0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar, 2007 model dizel corolla'ya forumdan okuduğum kadarıyla yetkili servisler 10w40 motor yağı kullanıyormuş.Yeni aldığım araçta da muhtemelen 10w40 kullanılmış olmalı. Ama önceki aracımda 5w40 turbo dizel castrol kullanıyordum ve oldukça da memnundum. 4000 km sonra bu aracımın da yağ değişimi gelecek. Size sorum şu: Bugüne kadar (araç 116.000'de) 10w40 yağ kullanılmış aracın yağını 5w40'a çevirirsem yağ yakma durumu ortaya çıkacaktır muhtemelen. Ama bu oran ne miktarda olabilir? Aşırı bir yağ yakma meydana gelir mi, yoksa tolere edilir bir miktar mıdır ve sonraki bakımlarda aynı yağ kullanıldıkça yağ eksiltme miktarı düşer mi? 10w40 yağdan 5w40 tam sentetik yağa veya daha düşük viskoziteli yağa geçip de tecrübe eden arkadaş oldu mu? Tecrübelerinizi paylaşmanızı diliyor, teşekkürlerimi sunuyorum...
Mustafa Bey, aşağıdaki konuda oldukça fazla paylaşım mevcut:http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1086.0Yarı sentetikten, tam sentetiğe geçişte bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
Aracınızın km'sini burada gördüğüm için öncelikle tıkırtı konunuza ilave yapmak isterim. Bozuk yollarda kullandığınıza göre ön fren kaliper pimlerinizi de değiştirseniz iyi olur. Yetkili serviste işçilik + KDV dahil 140TLTurbo yüksek devirlerde döndüğünden, turbo milinde oluşan sıcaklık yüksek olduğundan dolayı ince yağda yırtılma meydana gelebileceğini düşünüyorum, o nedenle 10W-40'a devam etmenizi öneririm.
Aracımı aldığımdan bu yana yetkili servise talim, 10W-40 kullanıyorum.