0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lastikleriniz sağlam ve bakımınız tam ise hiç bir sorun yaşamazsınız Rıdvan Bey, içiniz rahat olsun. 1.0 motor olması dolayısıyla hem motoru fazla yıpratmamak hem de yakıt tasarrufu açısından 90-100 km/h arasında yol almanız uygun olur.
Uzun yol tecrübem var ancak ilk kez 1.0 motorlu bir araçla çıkacağım uzun yola o nedenle tereddütte kaldım. Acaba 7-8 saat sürekli çalışırsa hararet yapar mı diye. Ama dediğiniz gibi ortalama 100 km hızla gidersem sanırım sorun olmayacak. Rot balans ayarını yaptıracağım hatırlattığınız için teşekkürler Gökhan bey..
Toyota ve hararet birbirlerine zıt kelimelerdir Rıdvan Bey
4 yasinda hararet yapmis Toyota'yla karsilasmadim henuz ben, 20 yas uzeri ve/veya bakimsiz bir Toyota'da mumkun.90-100km/sa hizla giderken hava sogutmasi o kadar yeterli olur ki termostat kapatir arac. Eski aracimi ilk aldigimda termostati arizaliydi kapatmiyordu, onu anlamami da bir aksam E-5 Kartal mevkiinde 90km/sa sabit hizla ilerlemem saglamisti, aracin hararet gostergesi dibe dustu. Demem o ki hararet cok dusuk bir ihtimal.Tek tereddutunuz bolunmemis yollarda sollama konusunda olmali. Guzergahta bolunmemis yol var mi bilemiyorum fakat var ise dikkatli olunmali. Bagaji full dolu, icinde 5 kisi olan '99 model 1.4 otomatik Corsa ile klima acik 400km yol yaptim gecen yaz, sadece yokus yukari iyi cekmiyordu. Aceleniz olmadigi surece yolculugu guvenle tamamlarsiniz.Uzun yol tecrubeniz oldugundan dolayi goz yorulmasi, far veya gunes gozlugu konularina girmedim. Bu konuda kendinizi tanidiginizi ve gerekli onlemleri aldiginizi dusunuyorum.Hayirli yolculuklar dilerim simdiden.
yol sesi ve motor gürültüsü dışında sorun olmaz..3 bin devirde 90 km/h süratle gidersiniz.tasarruf istiyorsanız 90 ı pek geçmeyin.hararet isteseniz de yapamazsınız.güney batıya doğru gideceğiniz için sabah erken yola çıkmanız daha iyi olur .öğleden sonra güneş rahatsız edebilir.müzik cd si falan hazırlayın bakın keyfinize.kazasız belasız sürüşler.
İzmir güzeldir, bakımınız tamsa buyrun gelin çok gaza basmadan 70-80 le tadını çıkarın derim..
Evet İzmir çok güzel o nedenle siz çok şanslısınız Kerem bey. Canınız istediği anda 1 saatte Çeşme Alaçatı gibi harika yerlere gidebiliyorsunuz. Trafik derdi İstanbul'daki gibi çok değil. En azından çileden çıkarmıyor.
Selamlar,ben 1.33 yaris ile bir çok kez uzun yol yaptım. Motor farklı tabi ama sonuçta kasa yol tutuş konfor gibi şeyler çok değişmeyecektir. Şunu söyleyebilirim. Daha önce corsa, accent, 206 kullanmıştım ama ilk kez küçük bir otomobili uzun yolda bu kadar rahat kullandığımı farkettim. tek kelimeyle süper:) daha önce 2005 focus kullanıyordum. ondan rahat olduğunu söyleyebilirim. Hem yol tutuş konusunda hem rahatlık konusunda hiç yormuyor. 1.0 ı bilmiyorum ama 1.33 sollamalarda bile sıkıntıya sokmadı hiç. Kazasız belasız yolculuklar dilerim.
Aracınıza güveniyorsanız bakımlarınız yapılıyor ise sorun çıkaracağını sanmıyorum, Toyotada çalışan bir arkadaşım Yaris en sorunsuz araç demişti bana.