0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...
....
Levent abi sen bu pipiriklikle daha çok şema çizersin konu takip ediyorum en başından ama sen takmışsın tek roleye özer beyin çizimi oldukça iyi yap ve tak gitsin, roleler sorun çıkartmaz ama her ihtimale karşı aynı devreden 2 tane yap maliyeti hiçbirşey tutmazki
Sürgü anahtarı arabana koymazsın diye ben pek değinmemiştim , biraz kaba kaçabilir kullanımı.. Eğer son çizdiğin devre mantığını kullanacaksan , kondansatöre giden + hattı önceki şemada olduğu gibi bir diyot üzerinden geçirip bağlaman doğru olur. Ayrıca röle uçlarına da ters bir 1n4148 bağlarsan doğru olur.Kolay gelsin.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-katlanir-ayna-uzaktan-kumanda-kontrol-modulu-58373962/detaykonyada bir arkadaş bu devreyi yapmış satıyor
Eftal abi, kullanacağım anahtar aşağıdaki gibi olacak (bulabilirsem tabii), sürgülü çirkin duracak, haklısın. Diyotlar konusunda da haklısın. (diyotları ekledim şemaya)Onu düşünemedeim, ters besleme yapacak. Sağlam olsun diye 1N4001 ve ya 1N4007 da olabilir sanırım. Ahmet bey; Bu arkadaşın ürününde manuel kontrol yok. Sadece otomatik. Yani istesen, düğmeye basarak manuel kapatamıyorsun.Ben irtibata geçmiştim onunla.
Konuyu yeni gördüm.Ürettigim modülde artık manuel açıp kapatma özelligi var.Hem kumanda ile hem de elle açılıp katlanabiliyor.Manuel açıp kapatma saglamak için modülden 1 metre kablo uzatıp bu kabloya bir tane buton ekledim.Butona basınca aynalar açıksa kapanıyor,kapalıysa açılıyor.Ve butonu elinizin ulaşabilecegi istediginiz yere gizleyebilirsiniz.Fakat katlanır ayna motor uçları joystikten tamamen ayrılıp modüle baglandıgı için artık aynalar joystikten açılıp katlanmıyor yalnızca butonla açılıp katlanıyor. Kombinasyonlar ise kişisel istege göre her türlü ayarlanabilir.İster kontak kapanınca aynalar kapanır,ister kapılar kilitlenince.Ve bütün bu işlemler ancak yazılımlı bir modül ile problemsiz çalışabiliyor.Yazılımsız bir devre ile problem çıkar.
Bu tip tek kontaklı komütatör ile yapılamaz. Çünkü açma-kapama sırasında + ve - uçlar karşılıklı yer değiştiriyor.Röle bobin uçlarına ters diyod sadece hızlı çalışan anahtarlama devrelerinde rölenin daha hızlı (kolay) bırakması için (bobin üzerindeki ters endüktif gerilimin boşalması için) bağlanır. Buradaki devrede böyle bir durum olmadığı için diyoda gerek yoktur, fuzulidir.