0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
para varsa huzur BMW kefeye konması hata.. ki bir toyota kullanıcısı olarak tatminlik özelliği artık kaybolmuş sanırım yenilik arıyoruz.. o yenilik BMW olsun..
+1 bmw surus keyfi paha bicilemez
Çift turbolu olan bir araç nasıl 136 bg güç üretiyor anlamadım... Bu işte bir yanlışlık olmasın.. Toyota turbosuz 132 bg. güç üretiyor...
(Bir de Toyota motoru yırtına yırtına 132 beygir çıkarırken şehir içinde 8.7litre benzin tüketiyor, bunun yanında 136beygirlik BMW motoru sadece 7.1lt tüketiyor, aradaki 1.5lt'lik fark da buradan geliyor. Bir de dayanıklılığı var tabiki, yorulmayan motor her daim daha çok dayanır)Bence 1.6 lt bir motordan 132 beygir elde etmek yırtınmaktan ziyade başarı olarak görülmelidir.Ayrıca atmosferik motorların turbo motorlara göre daha sağlam ve daha uzun ömürlü(km'ye bağlı olarak çıkaracağı sorun anlamında) olacağını düşünüyorum.Üstelik toyota motorundan bahsediyoruz,sağlamlığı ve sorunsuzluğu kanıtlanmış bir motor.Motor kalitesi sadece yakıt tüketimine göre endekslenmemeli,ona kalsa clio 65 beygirlik motor yakıtı resmen kokluyor ama kalitesi tartışılır.
bmw daha iyi diye düşünüyorum.ne de olsa almanlar bir adım önde araba hakkında.ama listeye bir de mercedes s350 eklensin derim harbiden kral araba.
s350 ne alaka
Furkan bey, konuyu biraz farklı yöne çektiniz, burada tartıştığımız BMW ya da Toyota kalitesi değil karşılaştırma yapıyoruz değerli bir arkadaşımız kararsız kalmış biz de yardımcı oluyoruz.
O zaman sizin dediğinize karşılık bir örnek de ben vereyim; BMW 3.20d 184 hp üretirken Avensis 2.0 d4d 124hp üretiyor, bence de başarı budur.BMW ve Mecedes binek araçlarında firma olarak 1milyon km testleri yapmaya cesaret edebilen nadir markalardan, bence Toyota sakın ha sakın kalite ve dayanıklılık konusunda bu iki marka ile aşık atmaya kalkışmasın. Sözlerim biraz sert gibi ama lütfen şahsi algılamayın, asla size değil sözlerim, fikirlerinize saygım sonsuz, ama bir bmw ile de toyota kalite ve dayanıklıklıkta kıyaslanacak markalar değil, bunu ben değil tüm dünya söylüyor.
peki işin içine lexusu katarsak durum ne olur