Gönderen Konu: Müzik sesi dışarıdan çok duyuluyor?  (Okunma sayısı 10359 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür edildi
Müzik sesi dışarıdan çok duyuluyor?
« : Nisan 30, 2012, 01:14:53 »
Arkadaşlar radyonun sesi 20-25 kademede iken kapılar kapalı vaziyette araç dışından çalan şarkı rahatlıkla duyulabiliyor  :islik: Zaten sadece önlerde hoparlör mevcut dışarı o kadar ses geliyor olması normal mi?

Aracı kısa süre önce aldım yeni yeni farkediyorum bu durumları. Bu sorun başka kimse de var mı acaba :blink: Ya da kapı sacı ile hoparlör arasında ayrı bir ses yalıtımı olma ihtimali var mı? Ya da var da benim aracımda mı yok? Çünkü ses özellikle hoparlörün olduğu bölgeden geliyor ve sesi yüksek seviyede tutunca sanki camlar açık gibi    :wacko:

2007 d-4d dizel.

Toyota Club Türkiye

Müzik sesi dışarıdan çok duyuluyor?
« : Nisan 30, 2012, 01:14:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Müzik sesi dışarıdan çok duyuluyor?
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2012, 19:56:59 »
Siz gerçekten ciddimisiniz. Yani şimdi evde müzik sesini veya tv sesini açtığımızda da üst ve alt komşulara ses gidiyor. Aracınızın müzik sesini yükselttiğinizde dışarıdan duyulması gayet normal. Bu bir sorun değil bence bu kadarda toyotayı sorun yumağı yapmayalım lütfen. Neticede bu müzik yayını yapan tekerlekli bir disco, cafe yada bar değil ki dışarıya gelen sesin yüksekliğini yorumlayalım. En iyisi siz size en yakın belediyeye müracaat edin ve müzik sesinin desibelini ölçsünler. Hoşçakalın.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2012, 20:48:20 »
daha ıyı ya duyulması:)..elalem çaldığı müziği duyurmak için allahın kışında cam açıor:))))....hem toyota nın ses kalitesi mükemmel bence.onca arabaya bindim benım küçücük yaristeki ses kalitesini bile hiç bir arabada görmedim..o dışardan duyduğun ses toyota kalitesinin sesidir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2012, 21:16:19 »
yorumlar gerçen çok garip özellikle gökhan bey güldürdünüz beni :) toyotaya sorun yumağı demedim sadece siz öyle anladınız. O kadar az miktarda açılan sesin açan dışından duyulması bana göre normal değil size göre olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2012, 21:33:07 »
sadece önlerde hoparlör varmış, o hangi modeli? auris van mı?
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2012, 21:55:28 »
Arkadaşlar radyonun sesi 20-25 kademede iken kapılar kapalı vaziyette araç dışından çalan şarkı rahatlıkla duyulabiliyor  :islik: Zaten sadece önlerde hoparlör mevcut dışarı o kadar ses geliyor olması normal mi?

Aracı kısa süre önce aldım yeni yeni farkediyorum bu durumları. Bu sorun başka kimse de var mı acaba :blink: Ya da kapı sacı ile hoparlör arasında ayrı bir ses yalıtımı olma ihtimali var mı? Ya da var da benim aracımda mı yok? Çünkü ses özellikle hoparlörün olduğu bölgeden geliyor ve sesi yüksek seviyede tutunca sanki camlar açık gibi    :wacko:

2007 d-4d dizel.

Mahmut bey aracınız sıfır mı idi. Yoksa 2. el mi almıştınız. 2. el ise sonradan güçlü hoparlör dahil edilmiş olabilir ama benim sıfır aldığım Aurisimin de ses sistemi epeyce iyi. Açıyorum Ferdi babayı ortalık inliyor. Toyota' nın ses sistemi tatmin edici, sizinki de gerçekten epeyce iyimiş. Boşverin nasıl olduğuna açın sevdiğiniz sanatçının sevdiğiniz müziğini ve dinlemenin zevkine varın bence. Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2012, 13:18:15 »
aracı ikinci el aldım ve ilk defa toyota kullanıcısıyım. Arka kapılarda hoparlör yerleri tabiki de var ama boş durumda sonradan monte edilmek üzere yerleri mevcut. Sonuçta bu forum merak edilen yönleri sormak kullanıcılardan bilgi almak ve çeşitli sohbetler içln var ve bende normal olanı yapıp merak ettiğim yönleri soruluyorum bunu toyotayı kötülemek amaçlı sormadığımı her kişi bilir insan kötülemek amaçlı gidipte auris almaz kaldi k bu kategori de şu ana kadar kulladığım en keyif verici araç da Auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2012, 13:23:11 »
Aracın yalıtımı çok iyi olmadığı sürece yüksek seslerin dışarıdan duyulması normaldir Mahmut Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2012, 16:57:19 »
hem toyota nın ses kalitesi mükemmel bence.onca arabaya bindim benım küçücük yaristeki ses kalitesini bile hiç bir arabada görmedim.. :)
  Gerçi bence diye de belirtmişsiniz ama siz galiba ses sistemi duymadınız galiba :D Arabalarımız içinde en kötü ses sistemi maalesef ki Toyota'da :( Millet Toyotasına binlerce TL para harcıyor anca Leon'umda ki sesi yakalayabiliyorlar Seden hanım
   Bu arada adınız da güzelmiş :)

yorumlar gerçen çok garip özellikle gökhan bey güldürdünüz beni :) toyotaya sorun yumağı demedim sadece siz öyle anladınız. O kadar az miktarda açılan sesin açan dışından duyulması bana göre normal değil size göre olabilir
   Mahmut bey 20-25 ses ayarı o kadar da düşük bir seviye değil.Müsaade edin dışarı da ses gitsin.Yani aracınızın ses yalıtımında sıkıntı yok.Bu beni kesmiyor ve rahatsız oluyorum diyorsanız forumumuzun OKEY bölümüne bakın.Orada Mesut Akın arkadaşımız Peugeot 206 aracına ses yalıtımı yapmıştı.O yolu izleyerek yalıtım yapabilir-yaptırabilirsiniz.İyi günler...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2012, 17:28:10 »
   Simdi Corolla'da bol basli bir şarkıyı,sesini 25'e getirip dışarı çıkıp dinledim.Bas'lari bile duymadım  :-\ :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2012, 17:35:47 »
olsun benim gözümde en güzel ses yalıtımı toyota 'da özcan bey:))))...kargaya yavrusu şahin görünürmüş:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2012, 18:15:26 »
olsun benim gözümde en güzel ses yalıtımı toyota 'da özcan bey:))))...kargaya yavrusu şahin görünürmüş:)
   İste bu güzeldi :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2012, 20:25:04 »

güzel benzetme  :alkis:  yorumlardan anladığım kadarıyla o kadar da sıkıntılı bir durum değil buna alışabilirim zaten toyota demek kalite demek orası hiç tartışılmaz  :)
  Gerçi bence diye de belirtmişsiniz ama siz galiba ses sistemi duymadınız galiba :D Arabalarımız içinde en kötü ses sistemi maalesef ki Toyota'da :( Millet Toyotasına binlerce TL para harcıyor anca Leon'umda ki sesi yakalayabiliyorlar Seden hanım
   Bu arada adınız da güzelmiş :)
   Mahmut bey 20-25 ses ayarı o kadar da düşük bir seviye değil.Müsaade edin dışarı da ses gitsin.Yani aracınızın ses yalıtımında sıkıntı yok.Bu beni kesmiyor ve rahatsız oluyorum diyorsanız forumumuzun OKEY bölümüne bakın.Orada Mesut Akın arkadaşımız Peugeot 206 aracına ses yalıtımı yapmıştı.O yolu izleyerek yalıtım yapabilir-yaptırabilirsiniz.İyi günler...
Teşekkür ederim bu konuya da bir göz atıcam  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 01, 2012, 21:58:07 »
bizim 2006 corollada da bazen bi yerlerde otururken müzik dinleyelim diyoruz araçtan.. camları açmak yetmiyor bazen kapıları da açıyoruz  :argh:
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 02, 2012, 01:59:06 »
bizim 2006 corollada da bazen bir yerlerde otururken müzik dinleyelim diyoruz araçtan.. camları açmak yetmiyor bazen kapıları da açıyoruz  :argh:

Corolla da ses sistemi bu konuda farklı sanırım. Hoparlörler kapıda mı peki? Auriste dışarıdan dinlemek için camları bir karış açmak bile yeterli olur  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 02, 2012, 02:38:05 »
20-25 de iken dışarıdan duyulması orjinal hoparlörler de ana biraz garip geldi. Yani anlatımınıza göre.
Arkada hoparlör olmadığını nasıl öğrendiniz?

Ben ayarlar da
Bas ı +1
tiz +4
sağ- sol ayarı 0
ön arka ayarında arkaya +2 olarak kullanıyorum.

cd den kaliteli bir şarkıyı bass ve tizi son kademe de açılmış ise bass ın verdiği etkiden de hissedilebilir. Araç da stop halinde ise. :)
Ki kapılarındaki ses yalıtımı şahsen hiç hoşuma gitmiyor. bir gün gerçekten kaliteli bir yalıtım malzemesi bulup kapıları tek tek yalıtasım var. :/
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 02, 2012, 05:09:41 »
güzel benzetme  :alkis:  yorumlardan anladığım kadarıyla o kadar da sıkıntılı bir durum değil buna alışabilirim zaten toyota demek kalite demek orası hiç tartışılmaz  :)Teşekkür ederim bu konuya da bir göz atıcam  8-)
mahmut bey alışabilirim derken ? ışıklarda aracınızın yanına bir toyota gelip sesi 25 e getirip sizi rahatsızmı ediyor devamlı. bunamı alışacaksınız :) bırakın dışardan duyulan sesi. önemli olan dışrıdan içeri girmemesi. ve şahsi kanaatim dizel ve bu kadar sessiz bir araç kullanmamıştım. ses kalitesindende oldukça memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 02, 2012, 07:26:32 »
Corolla da ses sistemi bu konuda farklı sanırım. Hoparlörler kapıda mı peki? Auriste dışarıdan dinlemek için camları bir karış açmak bile yeterli olur  :)
evet kapıda.. arkada da var tabi.. eğer bas ayarını düşürmezsek de tiz ayarı yüksek bile olsa sadece bası duyabiliyoruz dışardan kapılar ve camlar kapalıyken yani o da titreme şeklinde değilde içerden biri arabaya vuruyomuş gibi :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 02, 2012, 12:18:57 »
çok dert bir durum değil... müzik paylaşınca güzel :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 02, 2012, 20:09:30 »
çok dert bir durum değil... müzik paylaşınca güzel :)
Lalala la la lala
Paylaşıp çoğalınca güzel
Lalala la la la :)