Gönderen Konu: Yaris 1.0 ile uzun yol yapan var mı?  (Okunma sayısı 11704 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Yaris 1.0 ile uzun yol yapan var mı?
« : Mayıs 28, 2012, 07:19:00 »
Arkadaşlar, haziran ayında 2 kişi, 2008 model Yaris 1.0 aracımla İstanbul - İzmir arası yol yapacağız. Daha önce Yaris ile uzun yol yapan vardır elbet, birikimlerini aktarabilirler mi? Uzun yolda sorun yaşar mıyım? Önerileri ya da tavsiyeleri olan var mı?

Toyota Club Türkiye

Yaris 1.0 ile uzun yol yapan var mı?
« : Mayıs 28, 2012, 07:19:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.0 ile uzun yol yapan var mı?
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2012, 07:24:59 »
Lastikleriniz sağlam ve bakımınız tam ise hiç bir sorun yaşamazsınız Rıdvan Bey, içiniz rahat olsun. 1.0 motor olması dolayısıyla hem motoru fazla yıpratmamak hem de yakıt tasarrufu açısından 90-100 km/h arasında yol almanız uygun olur.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2012, 07:28:07 »
Lastikleriniz sağlam ve bakımınız tam ise hiç bir sorun yaşamazsınız Rıdvan Bey, içiniz rahat olsun. 1.0 motor olması dolayısıyla hem motoru fazla yıpratmamak hem de yakıt tasarrufu açısından 90-100 km/h arasında yol almanız uygun olur.

Teşekkür ederim Hakkı bey, Bakımlar yetkili serviste yeni yapıldı, lastikler orta halli. Ben araç 1.0 olduğu için çekindim. Daha çok İstanbul da şehir içi kullanım için almıştım ama İzmir e götürüp yaz sonuna kadar da orada şehir içinde kullanmayı planlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2012, 07:30:46 »
Rica ederim. Uzun yol tecrübeniz varsa, aracınızı tanıyorsanız ve tepkilerine alışmış iseniz, bir eksiklik olmadığı sürece, araç ne olursa olsun uzun yoldan korkmak için neden yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2012, 09:52:57 »
Genel gecer bir tavsiye olarak;

Uzun yola cikacak herkesin rot-balans ayarini yaptirmasini oneririm.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2012, 12:47:11 »
uzun yol da yormaz ancak 1,0 olduğu için performan illaki beklemek yanlış olur 90-100 gayet güzel gidilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2012, 14:09:19 »
Uzun yol tecrübem var ancak ilk kez 1.0 motorlu bir araçla çıkacağım uzun yola o nedenle tereddütte kaldım. Acaba 7-8 saat sürekli çalışırsa hararet yapar mı diye. Ama dediğiniz gibi ortalama 100 km hızla gidersem sanırım sorun olmayacak.
Rot balans ayarını yaptıracağım hatırlattığınız için teşekkürler Gökhan bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2012, 14:37:10 »
Uzun yol tecrübem var ancak ilk kez 1.0 motorlu bir araçla çıkacağım uzun yola o nedenle tereddütte kaldım. Acaba 7-8 saat sürekli çalışırsa hararet yapar mı diye. Ama dediğiniz gibi ortalama 100 km hızla gidersem sanırım sorun olmayacak.

Toyota ve hararet birbirlerine zıt kelimelerdir Rıdvan Bey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2012, 14:48:01 »

4 yasinda hararet yapmis Toyota'yla karsilasmadim henuz ben, 20 yas uzeri ve/veya bakimsiz bir Toyota'da mumkun.

90-100km/sa hizla giderken hava sogutmasi o kadar yeterli olur ki termostat kapatir arac. Eski aracimi ilk aldigimda termostati arizaliydi kapatmiyordu, onu anlamami da bir aksam E-5 Kartal mevkiinde 90km/sa sabit hizla ilerlemem saglamisti, aracin hararet gostergesi dibe dustu. Demem o ki hararet cok dusuk bir ihtimal.

Tek tereddutunuz bolunmemis yollarda sollama konusunda olmali. Guzergahta bolunmemis yol var mi bilemiyorum fakat var ise dikkatli olunmali. Bagaji full dolu, icinde 5 kisi olan '99 model 1.4 otomatik Corsa ile klima acik 400km yol yaptim gecen yaz, sadece yokus yukari iyi cekmiyordu. Aceleniz olmadigi surece yolculugu guvenle tamamlarsiniz.

Uzun yol tecrubeniz oldugundan dolayi goz yorulmasi, far veya gunes gozlugu konularina girmedim. Bu konuda kendinizi tanidiginizi ve gerekli onlemleri aldiginizi dusunuyorum.

Hayirli yolculuklar dilerim simdiden.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2012, 16:32:10 »
yol sesi ve motor gürültüsü dışında sorun olmaz..3 bin devirde 90 km/h süratle gidersiniz.tasarruf istiyorsanız 90 ı pek geçmeyin.hararet isteseniz de yapamazsınız.güney batıya doğru gideceğiniz için sabah erken yola çıkmanız daha iyi olur .öğleden sonra güneş rahatsız edebilir.müzik cd si falan hazırlayın bakın keyfinize.kazasız belasız sürüşler.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2012, 16:38:28 »
İzmir güzeldir, bakımınız tamsa buyrun gelin çok gaza basmadan 70-80 le tadını çıkarın derim..

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2012, 19:21:44 »
Toyota ve hararet birbirlerine zıt kelimelerdir Rıdvan Bey :)

Bunu öğrendiğim iyi oldu  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2012, 19:24:44 »
4 yasinda hararet yapmis Toyota'yla karsilasmadim henuz ben, 20 yas uzeri ve/veya bakimsiz bir Toyota'da mumkun.

90-100km/sa hizla giderken hava sogutmasi o kadar yeterli olur ki termostat kapatir arac. Eski aracimi ilk aldigimda termostati arizaliydi kapatmiyordu, onu anlamami da bir aksam E-5 Kartal mevkiinde 90km/sa sabit hizla ilerlemem saglamisti, aracin hararet gostergesi dibe dustu. Demem o ki hararet cok dusuk bir ihtimal.

Tek tereddutunuz bolunmemis yollarda sollama konusunda olmali. Guzergahta bolunmemis yol var mi bilemiyorum fakat var ise dikkatli olunmali. Bagaji full dolu, icinde 5 kisi olan '99 model 1.4 otomatik Corsa ile klima acik 400km yol yaptim gecen yaz, sadece yokus yukari iyi cekmiyordu. Aceleniz olmadigi surece yolculugu guvenle tamamlarsiniz.

Uzun yol tecrubeniz oldugundan dolayi goz yorulmasi, far veya gunes gozlugu konularina girmedim. Bu konuda kendinizi tanidiginizi ve gerekli onlemleri aldiginizi dusunuyorum.

Hayirli yolculuklar dilerim simdiden.

Teşekkür ederim Gökhan bey, dediğiniz gibi güneş gözlüğü güneşli yolculuklarda şart. Bölünmemiş yol kısmen var maalesef oralarda özel dikkat göstermek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2012, 19:28:55 »
yol sesi ve motor gürültüsü dışında sorun olmaz..3 bin devirde 90 km/h süratle gidersiniz.tasarruf istiyorsanız 90 ı pek geçmeyin.hararet isteseniz de yapamazsınız.güney batıya doğru gideceğiniz için sabah erken yola çıkmanız daha iyi olur .öğleden sonra güneş rahatsız edebilir.müzik cd si falan hazırlayın bakın keyfinize.kazasız belasız sürüşler.

Teşekkür ederim Yusuf bey, Ben aslında İDO nun yaz biletlerini satışa sunmasını bekliyordum. Bu akşam itibari ile sundu da. Yenikapı - Bursa araç+sürücü 85 TL. O nedenle seyahatim Bursa dan başlamış olacak. artık 90 km hızla, hafif müzik eşliğinde giderim İzmir e :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2012, 19:32:09 »
İzmir güzeldir, bakımınız tamsa buyrun gelin çok gaza basmadan 70-80 le tadını çıkarın derim..

Evet İzmir çok güzel o nedenle siz çok şanslısınız Kerem bey. Canınız istediği anda 1 saatte Çeşme Alaçatı gibi harika yerlere gidebiliyorsunuz. Trafik derdi İstanbul'daki gibi çok değil. En azından çileden çıkarmıyor.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 28, 2012, 19:46:36 »
Evet İzmir çok güzel o nedenle siz çok şanslısınız Kerem bey. Canınız istediği anda 1 saatte Çeşme Alaçatı gibi harika yerlere gidebiliyorsunuz. Trafik derdi İstanbul'daki gibi çok değil. En azından çileden çıkarmıyor.  :)

Kesinlikle haklısınız..İstanbul a her gelişimde İzmir e döndüğümde toprağı öpüyorum desem yeridir.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #16 : Haziran 13, 2012, 08:28:17 »
Selamlar,

ben 1.33 yaris ile bir çok kez uzun yol yaptım. Motor farklı tabi ama sonuçta kasa yol tutuş konfor gibi şeyler çok değişmeyecektir. Şunu söyleyebilirim. Daha önce corsa, accent, 206 kullanmıştım ama ilk kez küçük bir otomobili uzun yolda bu kadar rahat kullandığımı farkettim. tek kelimeyle süper:) daha önce 2005 focus kullanıyordum. ondan rahat olduğunu söyleyebilirim. Hem yol tutuş konusunda hem rahatlık konusunda hiç yormuyor. 1.0 ı bilmiyorum ama 1.33 sollamalarda bile sıkıntıya sokmadı hiç. Kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 13, 2012, 12:38:39 »
Selamlar,

ben 1.33 yaris ile bir çok kez uzun yol yaptım. Motor farklı tabi ama sonuçta kasa yol tutuş konfor gibi şeyler çok değişmeyecektir. Şunu söyleyebilirim. Daha önce corsa, accent, 206 kullanmıştım ama ilk kez küçük bir otomobili uzun yolda bu kadar rahat kullandığımı farkettim. tek kelimeyle süper:) daha önce 2005 focus kullanıyordum. ondan rahat olduğunu söyleyebilirim. Hem yol tutuş konusunda hem rahatlık konusunda hiç yormuyor. 1.0 ı bilmiyorum ama 1.33 sollamalarda bile sıkıntıya sokmadı hiç. Kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Teşekkür ederim. Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul-Sakarya-Yalova-Sakarya-İstanbul maratonu yaptım. Toplamda 520 km. Dediğiniz gibi hiç yorulmadım. İzmir e de aynı rahatlıkla gideceğime eminim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 13, 2012, 13:12:55 »
Aracınıza güveniyorsanız bakımlarınız yapılıyor ise sorun çıkaracağını sanmıyorum, Toyotada çalışan bir arkadaşım Yaris en sorunsuz araç demişti bana.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 13, 2012, 14:32:45 »
Aracınıza güveniyorsanız bakımlarınız yapılıyor ise sorun çıkaracağını sanmıyorum, Toyotada çalışan bir arkadaşım Yaris en sorunsuz araç demişti bana.

Evet Sercan bey, Aracın bakımları yetkili servisinde hep zamanında yapıldı. Sadece gitmeye yakın rot balansa baktırcam ne olur ne olmaz diye.