(O zaman sizin dediğinize karşılık bir örnek de ben vereyim; BMW 3.20d 184 hp üretirken Avensis 2.0 d4d 124hp üretiyor, bence de başarı budur.
BMW ve Mecedes binek araçlarında firma olarak 1milyon km testleri yapmaya cesaret edebilen nadir markalardan, bence Toyota sakın ha sakın kalite ve dayanıklılık konusunda bu iki marka ile aşık atmaya kalkışmasın. Sözlerim biraz sert gibi ama lütfen şahsi algılamayın, asla size değil sözlerim, fikirlerinize saygım sonsuz, ama bir bmw ile de toyota kalite ve dayanıklıklıkta kıyaslanacak markalar değil, bunu ben değil tüm dünya söylüyor.)
Kalite algısı aslında çok faklı bir kavramdır.İnsanların kaliteden veya dayanıklılıktan ya da tercih edilir olmasından neyi anladıkları çok farklı bir durum.2.0 lt bir dizel motordan 184 bg elde etmek tabi ki bir başarıdır ama bu değilki 124 bg elde etmek te başarısızlık.ben burada Bmw ile Toyota'yı kıyaslamıyorum.İşin içine kıyas girerse bir çok kriteri gözönünde bulundurmak gerekir.Toyota ya da diğer Japon firmaları kendi ülkelerinde çok başarılı ve çok güçlü motorlarla araçlar da üretirler ve düşük hacimden yüksek güç elde ederler.Bu araçları Japonya dışında da pek göremezsiniz.Japonya'ya gittiyseniz zaten caddelerde çok farklı modeller görürsünüz.Aslında Toyota ile ilgili şöyle bir eleştiride bulunabilirim.Bölge veya Ülkelere göre ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum.Özellikle Orta Doğu ve Kuzey Amerika pazarında çok kaliteli ve çok farklı modelleri görüyorken Türkiye ve Avrupa pazarına yeterince önem vermediklerini düşünüyorum.Aslında ülkemizin uyguladığı vergi yüzünden de çok güzel modellerden mahrum kalıyoruz maalesef.Ayrıca bana göre dünya üzerinde ne Bmw,ne Audi ya da ne diğer tüm firmalar sadece Mercedes ve diğerleri diye düşünüyorum.Benim gözümde Toyota ne ise Bmw'de o dur.