı yok) getirtirsem navigasayonu kullanamayacağımı söylediler.
toyota bayi nin size yaptığı kesinlikle ahlak dışı bir harekettir. Ama bu bayilerin yanlışlarını toyotaya mal etmemek gerektiğini umuyorum. Gökhanın da bahsettiği gibi, satın alırken olmadığını bilerek satın almışsınız.
   Vaad doğrultusunda bilerek alınmış.
Ayrıca ülkemizde bugün bile çok yakar diye 50 derece sıcakta cam açıp gezen ileri zekâlılar da var.
   Q7'ye binip,o kavurucu sıcaklarda klima kullanmayan çoooook insan gördüm ben :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 29, 2012, 19:35:15 »
:olu:daha geçen ay benim yeğene aldık, hemde start/stop özellikli olan dizelinden
hiç bir yerinden ses mes gelmiyor, sadece tip yok arabada :D
:)))))))))))) benimkide onlardan abi...bu arada tikirtilar icin 35.000 km olmasini bekle...ama tip konusuna katilmiyorum, bence yeni kasasinin tip super.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 29, 2012, 22:29:19 »
Ayrıca Vw servisleri her konuda müşterilerine yardımcı oluyorlar.Bu Vw'den Audi'ye Seat'a kadar böyle.Şahsen her iki markanın da müşterisiyim ve Vw grubu servisler Toyota'ya göre kat be kat üstünler.Vw grubuna ait orijinal bir parçayı yeni ya da ikinci el fark etmez,götürdüğünüzde gerekli montajı makul bir ücret karşılığında takıyor.Örnek vermek gerekirse Vw Crafter aracım için Almanya'dan navigasyonlu (Almanya'da Crafter'ın opsiyon ürünü) ikinci el Dvd player getirtecektim.Hatta şase numaramı girip sistem olup olmayacaklarına bakıp bana onayı verdiler."Getirin Takalım" dediler.Daha sonra servis arayıp,ilgili ürünün Türkiye güncellemesinin olmadığını ( sadece Avrupa yakası mevcut.Anadolu kısmı yok) getirtirsem navigasayonu kullanamayacağımı söylediler.

meselenin özü işte budur.

toyota türkiye servisleri suya sabuna dokunmadan çalışıyor. iyi servis hizmeti deniyor ama fabrika çıkışlı araçların içini açmadan servis hizmeti veriyorlar.

bakın taktıkları aksesuarlara; herkesin kendisinin rahatlıkla takabileceği uzmanlık gerektirmeyen aksesuarlar. yani suya sabuna dokunmadan sorun çıkarmayacak aksesuarlar. ( konsol kutusu, kapı koruma, krom kit " başlı başına saçmalık çok matah bir olaymış gibi krom kit için ayrı bir broşür hazırlamışlar " )

ab ülkelerinin broşürlerine bakıyorum, cruise control, navigasyon kiti, geri vites kamerası vs gibi yukarıdakilere göre iyi uzmanlık gerektiren şeyler var.

yani toyota türkiye servisleri iyi demek biraz abest kaçıyor. vw servisleri ne isterseniz getirip takıyorken, toyota da yok böyle bir durum. buradan iki sonuç çıkartırım, ya bu aksesuarları takabilecek kalifiye elemanları yok ( bu bana yüksek bir ihtimal geliyor hangi servisine sorsam toyota touch&go güncelleme kitini, suratlarında neyden bahsediyor bu ifadesi vardı ) veya araçlara ekleme yapıp sorun çıkması riskini almak istemiyorlar ( bu saçma olur ama burası türkiye )

bu arada bahsettiğim navigasyon olayında yazmayı unuttuğum bir husus var. ben navigasyon güncellemesi için ilk başlarda şikayetçi olduğumda, toyota müşteri hizmetleri bunu da dedi;

" toyota touch&go güncellemesi yapılmıyor. ama olurda bozulursa toyota touch sisteminiz, size touch&go güncellemesi yapabiliriz "

daha ne denebilir?
Auris Premium 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 29, 2012, 23:02:59 »
klima açıp açmamak kişiye özgüdür kimsi klimayla serinler kimsi camla bunda bi acayiplik yok bence cam açmadan sürüş zevki alamayan bi dünya insan var, ayrıca klima yokmus şu yokmus bu yokmus muhabbeti gereksiz kardeşim adamların sitesinde kendi arabanı oluştur diye bi seçenek var vatandaş bütün ekipmanı kaldırıp boşunu almakta isteyebilir ona bakarsanız çelik jantta olmuyor bazı pahalı  lüx araçlarda navigasyon olayına gelince bence faturayı o plazaya kesin toyotaya değil...
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 31, 2012, 06:25:25 »
Hakan Bey,

Aynen katılıyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 02, 2012, 00:22:37 »
   Ben bir düzeltme daha yapayım,Murat abiye yaptıgım düzeltme de Hakan abi diye söze baslamisim :D Ozur Murat abi...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 02, 2012, 10:41:01 »
+1453

-1923

Belki parayı bedava kazanmıyorlardır sizin gibi? olabilirmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 02, 2012, 11:14:43 »
meselenin özü işte budur.

toyota türkiye servisleri suya sabuna dokunmadan çalışıyor. iyi servis hizmeti deniyor ama fabrika çıkışlı araçların içini açmadan servis hizmeti veriyorlar.

bakın taktıkları aksesuarlara; herkesin kendisinin rahatlıkla takabileceği uzmanlık gerektirmeyen aksesuarlar. yani suya sabuna dokunmadan sorun çıkarmayacak aksesuarlar. ( konsol kutusu, kapı koruma, krom kit " başlı başına saçmalık çok matah bir olaymış gibi krom kit için ayrı bir broşür hazırlamışlar " )

ab ülkelerinin broşürlerine bakıyorum, cruise control, navigasyon kiti, geri vites kamerası vs gibi yukarıdakilere göre iyi uzmanlık gerektiren şeyler var.

yani toyota türkiye servisleri iyi demek biraz abest kaçıyor. vw servisleri ne isterseniz getirip takıyorken, toyota da yok böyle bir durum. buradan iki sonuç çıkartırım, ya bu aksesuarları takabilecek kalifiye elemanları yok ( bu bana yüksek bir ihtimal geliyor hangi servisine sorsam toyota touch&go güncelleme kitini, suratlarında neyden bahsediyor bu ifadesi vardı ) veya araçlara ekleme yapıp sorun çıkması riskini almak istemiyorlar ( bu saçma olur ama burası türkiye )

bu arada bahsettiğim navigasyon olayında yazmayı unuttuğum bir husus var. ben navigasyon güncellemesi için ilk başlarda şikayetçi olduğumda, toyota müşteri hizmetleri bunu da dedi;

" toyota touch&go güncellemesi yapılmıyor. ama olurda bozulursa toyota touch sisteminiz, size touch&go güncellemesi yapabiliriz "

daha ne denebilir?

hiç unutmuyorum servis danışmanına 0 40 yag koydurmak istiyorum dediğimde aldığım cevap
abi istanbulda sıcakık - lere düşüyor 10 40 koyalım dediğinde nasıl yanı dedım
cevap 0 40 daki 0 sıcaklığı gösteriyormuş o yuzden 10 40 koyalım -10 kadar dayanır dediğinde yanlış yerde oldugumu anladım :)
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 02, 2012, 11:49:29 »
yahu arkadaşlar bir otomobil alırken neyi var neyi yok inceleyip almalıyız.aldıktan sonra aynı fiyata başka bir otomobille donanım ve diğer unsurları karşılaştırıp aaaaaaaaaaaaaaa ben kazıklanmışım dememeli.aynı fiyata başka bir otomobille karşılaştırmayı ve donanımı ona göre uygulayanlar bizden çok otomobili üretenler tarafından takip ediliyor merak etmeyin.o zaman eksiklik nerede? biz sahip olduğumuz artıları bilmiyoruz.öncelikle eksilerini değil,sahibi olduğumuz otomobilin artılarıyla mutlu olalım.bir örnek;geçenlerde radyatör suyunu değiştireyim derken alttaki tıpayı gereğince sıkmamışım.radyatörün suyu bir müddet sonra tabiki boşaldı.yaklaşık 50 km gittikten sonra hararetin çok yükseldiğini farkettim. hemen durup inceleme sonucu olayı farkettim ve suyunu tamamladım.motor gitti bitti yandım dedim korktum.hiç de bir şey olmadı.canavar gibi binip geziyorum.zaten aşığı olduğum arabamın şimdi kölesi oldum......aracım 2004 corolla terra sedan benzinli 83000 km de.toyota var sorun yok; 1-0 öndesiniz korkmayııııııııııııııın selamlar, sevgiler, saygılar.......
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 02, 2012, 12:07:11 »
Toyotaların bom boş olduğu dönemlerini daha çok seviyorum(2002 öncesi)
şimdi bir sürü gereksiz aksesuara para ödüyoruz
mesela sigara içtiği için hiç cam kapatmayan ama arabasında kullanmadığı halde kiliması olan bir arkadaşım var
mesela cruze olayının çok lafı ediliyor, benim aracımda var ama hiç kullanıyorum, tabiki satın alırken onun parasınıda çatır çatır aldılar benden
hele o yağmur ve far sensörlerini hiç anlamıyorum, yakında gaz ve fren sensörleride çıkar, arabaya bindiğimizde sadece direksiyonu tutar huşu içinde etrafı seyrede ede gideriz artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 02, 2012, 12:13:01 »
Toyotaların bom boş olduğu dönemlerini daha çok seviyorum(2002 öncesi)
şimdi bir sürü gereksiz aksesuara para ödüyoruz
mesela sigara içtiği için hiç cam kapatmayan ama arabasında kullanmadığı halde kiliması olan bir arkadaşım var
mesela cruze olayının çok lafı ediliyor, benim aracımda var ama hiç kullanıyorum, tabiki satın alırken onun parasınıda çatır çatır aldılar benden
hele o yağmur ve far sensörlerini hiç anlamıyorum, yakında gaz ve fren sensörleride çıkar, arabaya bindiğimizde sadece direksiyonu tutar huşu içinde etrafı seyrede ede gideriz artık

Kemal hocam daha ilerde direksiyonsuz bile olabilir. Binersin nereye gideceğini söylersin o götürür seni...
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Haziran 02, 2012, 12:14:56 »
Haklısın valla, mertlik bozuldu
araba kullanmanında hiç bir zevki kalmayacak bu gidişle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #36 : Haziran 02, 2012, 12:19:34 »
Anlamadığım bir olay var; VW klimasız golf satmış, hem de 2011 model deniyor, bakın dikkat edin, adamlar onu bile "satmışlar", hatta kalmamış. Sizce bu insanlar neden vermişler o parayı o arabaya? Demek ki güvendiği birşey var. VW yetkilileri de var diyip de olmayanını satmamışlar, baya baya "bu klimasız" diye "satmışlar", kimsenin kafasına silah dayayıp da vermemişler. Bu durum, kimi neden rahatsız etsin ki?
Toyota kullanıcısı bir arkadaşım (corolla almayı düşündüğümü söyleyip fikir istediğimde), Toyota tamam çok fazla donanım koymuyor ama sorun da çıkarmıyor demişti; şimdi anladım neden olduğunu, donanım koymuyorlar, koyduklarında da onu bile beceremiyorlar, diye düşünmeye başladım.
Konuyla ilgili son olarak da; ben de bazen marka ve servis politikalarını anlayamıyorum, yukarıda belirttiğim arkadaşımın 2010 corollasının çamurluk davlumbazı düşmüştü, servise gidip garanti olayı sorulunca da "kullanıcı hatası" dendi(sonradan ne oldu bilmiyorum), düz yolda giderken davlumbazı kullanıcı nasıl düşürebilir, çok merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 02, 2012, 13:07:15 »
bir toyota satıcısının bunu yapması toyota'yı kötü yapmaz.
Durumu Toyota Türkiye'ye bildirdiniz mi..?
size nasıl bir geri dönüş yapıldı..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 02, 2012, 13:33:15 »
Alıntı
bir toyota satıcısının bunu yapması toyota'yı kötü yapmaz.
yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 02, 2012, 17:29:39 »
-1923

Belki parayı bedava kazanmıyorlardır sizin gibi? olabilirmi ?

Nereden anladınız bunu?
Müneccimlik var sanırım sizde... >:(