Gönderen Konu: Yüksek hızlarda aracın motor sesinde ani yükseliş (bağırması) normal mi?  (Okunma sayısı 24351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 202000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür edildi
Aracımı yeni aldım. 2003 Avensis Elegant Executive 2.0/ Biraz hız yapmam gerekti. Araç yüksek hıza ulaştığında motor sesinde bariz ses yükselmesi oldu. Motor bağırıyor derler ya o tür bir ses. Araç 123 000'de. Bu bir problemin işareti midir yoksa normal midir? Bir de aracı satan beyefendi çok yüksek hıza ulaşırsan aracın içinde sesten duramazsın demişti. Bu normal midir? Cevabınız için teşekkürler.
2010 Yaris 1.33 Terra Sport

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Aracınız hayırlı olsun . Aramıza hoş geldiniz . Ben uzun yola çıkamadım aracımla onun için açıkçası sorunuza sağlıklı bir cevap veremeyeceğim ama forumdaki diğer arkadaşlar tecrübelerini paylaşacaklardır . Birde bu soruya cevap verebilmek için bahsettiğiniz sesi duymak lazım .  :)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Aracımı yeni aldım. 2003 Avensis Elegant Executive 2.0/ Biraz hız yapmam gerekti. Araç 120 km hıza ulaştığında motor sesinde bariz ses yükselmesi oldu. Motor bağırıyor derler ya o tür bir ses. Araç 123 000'de. Bu bir problemin işareti midir yoksa normal midir? Bir de aracı satan beyefendi 180 km hıza ulaşırsan aracın içinde sesten duramazsın demişti. Bu normal midir? Cevabınız için teşekkürler.

Her araçta 120 kmh'den itibaren motor sesinde artış olur.
Normaldir...
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
benim avensisim 1.6 ama dediğiniz hız ve üzerinde gerçekten aşırı derecede artış var zaten avensis te rahatsız edici bir durumdur yüksek hızda fazla motor sesi yapması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Belli bir yaştan sonra motor lastik yol sesinde artış olabiliyor bende 94 corollada yıllar önce gözlemlemiştim bunu malesef bu durum için yapacak bir şey yok :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
benim corollamın maşallahı var o zaman :) babamda 2005 corolla var onda da motor sesi çok fazla. Benim aracımda aynı motor özelliğine sahip olmasına rağmen(VVT-i) benım arabayı ilk aldığımda dedim bu babamınkinden çok sessiz diye

Not: Aracım 129bin km'de.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • 3 kere teşekkür edildi
İlginiz için teşekkür ederim. Toyota sevenler sıcakkanlı insanlar. sesi şöyle de tarif edebilirim. otomatik vites araç. Ani gaza yüklendiğinde spor moda geçip hızlanırken çıkardığı ses. Demek ki normal. İçim rahatladı. bir de manuel kullanımda 4 vites var. bu az değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
benim corollamın maşallahı var o zaman :) babamda 2005 corolla var onda da motor sesi çok fazla. Benim aracımda aynı motor özelliğine sahip olmasına rağmen(VVT-i) benım arabayı ilk aldığımda dedim bu babamınkinden çok sessiz diye

Not: Aracım 129bin km'de.

Bu konuda katılıyorum dayımda 2005 var ikisinin 3000 rpmdeki ses düzeyleri çok çok farklı :)

Ayrıca bu 120 kmdeki hız için ben diyemem sonuçta arabada açık hava filteresi var ister istemez kükremeye başlıyor araç :lol:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
iyi işte çok ses yapıyorsa hızı gitmezsiniz japonlar sizin için böyle bir formül üretmiş hem yakıt tasarrufu hem güvenlik daha ne istiyorsunuz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi

İlginiz için teşekkür ederim. Toyota sevenler sıcakkanlı insanlar. sesi şöyle de tarif edebilirim. otomatik vites araç. Ani gaza yüklendiğinde spor moda geçip hızlanırken çıkardığı ses. Demek ki normal. İçim rahatladı. bir de manuel kullanımda 4 vites var. bu az değil mi?

aynı araçtan bendede var. devirsiz kullanırsanız ses gelmiyor gibi bişey. gaza yüklenince sonuçta araç vites küçültüyor ve devir yükseliyor ses artması normal. araç normalde 4 vites ama otomatikte sayın 5 çıkar tork konvertörü var. hatta manuele alın 2 de de 1 kere daha vites değiştiriyor.  bencede 4 vites çok az yüksek süratte devir yükseldiğinden hem fazla yakıyor hem ses artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
VVT-I araçlarda 120 km/h hıza karşılık gelen devir aralığında uğultu şeklinde ses şikayeti forumda da defalarca dile getirilmiştir. Daha üst devirlerde bu uğultunun gitmesi ve normal motor gürültüsünü duymanız lazım. Yalıtım eksikliğinden dolayı Toyotalarda motor gürültüsü şikayetine de sıkça rastlanır. Ben problemli bir durum olduğunu sanmıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
Şakir bey aracınız 2.0 motor..  aslında 1.6 motorlarda o bahsettiğiniz ses daha fazla hissedilir.. bu arada aracınız hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanırsınız inşallah.. selamlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • 3 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
Birkaç ay öncesine kadar verso aracımızda inanılmaz bir ses artışı hissettim,sizin dediğiniz gibi özellikle 120 ve üzeri hızlarda gidilmez olmuştu. Önemsemedim ilk ama normal olmadığını da biliyordum birkaç ay öncesine kadar sessiz bir araçtı çünkü. Servise götürdüm,şanzıman bilyasının sorun yarattığını söyledi ve değiştirdik.İnanılmaz bir fark oldu gerçekten bir servise baktırın bence normal olmayabilir.Ayrıca servise götürmesem bütün şanzıman zarar görebilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • 3 kere teşekkür edildi
Uyarınız için teşekkürler. aracınız otomatik vites mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
ses varsa sorun var demektir
ben olsam 2003 modeli artık elimde tutmazdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
Uyarınız için teşekkürler. aracınız otomatik vites mi?

Aracım otomatik vites değil manuel.Sizin de aynı olmasa da şanzımanla ya da başka birşeyle alakalı bir durumdan böyle bir sorun olduğunu düşünüyorum.Çünkü bu araçlarla ilgili birşeyler okuduğumda, en çok gördüğüm olumlu yorumlardan biri ne kadar sessiz bir araç olduğu(Bozuk aslfalttaki yol sesi dışında).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • 3 kere teşekkür edildi
Trabzon'a gider gitmez baktıracağım. sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • 3 kere teşekkür edildi
Mesut Aydoğan beyefendiye de iyi dilekleri için teşekkür ediyorum. Acele bakarken farketmemişim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
aracınız manuel vites ise baskı balata durumuna bi bakın isterseniz