Gönderen Konu: Yaris 1.0 ile uzun yol yapan var mı?  (Okunma sayısı 11705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.0 ile uzun yol yapan var mı?
« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2012, 14:45:47 »
Evet Sercan bey, Aracın bakımları yetkili servisinde hep zamanında yapıldı. Sadece gitmeye yakın rot balansa baktırcam ne olur ne olmaz diye.

Tabi aklınızda soru işareti kalmaması açısından yaptırmanızda fayda var.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2012, 14:45:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 13, 2012, 16:35:20 »
Rıdavan bey gelmiştir artık canım konu açılalı kaç ay oldu..Hatta dönmüşse eğer yeni başlıklarla karşılaşabiliriz.. :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 14, 2012, 13:13:56 »
Rıdavan bey gelmiştir artık canım konu açılalı kaç ay oldu..Hatta dönmüşse eğer yeni başlıklarla karşılaşabiliriz.. :)

Maalesef Kerem Bey hala gelemedim İzmir'e. Haziran ayı içinde gelmeyi planlıyordum ancak yıllık iznimi ayarlayamadım. Temmuz a kaldı :) Şu an İzmir'de olmayı çok isterdim. İstanbul resmen yakıyor adamı. Fecii sıcak var. Bu sıcakta trafikte hiç çekilmiyor. İzmir'de sıcaktır ama en azından Urla olup denize girmek vardı şimdi..  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #23 : Haziran 14, 2012, 14:04:13 »
2007 yıllarında 2007 bir yarisim oldu yaklaşık 25000 km kadar kullandım bu araçta dikkat edilecek konu bence ,şöför hızı olduğundan az algılıyor, araç 120 ile giderken sanki 80 km ile gidiyormuş gibi hissediyorsunuz ,buda açıkçası biraz tehlike doğuruyor.

Hiç durmadan Edirne -Eskişehir yaptım aynı gün geri döndüm tık demedi araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 14, 2012, 15:08:23 »
2007 yıllarında 2007 bir yarisim oldu yaklaşık 25000 km kadar kullandım bu araçta dikkat edilecek konu bence ,şöför hızı olduğundan az algılıyor, araç 120 ile giderken sanki 80 km ile gidiyormuş gibi hissediyorsunuz ,buda açıkçası biraz tehlike doğuruyor.

Hiç durmadan Edirne -Eskişehir yaptım aynı gün geri döndüm tık demedi araç.

Kesinlikle katılıyorum size Ahmet Bey :) Hız göstergesine bakmazsam hızlı gittiğimi anlayamıyorum. 120 ile giderken 80-90 ile gidiyormuş hissi veriyor. TEM de ortalama 90-100 arası kullanayım 100 ü aşmayayım fazla yakmasın dedim ama nafile. 120 - 130 arasına gelince göstergeye bakıyorum aa hızlıymışım diyip yavaşlıyorum. Ama şunu da farkettim hızım artsa da yakıt tüketimi anormal derecede artmıyor. Yani 100 le giderken yakıt tüketimi 4,8 ise 120 ile giderken 4,9 oluyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 14, 2012, 17:59:53 »
İzmir yanıyor ..40 derece ama denize gidemedikten sonra ne faydası var bu güneşin eziyet valla..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 01, 2012, 07:21:10 »
İzmir tatilim boyunca 1 hafta  bilgisayarı açmama kararı almıştım o nedenle yanıt yazamadım arkadaşlar, İzmir e geldim hatta İstanbul a döndüm bile :) Çok rahat bir yolculuk oldu. Tahmin ettiğimden daha da rahattı. Sadece 1.0 motorun Manisa - İzmir arasındaki dik yokuşlarda çekişten düşmesini saymazsak (-ki bence o dik yokuşlara göre normal) sıkıntı yaşamadım. Manisa İzmir yokuşlarını da sağ şeritten tırmandım :) İzmir de 1 hafta kaldım ve Yaris i Urla da eşime bırakıp ben uçakla döndüm ancak Bayram tatili için yine gideceğim. Urla da 34 BS 5086 plakalı Yaris görürseniz bizim cluptan diyebilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 01, 2012, 07:31:08 »
Yolculuğunuzun rahat geçmiş olmasına sevindim. Küçük hacimli motorun rahatlıkla adapte olunabilecek bazı dezavantajlarına sahip olsa da, Yaris uzun yolculukta sizi üzmeyecek ve yormayacak bir araçtır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Eylül 05, 2012, 07:39:24 »
ben eski kasa yaris 1.0 ile 5,2 klimalı 5,1 klimasız gittim.. hız da 90-100 arasıydı.. hararet gibi bişiyi 120yle giderken de hiç yaşamadım..
siz büyük ihtimalle bu rakamlarda gidersiniz. rahat yol.. bir iki yerde yol çalışması vardı.. sıkıntı yaşatmaz toyota..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 06, 2012, 08:28:06 »
ben eski kasa yaris 1.0 ile 5,2 klimalı 5,1 klimasız gittim.. hız da 90-100 arasıydı.. hararet gibi bişiyi 120yle giderken de hiç yaşamadım..
siz büyük ihtimalle bu rakamlarda gidersiniz. rahat yol.. bir iki yerde yol çalışması vardı.. sıkıntı yaşatmaz toyota..

İzmir e Temmuzda gittim dün geldim :) Ortalama hızım 110-120 idi. Sıkıldım 90 la gitmekten. Klima açık olduğu halde yakıt tüketim ortalamam 5,3 oldu. 80-90 la giderken bu rakam 4,6 lara kadar düşmüştü. Çok rahat bir yolculuk oldu. Sadece rampa çıkarken çekiş düşüyordu ki zaten onun bilincinde olarak almıştım bu arabayı, onun dışında sıkıntım olmadı. Ama ilerde satıp 2012 kasa Yaris alırsam 1,3 motor alırım rampa sorunu da ortadan kalkar :)