Gönderen Konu: performansı çok düşük  (Okunma sayısı 4064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
performansı çok düşük
« : Mayıs 11, 2012, 08:21:39 »
                       Arkadaşlar araç corolla 93 gl 1.6 lpg atiker aracın performansı çok düşdü yani gitmiyor sanki. Benmi yanlış algılıyorum diye başka arkadaşlarada kullandırdım onlarda aynı kanıya vardılar sizce sorun ne olabilir?

Toyota Club Türkiye

performansı çok düşük
« : Mayıs 11, 2012, 08:21:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: performansı çok düşük
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2012, 08:35:05 »
Çağlar bey, Öncelikle aracınızla keyifli sürüşler dilerim fakat araç bilgilerinide yazabilirseniz daha iyi bir şekilde yardımcı olmaya çalışırız. Araç bilgilerinden kastım ise Lpg kaç kmdir takılı aracınız ve aracınızın km'si en son bakımlarında ne işlemler gördüğü vs vs. Bu şekilde pek sağlıklı yardımcı olunacağını sanmıyorum. Bir de aracınızda her hangi bir sorun var mıdır? yok mudur? Ses vs.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2012, 09:26:01 »
                    araç 195 binden 93 gl daha alalı 6 ay bile etmedi bakım olarak yagını felan kontrol ettirdim rot banlans felan yapdırdım fenni muayeneden sorunsuz geçdi bu arada bide öyle iskelet gibi araçlar vardır hani neresinden tutarsanız elinizde kalır öyle bir araç degil inanılmaz diri bir araç ses olarakda sabahları genellikle 30 sn ye felan bir ses geliyor kayışlardan sonradan normale dönüyor birde tekerleri tam çevirince ses geliyor başkada yürür aksamda felan bir ses yok yok zaten biz 4. sahibiyiz lpg nin de ne zaman takıldıgını bilmiyorum ama sanırım bu aracın ikinci lpg'si tamponda eski lpg dolum yerinin deligi var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2012, 09:31:09 »
Çağlar selam, gazda kullanırkenmi bu sorun oluyor ?  benzindede aynı sıkıntı varmı ?

gazda iken oluyorsa eğer öncelikle gaz filtresini kontrol ettir değiştirmedi isen ,  ikinci olarak bir önceki sahibi gaz ayarını ksıtırmış olabilir az yaksın diye, bende kıstırmıştım ve inanınlmaz gidiyordu kanı gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2012, 09:37:45 »

Çağlar selam, gazda kullanırkenmi bu sorun oluyor ?  benzindede aynı sıkıntı varmı ?

gazda iken oluyorsa eğer öncelikle gaz filtresini kontrol ettir değiştirmedi isen ,  ikinci olarak bir önceki sahibi gaz ayarını ksıtırmış olabilir az yaksın diye, bende kıstırmıştım ve inanınlmaz gidiyordu kanı gibi :)
                      haklısın abi şimdi birde arabayı bi hafta çalıştırmayayım tek marşla gazda çalışıyo ama bi 7-8 km gideyim stop edip 2 dk sonra çalıştırayım almıyor gazı benzine alıp öyle çalıştırıyorum bide özellikle lpg aldıktan sonra çalışmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA 16.GLİ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 243000
  • Model Yılı: '95
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2012, 09:50:31 »
Aracın Gaz Filitresini Kontrol Ettir Birde Aracın Kalkış Kavraması Felan Nasıl Baskı Balatadan da Yapabilir Araç Gitmez Ve Çok Yakar Araç

Direksiyonu Tam Çevirdiğinde Ses Gelmesi Normal Direksiyon Hidrolik Olduğundan Direksiyon Powerının Paletlerinde Sıkışma Oluyor O Normal Bir Ses Ama Direksiyonu Tam Kırmamak Lazımdır...
K@R@KOÇ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2012, 09:52:17 »
gaz ayarı düşük olabilir benzinde de kullanın çok fark oluyorsa gaz ayarını kontrol ettirin. ayrıca tekerlekleri döndürdüğünüzde duyduğunuz ses direksiyon pompa kayışı sesi normal yani
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2012, 10:02:02 »
Aracınız karbüratörlü anladığım kadarıyla.Karbüratörlü arabalara sıralı sistem olmuyor diye biliyorum.LPG tipinden dolayı performans kaybı olması bence normaldir.Yine enjeksiyonlu olsaydı nasıl olurdu bilemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2012, 10:09:12 »
Aracın Gaz Filitresini Kontrol Ettir Birde Aracın Kalkış Kavraması Felan Nasıl Baskı Balatadan da Yapabilir Araç Gitmez Ve Çok Yakar Araç

Direksiyonu Tam Çevirdiğinde Ses Gelmesi Normal Direksiyon Hidrolik Olduğundan Direksiyon Powerının Paletlerinde Sıkışma Oluyor O Normal Bir Ses Ama Direksiyonu Tam Kırmamak Lazımdır...
           Evet dediginiz gibi gaz filtrelerini felan degiştiricem bundan dolayı olabilir dedikleriniz kadarıyla sorun gazdan dolayı kalkışda işde dedigim gibi performans düşüyor mesela bu gün bir connetle beraber ışıklardan aynı anda kalkdık gazı kökledigim halde connet bizimkinin yanında ferrari gibi kalkdı gitti bide kadir bey baskı balata ya gelecek olursak ben rahatça fites degiştirebiliyorum hiç tık bile etmeden nazikce ama başkaları bindigi zaman fitesde zorlanıyor özellikle birden ikiye atarken gerisinde zorlanmıyorlar birde bu sorunu demeyi unuttum debriyaj bazen hani ıslak bir süngere elinle bastırısınya agır agır kalkar bazen öyle oluyor debriyaj fitese geçmiyor boşa alıyorum bir kaç saniye sonra düzeliyor orcun bey bu arada araç düz lpg li sıralı degil bende sıralı yapmayı düşünüyordum bunu ögrendigim iyi oldu sogalasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2012, 10:43:44 »
                            Evet aracın yakıt durumuda anormal şimdi 30 -40 km hızla gittigin zaman nerdeyse kokluyor diyorum yakıtı ama 70'i geçdinmi içiyor valla şimdi bide bu lpg filtresi degişimi lpg bakımı felan ve daha olabilecek arızaların giderilmesi ne kadar tutar arkadaşlar tahmininizce???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA 16.GLİ
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2012, 12:03:54 »
aracın vitese zor geçmesi hususu tam olarak debriyaj tam ayıramıyor bende de aynı sıkıntı var suanda onu halledersem sana söylerim ben neyden yaptıgını

lpg bakımıda maksimum 50 tl tutar diye tahmin ediyorum belkide daha az minimumda 5 tl olacaktır...

gaz beyninde belkide pislik vardır beynin altında tıpa var onu sökersen belki düzelebilir

bujilere buji kablolarına felanda baktır derim
K@R@KOÇ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2012, 20:59:27 »
aracın vitese zor geçmesi hususu tam olarak debriyaj tam ayıramıyor bende de aynı sıkıntı var suanda onu halledersem sana söylerim ben neyden yaptıgını

lpg bakımıda maksimum 50 tl tutar diye tahmin ediyorum belkide daha az minimumda 5 tl olacaktır...

gaz beyninde belkide pislik vardır beynin altında tıpa var onu sökersen belki düzelebilir

bujilere buji kablolarına felanda baktır derim
                  valla gaza ben bakamam da patlar felan bir ara elimi gazın oralarda bir yere yanlışlıkla deydirdim pısst diye bir ses geldi dahada dokunmadım göstermedimde ama sızdırma yok yani araçda dedigin gibi beyinden olabilir zaten salı günü götürecem bende aracı haberini bekliyorum ya bide bu filitre dedigin bir ara ben arkadaşın aracını götürmüşdüm bir tane sienamıydım neydi tam hatırlamıyorum yanlış olmasın aracın markası işde filitresiydi galiba fare kadar iki ucu delikli yumurta gibi bir şey degişdiler 100 tl aldılar adamdam bizimkide öyle olmasın ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA 16.GLİ
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2012, 13:41:30 »
sanmıyorum 100 tl yoktur yaa ben 5 tl almıştım filtreyi
K@R@KOÇ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2012, 18:44:15 »
araç benzinde çalışınca çiğ benzin kokusu geliyormu içeri dökülmüş gibi benim araçta öyle bi sıkıntı oldu 1.3 xl araç geçen yıl aldığım zaman gayet iyiydi bi yerden geçen yaz lpg aldım aracı mahvetti benzini çiğ yakmaya başladı lpgde düz yolda gaz pedalı sona dayanıyordu 90 km anca diyordu 5.viteste bujileri kabloları distribütör kapağını lpg beynini değiştirdim gene düzelmedi baskı balatadan şüphelendik en son karbüratörcüye gittim izah ettim adam komple söküp dağıttı temizledi bide ayar verdi araba kendine geldi yakıtta düştü sizin araç karbüratörlü olması lazım bide karbüratöre baktırın derim geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzelir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 12, 2012, 22:49:44 »
                                     Bu gün tanıdık bir elektirikci vasıtasıyla atike're gittim neyse şikayetleri anlattım adam bilgisayara bağladı aracı herşey çok normal gözüküyor dedi aracın gaz ayarlarını yükseltti biraz performans bence normale döndü ama şu gazda bazen almama konusunu halledemedik adam akünün + kutbundan gaz çıkışına bir kablo götürmemizi istedi atikerde bu elektirik problemi varmış bende bizim tanıdık elektirikcinin yanına gittim adam bakdı var bunun kablosu dedi gaz ayarını yapdımı dedi evet dedim dedi bide böyle kullan bakalım neyse tam çıkacakken aynısını yapdı araç yine benim kisi düz lpg olduğu için filitrede yokmuş temizlenebilecek bir aksamı yokmuş dedi adam. Belki bilirsiniz kırmızı bir elektirikle ilgili galiba aksamı var lpg'nin bizim elektirikci onunla oynadı araba çalışdı ne varsa bunda var dedi salı günü bu kez bir başka atiker bayii var oraya götürecem bakalım ne olacak ama performans düzeldi dedigim gibi işde bir tek bu bazen almama sorunu kaldı lpg nin benzinden iyi çalışıyor bide egzoz sesi lpg de board egzoz takmışçasına güzel çıkıyor
                                     Şimdi gelirken dediginiz gibi benzinde denedim yolda bu kezde benzin garipleşdi normal gidiyorum benzin 2000-3000 devirleri arasında kesiliyor 2 saniye kadar sonra düzeliyor bu ne işdir anlamadım valla her fitesde öyle 1-2-3-4-5'e kadarda attım aynı onu nereye göstereyim ben motorcuyamı ? bu baskı balatıyıda gösteremedim sıra gelmedi ona artık salı gününe kaldı.                                           

sanmıyorum 100 tl yoktur yaa ben 5 tl almıştım filtreyi
            evet bu gün adamada aynını dedim senin yanlışın var dedi abi o başka bir işlem yapmışdır                                                                                 

araç benzinde çalışınca çiğ benzin kokusu geliyormu içeri dökülmüş gibi benim araçta öyle bir sıkıntı oldu 1.3 xl araç geçen yıl aldığım zaman gayet iyiydi bir yerden geçen yaz lpg aldım aracı mahvetti benzini çiğ yakmaya başladı lpgde düz yolda gaz pedalı sona dayanıyordu 90 km anca diyordu 5.viteste bujileri kabloları distribütör kapağını lpg beynini değiştirdim gene düzelmedi baskı balatadan şüphelendik en son karbüratörcüye gittim izah ettim adam komple söküp dağıttı temizledi bide ayar verdi araba kendine geldi yakıtta düştü sizin araç karbüratörlü olması lazım bide karbüratöre baktırın derim geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzelir

yok gaz veya benzin kokusu hiç gelmiyor içindende motorun kaputunu açdığım zamanda herhangi bir koku yok benim kisi hızı buluyor yani bu düzelmeden öncede hani bassam ibreyi dayanıyor ama hani nasıl diyim atik deyildi ama sizin dediginiz gibi benimde en kısa sürede bu baskı balataya gitmem lazım sorması ayıp sadece baskı balata işlemleri ne kadar tuttu şimdi diyeceksiniz sende ammada fiyat soruyon birader ama valla öyle bir paralar dönüyorki yani kazıklamasalarda kazıklanmış hissi uyandırıyor insanda mesala antenim kırılmışdı bir anten fiyatlarını soriyim dedim 45 tl dedi ya adam bizim enişdenin hundai elantra 98 var onun anteni radyoyu açınca arkadan otomatikmen çıkıyo onunda kırılmışdı ona 50 tl verdik aldık ki bizimkisi analog yani kasetçalar anteni gibi bir şey işde sütten
agzı yanan yogurdu üfleyerek içermiş bizimkide o hesap oldu anlayacagınız   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 15, 2012, 22:25:24 »
yok estağfurullah baskı balata değişmedi  baskı balata seti 135 ve 235 iki çeşit var dedi genellikle aisin marka tavsiye ediyorlar karbüratörü temizletince sorun kalmadı millet tuturabildiğine fiyat istiyor ben geçen yıl aldığımda sol arka dış kapı açma kolu kırıktı radyo anteni 30 kapı kolunuda 25 tl fiyata aldım bende 1.6 alayım dedim galerilerde yoktu kısmet 1.3 imiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2012, 22:58:07 »
                         ya sorma valla abi korkar oldum ya sanayiye gitmeye memur oldugumuz için maaşın yarısını yüklesek kötü bizim için işde her ay peyder pey yapıyoz bişeyler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #17 : Mayıs 17, 2012, 08:00:21 »
Çağlar bey aracınız benım aracımla aynı motor benzer olay basıma geldı oncelikle gaz ayarını tup takan bayiler ayarlıyamıyor boşuna gitmeyin güvendiğin bir tamirciye git aracın gazda çalısırken *avansla birlikte beyin ve karbüratore giden vana dan ayarlasın bu işlemi yaparken aracın rolanti sesini dinleyerek yapsın ben oyle yaptırdım ınanılmaz bır değişme oldu birde benzin filtresini değiştirin derim zaten ucuz bısey basıt kendınızde değiştirebiliyorsunuz farkı goreceksınız
TRD JAPAN MOTOR SPORT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #18 : Mayıs 17, 2012, 08:17:39 »
Çağlar bey benzinde aynı sorunu yaşadım 2000 3000 devir arasında araba yığılıp tekrar devam ediyordu siz öncelikle benzin filtesini değiştirin aracı benzine alın benzine geçtiğinden emin olun sonra stop edin karbüratorun altındakı mıkseri sökün ve hava filtesinı tekrar takın 3-veya 4 km yol yapın eger yıgılma yapmıyorsa büyük ıhtımal yapmayacaktır geniş ağızlı mikser takarsanız sorun ortadan kalkacaktır yanlız bu işlemi lpg yi ayarlatmadan önce yapın
TRD JAPAN MOTOR SPORT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mayıs 17, 2012, 22:11:00 »
              Evet motorlar aynı İbrahim bey tıpkı sizin söyledikleriniz gibi oluyor valla demeseydiniz benzin filitseresi olayını unutmuşdum bende öyle zannediyorumki ondan olabilir hiç kontrol etmedim en kısa sürede sonuçları yazacagım şimdilik hoşçakalın cümleten kazasız belasız sürüşler