0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mustafa bey öncelikle hem aracınız hem foruma gelişiniz hayırlı olsun Benim düşüncem şu şekilde belki şehir içi aracınız az yakabilir ama hız yükseldikçe düşük motor fazla yakar.Benimde daha önce 1,2 motor benzinli doblom vardı aynı şekilde yakıt tüketimi fazlaydı.. Ondan kaynaklıdır yani.. Diğer sorunuz hakkında bir bilgim yokk ..
... birde şunu söylemeden geçemeyeceğim insanların küçük arabalara karşı tuhaf tutumları var birden önünüze atlayıveriyorlar sanki çarpsanız bir zarar görmiyeceklerini düşünüyorlar psikolojik bir durum olsa gerek...
Bende birşey sorabilirmiyim acaba?Şehirler arası normal hızlarda gittiğinizde 90 civarı yakıt tüketim değeri nedir acaba?Ş içi durum nedir /ortalamanız nedir?1,0 olunca merak ediyor insan kusura bakmayın.
Bende 2008 model 1.0 Yaris Terra var. Arabayı geçtiğimiz cuma akşamı toyota servisinden bakımları yapılmış bir şekilde teslim aldım. TEM de düz yolda 125 km hızla seyrederken anlık yakıt tüketimine baktığımda 5.4 lt yi gösteriyordu. Hızımı hiç değiştirmedim yakıt tüketimi değeri de değişmedi uzun süre. Ancak tabii yokuş iner çıkarken değerler aynı hızda bile olsam ciddi farkediyor.
emrah bey kafam baya karıştı rıdvan bey 125km ile giderken 5,4lt değerini okuduğunu yazmış forumları okuduğumda 90km sabit süratle 4,2lt yaktığını söyleyenler var. aklıma araçta arıza varmıdır sorusu geliyor. vw olsa elimde arıza tespit cihazı var takarım sensörlerin değerlerine bakarım ancak toyota nın yok
Ben anlık tüketim değerini verdim Mustafa bey. Arkadaşlar ortalama yakıt tüketim değerinden bahsediyorlar. Ortalama hesabını nasıl yapıyor bilmiyorum ancak bazen dik yokuşta kalkarken anlık tüketimin 20 lt ye kadar çıktığını bile gördüm. Haliyle bu yüksek değer 5,4 lt lik anlık değerin de ortalamada yükselmesine neden oluyor sanırım. Ama ben yine de 1,0 aracın 1,3 ten çok yaktığına inanmıyorum.
Anlık yakıt tüketimi 20 lt çıktığını görmek sizi korkuttuysa buyrun bir gün misafirim olun size 89-99 lt değer nasıl yakalanıyor göstereyim..