Gönderen Konu: 1,0 mmt 2004 yaris hakkında sorularım  (Okunma sayısı 5577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1,0 mmt 2004 yaris hakkında sorularım
« : Mayıs 08, 2012, 09:23:13 »
merhaba arkadaşlar aracımı yeni aldım sayılır forumu araştırdım ancak bazı konulardan emin olamadığım için buradan sormak istiyorum. aracım düz yolda 90km den sonra 6lt/100 km yakıyor hatta bu değeri geçiyor bu bana anormal geldi (zira 2000 1,6 vvti corollamda aynı sürat değerlerinde aynı şekilde yakıt tüketiyordu) ş.içinde 50km sürat değerinde 5,4lt/100km ortalama yakalıyorum. akışmetreyi çıkartıp temizledim aracım 73000km de bütün bakımları servisinde yapılmakta. birde geri vitese attığımda bazen boşa alıp uyarı sesi veriyor bu durum sorunmudur yada sorunun başlangıcının habercisimidir?  ayrıca polen filitresini değiştirmek istiyorum servide 45tl dediler dışarıda 15tl flitreyi nereden değiştiriyoruz acaba? ilgilenen arkadaşlara teşekkurler.

Toyota Club Türkiye

1,0 mmt 2004 yaris hakkında sorularım
« : Mayıs 08, 2012, 09:23:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla + RaceChip
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 1,0 mmt 2004 yaris hakkında sorularım
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2012, 09:33:55 »
Mustafa bey öncelikle hem aracınız hem foruma gelişiniz hayırlı olsun :)

Benim düşüncem şu şekilde belki şehir içi aracınız az yakabilir ama hız yükseldikçe düşük motor fazla yakar.Benimde daha önce 1,2 motor benzinli doblom vardı aynı şekilde yakıt tüketimi fazlaydı.. Ondan kaynaklıdır yani.. Diğer sorunuz hakkında bir bilgim yokk ..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2012, 10:53:44 »
Yakıt değeriniz için pek yorum yapamayacağım ama bana normal geldi açıkçası çok da yüksek bir değer değil gibi..
Aracı geri vitese taktığınızda boştan geriye geçmeyip bir kaç kere uyarı sesi vermesi bende de oluyor. Nadiren ama oluyor yani.. 2 buçuk yıldır 1.3 mmt Yaris kullanıyorum ve bu nedenden ötürü sorun yaşamadım. Dert etmeyin yani. ;)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2012, 12:30:00 »
1.0 modelleri için zaten toyotanın verdiği katalogta 100 km'de 6 lt yazar. ama şunu unutmamak lazım 1.0 araç hız için üretilmiş bir araç değildir 90 km'den sonra hatta 100'den sonra 1.6 aracınızdan daha fazla yakıt tüketmesi muhtemeldir. çünkü motorun dizaynındaki belirlenen güç istenilen hıza yetmediği için motor daha fazla yakıt harcayarak istenilen hıza ulaşmaya çalışacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2012, 14:40:03 »
5lt/100km nin altında yaktığını söyleyenleri duyunca  bir arızamı var sorusu aklıma geliyor. o yüzden sorma ihtiyacı hissettim. peki arkadaşlar polen filitresini nasıl değiştirebilirim motor bölümünün orada ızgara girişi vs bulamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2012, 14:43:22 »
Mustafa bey öncelikle hem aracınız hem foruma gelişiniz hayırlı olsun :)

Benim düşüncem şu şekilde belki şehir içi aracınız az yakabilir ama hız yükseldikçe düşük motor fazla yakar.Benimde daha önce 1,2 motor benzinli doblom vardı aynı şekilde yakıt tüketimi fazlaydı.. Ondan kaynaklıdır yani.. Diğer sorunuz hakkında bir bilgim yokk ..

+1. Ayrıca araç MMT olduğu için manuel 5. vites gibi verimli olmayacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2012, 17:10:40 »
Polen filtresi için torpido kapağını çıkarmanı gerekmekte. İç kısımda göreceksiniz filtre yerini...
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2012, 00:49:28 »
  Öncelikle hayırlı olsun...Aracınızı geri vitese alırken frene yumusak davranmayınız.Vites değiştirirken frene sonuna kadar basarsanız bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2012, 08:02:19 »
cevaplar için teşekkurler, şimdiye kadar bi çok araba kullandım bundan önce 4 kasa golf tdi vardı onun yeri ayrıydı ancak yarisi ş.içinde kullanmak çok zevkli bu aracı eşim için almıştım benim çok hoşuma gitti, birde şunu söylemeden geçemeyeceğim insanların küçük arabalara karşı tuhaf tutumları var birden önünüze atlayıveriyorlar sanki çarpsanız bi zarar görmiyeceklerini düşünüyorlar psikolojik bir durum olsa gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2012, 08:09:15 »
... birde şunu söylemeden geçemeyeceğim insanların küçük arabalara karşı tuhaf tutumları var birden önünüze atlayıveriyorlar sanki çarpsanız bir zarar görmiyeceklerini düşünüyorlar psikolojik bir durum olsa gerek...

Bu duruma bir süre sonra alışırsınız Mustafa Bey :) Fakat bir süre sonra arabaya da alışacak ve daha kararlı süreceğinizi göreceksiniz :) O zaman o kadar kolay atlayamayacaklardır :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 09, 2012, 18:08:08 »
Bende birşey sorabilirmiyim acaba?

Şehirler arası normal hızlarda gittiğinizde 90 civarı yakıt tüketim değeri nedir acaba?

Ş içi durum nedir /ortalamanız nedir?

1,0 olunca merak ediyor insan kusura bakmayın.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2012, 19:01:15 »
Bende birşey sorabilirmiyim acaba?

Şehirler arası normal hızlarda gittiğinizde 90 civarı yakıt tüketim değeri nedir acaba?

Ş içi durum nedir /ortalamanız nedir?

1,0 olunca merak ediyor insan kusura bakmayın.

Bende 2008 model 1.0 Yaris Terra var. Arabayı geçtiğimiz cuma akşamı toyota servisinden bakımları yapılmış bir şekilde teslim aldım. TEM de düz yolda 125 km hızla seyrederken anlık yakıt tüketimine baktığımda 5.4 lt yi gösteriyordu. Hızımı hiç değiştirmedim yakıt tüketimi değeri de değişmedi uzun süre. Ancak tabii yokuş iner çıkarken değerler aynı hızda bile olsam ciddi farkediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 09, 2012, 19:09:06 »
Bende 2008 model 1.0 Yaris Terra var. Arabayı geçtiğimiz cuma akşamı toyota servisinden bakımları yapılmış bir şekilde teslim aldım. TEM de düz yolda 125 km hızla seyrederken anlık yakıt tüketimine baktığımda 5.4 lt yi gösteriyordu. Hızımı hiç değiştirmedim yakıt tüketimi değeri de değişmedi uzun süre. Ancak tabii yokuş iner çıkarken değerler aynı hızda bile olsam ciddi farkediyor.

Benim asıl sormak istediğim mesela 80-90 km hızla sabit ilerlerken ortamala 3,5-4 lt değeri bilgisayarda ve depoda yakalanabiliyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mayıs 10, 2012, 11:15:17 »
araç çok yakıyor fikrine şimdi daha çok inanmaya başladım benim aracım 90km sabit süratte 6lt/100km civarında bi tüketimi oluyor 125km hızda 9lt/100km civbarına rahat bi şekilde çıkar ayrıca 125km sürattede baya bi zor çıkıyor muhtemel arıza hava akışmetresi olarak aklıma geliyor bunu düşünmeme bir sebebpte düşük hava sıcaklıklarında araç çok fazla tüketmeye başlıyor (sanırım İAT sensörüde akışmetrenin içinde yer alıyor)  peki maf sensörü hariç başka hangi sebeple fazla tüketim olabilir? buji hava flitresinde sıkıntı yok rutin değişmesi gerekenler değişiyor zamanında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #14 : Mayıs 10, 2012, 12:10:08 »
mustafa bey 2005 model 1.0 yaris'e sahiptim ve emin olun bende de hep bu değerler vardır yani bu araba hiçde az yakmıyor eğer illaki yaris'e binmek istiyorum derseniz bence 1.3'e binin yakış olarakda aralarında fark yok performans olarakda çok daha iyidir  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mayıs 10, 2012, 14:22:13 »
emrah bey kafam baya karıştı rıdvan bey 125km ile giderken 5,4lt değerini okuduğunu yazmış forumları okuduğumda 90km sabit süratle 4,2lt yaktığını söyleyenler var. aklıma araçta arıza varmıdır sorusu geliyor. vw olsa elimde arıza tespit cihazı var takarım sensörlerin değerlerine bakarım ancak toyota nın yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 10, 2012, 15:35:29 »
emrah bey kafam baya karıştı rıdvan bey 125km ile giderken 5,4lt değerini okuduğunu yazmış forumları okuduğumda 90km sabit süratle 4,2lt yaktığını söyleyenler var. aklıma araçta arıza varmıdır sorusu geliyor. vw olsa elimde arıza tespit cihazı var takarım sensörlerin değerlerine bakarım ancak toyota nın yok

Ben anlık tüketim değerini verdim Mustafa bey. Arkadaşlar ortalama yakıt tüketim değerinden bahsediyorlar. Ortalama hesabını nasıl yapıyor bilmiyorum ancak bazen dik yokuşta kalkarken anlık tüketimin 20 lt ye kadar çıktığını bile gördüm. Haliyle bu yüksek değer 5,4 lt lik anlık değerin de ortalamada yükselmesine neden oluyor sanırım. Ama ben yine de 1,0 aracın 1,3 ten çok yaktığına inanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2012, 17:03:15 »
Ben anlık tüketim değerini verdim Mustafa bey. Arkadaşlar ortalama yakıt tüketim değerinden bahsediyorlar. Ortalama hesabını nasıl yapıyor bilmiyorum ancak bazen dik yokuşta kalkarken anlık tüketimin 20 lt ye kadar çıktığını bile gördüm. Haliyle bu yüksek değer 5,4 lt lik anlık değerin de ortalamada yükselmesine neden oluyor sanırım. Ama ben yine de 1,0 aracın 1,3 ten çok yaktığına inanmıyorum.

Anlık yakıt tüketimi 20 lt çıktığını görmek sizi korkuttuysa buyrun bi gün misafirim olun size 89-99 lt değer nasıl yakalanıyor göstereyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 10, 2012, 17:34:23 »
Anlık yakıt tüketimi 20 lt çıktığını görmek sizi korkuttuysa buyrun bir gün misafirim olun size 89-99 lt değer nasıl yakalanıyor göstereyim..

Kerem Bey korkutmayın bizi    :o :o :o
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mayıs 11, 2012, 11:53:58 »
anlık değerler yüksek olabilir tabiki ancak uzun yolda sabit süratlerde tüketim değerleride sabit oluyor o yüzden ortalamayı kendimde aşağı yukarı tahmin edebiliyorum. ortalama tüketimde toyotaların hesabı çok iyi rolantideki yakıtı dahi hesap ediyor diğer marka araçlarda ortalama yakıt tüketimiyle gerçek değer arasında tutarsızlık oluyor