Gönderen Konu: karşılaştırma  (Okunma sayısı 6914 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: karşılaştırma
« Yanıtla #20 : Haziran 28, 2012, 14:34:56 »
para varsa huzur BMW :D kefeye konması hata..;) ki bir toyota kullanıcısı olarak tatminlik özelliği artık kaybolmuş sanırım yenilik arıyoruz..;) o yenilik BMW olsun..;)
+1
bmw surus keyfi paha bicilemez :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 28, 2012, 14:34:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 28, 2012, 20:34:22 »
+1
bmw surus keyfi paha bicilemez :)

diyorsun !!!

bmwyi gözünüzde çok büyütüyorsunuz yahu çok yakın arkadaşımda 2008 320d var çok sert süspansiyon yüzünden araçtan aşırı şikayetçi araç yolda zıp zıp zıplıyor tak tuk sesler geliyor diyor ama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Haziran 28, 2012, 20:47:21 »

ben 2005ten sonra hic kullanmadim enson E46-328 vardi uzun siurede E30 kullandim hic sorun yasamadim ondan sonra taylandta geldim hep toyota kullandim 2006da amcamin ortagi sifir 316 yada 320 (tam hatirlamiyorum) almisti 3uncu gun araba kapandi bidahada calsimadi servis gelip cekmis :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 28, 2012, 21:18:59 »
bmw diyince akan sular durur benim için, bmw ve toyota vaz geçilmezlerimdir.Auris almadan önce çok baktım 2005 2006 116i lara sunrooflu ve otomatik aradığım için auris denk getirdim ama şimdi ki 1 serisi çok başka birşey saf sürüş keyfi istiyorsanız kesinlikle bmw
özetle bagajı auristen büyüktür içi auristen oldukça dardır(4 kişilik diyebilirim) eski kasasını ve aurisi test etmiş biri olarak süspansiyonların ikisinin birbirinden çok farkı yok diyebilirm
yeni bmw ye gelince şanzıman 8 ileri bizim auris ise 4 ileri triptronic bile değil malesef :)
hepsinde idrive(bilgi ekranı multimedia vs) standart farklı sürüş modları esp olayı standart
arabanın her tarafı işçilik
gelelim teknik verilere 116i 1600 cc çift turbo beslemeli 136 bg 0-100 9.1 sn ve çok ilginçtir ki şehir içi yakıt tüketimi 7.2 lt uzun yol ise 4.7
118i ise 1600 cc 170 bg çift turbo besleme 0-100 7.5 sn şehir içi 7.2 şehir dışı 4.7  bu gücü hissettikten sonra bu arabanın yaktığı helal bence

iki araç kesinlikle karşılaştırılımaz yol tutuşu ve yakışıklılık konusuna hiç girmiyorum varsa imkanınız sunrooflu lacivert bir 118i yi şiddetle tavsiye ederim saygılar...
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 28, 2012, 22:27:51 »
 Çift turbolu olan bi araç nasıl 136 bg güç üretiyor anlamadım... Bu işte bi yanlışlık olmasın.. Toyota turbosuz 132 bg. güç üretiyor...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 30, 2012, 16:25:18 »
Çift turbolu olan bir araç nasıl 136 bg güç üretiyor anlamadım... Bu işte bir yanlışlık olmasın.. Toyota turbosuz 132 bg. güç üretiyor...

Çünkü o bir Alman :)) vardır bı bildigi teknik verilerden de anlaşıldığı üzere ..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Haziran 30, 2012, 17:33:43 »
Çift turbolu olan bir araç nasıl 136 bg güç üretiyor anlamadım... Bu işte bir yanlışlık olmasın.. Toyota turbosuz 132 bg. güç üretiyor...

BMW'de turboya ek olarak bir de kompressor var, o yüzden çift turbo deniyor, 160 ve 180'lik sciroccolardakine benzer.
Bir de Toyota motoru yırtına yırtına 132 beygir çıkarırken şehir içinde 8.7litre benzin tüketiyor, bunun yanında 136beygirlik BMW motoru sadece 7.1lt tüketiyor, aradaki 1.5lt'lik fark da buradan geliyor. Bir de dayanıklılığı var tabiki, yorulmayan motor her daim daha çok dayanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115400
  • 12 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 02, 2012, 07:43:53 »
(Bir de Toyota motoru yırtına yırtına 132 beygir çıkarırken şehir içinde 8.7litre benzin tüketiyor, bunun yanında 136beygirlik BMW motoru sadece 7.1lt tüketiyor, aradaki 1.5lt'lik fark da buradan geliyor. Bir de dayanıklılığı var tabiki, yorulmayan motor her daim daha çok dayanır)
Bence 1.6 lt bir motordan 132 beygir elde etmek yırtınmaktan ziyade başarı olarak görülmelidir.Ayrıca atmosferik motorların turbo motorlara göre daha sağlam ve daha uzun ömürlü(km'ye bağlı olarak çıkaracağı sorun anlamında) olacağını düşünüyorum.Üstelik toyota motorundan bahsediyoruz,sağlamlığı ve sorunsuzluğu kanıtlanmış bir motor.Motor kalitesi sadece yakıt tüketimine göre endekslenmemeli,ona kalsa clio 65 beygirlik motor yakıtı resmen kokluyor ama kalitesi tartışılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 02, 2012, 10:58:51 »
(Bir de Toyota motoru yırtına yırtına 132 beygir çıkarırken şehir içinde 8.7litre benzin tüketiyor, bunun yanında 136beygirlik BMW motoru sadece 7.1lt tüketiyor, aradaki 1.5lt'lik fark da buradan geliyor. Bir de dayanıklılığı var tabiki, yorulmayan motor her daim daha çok dayanır)
Bence 1.6 lt bir motordan 132 beygir elde etmek yırtınmaktan ziyade başarı olarak görülmelidir.Ayrıca atmosferik motorların turbo motorlara göre daha sağlam ve daha uzun ömürlü(km'ye bağlı olarak çıkaracağı sorun anlamında) olacağını düşünüyorum.Üstelik toyota motorundan bahsediyoruz,sağlamlığı ve sorunsuzluğu kanıtlanmış bir motor.Motor kalitesi sadece yakıt tüketimine göre endekslenmemeli,ona kalsa clio 65 beygirlik motor yakıtı resmen kokluyor ama kalitesi tartışılır.

Erdem bey, tebrikler çok güzel açıklama olmuş, Fakat Bmw'nin bu yeni versiyonlu motoru oldukça iyi bir motor olarak gösteriliyor ve BMW'ye yakışan bir motor olduğunu düşünüyorum. (Testlerde izlediğim kadarı ile bizzat test etmedim)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
« Yanıtla #29 : Temmuz 02, 2012, 11:15:08 »
İnternet tarayıcımdaki adres çubuğuna bakıyorum ''toyotaclubtr'' yazıyor. :blink: :blink:

Yorum yapan herkes Bmw demiş. (1-2 kişi hariç)

Benim yorumum zaten belli; Kıyaslanmazzzzzz...... 8-)

Ölüsü dirisi Bmw .....  ;) ;)

Yaa bir kere düşünün... araban ne diye soran birisine ağzınızı doldura doldura, bastıra bastıra Bmw diyorsunuz... Kaputun altında motor olmasa, araç evin önünde hurda gibi yatsa bile değer bunun için bence.

Motor ve performans yorumlarında Bmw'yi önde kılan tüm yorumlara +1000 katılıyorum.. Tek tek alıntı yapmak istemedim, konu sayfalarca uzamasın diye...

Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 02, 2012, 11:21:54 »
Furkan bey, konuyu biraz farklı yöne çektiniz, burada tartıştığımız BMW ya da Toyota kalitesi değil karşılaştırma yapıyoruz değerli bir arkadaşımız kararsız kalmış biz de yardımcı oluyoruz.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #31 : Temmuz 02, 2012, 13:07:07 »
bmw daha iyi diye düşünüyorum.ne de olsa almanlar bir adım önde araba hakkında.ama listeye bir de mercedes s350 eklensin derim harbiden kral araba. 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 02, 2012, 13:10:24 »
bmw daha iyi diye düşünüyorum.ne de olsa almanlar bir adım önde araba hakkında.ama listeye bir de mercedes s350 eklensin derim harbiden kral araba. 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

s350 ne alaka  :huh: :huh: :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 02, 2012, 13:11:14 »
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
« Yanıtla #34 : Temmuz 02, 2012, 15:54:18 »
Furkan bey, konuyu biraz farklı yöne çektiniz, burada tartıştığımız BMW ya da Toyota kalitesi değil karşılaştırma yapıyoruz değerli bir arkadaşımız kararsız kalmış biz de yardımcı oluyoruz.

Haklısınız, yine hızımı alamamışım... ::) ::)
Napiim, hızımı alamıyorum bazen, çünkü bazı şeyler içime çok oturuyor :(
Mesela aksesuar seçenekleri konusunda araçlarımız çok kısır >:(
Aksesuar aracın dizel veya benzinli olmasıyla bile değişiyor, bu nasıl bir anlayış??

Belki şişirdiğimi düşüneceksiniz ama sırf hız sabitleyici dalgasına şu yarisi satasım var, çok canımı sıkıyor bu olay...

Ne demek yaa eklenmiyor, benzinliye neden ekleniyor??

Not: Arkadaşlar cevap yazın diye yazmadım, yani soruların cevaplarını TCT üyeleri sabırla bana anlattı konuya hakimim 8-)
       Sadece serzeniştte bulunuyorum... :nija: :nija:
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Temmuz 02, 2012, 18:21:45 »

O zaman sizin dediğinize karşılık bir örnek de ben vereyim; BMW 3.20d 184 hp üretirken Avensis 2.0 d4d 124hp üretiyor, bence de başarı budur.
BMW ve Mecedes binek araçlarında firma olarak 1milyon km testleri yapmaya cesaret edebilen nadir markalardan, bence Toyota sakın ha sakın kalite ve dayanıklılık konusunda bu iki marka ile aşık atmaya kalkışmasın. Sözlerim biraz sert gibi ama lütfen şahsi algılamayın, asla size değil sözlerim, fikirlerinize saygım sonsuz, ama bir bmw ile de toyota kalite ve dayanıklıklıkta kıyaslanacak markalar değil, bunu ben değil tüm dünya söylüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 02, 2012, 20:05:27 »
O zaman sizin dediğinize karşılık bir örnek de ben vereyim; BMW 3.20d 184 hp üretirken Avensis 2.0 d4d 124hp üretiyor, bence de başarı budur.
BMW ve Mecedes binek araçlarında firma olarak 1milyon km testleri yapmaya cesaret edebilen nadir markalardan, bence Toyota sakın ha sakın kalite ve dayanıklılık konusunda bu iki marka ile aşık atmaya kalkışmasın. Sözlerim biraz sert gibi ama lütfen şahsi algılamayın, asla size değil sözlerim, fikirlerinize saygım sonsuz, ama bir bmw ile de toyota kalite ve dayanıklıklıkta kıyaslanacak markalar değil, bunu ben değil tüm dünya söylüyor.

peki işin içine lexusu katarsak durum ne olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 02, 2012, 20:08:44 »

lexus araba satmiyorki
club uyeligi satiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Temmuz 02, 2012, 20:13:20 »

Ben de Bentley'i katarım.
Sonra siz başka bir markayı katarsınız, sonra ben başkasını... Bu böyle ilk okul 3 çocuklarının tartışmasına doğru sürer gider. Olacağı budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Temmuz 02, 2012, 20:16:47 »
Süleyman bey, Çok haklısınız BMW'nin Toyota ile 1 milyon km testine girmesi adaletsizce olur zira BMW toz yutmaktan testin yarısına gelmeden öksürükleri başlar.

Toyotanın ve BMW'nin emisyon değerleri ve yakıt tüketimleri oldukça farklı yönlerdedir. Önemli olan km ilerledikçe aracın ilk günkü değerlerine sadık kalmasıdır.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44388.0

Bir de sizden ricam konuşma tarzınıza biraz özen göstermeniz, internet aleminde  duygular pek ifade edilmediği için çok da birbirimizi anlayamaya biliyoruz ya da samimiyetimizi.
Taklitlerden sakının