0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
.Başka bir soru :Aynaların kapanma süresi aynımı .? Zira motora fazla elektrik verip yakmamak lazım..
Bu soruyu tam anlayamadım.
Levent bey bir şekilde aynanın kapanma motoruna elektrik gidecek kapanması için .. Bunun bir süresi olmalı, ki ayna 10 sn yada 15 sn de kapanıyor mesela.. Bunu ayarlayacak bir sistem eklemeliyiz ki devamlı olarak olarak motora elektrik gidip kapanmaya zorlayarak ayna motorunu yakmayalım
Kerem kardeş, Öyle bir olay yok.Aynaya sürekli elektrik gidiyor. Ayna kapanınca içindeki devre kesici elektriği kesiyor.Ters voltajı verilince (kutuplar değişince) ayna aşılıyor ve sonunda yine devre kesici elektriği kesiyor.Sürekli elektrik versen de, ayna nın motoru zorlanmaz.....
Aynaları katlamak için, iki konumlu bir buton kullanılıyor. Aç konumunda, devre kapalı, kapa konumunda, devre açık....ve ya tersi.
Teknoloji başa bela , isteklerin sonu gelmiyor.Levent arkadaşım, şemayı bir toyota dökümandan mı aldın yoksa anahtarı söküp bağlantı şekillerine bakıp ölçtükten sonra mı çizdin?Bizim makyajsızlarda bu özellik yok , sizde mevcut yapıya bakıp ona göre oto özelliği kolay ya da zor ilave edilebilir tabiiki. Sizdekinde herhalde bir zamanlayıcı yok , anahtarı açıp kapayınca inip çıkan radyo anteni gibi bir kontrol mekanizmasına sahip. Bu durumda ayna içinde de bir anahtar mekanizması var herhalde.Aynalar çalışırken ve sona dayandığı anda bu anahtardan geçen akımlar hangi mertebede?
Abi benim tanıdıgım iyi bir elektrikci var elektrikci dedigim devre falan yapiyor ona bir sorayım isterseniz...durumu anlatayım o bu işi micro denetleyiciyle halleder saniyorum...
Eftal hocam;Benim araç da 2009 kasa. Bizim kasalarda yok otomatik ayna.Ben makyajlı kasalardaki aynalardan satın alıp adapte ettim. 2011 kasanın düğmesi çok pahalı olduğu için düğme almadım. Tamamen kendim yaptım.Düğmeyi de kendim buldum, kutup çevirmeyi de forumlardan araştırarak buldum.Anlatım ve resim bu konuda mecvut:http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43565.0Anahtar AÇIK konumdayken, sürekli olarak + ve - voltaj karşıya geçiyor.Anahtar KAPALI konumdayken, aynı pin lerde kutup değiştirerek - ve + voltaj karşıya geçiyor.Aynaların içinde otomatik devre kesici var, sona ve ya başa geldiğinde, ayna kendi duruyor ve kalıyor.
Anlaşıldı , linkteki diğer mesajını okumamıştım galiba.Sonuçta açma kapatma işi için aynaya iki kablo gidiyor , ya +12V , veya -12V, diğer kısım ayna içinde çalışıyormuş.
Sağ ol Fatih kardeş.O kadar teferruata gerek yok. Micro denetleyici ye hiç gerek yok. Uzaya aracı yapmıyoruz... (ama istersen yine de sor)Bu iş, 3 konumlu sürgülü anahtar ve bir adet röle ile oluyor. Bağlantı şeması kafamda oluştu. Elektronikçiler çerez niyetine yaparlar bu işi.Biraz soğudum bu işten, vaz geçer gibiyim. Röle işi bana göre uzun ömürlü gelmiyor.
Evet Eftal bey. +12 ve -12.....ve ya -12 ve +12.
-Bu aynalar mevcut şu durumda açılıyor ve kapanıyorken ( hareket halinde orta konumlara gelmişken) anahtar geri çevrildiğinde ne yapıyor? - anahtar aksesuar konumundayken açılıp kapanıyor mu?
..-Bu aynalar mevcut şu durumda açılıyor ve kapanıyorken ( hareket halinde orta konumlara gelmişken) anahtar geri çevrildiğinde ne yapıyor? - anahtar aksesuar konumundayken açılıp kapanıyor mu?