0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
"Ani frenlerde önce frene basıp, durmaya yakın debriyaja basarsak, motor kompresyonundan faydalanıp daha kısa mesafede dururuz! Yanlış! En etkin yavaşlama frenle debriyaja aynı anda basılarak yapılır. Böylece fren anında motor devre dışı bırakılarak, motorun aracı ileri götürme kuvveti yok edilir. "ben buna kesinlikle katılmıyorum, motorun vitesteyken ileri doğru vereceği güç rölanti seviyesindedir, ki zaten bu 3.vitesten itibaren tamamen etkisizdir araç üzerinde. Hangi kaynaktan aldınız bilmiyorum fakat, bu cümleyi kuran kişinin maalesef kompresyondan hiç mi hiç haberi yok. Bunun etkisini 300ps üstü bir aracı performanslı şekilde kullanırken vites kaçırarak görmesi gerekir. Tabi burdaki cümlede ince detaylarla yazılmış, debriyaja basarsak diyor ancak vitesten bahsetmemiş. Panik frende oldukça zordur fakat, yüksek hızlarda ve frenleme süresinin biraz daha uzun olduğu durumlarda, kritik vitesler ivedi şekilde seçilerek, aracın durma etkisine kompresyonla beraber bence ciddi katkıda bulunulur, sürüş hissiyatı olarakta denendiğinde zaten gayet açık. Aracın frenlerken dahi yüksek devirde olması hem kompresyon etkisiyle yavaşlamaya katkıda bulunur hem de aracın tutunmasını arttırır, birazda abs sistemine yardımcı olmuş olursunuz. şahsi görüşüm bu yönde
en doğru tespit bu arkadaşlar,anlaşılmayan bir nokta var sanırım herkez bunu dikkate almadan konuşuyor, bakın araç viteste iken motor aracı iel götürme eğiliminde değildir yapmayın lütfen biraz mantıklı düşünün,araç boşta iken devir saatiniz yükseliyormu ? hayır neden ? gaz pedalına basmadığınız için ! peki bu durumda motorda neler oluyor ? motorun rolnatide stop etmemesi için ihtiyacı olan yakıt pompalanıyor sadece doğrumu ?yani aracınız vitesteykende motor stop etmiyecek kadar motora yakıt gider gaza bastığınız anda motora daha fazla yakıt gittiği için aracı ileri götürme eğilimine girer ancak 120km hızla araç 3000 3500 devirde iken ayağınızı gazdan çektiğinizde araç yavaşlama eğilimine girer peki neden ? çünkü motora giden yakıt rolanti seviyesinde püskürtülür ve motor rolantiye düşene kadar yavaşlar hatta yüksek viteslerde stop etme eğilimine girer doğrumu ? peki nasıl oluyorda ileri gitme eğilimi gösteriyor diyebiliyorsunuz hala !araç 120km hızda 3500 devirde iken ayağınızı gazdan çektiğinizde araç yavaşlamaya başlar doğrumu yanlışmı ?
araç viteste hareket halindeyken gazdan ayağımızı tamamen çekersek araç cut-off mooduna geçer ve 1900 devire kadar yakıt yakmaz, o yünden 3500 devirde giderken gazdan ayağını çekersen motora yakıt gitmez, devir belli bir değerin altına düştükten sonra yakıt gitmeye başlar
Mehmet abi ben konunun özünü anlaşılması için yazı yazıyorum ama Coşkun bey direk benim yazdıklarımın sanki aksini ıspatlamak ister gibi yazınca yaptığım yorum doladır beni biliyorsunuz herzaman böyleydim , herneyse abicim yeğen 3 gündür ateşli 39.5 derece ateşi var gündüzleri 38.5 e kadar düşsede geceleri yükseliyor yine dün akşam yine doktrodaydık şuan biraz daha iyiymiş, yarın tekrar doktor kontrolümüz var hayırlısı ile atlatırız inşallah, biz diş diye şüpeleniyoruz 8 buçuk aylık oldu ve dişleri çıkamdı daha hep ağzı sulanıyor ancak doktor kuluçkaya yatmış mikropta olabilir dedi
çoşkun abi, mesut abinin de bunu bildiğine adım gibi eminim.. yanlız eski nesil araçlarda bu teknoloji olmadığı için ve konuyu yeni nesil araçlar olarak sınırlandırmak istemediği için böyle söylemiş genelleme yapmış ki açıklamasındaki odak noktası orası değil sıkıntı yok yani.. herkes aynı şeyi söylüyor aslında
abicim yeğen 3 gündür ateşli 39.5 derece ateşi var gündüzleri 38.5 e kadar düşsede geceleri yükseliyor yine dün akşam yine doktrodaydık şuan biraz daha iyiymiş, yarın tekrar doktor kontrolümüz var hayırlısı ile atlatırız inşallah, biz diş diye şüpeleniyoruz 8 buçuk aylık oldu ve dişleri çıkamdı daha hep ağzı sulanıyor ancak doktor kuluçkaya yatmış mikropta olabilir dedi
Anlasilmayan bir nokta var sanirim, herkes bunu dikkate almadan konusuyor; Yasadigimiz dunyada surtunme ihmal edilemez.Bir onceki mesajimda yazdigim uzere, aracinizin yavaslamasinin temel sebebi whp'nin surtunme kuvveti karsisinda yetersiz olmasidir.Tekrar soyluyorum, her arac viteste iken ileri gitme egilimindedir,